man nikonam d80 ir virsū TAMRON 17-55mm f/2.8 un un biju ļoti apmierināts bet ja gribi TAMRONU ļīdz 200 tad labāk krāj naudu un nopērc 70-200 f/2.8 esmu ar šito bildējis un jāsaka ka tas ir viens no ja ne lābākais objektīvs kas velk līdz 200
Tamron jau nav tā sliktākā firma- katrā ziņā daudz vairāk labu atsauksmju, nekā Sigmai. Par 18-200- nu skaidrs takš, ka tas būs kitinieka kvalitātē. Taču, ja jābrauc kādā ceļojumā, kur mainīt optiku nav laika (gan pulksteņa, gan klimatisko apstākļu nozīmē)- nav slikta izvēle. Pērn pirms ceļojuma pats barterī iemainīju Sigma 18-200 un atzinu par gana ērtu ceļojumam. Kvalitāte izteikti slikta pašā garajā galā, pārējie fok. attālumi tīri peņemami. Tai ceļojumā līdzi bija arī kvalitatīvāki stikli Sigma 12-24 un Canon 70-200/4L, tos liku, kad bija to vērts un atļāva laiks. Kopumā sanāca gana daudz labu bilžu un tagad ,pēc gada jau grūti saprast, kas ar ko bildēts... Tagad noderēs kāzās banketa (dropes) skatus bildēt- vismaz nebūs žēl, ka kāds aplies ar šampi, jebšu ar kulaku uzšaus acs vietā...
Tamronam (manuprāt) ir tikai divi kaut cik jēdzīgi stilkli, abi asfēriskie 2.8nieki: 17-50mm un 28-75mm. Arī šie NAV teicami (bet par to cenu NEKO labāku (līdzīgu) nevar dabūt), bet pārējie ir līdzīgi kā Sigma - riekstu dauzīšanai.
johans:+ Alvils par tiem 2 Tamrona stikliem ! Tie tiešām ira labākie no Tamrona līnijas. Sigma - riekstiem ??? Ir taču daži izcili eksemplāri !
Izcili riekstiem vai izcili kā stikli? Ja otrais variants, kādi būtu piemēri? 180mm f/2.8 makro, 10-20mm? par tiem dzirdēts, ka labi. Makro neesmu provējis, bet platais leņķis man tokinas labāk iet pie sirds, nekā tā sigma. un tomēr, arī tokina nav izcila... nikkora (jebkurš) platleņķis iekabina vairākās kategorijās.
No Tamrona man ir 90/2,8 Macro, no Sigmas- 12-24. Abi labi un, kas svarīgi- der arī filmai un FF . Ir arī Sigmas 18-200, bet to neņemu īsti nopietni...
nu klau, reālajiem makro stikliem af nekad ar ātrumu neizceļās, ļoti garā gājiena dēļ. Pat atslēdzot makrofunkciju viņi ir lēni.
+++ kā nekā makro bildēšanā tomēr lielāka nozīme/biežāks pielietojums ir MF, līdz ar to AF ātrums un precizitāte paliek otrā plānā - bet ja tas tomēr ir svarīgāks par makro-fīču, tad uz citiem stikliem jāskatās.
man ar ir 90/2,8 Macro - labs stikls savam pielietojumam. Lēns AF - apmēram kā Sigma bez HSM vai Canon bez USM bet faktiski lietoju tikai MF , Optiski ļoti patīk.