forum.gif
vai likums atļauj?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / vai likums atļauj?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.05.09 09:05
 citēt
Ko tu iecirties, kā auns, ar to atstāšanu. Te pat nav populāri cilvēki, kuriem privātās dzīves latiņa ir salīdzinoši zemāka nekā ikkatram. Iedomājies sevi viņu vietā - tevi nopublicē, bet tu redzi, ka "tev vien zināmu iemeslu dēļ" tev ļoti nepatīk, ka tā bilde tur ir. Vienkārši cieni citus un ja palūdz, izņem. Te nav nekāds sensācijas princips, ka tev tjipa labums no tā, ka nopuiblicēji kaut ko extra. Tu vienkārši ieliki personas bildi internetā, ko pati persona nemaz nedarītu un nevēlas. Likumu jau var staipīt dažādi, padomā no cilvēciskā viedokļa.
Publicēts: 15.05.09 09:11
 citēt
Bet nu bilde riktīgi sviestaina.. tādu jau toč par publicēt nevajadzētu..
..visi sviestā korčī sejas :D
Publicēts: 15.05.09 09:27
 citēt
Vil:Ko tu iecirties, kā auns, ar to atstāšanu. Te pat nav populāri cilvēki, kuriem privātās dzīves latiņa ir salīdzinoši zemāka nekā ikkatram. Iedomājies sevi viņu vietā - tevi nopublicē, bet tu redzi, ka "tev vien zināmu iemeslu dēļ" tev ļoti nepatīk, ka tā bilde tur ir. Vienkārši cieni citus un ja palūdz, izņem. Te nav nekāds sensācijas princips, ka tev tjipa labums no tā, ka nopuiblicēji kaut ko extra. Tu vienkārši ieliki personas bildi internetā, ko pati persona nemaz nedarītu un nevēlas. Likumu jau var staipīt dažādi, padomā no cilvēciskā viedokļa.

Te es domāju ir svarīgs prinicps. Ja cilvēks nevis palūdz bildi izņemt un sarunā it tā tā un šitā, tāpēc LŪDZU izņem bildi, bet gan draud un saka izņem bildi, raksti atvainošanos utt... !!!
Publicēts: 15.05.09 09:31 labots
 citēt
Tieši tā - normāli cilvēki, ja viņiem gribās lai bildi nepublicē - vienkārši palūz izņemt bildi un viss, nevis draud.
Moš uz šita pasākuma var uzsist popularitāti, ta teikt - bildi aplūkos visi dēļ škandāla, kā arī fotogrāfs iegūš popularitāti... :D

Un ko man darīt? Meita bija vasaras nometnē, nobildēta un ielikta vasaras nometnes reklāmrakstā. Iet un sūdzēt tiesā? Kaut nekādi papīri nav parakstīti par bilžu izmantošanai komercrakstura materiālos? Sāk kliegt, ālēties, piedzīt kompensāciju? Prasīt bezmaksas vasaras nometnes ceļazīmi? :D
Publicēts: 15.05.09 09:38
 citēt
nu, blje, diskusija... iznjem un miers.
Publicēts: 15.05.09 09:48
 citēt
Mjā..., nu bildes autors tiešām smagi aizvainojis vīru ar karodziņu rokā, un iemesls ir acīm redzams, kāda velna pēc šis optimistiskais kungs ierāmēts melnas krāsas rāmī? Cilvēkam tak svētki, vajadzēja sarkanā un ar sarkanām neļķēm! Nākošreiz labojies, ja?
Publicēts: 15.05.09 10:07
 citēt
tāpēc es saku - auns. Viens auns uzbrauc, otru iecepī - nē, neņemšu. Princips šeit drīzāk ir, nedari citam to ko, bla bla, paši zinat
Palaidniex ar savu meitu bildē, izskatās, ka ir apmierināts, jo neko nedara. Ar to ģineni (turklāt pasniegta kā ģimene, nevis, kaut kur burzmā atsevišķa seja garāmejot) politiski neviennozīmīgā kontekstā, ir jutīgs temats. Neko nevar zināt par cilvēka motīviem, ja viņš prasa izņemt.
Publicēts: 15.05.09 10:08 labots
 citēt
juristi pielabos. bet formulējumi (citēju pēc atmiņu un domu) "neparprotami ar uzsvaru uz", "izdalīts", "atpazīstams" jau mazliet staipāmi. man zināmajā gadījumā meitene bildējās kautkam, izdevējs nojautāja fotogrāfam vai viņam nav tipa tāda bilde, fotogrāfs dabūja akceptu ne no pašas modeles, bet no aģentūras šefotājas. kāds viņai līgums (ja bija!) ar modeli, nav tapis zināms. nu un modele uztrāpījusi uz grāmatas vāka, paģērēja par sāpēm un bēdām vairāk kāposta, nekā visa grāmatas tirāža maksā. esot viņas autotiesības aizskārtas. a uz modeli ne autor, ne blakus tiesības iekš foto neizplatās (itkā jau tapat kā aktieris ķinītī!) un nekā. būtu pieticis prāta kačāt cilvēktiesības, ej nu sazini, kā būtu beidzies.
Publicēts: 15.05.09 10:12
 citēt
Vil:tāpēc es saku - auns. Viens auns uzbrauc, otru iecepī - nē, neņemšu. Princips šeit drīzāk ir, nedari citam to ko, bla bla, paši zinat
Palaidniex ar savu meitu bildē, izskatās, ka ir apmierināts, jo neko nedara. Ar to ģineni (turklāt pasniegta kā ģimene, nevis, kaut kur burzmā atsevišķa seja garāmejot) politiski neviennozīmīgā kontekstā, ir jutīgs temats. Neko nevar zināt par cilvēka motīviem, ja viņš prasa izņemt.

