forum.gif
cik garš ir moments?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / cik garš ir moments?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.05.09 16:58
 citēt
Lūk stāvu ar čomu līkumā, Madonas rallijā. Nesās noķūnētā volga, es bliežu, čoms bliež, visi bliež! Es piefiksēju momentu, čoms arī piefiksēja momentu, bet katram no mums cits moments (savādāka bilde, pirmkārt jau tāpēc, ka čoms nedaudz nogulēja ĪSTO momentu, par vēlu nospieda pogu). Starp manu pogas spiedienu un čoma pogas spiedienu bija apmēram 1/8 sekunde. Lūk arī radās jautājums, vai mēs esam nobildējuši vienu momentu vai tomēr katrs savu. Plus jautājums bloga vecmeistariem (guru): cik (teorētiski) garš ir moments. :) Atbildiet lūdzu!

p.s. Ja man ekspozīcija ir 30 sekundes, tik pat garš būs moments? Bet, ja ekspozīcija ir pusgadu gara (pinholes variantā)?! :)
p.s.2. Es neparvienu neņirgājos, vienkārši skaidri gribu zināt momenta garumu (vai vismaz tā mērīšanas formulas un metodes).
Publicēts: 18.05.09 17:06
 citēt
No wikipediajas:
"Brīdis (dažreiz arī moments) ir ļoti īss laika sprīdis. Dažreiz to pat definē kā nulle sekundes garu, kaut gan labāk ir apgalvot, ka tā ir daļa no sekundes.
Brīdis ebreju kalendāra ir arī mērvienība. Viņi šo mērvienību sauc par regu." :D

Man gan labaak patiik angliskaa definiicija:
"1. A brief, indefinite interval of time.
2. A specific point in time, especially the present time"
Publicēts: 18.05.09 18:07
 citēt
Mans jautājums vairāk bija ar mērķi izvirzīt filozofiskas diskusijas, jo skaidrs, ka pilnīgi neapstrīdamu definīciju neviens nespēs dot. Tāpēc jau es uzrakstīju tādu garāku ievadu. :)
Publicēts: 18.05.09 18:29
 citēt
Nu ja jāatbild uz uzdoto jautājumu, tad aptuveni 46 centimetri :face-monkey:
Publicēts: 18.05.09 18:34 labots
 citēt
...ar to atšķīrās meistars (iecienīti saukts par profesionāli), no knipsētāja...
Meistars uzmin, paredz mirkli, knipsētājs spiež, kad ir jaf redzējis... un :(:(:(
...te šito nesanāk <mērķi izvirzīt filozofiskas diskusijas>

...un vislabāk ir uzskatāmais piemērs tava nikbilde- vēl mirklis un būsi uz ragiem :D... un mini, vai tas būs pēc 1/30 sek, vai tad, kad tu pats uzsēdīsies :)
Publicēts: 18.05.09 18:36 labots
 citēt
alvils:Mans jautājums vairāk bija ar mērķi izvirzīt filozofiskas diskusijas, jo skaidrs, ka pilnīgi neapstrīdamu definīciju neviens nespēs dot. Tāpēc jau es uzrakstīju tādu garāku ievadu. :)

Tad atbildēšu tik pat filozofiski - atšķirība starp mirkli un mūžību var būt ļoti liela un reize niecīga.
Mirklis ir brīdis, kopš iedegusies zaļā gaisma, bet aizmugurē jau taurē.
Mūžība, brīdis kad iededzies zaļais bet priekšā stāvošais beidzot sācis kustēties... ;)
Publicēts: 18.05.09 18:47
 citēt
vispārpieņemts uzskatīt, un es pats tā saku citiem, ka foto ir moments. bet te es aizdomājos, vai tiešām. un ja jā, tad moments ir mērāms fotoaparāta slēdža ātrumā...
Publicēts: 18.05.09 18:54 labots
 citēt
alvils:vispārpieņemts uzskatīt, un es pats tā saku citiem, ka foto ir moments. bet te es aizdomājos, vai tiešām. un ja jā, tad moments ir mērāms fotoaparāta slēdža ātrumā...

Tātad moments ir sākot ar 1/8000, ja ne ātrāk līdz gadam un vairāk - pinholei... :face-devil-grin:
Atkarībā no tā, ko attēlojam - statiskku attēlu vai iemūžinam kustību
Publicēts: 18.05.09 19:00
 citēt
Laika intervāls, kas noris TAGAD, TAGAD. TAGAD un TAGAD. Starp pirmo un pēdējo tagad var būt mirklis un var būt arī mūžība.
Publicēts: 18.05.09 19:07
 citēt
Nūū - mirkļa garumu vai sajūtu par mirkļa garumu var mēģināt noteikt pēc vecā labā principa:
Mirkļa garums ir atkarīgs no tā, kurā pusē aizslēgtām tualetes durvīm atrodies... :face-monkey:
Publicēts: 18.05.09 19:30
 citēt
Cik tad ātri tas drošības spilvens īsti atveras? Tēlaini izsakoties, tas ir viens acumirklis, taču, ja šo jautājumu aplūkojam no skaitļu pasaules puses, atkarībā no automašīnas braukšanas ātruma, tās ir 0,15 līdz 0,25 sekundes.
Publicēts: 18.05.09 19:33
 citēt
Interesanti, ka PVN pacelšana notika, turpat vai, acumirklī -
samazināšana ilgs kādu pusgadu, ja ne ilgāk;
deputātu algas saeimā paceļ acumirklī (pēc jauno piesēšanās pie siles) - kaut ko samazina gada garumā (un arī tad no liesā gala);
taa var turpinaat filozofeet:)
Publicēts: 18.05.09 20:05
 citēt
rezus faktors aptuveni 18cm
Publicēts: 18.05.09 20:14
 citēt
Kas ir daudz un kas ir maz?
Kas ir lielāks laika moments - 5 minūtes kafejnīcā ar skaistu meiteni, vai 5 minūtes ar pliku dibenu uz karstas plīts? :)
Publicēts: 18.05.09 20:16
 citēt
Droperidol:Interesanti, ka PVN pacelšana notika, turpat vai, acumirklī -
samazināšana ilgs kādu pusgadu, ja ne ilgāk;
deputātu algas saeimā paceļ acumirklī (pēc jauno piesēšanās pie siles) - kaut ko samazina gada garumā (un arī tad no liesā gala);
taa var turpinaat filozofeet:)

