Šogad Rīgas HES ūdenskrātuvē ūdens līmeni plānots pazemināt no 14. jūlija līdz 28. augustam. Sākot no 14. jūlija notiks pakāpeniska Rīgas HES ūdenskrātuves nostrāde, sasniedzot remontdarbu nepieciešamo atzīmi – 16,05 m virs jūras līmeņa. Rīgas HES ūdenskrātuvē normālos ekspluatācijas apstākļos ūdenslīmenis ir 17,00 – 18,00 m.
sistēma jau tāda, ka vasaras periodā, Hesi veic profilaktiskas darbības, un rindas kārtībā, pēc grafika saskaņoti veic ūdens līmeņa izmaiņas, reizēm ļoti ievērojamas, reizēm tas tik drīz neatkārtojās. labi ja par to uzzin iepriekš
interesanti, tīri ta ziņkārības apmierināšanai - kurā gadā ir uzstādītas vai pēdējo reizi renovētas/nomainītas Daugavas HESu turbīnas un cik tās ir energoefektīvas/modernas, kāds ir to lietderības koeficients - proti cik tuvu teorētiski saražaojamajam enerģijas daudzumam tās ražo
palaidniex:interesanti, tīri ta ziņkārības apmierināšanai - kurā gadā ir uzstādītas vai pēdējo reizi renovētas/nomainītas Daugavas HESu turbīnas un cik tās ir energoefektīvas/modernas, kāds ir to lietderības koeficients - proti cik tuvu teorētiski saražaojamajam enerģijas daudzumam tās ražo
Rīgas HES + ķeguma HES + Pļaviņu HES ir uzstādītas 6 + 7 + 10 = 23 turbīnas, pareizāk hidroagregāti; pirmais 70 gadus atpakaļ, pēdejais - ja nemaldos 79.g., bet pilnībā renovēti, vai nomainīti ar jauniem moderniem kādi 10 -12 HA Efektivitāte ir ap 89 - 94% un tas ir "pasaules" klases līmenis
palaidniex:interesanti, tīri ta ziņkārības apmierināšanai - kurā gadā ir uzstādītas vai pēdējo reizi renovētas/nomainītas Daugavas HESu turbīnas un cik tās ir energoefektīvas/modernas, kāds ir to lietderības koeficients - proti cik tuvu teorētiski saražaojamajam enerģijas daudzumam tās ražo
Nesen (šķiet, ka pagājušo vasar) tika mainītas turbīnas kadam no hesiem un interese par to bija baigā', tepat blogā bija reportāžas par to kā turbīna pa upi ceļo uz hesu
Nesen (šķiet, ka pagājušo vasar) tika mainītas turbīnas kadam no hesiem un interese par to bija baigā', tepat blogā bija reportāžas par to kā turbīna pa upi ceļo uz hesu
Tiesa gan, ka HESu turbīnas strādā uz "upes", bet tās pie mums "neceļo pa upi" , tās kas tika rādīta "pa upi ceļojoša" bija Rīgas TEC-2 gāzes turbīna un ģenerators no jūras ostas līdz Ķengaragam, kur tālāk tika uzkrauta speciālišim gadījumam uz Latviju atgādātai platformai - treilerim
Bet HESos, to HA tiek katru gadu k-kas rekonstruēts, arī pašlaik PHES ...
ERA:Mjā, pie Rīgas HESa pļavā uz mākslīgi radītās pussalas tagad vesels ciemats uzbūvēts... Vēl nesen tai pļavā zaķi u.c. zvēri mitinājās...
Nez, sabūvēts jau tik galā, kas tuvāks HESam - lielākā daļa tās Zirgu salas tāpat ir brīva. Tā ka neredzu stressu - tik vien, ka pašiem sūdīgi tur dzīvot blakus mūžīgajai šosejai, kur diendienā fūres braukā. Domāju, ka dzīvniekus tas globālā mērogā neietekmē
Nez, sabūvēts jau tik galā, kas tuvāks HESam - lielākā daļa tās Zirgu salas tāpat ir brīva. Tā ka neredzu stressu - tik vien, ka pašiem sūdīgi tur dzīvot blakus mūžīgajai šosejai, kur diendienā fūres braukā. Domāju, ka dzīvniekus tas globālā mērogā neietekmē
Hmm, nebija dzirdēts, ka tai mākslīgi uzbērtajai pussalai būtu kāds nosaukums... Mēs tiešām par vienu un to pašu vietu runājam? Nu jā, šaurākā daļa (ar skatu uz Rīgu) nav apbūvēta...
ERA: Hmm, nebija dzirdēts, ka tai mākslīgi uzbērtajai pussalai būtu kāds nosaukums... Mēs tiešām par vienu un to pašu vietu runājam? Nu jā, šaurākā daļa (ar skatu uz Rīgu) nav apbūvēta...
Oi, atvainojos - par Zirņu salu to saucot Zirgu sala ir Liepājas ezerā Man jau šķiet, ka par vienu un to pašu runājam - nu tā uz kuras no tā otra (Rīgas) gala var tikt pārejot pāri tiltiņam Vismaz ziemā kad gāju, tad nelikās ka tur ir īpaši krimināli sabūvēts - var jau būt, ka tagad process ir virzījies uz priekšu un māju skaits ir palielinājies... Lai nu kā - es tādā vietā sev māju negribētu.
Oi, atvainojos - par Zirņu salu to saucot Zirgu sala ir Liepājas ezerā Man jau šķiet, ka par vienu un to pašu runājam - nu tā uz kuras no tā otra (Rīgas) gala var tikt pārejot pāri tiltiņam Vismaz ziemā kad gāju, tad nelikās ka tur ir īpaši krimināli sabūvēts - var jau būt, ka tagad process ir virzījies uz priekšu un māju skaits ir palielinājies... Lai nu kā - es tādā vietā sev māju negribētu.
Mjā, turpat netālu bērnībā visas vasaras pavadītas, bet tikai tagad uzzināju, ka to sauc par Zirņu salu (tagad gan tā ir pussala) Ir jau ir tā pati... Izlasīju, ka būvniecība turpināšoties līdz 2011.gadam, līdz tam vēl daudz var uzbūvēt... Es gan arī negribētu tur dzīvot... Re kur kartē arī redzama tā sala putni.nerealitate.lv...
Nu jā - tad jau līdz 2011. gadam tiešām nobūvēs visu. Ielas jau redz sadalījuši. Bet nu zināt nevar - pie Ogres Zilajiem kalniem ar sāka celt kko, bet tā jau kādu gadu klusums ar pusceltām ķieģeļu mājām - naudiņa izbiedzās laikam... galvenais jau lai Dārziņu atteku neaiztiek - tur jau tas viss dzīvnieciskais labums ir
Neko nevar zināt, varbūt krīzes apstākļos tur celtniecība apstāsies... Tā gan, attekā tak tik daudz putnu mitinās... Būtu man garāks teleobjektīvs, noteikti brauktu tur putnus bildēt
Es gan laiku pa laikam gribu, lai man būtu Canon. Bet laikam ne tik ļoti, lai atteiktos no Nikon. Būtu man kaut kāds oly vai sony, jau sen būtu nokratījis pīšļus... :face-angel: