bezcerīgi abi turklāt pirmais tak ir video (galvas darbība principiāli atšķirās)
abi derēs telpās vai bezvējā vieglām kompaktkamerām, pie nosacījuma, ka no katra kadra vajag tik vienu eksemplāru (breketingam, taimlapšiem un multenēm nederēs arī vieglām kamerām)
es savam nikonam pagaidām nopirku shaadu www.fotoveikals.lv... tur ļoti labi! aparatūras kopējais svars ko stelleju uz statīva ~ 1,8Kg un vējainā laikā stāv kā stabs! bet nu jādomā ir par kko nopietnāku!
djremys:es savam nikonam pagaidām nopirku shaadu www.fotoveikals.lv... tur ļoti labi! aparatūras kopējais svars ko stelleju uz statīva ~ 1,8Kg un vējainā laikā stāv kā stabs! bet nu jādomā ir par kko nopietnāku!
tas, ka stativs zem kameras nesabruuk nenoziimee, ka tas der bildesanai + deriiga statiiva gadiijumaa nenaak praataa doma ''par kautko nopietnaaku''
kaadreiz visleetaakais statiivs kas kautkam dereeja bij SLIK 500DX pro (ja pamekleeja vareeja ap 75Ls. dabuut) - varbuut tagad ir kas leetaaks paraadiijies
djremys:es savam nikonam pagaidām nopirku shaadu www.fotoveikals.lv... tur ļoti labi! aparatūras kopējais svars ko stelleju uz statīva ~ 1,8Kg un vējainā laikā stāv kā stabs! bet nu jādomā ir par kko nopietnāku!
tas, ka stativs zem kameras nesabruuk nenoziimee, ka tas der bildesanai + deriiga statiiva gadiijumaa nenaak praataa doma ''par kautko nopietnaaku''
vovo, uz shitaa man kaut ko nopietnaaku likt buutu bail.
kad perk stativu, tad labak to nopirkt tadu, lai nekas nav "jaamana" - a manisi tu divas lietas kaajaam A 5sekciju kajas 2x ilgak jauzstada neka 3sekciju B taas 3x vairak ljurkajas. un 1lietu galvai - lodveida galva regulejas ar vienu skruwi 3way galva ar 3 skruvem - tas ir 5x ilgak un visos 3 virzienos leeta 3way galva bishku "luftee"
Maris:kad perk stativu, tad labak to nopirkt tadu, lai nekas nav "jaamana" - a manisi tu divas lietas kaajaam A 5sekciju kajas 2x ilgak jauzstada neka 3sekciju B taas 3x vairak ljurkajas. un 1lietu galvai - lodveida galva regulejas ar vienu skruwi 3way galva ar 3 skruvem - tas ir 5x ilgak un visos 3 virzienos leeta 3way galva bishku "luftee"
Lodes galvas ir dārgākas par 3-way. Un par tām kājam ar īpaši nepiekrītu. Ir man 4 sekciju kājas lielajam statīvam un nekāda vaina. diezgan stabils. Tomēr gribas lai tas ir mazāks saliktā veidā
Maris:kaadreiz visleetaakais statiivs kas kautkam dereeja bij SLIK 500DX pro (ja pamekleeja vareeja ap 75Ls. dabuut) - varbuut tagad ir kas leetaaks paraadiijies
ststiivu gan labaak pacholeet dabaa pirms peerk
Arii rekomendeeju SLIK DX Pro. Man gan bija 400.tais. Smags gan.
waldi - visi labie (saliidzinosi) un leetie statiivi ir smagi
ak34 - Tavs 4posmu statiivs ir no cita plaukta - par piemineeto diezvai priecaatos, lai ar tas vel iisaaks - un manfrotto parastaa lode maksaa tos pasus 35Ls. ko puisha mineetaa 3wey galva
kasparsf - nomainiiju sliku pret 055PROB - nu vairs mugura nesaap
Ir jau no cita plaukta, vienīgi gribēju pieminēt, ka posmu skaits automātiski nenozīmē kaut ko sliktu. Protams, manējais ar 3 posmiem būtu vēl stabilāks, bet cik liels tad tas būtu .... Dēļ vietas taupīšanas un ērtuma esmu pat 6 (!) posmu monopodu iegādājies.
Bet par galvām tajā cenu kategorijā -- tomēr izvēlētos 3way, lai arī neērtāka, tomēr precīzāka. Esmu palietojis 3 dažādu plauktu lodes galvas un to ērtums + kvalitāte ir vēl vairāk atkarīga no plaukta un cenas nekā stativiem. Man vēl ar vien kaut kur mētājas Manfrotto 468 lodes galva, kas pēc specenes tur pacmit kg, bet izbeidzās pēc tam, kad vienreiz tuz tās uzliku 6kg un mēģināju bildēt. Netur tā pat tos 6kg, ja sistēma nav horizontāli.
Pēc vairākiem dārgiem eksperimentiem statīvu un galvu jomā esmu sapratis, ka tur taupīšana neatmaksājas.
Pirms pāris gadiem ebajā biju nopircis Walimex-666 ar lodes galvu. Zinu jau, ka nav nekas izcils, bet gana stabils un smags. Un izjucis vēl arī nav. Izmaksāja ap 50 Ls. Nu jā- godīgi jāsaka, ka līdzi es viņu nevazāju- cik ta mājās un dažos izbraukumos tās bildēšanas...