forum.gif
Bilžu kārtošana iekš HDD
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Bilžu kārtošana iekš HDD
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.05.09 19:06
 citēt
Bildes kārtoju pēc principa:
1. Gads
2. Datums

Tiku pie viena softa, kas itkā to dara automātiski pēc exif faila datiem.
Palaidu to programmu un tā man diezgan veiksmīgi visu sačakarēja.:face-sad:

Ir kādam kādi ieteikumi ar ko tās bildes var sakārtot (kaut vai shareware vai plugini)
Publicēts: 16.05.09 19:17 labots
 citēt
nu figviņzin.. es parasti manuāli :)
pasākums, nosaukums, gads un mapītē :)
Publicēts: 16.05.09 19:18
 citēt
neko praatiigaaku par pilniigi manuaalu kaartoshanu nevaru iedomaaties. iespeejams ka tas ir old-skool ruudiijums bet pieredze raada ka softi naak un iet bet bildes (faili) uz diskiem paliek.

es (un daudzi citi ljauzhi) lietoju principu ka saucu folderus saakot gadu, menesi un dienu beidzot ar iisu notikuma aprakstu.
piem. 2009-05(Mai)-16 Praids

:)))
Publicēts: 16.05.09 19:27
 citēt
pamataa ir taa - ielaadee bildes kompii:

Nikon folder
- 2009
-12.03.08
- pasaakuma nosaukums

Rezultaataa jau no pasha saakuma viss ir vienkaarshi un skaidri, un arii atrast viegli - vai nu peec datuma vai peec nosaukuma. Nekaada hyteck, un viss straadaa!
Publicēts: 16.05.09 19:38
 citēt
man ir atsevisks cietnis priekš Pictures un tur ir 2006, 2007, 2008 un 2009 folderi un katrā ir katra gada biudes, kur viņas iekopēju un sakārtoju folderus pēc datumiem.
Publicēts: 16.05.09 19:42
 citēt
Es arī "manuāli", nosaucu īsi, piemēram- 090516_Fotoblog un viemēr var atrast.
Publicēts: 16.05.09 20:00
 citēt
Pauliits, nju tas ka atsevishkjsh HDD tas ir tikai normaali.
Citiem ir vairaaki HDD - un skapii vieta dvd un cd arhiiviem.
Publicēts: 16.05.09 20:13
 citēt
visādi var. es cenšos čumedāniem ieviest aprakstošus nosaukumus un šā kā tā apgrūtinos, kad kas jāmeklē.
Publicēts: 16.05.09 20:27
 citēt
Nez,es pagaidām lietoju Picasa 3
Publicēts: 16.05.09 20:28
 citēt
Njā.. tik man tur daudzas mapes tagad tukšas un izprast kur man kas jākārto ir diezgan kēpīgi, zinot ka tur pāris tūkstoši to bilžu :/

Laikam būs jāpārsauc visas bildes un jāsamet vienā mapē.. un tad pakāpeniski jāsakārto :face-glasses:
Publicēts: 16.05.09 20:40
 citēt
labāk, kādam visītim pakaļ jau laicīgi aizčāpo ;)
Publicēts: 16.05.09 20:53
 citēt
Kā nobildēju, tā sakrāmēju tematiski. Piemēram, ceļojumu bildes - tīri ģeogrāfiski - valsts, pilsēta, iela vai cits, kas atzīts par zīmīgu, (pjankas un purnus atlasu atsevišķi, lai kādam nejauši neparādītu) darbam vajadzīgās – stingri atbilstoši tēmai. Visādas pekstiņu un pastaigu bildes sakrauju mēneša mapē, gada beigās pārskatu, ja kas sistematizējams - krauju kopā, ignorējot gadu.
Publicēts: 16.05.09 21:24 labots
 citēt
Visu lieku mapēs pa gadiem un mēnešiem.

GGGG.MM.DD.-MAPES NOSAUKUMS :face-wink:
Publicēts: 16.05.09 23:03
 citēt
Lightroom un pajaat.
Publicēts: 16.05.09 23:08
 citēt
es sen no fotoaparāta nelādēju,bet caur karšu lasītāju, man piedāvā custom galeriju (mapi) un bildēm būs tieši tāds pat nosaukums, + pašas Nr.
9.5.13.nosaukums
nākošajā dienā
9.5.15.Nasaukums
Tad man visas bilžu mapes stāv pēc vecuma dilstošā secībā :)
Publicēts: 16.05.09 23:15
 citēt
versatile:Lightroom un pajaat.
pajāt, pajāt, bet tam lightroom nelāga mode čumedānus un datubāzes pēc savas saprašanas taisīt. ja kas, ir tāda padarīšana kā "batch rename".
Publicēts: 17.05.09 16:00 labots
 citēt
kāpēc daudiem ir tik svarīgi datumu pielikt priekšā. Ir programmas, caur kurām verot var redzēt nepilnus mapes nosakumus, un tad no galvas jāzina visi pasākumi lai atrastu vajadzīgo.

