forum.gif
Par 9. maiju - savādāk!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Par 9. maiju - savādāk!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.05.09 17:14
 citēt
Sabiedriskās attiecības, mārketings
Ingars Rudzītis
11 Maijs, 2009
Ja vēl nav apnicis, tad nedaudz par 9. maiju.

9. maijs pagājis. Visas ieinteresētās puses mediju telpā ir izvillojušās. Oficiāli Uzvaras parkā esot bijuši 10 tūkstoši cilvēku, Nils Ušakovs apgalvo, ka esot atnākuši visi 200 000. Ja daļai latviski rakstošo mediju 9. maija pasākums ir pretvalstiski noskaņotu okupantu piedzeršanās pasākums, tad krieviski rakstošajiem “Vesti” un “Čas” tas ir svēts pasākums Lielās Uzvaras un vēl dzīvo veterānu godināšanai.

Iespējams, kāds vēl cer, ka 9. maija svinētāji pēkšņi paziņos, ka visi viņu vectētiņi tiešām ir okupanti, marodieri un Berlīnes izvarotāji, tāpēc ne par kādiem Uzvaras svētkiem vispār nekad nerunās un tos vairāk nesvinēs. Par 9. maija lielo svinību saknēm brežņeviskās stagnācijas laikos ir rakstīts daudz. Tā pat ir skaidrs, kāpēc mūsdienu Krievijai šie svētki ir svarīgi. Vienlaikus, ap Uzvaras parka gadskārtējo pasākumu saistītā ažiotāža ir labs piemērs tam, pie kā noved dialoga trūkums un “ziņas” atstāšana ieinteresētu politiķu un mediju rokās.

9. maijs ir kļuvis par krievvalodīgo pilsoņu un nepilsoņu spēka un pašapziņas demonstrēšanas pasākumu. To ir veicinājuši gan politiķi (šogad aktīvākais nenoliedzami ir Nils Ušakovs un viņa 9may.lv), gan jau piesauktie mediji, no kuriem publikācijas “Vesti” un “Čas” varbūt ir vispamanāmākās. Vienlaikus, oficiālo varas iestāžu reakcija ir tradicionālie aizliegumi, tiesāšanās, masīva policijas klātbūtne un pasākuma neapmeklēšana.

Un tieši varas institūciju noraidoši ignorējošā attieksme, manuprāt, tikai veicina 9. maija pasākuma popularitāti.

1. šāda attieksme krievvalogīgajim pilsoņiem un nepilsoņiem skaidri demonstrē oficiālās Latvijas attieksmi gan pret viņu svētkiem, gan pret viņiem pašiem (vēl viens lielisks piemērs – gadiem ilgā Saeimas nevēlēšanās atzīt pareizticīgo brīvdienas).
2. “antifām”, politiķiem, medijiem un Krievijas vēstniekam (neredzēju bildes, kurās Baltkrievijas vai Ukrainas vēstnieks iemestu pa sotaciņam ar veterāniem) rodas lieliska platforma vietējo krievvalodīgo iedzīvotāju uzrunāšanai.

Rezultātā, atnākšana uz 9. maija pasākumu pēdējos gados aizvien vairāk kalpo, lai parādītu savu kopību, identitāti, spēku un lielu vidējo pirkstu oficiālajai Latvijai. Un Nilam Ušakovam dotu iespēju izdalīt SC karodziņus.

Vai nebūtu normālāk, ja tā vietā, lai Uzvaras svētkus vienkārši atdotu etniskajai opozīcijai, Latvijas varas pārstāvji piedalītos 9. maija svinībās? Iedomājamies šādu scenāriju: pie pieminekļa spēlē NBS orķestris, Prezidents kopā ar NVS valstu vēstniekiem noliek vainagus, saka runas (scenāriju paņemiet no jebkura militārā pasākuma, kas notiek pie Brīvības pieminekļa). Komersantu teltīs (kā 4. maija svētkos) pārdod alu un pašvaldības policisti pārāk netraucē sotaciņa cilātājiem. Nepaietu pat pāris gadi, kad pasākums kļūtu salīdzinoši garlaicīgs un mierīgs, tā pat, kā pārējās oficiālās svinamdienas, jo tam pazustu konfrontatīvi opozicionārā piegarša.

