Aizvien biežāk šeit parādās bildes, kas faktiski uzskatāmas par kaut kā cita kopijām... viens nobliež žurnāla lapu, cita dāmīte cītīgi apgalvo, ka tikai pārfotogrāfējusi bērna istabas fototapeti... spriežot pēc publikas pasivitātes, tas laikam viss skaitās baigi ok.. taisni žēl, ka nepaķēru kameru līdz uz "geo" fotoizstādi dabas muzejā, tad es jums TĀDAS ainiņas varētu parādīt.. paša fotogrāfētas! :face-monkey:
Es pa šo tēmu varētu gari un plaši izteikties, bet tā īsi sakot uzskatu, ka katra bilde ir kaut kur jau redzēta, ja runājam par iestudējumiem. Man pašai n-tās reizes ir bijis tā, ka saku modelim dari šitā un šitā un tik pēc tam apjēdzu, ka līdzīgu bildi esmu takš kkur jau redzējusi. Zemapziņā jau tas viss paliek. Nezinu kā Tu to bijis domājis, ceru, ka ne tādu bezpriģelu, ka kāds pārfočē tapeti, plakātu un ieliek kā savu bildi Par tiem "plaģiātiem"- te bija viens topiks, kur divi fotogrāfi nevarēja sadalīt ideju, kurš nu pirmais izdomājis....tas nu gan man likās sviests, ņemot vērā, ka bildē bija pusplika meitene, kura līda ārā no kaut kādas ūdenstilpnes ar liktenīgās skatienu, slapjiem matiem utt. Nu bet tādas bildes takš ir klasika un katrs 5tais tādas ir taisījis.
Par ko kvieciens? Mēs esam auguši vienādā vidē un gaumes mums ir ļoti līdzīgas, mums patīk līdzīgas lietas un fotogrāfijas mēs producējam līdzīgas. Uztaisi kaut ko pilnīgi savādāku, priecājies pats - gaidi sajūsmas saucienus pēc 100 - 200 gadiem!
ni ni, kvieciens nav neparko konkrētu, es tikai štukoju, kā uzdzīt savus reitingus ar svešām bildēm tā, lai mani neizdzēš.. (hāhā, esmu riktīgs joku plēsējs )
ImkaSm, jā, zināmu oglīti piemeta arī tavi meistardabi. Ir jau forši, ka kāds uzrok tādus vecākus kadrus, bet vai prātīgāk nebūtu tos likt kādā citā sadaļā? Savādāk atkal būs - a kāpēc viņš var, a es ne?
ai jā, tā kluba reprodukcija vispār, āmen! Sveiks, lai dzīvo ms paint!
Nu par tām vienādajām ja tā gadās tad jau vien jāatliek abiem autoriem nopūsties un bildēt tālāk kamēr nobildē ko tādu par ko patiešām nekad neviens nav idomājies bet par to jau ar nevar būt 100% droš jo visus cilveku darbus ar nekad jau nevarēs izčekot
sundew:shabloni, shabloni shabloni......viss pasaulee jau ir nofotografeets.....
Ja kāds nobildē līdzīgu bildi pac, saliek pac gaismas pac, ieliek pac savu modeli utt Lai tak taisa un bildē, ja izdodas pietuvināties kaut tehniskā (ja ne idejiskā līmenī) - moš kaut ko arī iemācās vēlākai pielietošanai savā "daiļradē" Bet ja brutāli nobildē žurnāla lapā publicētu kāda fotogrāfa bez atsauces par bildes - nezinu, nezinu...