Palasot iepriekšējās atbildes, apzinos, ka nedaru kā lielākā daļa, bet laikam gaužām vienkārši.
sadalītas mapes pa fotoaparātu modeļiem/piederība, iekš tās mapes gadi un katram gadam mapes ar pasākuma nosaukumu. Parasti sadalīti pa tēmām kura tajās bildēs visvairāk figurē ((auto modelis)...., pleneers..., cope...., (pasakums)....., utt), dažreiz datums mapes beigās.
Publicēts: 17.05.09 16:15
 citēt
man laikam vel vienkaarshaak, -> cilveki, daba, dzivnieki, pilseta utt, laika posmu uz diska uzraxtu
Publicēts: 17.05.09 16:50
 citēt
Andreass:kāpēc daudiem ir tik svarīgi datumu pielikt priekšā. Ir programmas, caur kurām verot var redzēt nepilnus mapes nosakumus, un tad no galvas jāzina visi pasākumi lai atrastu vajadzīgo.

ar failiem ņemos tikai vienā un vienīgā programma - Total Commander (vecais Windows Commander) . Visas pārējās programmas kautkā maz uztrauc. Visas pārējās kurās redaktēt bildes ļauj drag n drop lietot , izvēlos tos failus kurus vajag vai nu TC vai ACDSee ja tas ir atvērts un pārvelku tos jau atvērtā programma vai vienkāršu uz tās programma ikonu.
Publicēts: 26.05.09 02:49
 citēt
Tā arī neviens konkrēti nepateica ko lai iesāk! Autors neminēja par OS - laikam jau windows, es darītu tā; pārkopētu visas bildes atsevišķā mapītē, bet visas vienā mapē. Nomainītu mapes nosaukumu vai pie mapes properties>Costume> norādītu Photo Album. Izmainītu mapes skatu uz 'detaļas', sakārtotu pēc 'DatePictureTraken'. Visus ar vienādiem datumiem bāstu atsevišķā mapē, mapes nosaukumu liktu 'gads.mēnesis.datums'. Kad tas būtu sakārtots, tad vēlreiz kopējai mapei nomainītu nosaukumu. Tad viss nostātos hronoloģiskā secībā, vēl atliek pievienot tik komentāru par notikumiem un izvilkt dažas bildes, kuras neatbilst kādam notikumam. Šādi pa 2 stundām var sašķirot 8Gb ar bildēm, manuāli un ātri!:face-smile:
Publicēts: 26.05.09 07:23
 citēt
vecākas bildes un privati pasakumi uzreiz tiek rakstititi diskos un kadu laiku samazinatas bildes ar identisku numeru stav uz ārēja diska attiecīgā gadā.
kad slinkums visi vaili vnk tiek kartoti :
gads
mape pasakums-notikums
originalie faili
turpat ar _1.jpg blakus orig.failam korigetais fails, lai nepazud delj nosaukuma mapee
un iekshaa mapeee /re mape ar samazinatiem failiem internetam uc kas sver lidz 10mb

prieksš Cd un DVD arhīva man ir kartoteka ar sarakstīto pasakumu sarakstu.
Publicēts: 26.05.09 08:37
 citēt
pēc datumiem un izmantoju keywords, ļoti ērti, tik bišķiņ čakars sakrāmēt tos keywords bet ar laiku pierod.
Publicēts: 26.05.09 09:22
 citēt
man vienu birdi bija tada lieta,ka kartoshana pec datumiem, bet neatmaksājas, ne vienmer atri kautko sameklet arhivaa var atcereties kuraa datumaa kas bildets.

kada veidaa liec keywords?
Publicēts: 26.05.09 09:23
 citēt
es šādi visu daru. Pirmos 3 laitrūms sataisa pats. Bildes/Gads/Mēnesis/Datums - "Pasākuma nosaukums"
Publicēts: 15.07.09 16:21
 citēt
Lietoju lightroom Gads/Mēnesis/Datums/Pasākums

un

To visu vel sadalu pa tēmām, veidoju atseviškus Lightroom katalogus, piemēram, dzīvnieki, daba, darbi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):