Ok. Kāds noteikti sašutīs, taču uzskatu, ka tā vietā lai vairotu sabiedrībā etnisko sašķeltību, šāda oficiālo varas iestāžu iesaistīšanās lielai Latvijas iedzīvotāju daļai būtu nopietns signāls, ka viņi tiek respektēti un nav tikai nevēlami okupantu pēcteči.
Publicēts: 12.05.09 17:29 labots
 citēt
tas ir diezgan sarežģīti, mūs atbrīvoja savādāk, kā pārējo eiropas daļu. tas kā svētkus svin, kādas tās tradīcijas neatkarības gados "izveidojušās", izdevīgi ir kremlim un vietējiem cilvēktiesību bļauriem, bet ne tikai svētki, tā ir vesela politika, Ždanoka, krievu vēstniecība, Brisele, nekas nav beidzies, viss mehānisms lēnām un mērķtiecīgi grauž, ir sava vieta Abrenei, sava vieta 16.martam, un ir bāleliņi, kuri tā vai citādi, apzināti, vairāk jau aiz sava truluma tam visam piepalīdz......................................:face-sad:
Publicēts: 12.05.09 17:39
 citēt
Pilnīgi piekrītu... jo vairāk noliegs, jo līelāka eļļas deva būs ielieta ugūnī.
Visas valstis, kuras skāra šis karš atzīmē kara beigu datumu
Eiropā vācija kapitulēja 8. maijā
Latvijā (psrs) tas notika 9. maijā, kad padevās Kurzemes katls (Beidzās Lielais tēvijas karš)
bet Otrais pasaules karš beidzās 15, augustā, kad kapitulēja Japāna:)
Bet tas, ka pie mums tas nenotiek civilizēti ir kādam izdevīgi... un es domāju, ka šis kāds ir pie varas, un ir ļoti viegli valdīt divkopieņu (pat ne nacionalitāšu ziņā) sašķeltu valsti... tāpēc es arī Eltonam viņa topikā prasīju, kas ir viņa saimnieks.
Publicēts: 12.05.09 20:36
 citēt
Haiduk, a kaapeec Tu domaa, ka JAABUUT saimniekam???
Man ir ljoti radikaali uzskati, bet man nav saimnieka - tikai pasha sirdsapzinja
Publicēts: 12.05.09 20:50
 citēt
Annirs:Haiduk, a kaapeec Tu domaa, ka JAABUUT saimniekam???
Man ir ljoti radikaali uzskati, bet man nav saimnieka - tikai pasha sirdsapzinja

... visas kustības un grupējumi (arī partijas) lai elpotu, tās ir jāfinansē :D Naudu saņem gan pa tiešo, gan ar lieliem līkumiem, lai maskētu patieso davēju, bet, naudiņa ir JĀATSTRĀDĀ!!! (ja esi kādā grupējumā, tad tev ir saimnieks!!! )
Draudzīga, monumentala tauta ir pats briesmīgākais ierocis pret valdošo patvaļu valstī, un tāpēc ir izdevīgi visu laiku kurināt to liesmu, kura izsauc naidu!!! vai kādu citu uzmanību novirzošu tēmu jāatrod :)
Cik viegli visiem ir bļaustīties par kūlas ugunsgrēkiem, un cik grūti ir patiesi vadīt valsti (bet ērces pārziemo kūlā!!!), un ar kūlu pieliek pilnu presi un ziņas, ka visiem aizmirstās, ka atbrīvos no darba tūkstošiem cilvēku... un kas var būt labāks par mākslīgi uzpūstu nacionālo naidu...
Publicēts: 12.05.09 21:07
 citēt
Kā Kangars teica? Ko nevar ar labu,to panāk ar varu, ko nevar ar varu, to panāk ar viltu!
Publicēts: 12.05.09 22:50
 citēt
Haiduk - kas ir Tavs saimnieks????
Publicēts: 12.05.09 23:01
 citēt
par kuulu jaapiekriit Haidukam. kaut kaa pazuda zinja par maaminjalgu apcirpshanu, lidz shodien nogrieza.
Publicēts: 13.05.09 00:05
 citēt
gudri dirst...
Publicēts: 13.05.09 00:08
 citēt
Annirs:Haiduk - kas ir Tavs saimnieks????

