neko praatiigaaku par pilniigi manuaalu kaartoshanu nevaru iedomaaties. iespeejams ka tas ir old-skool ruudiijums bet pieredze raada ka softi naak un iet bet bildes (faili) uz diskiem paliek.
es (un daudzi citi ljauzhi) lietoju principu ka saucu folderus saakot gadu, menesi un dienu beidzot ar iisu notikuma aprakstu. piem. 2009-05(Mai)-16 Praids
Nikon folder - 2009 -12.03.08 - pasaakuma nosaukums
Rezultaataa jau no pasha saakuma viss ir vienkaarshi un skaidri, un arii atrast viegli - vai nu peec datuma vai peec nosaukuma. Nekaada hyteck, un viss straadaa!
man ir atsevisks cietnis priekš Pictures un tur ir 2006, 2007, 2008 un 2009 folderi un katrā ir katra gada biudes, kur viņas iekopēju un sakārtoju folderus pēc datumiem.
Kā nobildēju, tā sakrāmēju tematiski. Piemēram, ceļojumu bildes - tīri ģeogrāfiski - valsts, pilsēta, iela vai cits, kas atzīts par zīmīgu, (pjankas un purnus atlasu atsevišķi, lai kādam nejauši neparādītu) darbam vajadzīgās – stingri atbilstoši tēmai. Visādas pekstiņu un pastaigu bildes sakrauju mēneša mapē, gada beigās pārskatu, ja kas sistematizējams - krauju kopā, ignorējot gadu.
es sen no fotoaparāta nelādēju,bet caur karšu lasītāju, man piedāvā custom galeriju (mapi) un bildēm būs tieši tāds pat nosaukums, + pašas Nr. 9.5.13.nosaukums nākošajā dienā 9.5.15.Nasaukums Tad man visas bilžu mapes stāv pēc vecuma dilstošā secībā
kāpēc daudiem ir tik svarīgi datumu pielikt priekšā. Ir programmas, caur kurām verot var redzēt nepilnus mapes nosakumus, un tad no galvas jāzina visi pasākumi lai atrastu vajadzīgo.
Palasot iepriekšējās atbildes, apzinos, ka nedaru kā lielākā daļa, bet laikam gaužām vienkārši. sadalītas mapes pa fotoaparātu modeļiem/piederība, iekš tās mapes gadi un katram gadam mapes ar pasākuma nosaukumu. Parasti sadalīti pa tēmām kura tajās bildēs visvairāk figurē ((auto modelis)...., pleneers..., cope...., (pasakums)....., utt), dažreiz datums mapes beigās.
Andreass:kāpēc daudiem ir tik svarīgi datumu pielikt priekšā. Ir programmas, caur kurām verot var redzēt nepilnus mapes nosakumus, un tad no galvas jāzina visi pasākumi lai atrastu vajadzīgo.
ar failiem ņemos tikai vienā un vienīgā programma - Total Commander (vecais Windows Commander) . Visas pārējās programmas kautkā maz uztrauc. Visas pārējās kurās redaktēt bildes ļauj drag n drop lietot , izvēlos tos failus kurus vajag vai nu TC vai ACDSee ja tas ir atvērts un pārvelku tos jau atvērtā programma vai vienkāršu uz tās programma ikonu.
Tā arī neviens konkrēti nepateica ko lai iesāk! Autors neminēja par OS - laikam jau windows, es darītu tā; pārkopētu visas bildes atsevišķā mapītē, bet visas vienā mapē. Nomainītu mapes nosaukumu vai pie mapes properties>Costume> norādītu Photo Album. Izmainītu mapes skatu uz 'detaļas', sakārtotu pēc 'DatePictureTraken'. Visus ar vienādiem datumiem bāstu atsevišķā mapē, mapes nosaukumu liktu 'gads.mēnesis.datums'. Kad tas būtu sakārtots, tad vēlreiz kopējai mapei nomainītu nosaukumu. Tad viss nostātos hronoloģiskā secībā, vēl atliek pievienot tik komentāru par notikumiem un izvilkt dažas bildes, kuras neatbilst kādam notikumam. Šādi pa 2 stundām var sašķirot 8Gb ar bildēm, manuāli un ātri!
vecākas bildes un privati pasakumi uzreiz tiek rakstititi diskos un kadu laiku samazinatas bildes ar identisku numeru stav uz ārēja diska attiecīgā gadā. kad slinkums visi vaili vnk tiek kartoti : gads mape pasakums-notikums originalie faili turpat ar _1.jpg blakus orig.failam korigetais fails, lai nepazud delj nosaukuma mapee un iekshaa mapeee /re mape ar samazinatiem failiem internetam uc kas sver lidz 10mb
prieksš Cd un DVD arhīva man ir kartoteka ar sarakstīto pasakumu sarakstu.
man vienu birdi bija tada lieta,ka kartoshana pec datumiem, bet neatmaksājas, ne vienmer atri kautko sameklet arhivaa var atcereties kuraa datumaa kas bildets.