Domāju ka tad arī cilvēkam derēja pamatot kaadēļ vēlas lai bildi izņem... pateikt nu rāmis nepatīk, utt. Bet idejiski ja negribi lai Tevi bildē neej uz šādiem publiskiem pasākumiem...

Otrs pēc dažām dienām visi jau būs par tām bildēm aizmirsuši un bildes pazudiīs interneta informatīvajā mēslainē. Savukārt šādi draudi un tiesas darbi piesaistīs papildus uzmanību. Tā ka iespējams tā ģimenīte vēlas popularitāti... :)
Publicēts: 15.05.09 10:16
 citēt
Vai arī pilsonios pagadījās tur, kur sanāca nodemonstrēt savu pārliecību, kuru citkārt akurāti slēpj. Tā teikt pirmsvēlēšanu nelaikā sabildēta "kažoka" pareizā puse...
Publicēts: 15.05.09 10:29
 citēt
Andreass:bildei vērtības nekādas un taisnība Jurim, ka sūds jau vien ir, bet nedaudz škrobīgi, ka cilvēks aiziet uz publisku pasākumu un tad brauc augumā, par to kā es atļaujos viņa bildes likt kaut kur neprasot atļauju.

uldisS, jūnijā Liepājas pusē būsi vai ne? tad parunāsim par šo lietu.
Tikai neaizmirsti, ka manā mērvienību sistēmā alus sākas no seši... :)
Publicēts: 15.05.09 10:33 labots
 citēt
a es principa pēc tieši arī atstātu (vēža spītība). :face-glasses:
lai iet skriet vai lai maksā un ņems ārā :)
Tas Tavs darbs, kā Tu tagad ņemsi ārā? a kā ta maizītei nopelnīs,
ja katrs otrais bļaus, ka pa tiesām vazās :face-kiss:
Publicēts: 15.05.09 11:02 labots
 citēt
j'a, nu ir jaf traki, kad jaakaunaas par svu parlieciibu
... es arii paoponeeju Eltonam... un alvils uzreiz rakstos liek- kompartijas sapulce.
Smiekliigi tomeer ir taada nostaaja :(
Publicēts: 15.05.09 11:40
 citēt
Tev nebija žēl sava fočuka slēdža resursu uz to drazu !? :D :D
Publicēts: 15.05.09 11:45
 citēt
Mandalay:Tev nebija žēl sava fočuka slēdža resursu uz to drazu !? :D :D

Šo jautājumu droši var uzdot 90% šejienes lietotāju par 90% viņu bilžu... ;)
Publicēts: 15.05.09 11:48
 citēt
Es aizrakstītu atpakaļ tam cilvēkam, lai atsūta man rakstisku likumpamatotu pretenziju ko es nodotu savam advokātam, lai viņš man sniedz padomu.

Ņemt laukā tikai tāpēc vien, ka kaut kāds jurista puspalīgs streso - nu tas būtu zem mana goda.
Ja iesūdzēs tiesā, tā Tev būs vislabākā reklāma.
Publicēts: 15.05.09 12:10
 citēt
Snow:
Ja iesūdzēs tiesā, tā Tev būs vislabākā reklāma.

bingo :)
Publicēts: 15.05.09 15:59
 citēt
neesmu spītīgs un varu izņemt, bet tas ir jāpalūdz, nevis jāpaziņo, ka sūdzēs tiesā ja tik un tik minūšu laikā neizņemšu bildi un neatvainošos.

rakstiju viņam, lai parāda likuma pantus kurus esmu pārkāpis, bet atbilde skan šādi - tiesā mani advokāti parādīs.

Mandalay, nebija žēl, varu arī uz sūdīgāku drazu slēdzi tērēt. Kā viens labs cilvēks teica, tad slēdzis jau tam ir domāts lai viņu deldētu, tā vismaz pie jaunas kameras var ātrāk tikt.

snow, varbūt arī būs reklāma, bet izlasot visu šeit rakstīto tik un tā nav 100% pārliecības, ka neko man nevar izdarīt, katram savs viedoklis.

P.S. lkz, ir taisnība par to principu. Rīkošos tāpat, pie tam vēl paskatīšo vai man nav vēl kāda bilde ar šo ģimeni vai daļu no šīs ģimenes un izveidošu albūmu tikai ar viņu bildēm. jā ļauni, bet man vismaz būs prieks :D
Publicēts: 15.05.09 16:11
 citēt
pateici jamiem, ka tavam advokātam ir vēlme iepazīies ar lietas materiālam, lai iespējams laikus aiztaupītu prasībaas iesniedzējam laiku un bezjēdzīgi iztērētus līdzekļus tiesas procesa uzsākšanai... ;)

Bet par to sūdzēšanu itiesā un likuma punktiem - izklausās pēc tīras baidīšanas, kā arī ja tik tālu nonāks iesaku sacelt presē ažiotāžu, lai tauta zina savus varoņus un publika novērtē cepienu... ;)
Publicēts: 15.05.09 16:13
 citēt
P.S.
Vēl palūz, lai tiesā tiek pierādīs, ka uz bildes ir tiešī šie cilvēki, nevis viņu līdzinieki, kā arī kādā komercprojektā esi ar šo bildi izmantojis.
Jo nekomerciāla rakstura bildes - katra cilvēka brīva izvēle... ;)
Publicēts: 15.05.09 16:18
 citēt
Note! Ļoti svarīgi - vai pirmo viņu e-pastu kur ir draudi esi saglabājis?
Publicēts: 15.05.09 16:27
 citēt
gaidaam seriaala turpinaajumu :)
Publicēts: 15.05.09 16:36
 citēt
Es tiešām neorientējos likumos un nezinu esi pārkāpis kaut kādus likumus vai neesi, bet es šādā situācijā to bildi paturētu principa pēc.Ja cilvēks nevēlas, ka viņu redz kaut kur var taču laipni palūgt, nevis draudēt.:face-smile:
Publicēts: 15.05.09 17:09
 citēt
Andreass:
rakstiju viņam, lai parāda likuma pantus kurus esmu pārkāpis, bet atbilde skan šādi - tiesā mani advokāti parādīs.

Tā ir ļoti profesionāla atbilde :D Domāju, ka šādu saņemot varēji nomierināties un nemaz te spamu necelt, jo viņa "advokātiem" tas būs jāparāda vēl pirms tiesas, gan iesniedzot sūdzību un pat ja kāds to pieņems, tad pirms tiesas tev. Jebkutrā gadījumā vienīgais pamatojums šādai lietai ir Fizisko personu datu aizsardzības likums. Un pat tad tur maz cerību līdz tiesai tikt attiecībā pret tevi.