Man Shadow un Eliks pa fotobloga līniju :D
... un citās bandās nesastāvu
Publicēts: 13.05.09 00:33
 citēt
OK... Kā šo tēmu neievēroju agrāk. Pēdējais teikums kaut kā sasmidināja, naivi cerēt, ka mītiņš būs mierīgs un bezsakarīgs. Ja pat no Krievijas cilvēki brauc ,lai apskatītos 16. marta fašistu gājienu pie Brīvības pieminekļa, un tagad, 9. dienā gar logu pavizēja mašīnas ar lielajiem Kerivijas karogiem, traucoties zilajās tālēs,un , kas bij izskārti caur logu, naivi ceram ,ka iegūs mierīgu gaisotni kādreiz.
P.S. maršrutniekos ari piesprausti krievijas karogi, tas liek domāts pie kādas etniskās kopienas šie cilvēki pieder un kam tie ir lojāli
Publicēts: 13.05.09 00:46
 citēt
mestrs:OK... Kā šo tēmu neievēroju agrāk. Pēdējais teikums kaut kā sasmidināja, naivi cerēt, ka mītiņš būs mierīgs un bezsakarīgs. Ja pat no Krievijas cilvēki brauc ,lai apskatītos 16. marta fašistu gājienu pie Brīvības pieminekļa, un tagad, 9. dienā gar logu pavizēja mašīnas ar lielajiem Kerivijas karogiem, traucoties zilajās tālēs,un , kas bij izskārti caur logu, naivi ceram ,ka iegūs mierīgu gaisotni kādreiz.
P.S. maršrutniekos ari piesprausti krievijas karogi, tas liek domāts pie kādas etniskās kopienas šie cilvēki pieder un kam tie ir lojāli

Parasti es pēc šādiem tekstiem jautāju... ko esi darījis, lai viņi būtu lojāli...
Ar pastalām visi ienācām brīvā Latvijā, Tautas frontē viņu bija daudz, Baltijas ceļā stāvēja... bet kāda bija attieksme pret viņiem ???? Vai viņi varēja būt latvijas valsts patrioti, jā varēja, bet viņos patriotismu noslāpēja... bet pa Īriju arī skraidot cilvēki ar sarkanbaltsarkaniem karogiem... vai tie ir lojāli valstij kura spieda viņus aizbraukt? Un ko par viņiem saka Īri???
Publicēts: 13.05.09 00:57 labots
 citēt
:D . personīgi es: Man draugi ir daudz krievu tautības runājoši, kuri ir lojāli Latvijai , un esmu aktīvi, cik man bija ļauts, piedalīties poitiskajās lietās, un domāju, ka te ir nevietā tavs pārmetums....
Tu pats esi runājis ar šīm minoritatēm, kuri ir tik tendēti uz plašo Krievija pusi un mēģgināt pārliecināt , ka tie ir meli uz kā das ideoloģijas viņi balstās ? Bezcers. Un ko viņi grib, Latviju Krievijas sastāvā? es to negribu. Tur tas konflikts mums veidojas............. Bet parasti ikdienā par to nedomā un pieņemam viņus kā jebkuru cilvēku ar plusiem un mīnusiem,
Publicēts: 13.05.09 10:01 labots
 citēt
mestrs::D . personīgi es: Man draugi ir daudz krievu tautības runājoši, kuri ir lojāli Latvijai , un esmu aktīvi, cik man bija ļauts, piedalīties poitiskajās lietās, un domāju, ka te ir nevietā tavs pārmetums....
Tu pats esi runājis ar šīm minoritatēm, kuri ir tik tendēti uz plašo Krievija pusi un mēģgināt pārliecināt , ka tie ir meli uz kā das ideoloģijas viņi balstās ? Bezcers. Un ko viņi grib, Latviju Krievijas sastāvā? es to negribu. Tur tas konflikts mums veidojas............. Bet parasti ikdienā par to nedomā un pieņemam viņus kā jebkuru cilvēku ar plusiem un mīnusiem,

man absoluti naf tev pārmetumu, bet gan ir pārmetumi valsts politikai... viens interesants piemērs, salīdziniet Palangu ar Jūrmalu... vienā plauka turisms, otra lēnām palika par mirušo zonu, pateicoties bailēm no "brūnā lāča", tirgus nemīl robežas un sliktu politiku :)... un tevis pieminētiem cilvēki, ka grib Latviju Krievijas sastāvā :D sen jaf dzīvotu krievijā, ja kāds viņus tur gaidītu. Viņiem absoluti neinteresē teritoriālais sadalījums... viņus interesē finanses no turienes :) ... un pozitīvais ir tas, ka viņi bļaustās atklāti un ir apzināmi, bet ciki saņem naudu un to pašu dara slēpti uzdodoties par īsrtajiem tautas draugiem :D
Publicēts: 13.05.09 13:23
 citēt