bet lasi tagad- deputāti uz jauno algu gaidija visu savu mūžu, bet to samazināja vienā mirklī, ptuuu, tas ir vienā gadā :D:D:D
Publicēts: 18.05.09 21:22 labots
 citēt
un kā ir ar to, vai MOMENTS divām atšķirīgām personām (diviem konkurējošiem fotogrāfiem) var būt viens. Moments ir individuāli personisks, vai tomēr tas ir dalāms (ar vēl kādu)? :)
Publicēts: 18.05.09 21:33
 citēt
juusu rallija gadijumaa tie ir divi dazjaadi momenti. Viss, beigta diskusija.
Publicēts: 18.05.09 21:36
 citēt
Haiduks:...Meistars uzmin, paredz mirkli..

Tieshi taa - redzi, saproti ka buus, kad buus, spied, un to ka ir neesi redzeejis jo spogulis augshaa un mirklis actinjaa nosleepts, un tad ar redzi, ka bilde ir.
Ja dariisi taa - skaties actinjaa, redzi, ir moments, un spied - moments jau buus garaam. iipashi tas ir rallijaa vai zirgu sacensiibaas..
Publicēts: 18.05.09 21:39
 citēt
Alvil, nu tā kā bērns...:D Moments, saprotams, var un bieži vien ir divām personām viens... Tikai katrs indivīds to piedzīvo/izdzīvo/redz/izjūt atšķirīgi... Nu ja nerunājam par tik ēterisku lietu kā foto, kaut vai seksiņā...:P
Publicēts: 18.05.09 22:14
 citēt
Visi jau gudri, piemetīšu savu artavu ar.
Moments –
a) laiks, pa kuru nav notikusi kāda vērtējuma kontekstā būtiska izmaiņa (mūsu gadījumā tātad divi momenti, kā jau Jonatans raksta)
b) laiks pa kuru starp diviem vērtētajiem notikumiem nav iespraucies būtisks (ar šo vārdu vienmēr nelaimes) trešais notikums. Var būt no milisekundes miljondaļas (dažās fizikas nozarēs) līdz stundām, dienām („pēc ultimāta momentāli uzsāka karadarbību”), retāk - pat gadu miljoni (ģeoloģijā)
Publicēts: 18.05.09 22:19
 citēt
orks:b) laiks pa kuru starp diviem vērtētajiem notikumiem nav iespraucies būtisks (ar šo vārdu vienmēr nelaimes) trešais notikums. Var būt no milisekundes miljondaļas (dažās fizikas nozarēs) līdz stundām, dienām („pēc ultimāta momentāli uzsāka karadarbību”), retāk - pat gadu miljoni (ģeoloģijā)

Tie jau ir divi momenti jebkurā gadījumā: ir starpā vēl kāds (trešais, ceturtais, piektais) moments vai nav. :)
Publicēts: 18.05.09 22:57
 citēt
alvils, cik ass cirvis, tik sīki saskaldīsi :face-wink:
Publicēts: 18.05.09 23:05
 citēt
norchapersonigi:Pinholei max versijā labi ja visa nakts. Brīžus/mirkļus paredzēt gan nevar, vai tu fotomeistars vai klibs gārnis, var tikai kaut ko ar laika rezervi sākt darīt. Priekš manis mirklis (saukts arī par brīdi vai momentu) būtu laika posms starp divām darbībām, piemēram, acu plakstiņu samirkšķināšanu vai slēdža nospiešanu un tā atlaišanu.

:D
citu reizi raksti sakarīgi, citu reizi glupi- šoreiz sākumu raksti glupi:)
... lecienu paredz (kaut gan var nenotikt)
... izslīdējienu pagriezienā paredz
... lūzumu un ietriekšanos skatītājos neparedz, bet noreaģē, redzot sākumu...
bet tas muldoņām naf dots, tas fotomeistariem :D
Publicēts: 18.05.09 23:07
 citēt
Naf-Nafs aizmirsa pierakstīt kā bise pareizi jātur :face-grin:
Publicēts: 19.05.09 23:49
 citēt
norchapersonigi:"Juri, negramsties, ka nedabū pa nagiem", klīrīgs "Andrej, ko tu ar mani dari?" ...

Mjā, es arī esmu pamanījis, ka Haiduks ar Portretiem sen nav ķīvējušies... Mož beidzot satikušies, sadzēruši un nu ir draugi? :)
Publicēts: 20.05.09 12:20
 citēt
Tik pat labi varētu pavaicāt .. kas bija pirmā - vista vai ola? Un katram sava versija.

P.S.
Man domāt ka tītars.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):