Fotografēšana ir runas brīvības izpausme, kuras aizsardzību nosaka Satversme un cilvēktiesības. Un Satversme likumu hierarhijā stāv virs Likuma par fizisko personu datu aizsardzību. To var pieminēt šādiem protestētājiem. ;) Ja runā par juridiskajām lietām, tad palasiet: www.politika.lv... un to ko cilvēki domā par tiesībām uz savu attēlu: www.politika.lv...
Publicēts: 15.05.09 23:30
 citēt
UldisS:Silti iesaku, ņem to (tās) bildi (bildes) ārā no publiskās telpas. Pie labas gribas tevi var pavazāt tā, ka pa maz neliksies. Šajā vidē diskusijā nepiedalos (te jau tā konsultantu un ekspertu pietiek :)...

+1
Fotografam šans vinnēt lietu ir 1/100
zaudēt vari krietnu summu
jā bij rakstiska prasība, pat bez pamatota paskaidrojuma (vai mutiski, liecinieku klātbūtnē) izniemt bildi, ... ņem ārā!!! jā neesi sev ienaidnieks. Reklāma neiznāks, bet antireklāma tev var sanākt - fotogrfs bez morāli-ētiskiem principiem.
Publicēts: 16.05.09 00:00
 citēt
es ja kas bildi saglabāju savā HDD... a kas būs ja es bildi pārpublicēšu savā blogā??? Nu tā principiāli :) Andreass vairs pār to kontroles nav.. a man po, nav par ko iesūdzēt :)
Publicēts: 16.05.09 00:11
 citēt
Gudris:

te jau viss skaidrs...latvieshu komunists :D...labaak njem aara...shitas izskataas šizīgs :/

Vai šī ir tā bilde, par kuru ir strīdus ???
Ja jā, tad naf ko taisīt urļēgu... bildē naf nekā tāda, kas dotu norādi uz ko nepareizu... es redzu Uzvaras svētku svinētāju pie noliktajiem ziediem (ja vien zem bildes naf apvainojošs teksts)
1 kursa jurists te tiek galā.
Par izņemšanu-
ja ir rupš uzbraukums, principa pēc, neņem laukā, lidz atvainojās.
ja ir bijis s;akuma cilvēcīgs lūgums, tad es arī iesaku likvidēt.
Pat ja zaudējoša bilde, tiesa vilksies 5 gadi, ja būs 1 kursa jurists, bet 10 gadi ja būs pieredzējis advokāts :D
Katram pašam ir jāatbild par uzvedību sabiedriskā vietā.
Iedomājaties čurātājus pie brīvības pieminekļa, ja tos kāds uzbildēs, un paanalizējiet pēc likuma pantiem tādu bildi :D
Publicēts: 16.05.09 00:31
 citēt
Eliks:es ja kas bildi saglabāju savā HDD... a kas būs ja es bildi pārpublicēšu savā blogā??? Nu tā principiāli :) Andreass vairs pār to kontroles nav.. a man po, nav par ko iesūdzēt :)

Arī saglabāju tā ka Andreas vari dzēst ārā bet pus fotoblogs pārpublicēs visā internetā... :face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 16.05.09 00:33
 citēt
Vil:tāpēc es saku - auns. Viens auns uzbrauc, otru iecepī - nē, neņemšu. Princips šeit drīzāk ir, nedari citam to ko, bla bla, paši zinat