man absoluti naf tev pārmetumu, bet gan ir pārmetumi valsts politikai... viens interesants piemērs, salīdziniet Palangu ar Jūrmalu... vienā plauka turisms, otra lēnām palika par mirušo zonu, pateicoties bailēm no "brūnā lāča", tirgus nemīl robežas un sliktu politiku :)... un tevis pieminētiem cilvēki, ka grib Latviju Krievijas sastāvā :D sen jaf dzīvotu krievijā, ja kāds viņus tur gaidītu. Viņiem absoluti neinteresē teritoriālais sadalījums... viņus interesē finanses no turienes :) ... un pozitīvais ir tas, ka viņi bļaustās atklāti un ir apzināmi, bet ciki saņem naudu un to pašu dara slēpti uzdodoties par īsrtajiem tautas draugiem :D

Tieši tā, taču finanses nedod tapat vien, Mēs to zinām-interese ekonomiski, politiski. Sagrābjot ekonomiju, valsti nolaiž līdz bonkrotam, un ir iespējami apvērsumi ,, revolūcijas, u.tt. .....
Taisniba ir, Krievijas sastāvā mēs nevaram ieiet, pagaidām, līdz neienāks kreisais spārns un nesajauks gaisu, līdz pat izstāšanos no ES ...... viss var notikt , nekas nav pastāvīgs.
Par Latvijas ES iekļūšanu ari ir lielas šaubas, ir pamats domāts ka balsis tikušas viltotas. ... bet nu tas nav pa tēmu
Publicēts: 13.05.09 13:34
 citēt
mestrs:
Par Latvijas ES iekļūšanu ari ir lielas šaubas, ir pamats domāts ka balsis tikušas viltotas. ... bet nu tas nav pa tēmu

100% :) ! Ļoti sakrita "PAR" un "PRET" statistika :D . + zinu Liepājā vienu reālu balsojumu ar abiem aizsvītorotiem (kas nozīmēja ka balsojums ir nederīgs) . Vēlāk pēc balsojumu saskaitīšanas bija interesanti ieraudzīt Liepājā nederošo balsojumu skaits bij NULLE 0 :D
Publicēts: 13.05.09 15:03
 citēt
mestrs:

Tieši tā, taču finanses nedod tapat vien, Mēs to zinām-interese ekonomiski, politiski. Sagrābjot ekonomiju, valsti nolaiž līdz bonkrotam, un ir iespējami apvērsumi ,, revolūcijas, u.tt. .....
Taisniba ir, Krievijas sastāvā mēs nevaram ieiet, pagaidām, līdz neienāks kreisais spārns un nesajauks gaisu, līdz pat izstāšanos no ES ...... viss var notikt , nekas nav pastāvīgs.

BLOGĀ VISS IR PAR TĒMU... :D:D:D
Publicēts: 13.05.09 17:40
 citēt
Haiduks:Pilnīgi piekrītu... jo vairāk noliegs, jo līelāka eļļas deva būs ielieta ugūnī.
Visas valstis, kuras skāra šis karš atzīmē kara beigu datumu
Eiropā vācija kapitulēja 8. maijā
Latvijā (psrs) tas notika 9. maijā, kad padevās Kurzemes katls (Beidzās Lielais tēvijas karš)
bet Otrais pasaules karš beidzās 15, augustā, kad kapitulēja Japāna:)
Bet tas, ka pie mums tas nenotiek civilizēti ir kādam izdevīgi... un es domāju, ka šis kāds ir pie varas, un ir ļoti viegli valdīt divkopieņu (pat ne nacionalitāšu ziņā) sašķeltu valsti... tāpēc es arī Eltonam viņa topikā prasīju, kas ir viņa saimnieks.

Haiduk, beidz smīdināt publiku ar saviem "saimniekiem"!
Jau toreiz atbildēju, ka nevajag spriest par citiem pēc sava ģīmja un līdzības, respektīvi, ka jums ar Ždanokas biedreni acīmredzot viens saimnieks, ja jau tik saskanīgi unisonā dziedat.
Starp citu.
Hohmu par "saimnieku" pirmoreiz dzirdēju čekas pagrabos 70-jā gadā, kad man TIEŠI tādā pašā formā prasīja par kaut kādiem saimniekiem... toreiz, puika būdams, nospriedu, ka izmeklētājs joko, jo nevar būt tā ka smalks izglītots nagu maucējs nevar saprast, ka cilvēki paši mēdz domāt un no nepārprotamiem faktiem mēdz taisnību paši rast.
Kā redzams, ortodoksiem ne leksikons ne domu gājiens nav mainījies ne par mata tiesu...
Publicēts: 13.05.09 17:46
 citēt
Es nesmīdinu- es zinu!!!
Un kamēr mūsu daudnāciju latvijas tautai nebūs vienotības, tikmēr mūs viegli jāss, kam tikai nebūs slinkums !!!!
Publicēts: 13.05.09 18:45 labots
 citēt
Vienotības ar bezkompromisu izdzimteņiem, kuri uz jautājumu, kāpāc viņi nēsā šeit krievijas karogu man bļauj: A ZĢES ROSSIJA, ŅENRAVITSA ĶEBE, FAŠIST, UJEŽŽAI NAHUJ V IRLANĢIJU! ???
Publicēts: 13.05.09 18:48
 citēt
iepriekš komentarā bija prasīts: ko mēs darām, lai minoritātes būtu lojālas?" Mēs daudz ko darām , šķīet ,ka pārlieku muguras liecam , bet redz, viņiem tas nav pašiem vajadzīgs un visa pārliecība uz meliem tik balstīta, okupācija u.t.t, Lai būtu vienoti, mums būtu jāiet šiem cilvēkiem pretim , tas ir, ari Krievijai, un jāatzīst ,ka okupācija nav notikusi.Te jau sāktos lielās problēmas- Ja nav bijusi vardarbība pret latviju , tad Latvijai ir jāpaliek Krievijas satāvā !
P.S. Ja "viņi" būs patiesi paši pret sevi un pasauli vēstures skatījumā, tad varam runāt par sadarbību un vienotibu. Pluss un mīnus (meli) atgrūž. Un vispār, ne jau tas ir svarīgākais kas notiek ar šo pers. integāciju, bet tas , kam šīs jukas ir izdevīgas( ieskaitot pašus)
Publicēts: 13.05.09 20:23
 citēt
Haiduks pareizi pateica kam tas ir izdevīgi - Valdībai kura tādā veidā kontrolē mūsu neapmierinātību ar tās lēmumiem un kļūdām Latvijas ekonomiskā stāvoklī.
Publicēts: 13.05.09 21:39 labots
 citēt
po kāds stāvoklis bļaustās un dzer viņi vienmēr :D
Publicēts: 13.05.09 21:46
 citēt
Nu bet kādas problēmas :) , lai ar likumā ieraksta visu alkoholu pie narkotikām un aizliedz to lietošanu ar krimināllikumu!!! Tad varēs mierīgi arestēt un sēdināt cietumā visus alkohola lietotājus :D
Publicēts: 13.05.09 23:12
 citēt
JRJ:Haiduks pareizi pateica kam tas ir izdevīgi - Valdībai kura tādā veidā kontrolē mūsu neapmierinātību ar tās lēmumiem un kļūdām Latvijas ekonomiskā stāvoklī.

...un abās krāsās nokrāsotie eltoni (neuztvert personīgi) viņiem ir vajadzīgi, kā ēst.
Piemērs... streiko (skolotāji)vieni, citi pat neuzmundrina, pēc tam streiko citi :) un nekādas vienotības. Tas pat uzmanību saeimā neizraisīja. Jautājums- kam kalpo arodbiedrības??? Visi kādam kalpo, un tikko iepīkstās par skaļu pret, tā uzreiz lido...
Venspils mērs kamēr nebija vērsis..........................
................... skatienu uz Rīgu, dzīvoja mierīgi (teiksiet blēdis, bet ne lielāks par pārejiem).
Manā jaunībā arī skaļi klaigājām- sitam krievus... cits tā aizrāvās ar saukļiem, ka palika parādā valstij 3 bērnus :), un tieši veicināja 3 krievu ievešanu, nevis izdzīšanu :)
Tikai darbi, nevis bļaustīšanās... man ir 5 bērni, kuriem pasē ir rakstīt latvietis, tas nozīmē, ka esmu izspiedis 2 krievus!!!
Pirms skaļi bļaut, vajag padomāt, vai pats neesi nelaimju cēlonis":D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):