MaVi:Aizvien biežāk šeit parādās bildes, kas faktiski uzskatāmas par kaut kā cita kopijām... viens nobliež žurnāla lapu, cita dāmīte cītīgi apgalvo, ka tikai pārfotogrāfējusi bērna istabas fototapeti... spriežot pēc publikas pasivitātes, tas laikam viss skaitās baigi ok.. taisni žēl, ka nepaķēru kameru līdz uz "geo" fotoizstādi dabas muzejā, tad es jums TĀDAS ainiņas varētu parādīt.. paša fotogrāfētas! :face-monkey:
redz, kad adminjiem saka, ka vajadzeetu kaadu bilzhu policiju un ciinju pret publiceetajiem "atkritumiem" un to "uzkopshanu", pretii vnm skan atbilde - "a kaa tad es izlemshu, kura ir suudiiga bilde, kura nee?" a pameegjini zem kaadas bildes kaut ko jaunajiem pateikt ne taa - peec tam veestules saak bliezt - "a man taa patiik" vai kaa mazaam meiteniiteem pienjemts naak un viesu graamatu aizkakaa nu tad seezhjam ar savu neizleemiibu un turpinam baudiit shedevrus, kurus jau thumbnailos nemaz neprasaas valjaa veert.
MaVi: vai kaa mazaam meiteniiteem pienjemts naak un viesu graamatu aizkakaa nu tad seezhjam ar savu neizleemiibu un turpinam baudiit shedevrus, kurus jau thumbnailos nemaz neprasaas valjaa
citos saitos ir funkcija, kas ļauj patīrīt savu viesu grāmatu, šķiet te tā arī nenāktu par ļaunu
jaa, bet tajaa pashaa laikaa, baigie meesli dazhbriit tiek publiceeti un biezhi vien neviens neuztraucaas par savu galeriju un atstaaj savu bildi reitingam ar piemeeram 5.28 vai 4.4 utt.. veidojas normaals konteiners ar nevajadziigaam bildeem. runaaju arii par taadaam, kuras sanjem dzeest 3 un vairaak, kuraam arii veerteetais reitings ir minimaals.. nu a kam taadas te vajadziigas? piemeeram iemet bildi, ja zem bildes sakraajaas konkreets skaits - dzeest vai arii bilde netiek noveerteeta liidz kaada limita robezhai 2 nedeelju vai nedeeljas laikaa, bilde automaatiski dzeeshaas.. sasniedz skalas atziimes punktu (piem - 6.2) - bilde paliek.. a savaadaak jau daudz no dr.lv galerijaam neatshkjiraas.. samet visu ko sirds kaaro, ne kaads iisti kritizee, ne kaads iisti veertee.. atver un tin taalaak.. a suudi ta kraajaas un kraajaas.. atver lapu.. rezi max 5-10 thumbnailus ko gribeetu atveert un skjir naakamo.. avienaa lapaa ir 20 bildes..
Droperidol:citos saitos ir funkcija, kas ļauj patīrīt savu viesu grāmatu, šķiet te tā arī nenāktu par ļaunu
redz, es jautraaju reiz adminam, vai var patiiriit manu viesu graamatu ar solijumu, ka zem mazu meiteniishu darbiem vairs neliidiishu ar saviem stulbajiem komentaariem - a lai izdzeestu manu visu graamatas komentaaru vajag komentaara iipashniek atljauju! vott politika.. apskreejaas man veel iet un prasiit atljaujas..
es jau arī balsotu par neatkarīgas žūrijas vērtējumiem. bet konceptuāli tas nav tas, uz ko blogs tendēts. TUSIŅŠ ir atslēgas vārds. ja nepatīk, ka tas tā, jāmeklē cits saits. bet rekā mēs tomēr jau ilgi te dzīvojamies, pie tam visnotaļ regulāri. tātad mums šis TUSIŅŠ patīk.
lkz, hmm - a kaapec man jaadzeesh bilde, kurai reitings ir 5.5 piemeeram, bet MAN vinja pat ljoti patiik - es vainiiga, ka bloigisti manu shedevru nav noverteejushi?;-p;-)))) Nee neeee - tad jau blogs parvertiisies par saulrietu, kukainju un puchiishu blogu ;-((((
Hmmm man piemēram patīk gana daudzas bildes ar gana zemiem reitingiem un pilnīgi pretēji (piem saulrietu strēķi) ar 6.7 uzdzen šermuļus... tā kā nevajag dzēst IMHO
nu nes 6.2 mineeju kaa piemeeru.. runaaju vairaak par shedevriem, kam liidz pieci pat nedavelk, kam dzeest ir vairaak kaa divi vai 3.. nu piemeeraM - www.fotoblog.lv... <- kaada jeega no shmaa shedevra? nu piedod, autor.. bet nu nav ne tusinjsh, ne bilde.. runaaju par bildeem, kuras tieshaam nevar par taadaam nosaukt (par darbiem, ne tikai bildeem).. taa taa kaa vairaak njirgaashanaas kaa fotograafeeshan - uzmaniibas pieveershana vai kaa.. shaubos dansig, ka blogaa kaads Tavus darbus nenoveertee .. varbuut es peedeejaa laikaa, jo nevaru veerteet )
Man piemēram nerausta ir tas bijis vai nav es tik sjauju kā man patīk un viss. Man vairāk satrauc tas ka lauzji VIENKARSJI vairs nespej neko uztasit PASJI , bet brutāli kopē svesjus darbus un stilus un dara to tik tizli un neprasmīgi BET ATSAUCĀS uz to ka TUR TĀ BIJA bet kāpēc JUMS MANS NEPATĪK! A kas attiecas uz "Skukjfoto" ta vispar loti vienveidiga un garlaiciga padarisjana STANDARTA. Kadreiz Kaselē klausijos veselu lekciju kursu "Modes foto" saucās , lasija gan vairāki spici modes fotografi no Vacijas un USA gan pa kādiem tērpu dizaineriem un tante modes žurnāla stila veidotāja . Kad to visu noklausijos 100% bij skaidrs MODES / MODEĻU foto ir reti garlaicīga un rutinēta padarīšana un kanonus "Standartus" tur nosaka lezbiski gejiska dzives uztvere kas ir tieksme uz savu dzimumu un reiebums pret pretējo tas teicami izpauzjās visos "Bezdzimuma" kultos un androidos modeļos Lupatniekiem atkal sava prasiba lai DETAĻAS var redzet un modeļa "Feiss" būtu tāda tipa kas atmiļā nepaliek nenovērš uzmanību no tērpa Taka kautkādi studijas usstadijumi ar skuķiem nu tur jābūt cilvēkam ar ļot labu istēli un perfektām tehniskām zināšanām lai būtu gan INTRESANTI gan KVALITATĪVI , tādi ir retums un tas teicamoi redzams ne tikai Blogā bet kaut vai atškirot "Žurnālus" spilgti krasaini un garlaicīgi / vienveidīgi
A vot man diezgan garlaicīgi šķiet puķīšu, debesu, saulrietu, jūras un taml. bildes. Man viņas tiešām patīk, katru reizi skatoties apbrīnoju mātes dabas skaistumu, bet vot šķiet garlaicīgas. Savukārt, ja fotogrāfē cilvēku, tad nu gan man šķiet, ka viss jau ir kaut kur redzēts. Nu nevar no viena cilvēka ķermeņa izspiest kādu pozu, grimasi utt., kas kaut kur jau nav redzēta. Protams, es te nerunāju par inscinējumuiem, bet, ja studijā fotogrāfē cilvēku, tad dodu 100 punktus, ka kādam tas kaut kur jau būs redzēts utt. Un galu galā, ja es fočēju cilvēku, kurš pat par to maksā, tad nemaz nemēģināšu nez' kādu mākslas šedevru uztaisīt, jo cilvēks jau grib vnk smuku bildīti. Neatbalstu, ka fotogrāfi noliek priekšā žurnāla lapu un tad mēģina nokopēt bildi, bet man gandrīz vienmēr modelis šādas bildītes pirms tam atnes un saka "vot, gribu apmēram šādu bildi". Tad nu es mēģinu taisīt un procesa laikā pielieku kaut ko no sevis, beigās vispār esmu modeli savādākā pozā, gaismā utt. nolikusi un apspēlēju to sākotnējo modeļa ideju. Ja es fotogrāfēju sev, tad, protams, mēģinu saskatīt vēl nesaskatīto, meklēju ko jaunu...ja ne priekšmetā, ko fočēju, tad vismaz, lai tas ir pasniegts savādāk utt. Tāpēc man ir pilnīgi pie kājas, ja kāds fočē no žurnāla, jo pati to esmu darījusi un pie kājas, ja mēģina atklāt jaunu ameriku, jo pati to meklēju.