... da bildē redzams, ka cilvēks aizgājis atbalstīt savējos, tā teikt pasvinēt, i tapis ar vis famīlij' fotopieķerts ... nu jopcik, kam negadās?!
... pēc tam apdomājis, ka tā nesmuk' sanāk, ja zolīdā kantorī algu saņem a bilde ta no pasākuma, kurā, ja tā atklāti teikt - tad uz to LV tādu paliel' "m_ _ _ _o liek", i nav labi, īpaš' ja korporatīvie klienti pēkšņ ierauga kaut kur šo bild', a tajā skat - zolīda kantora juriste :(
- - -
andreas - ej uz kompromisu - parprasi normālu honorāru un ar līgumiņu, ka meitene pērk un Tu pārdo' uz konkrētiem - zolīdiem noteikumiem, un kad kontā nauda, ņem laukā šīs bildes no neta. I vyss, i vysīm lobi.
- - -
Publicēts: 16.05.09 03:18
 citēt
Principa pēc neņemtu ārā ja individs uzsāk sarunu ar šādu toni. Ja būtu laipni palūdzis tad cita runa...Vajag pārmācīt šādus te kas sadomājušies ka ir pasaules nabas un nevar tik nofotogrāfēti publiskā telpā.
Publicēts: 16.05.09 03:54
 citēt
Kāds ir jurista palīdzes vārds un uzvārds ?
Publicēts: 16.05.09 05:11
 citēt
A varbūt viņa nav jurista palīdz nemaz, tik stumj batonus lai iebiedētu?:)))))
Publicēts: 16.05.09 10:21
 citēt
ak34: arī ģimenes dzīve ir aizsargāta ar Satversmi.
Kā teikts rakstā www.politika.lv... , šeit jāatrod līdzsvars starp privātuma aizsardzību un tiesībām uz vārda brīvību, kas izvērtējams tiesai. Taču iznākums tiesā ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. Tieša likumu regulējuma nav, ir Satversme, konvencija un tiesu prakse, arī eiropas. Es teiktu tā, ka tas ir risks tomēr. Var arī uzvilkt, ja labi gribēs.
Publicēts: 17.05.09 14:47
 citēt
Vil:arī ģimenes dzīve ir aizsargāta ar Satversmi.
a ko piekopj ģimenes dzīvi sabiedriskā vietā?
Vil:un tiesu prakse, arī eiropas.
značit nav 1/3 gad-100-ts jāgaida uz precedentu? :face-grin:
Publicēts: 17.05.09 16:11
 citēt
da parasts bljauris - nav nekāda iemesla to bildi ņemt ārā
Publicēts: 17.05.09 17:10
 citēt
Vil:ak34: arī ģimenes dzīve ir aizsargāta ar Satversmi.
Kā teikts rakstā www.politika.lv... , šeit jāatrod līdzsvars starp privātuma aizsardzību un tiesībām uz vārda brīvību, kas izvērtējams tiesai. Taču iznākums tiesā ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. Tieša likumu regulējuma nav, ir Satversme, konvencija un tiesu prakse, arī eiropas. Es teiktu tā, ka tas ir risks tomēr. Var arī uzvilkt, ja labi gribēs.

kādas tiesības uz laulības dzīvi ir pārkāptas norādītajā bidē, ja tā ir iegūta publiskā pasākumā? Protams, ka tiesa izvērtē, ja vispār paņem pretim. Nevajag iedomāties nez ko saistībā ar tiesibām uz savu attēlu. Ja negribi, lai tevi nofotografē, tad neej uz ielas!
Publicēts: 17.05.09 17:22
 citēt
ak34:negribi, lai tevi nofotografē, tad neej uz ielas!
arī sava daļa taisnības. :face-wink:
Publicēts: 17.05.09 17:54
 citēt
privātuma jēdziens iekļaujas tiesībās uz ģimenes (nevis laulības) dzīvi. Arī uz ielas mani vai ik uz stūra filmē, taču ja to materiālu ieliks TV bez manas piekrišanas, manas tiesības uz privātumu tiks pārkāptas.
Bet lai jau paliek po vašemu, vienkārši nav jēgas diskutēt, jo te racionālo domāšanu ir aizklājusi politiska stīga un ir nostāšanās tīšām "pret" :)
Publicēts: 17.05.09 18:36
 citēt
nez fuj fotogrāfam konkrēts ja palūdz izņemt bildi, vai tad grūti?
lab saprotams ja lūdz draudošā tonī :)
a ja laipni palūdz izņemt kādu konkrētu bildi būtu ētiski ar viņu izvākt:)
Publicēts: 17.05.09 19:06
 citēt
Vil:Arī uz ielas mani vai ik uz stūra filmē, taču ja to materiālu ieliks TV bez manas piekrišanas, manas tiesības uz privātumu tiks pārkāptas.
papīra ražotājiem, pagasta skrīveriem, notāriem un juristiem - muristiem būtu izdevīgi, ja katrs bez akcepta TV ietrāpījis pilsonis prāvotos parīzē!
didams:a ja laipni palūdz izņemt kādu konkrētu bildi būtu ētiski ar viņu izvākt:)
sadalu viedokli.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas