ou. palaidu garām, bet tie ari neparadisies LJF lapā, jo tie ir neoficiālie neieskaites mači. par treninjsacensibam pazinjo tikai kleistos jo tis riiko pati federacija.
starp citu, vai kādam ši svētdiena nav brīva? alvil? man vajag konkreti zinat, savedishu ar žurnalsiti, jo ir sacensibas Marupee un es nebushu vairs rigaa. PM
Tas varētu būt atkarīgs no tā, vai mani kāds sestdienas vakarā aizved uz NegatIva fazendu... Bet, ja dikti vajag, varu arī uz fazendu nebraukt un pabildēt zirgus (svētdien).
jebkurā gadījumā, ja kāds bildēt gribētājs vēl ir brīvs 7dien un vēlas praktizēties zirgu bildēšanā. laipni lūgti Mārupes kausā 7dien plkst 10 (ies visu dienu noteikti lidz kadiem 17 toč)
ar sab .trans vieglakais ir jelgavas vilciens, pietura tiraine.(15 min no centra) vai olaines autobus.
martini kam ir verts kam nav, šeit blogaa nevienam vel neesmu redzejusi kautko jedzigu no zirgu machiem ,bet cilveki grib un ja pie tam ir dota iespeja publiceties vienigaa specializetaa krasainaa zhurnalaa tad japadoma vai tiesham nav verts?
katrs sporta veids ir atšķirigs un to ir jaiemacas bildet. prakse ir vajadziga visiem.
man tomer liekas ka liela dalja shei esoshu fotografu nebutu pret sevi ari publicet kautkur vertigak par blogu. es šadu iespeju piedavaju, ta ir iespeja izaugt un ta ir iespeja atzimet savaa portfolio ka esi stradajis par fotografu. luk kas. katra zinja man, ka fotografam,kuru tas darbs baro tas ir svarigi. patiesiba nav pat svarigi zirgi vai mashins vai lidmodeles. tas ir darbs kuru japrot.
ironia:man tomer liekas ka liela dalja sheit esoshu fotografu nebutu pret sevi ari publicet kautkur vertigak par blogu.
vot aizdomājos. zolīds zirgu žurnāls, saprotama lieta, vērtīgi. nu, šur tur gadjies publicēties, bet kautkāda jehūža ģīmja bilde nu jau izputējušajā pensionāru avīzē RB man nepavisam nešķiet vērtīgāk par fotoblogu. OK, gonorārs, bet necik vairāk jau nav, kā biļetei, ko aizbraukt tam pakaļ.
Neesmu fotogrāfs, bet atļaušos izteikt domu, ka tas piedāvājums par iespēju publicēties žurnālā ir tāds ne visai pārliecinošs. Iespējas izaugt un atzīmēties ir papilnam arī bez zirgiem un zirgu žurnāliem, bet kad runa nonāk līdz žurnālam, tad žurnālam ir divas izvēles - pirkt foto, vai žēli palūgt kādam, lai atmet kādu smuku bildīti. Labam sporta foto nepieciešama laba tehnika, respektīvi, objektīvs 1000 Ls, bodijs 500 Ls un vispār, vismaz 2000 Ls. Ja naudas naf vai negribās dot, tad tā arī jāsaka, nevis jāsprauž batonus ausī par iespējām vai darbiem, kurus jāprot, utt. Kaut kāds bizness po latiški..
ironia:diemzhel ka savu darbavietu ka fotografs nevaresi harald noradit fotoblogu.
ka savu darbavietu kā fotogrāfs nevienu šobrīd nevaru uzrādīt - kaut ko jau arī darbam pabildēju, bet tas pa ratam un pa draugam. konapleksu pa SHITo līniju man nav, tikai daudz kāposta iziet par nužņiku - nepaēdis neapmeklēsi! bet zirgu / jāšanas pasākumu centīšos piemeklēt, ja neizbraukšu!
hmm interesanti kā līdz šim varēju iztikt bez objektīva pa 1000Ls.. es savu darbu un tā specifiku (par zirgu un sportu ar to saistitu ) pārzinu ļoti labi. darga tehnika atvieglo darbu, bet sheit neredzu nevienu kam varetu to uzticet, pagaidam.
martin, ja bildeji savas lidmashinas tad ludzu ari turpini to darīt,kamēr cilvēki, kuri vēlas mācities, macisies. es nevaru un nevelos sponsoret fotografu apmacibas. tie kas vēlēsies tie publicēsies. kas apšaubāms te nezinu, bet ja tevi konkreti šis piedavajums neinterese,ludzu sho sadalju vari nelasit vai vismaz turet savus neparlicinoshus komentarus pie sevis.
nav ta ka konkreti 7dienas sacensibas nebutu kas fotografee, ja ne es tad kads cits, kas vienmer to ir darijushi, labak va isliktak, to vertet mums redakcijas ietvaros.
nevienam luugties es netaisos, bet paldies par padariito darbu neaizmirstu pateikt. ka shis foruma sakumaa vareja jau izlasit, es mekleju ENTUZIASTUS, kuri GRIB, nevis kuri tikai gudri DIRŠ un nerada neveinu vera nemamu foto.
vienigais šaja portala cienijams sporta fotografs ir ak, vinja darbu es cienu, bet konkreti shis sacensibas nav tik loti svarigas, lai kadu tur speciali sauktu.
ironia:diemzhel ka savu darbavietu ka fotografs nevaresi harald noradit fotoblogu.
ka savu darbavietu kā fotogrāfs nevienu šobrīd nevaru uzrādīt - kaut ko jau arī darbam pabildēju, bet tas pa ratam un pa draugam. konapleksu pa SHITo līniju man nav, tikai daudz kāposta iziet par nužņiku - nepaēdis neapmeklēsi! bet zirgu / jāšanas pasākumu centīšos piemeklēt, ja neizbraukšu!
nu pa draugam ne pa draugam, tapat nieks un patikams draugam
protams. un kamēr man neprasa ar 7 zieģeļiem par 50 Ls pie notāra apstiprinātu dokumentu, bet tic mutvārdu izteikām (kā par 8 klašu izglītību padumjajā laikā), varu pie gadījuma pieminēt, ka darbā reizēm arī bildēju, ne tikai grīdas slauku!
Forums ir publisks, man ir savs viedoklis, es to izsaku.
Viedoklis man, vēlreiz, ir tāds - foto entuziastiem apzināties savu entuziasma vērtību un nenovērtēt sevi par zemu. Un dažiem - nenovērtēt sevi par augstu.
un? gribi lai es savaa zhurnala nogaazhu kvalitati? tb jasak likt bildes ar jokainiem rakuries 100m atalumaa un 15x izkropotu, ar nesaprotamam gaitam utt? tagad katrs sevi uzskata par krutu fotografu, jo tachu tehnika nenak par velti, bla bla celjsh un pasha esamiba maksaa.. bet nopelni to velmi no tevis iegadaties bildi.
lai jau paliek, kas gribes tas bildes, un tadu gribetaju tici man ir daudz.
martin,. pāļi konkrētam gadījumam (domaju žurnalu) ir iedziti sen un stāv stabili ar visu valstisko atbalstu. nekas personisks tas nav domats, es saku par attieksmi. ne es par tavam bildem ko saku ne par tevi pashu, bet par attieksmi,, patuveni ka no lieliska bildetaja švabos atnaca zinja, gribu bildet, maksa man vismaz bendžu.. hmm, kapec lai es to daru? ja piedavaju macitieS? par kursiem jāmaksā.
Tāpēc jau es arī šeit rakstu, lai tādi talantīgi, bet Latvijas neētiskā biznesa vidē peldoši jaunieši neuzķertos uz tādām savtīgām zivēm. Ja jau tev ir valsts atbalsts, maksā fotogrāfiem - iemācīsies viņi paši, ja redzēs, ka ir vērts. Šobrīd tu tikai māni cilvēkus un radi viņiem vilšanās izjūtu, jo ir skaidrs, ka tad, kad būs gana iemācījušies, tu meklēsi nākamo mācekli. Lēti un nožēlojami. (Un tas ir tas, kas mani satrauc, ne bilžu kvalitāte..) Par darbu IR jāmaksā un ir jāmaksā arī par to, ka cilvēks tava BIZNESA uzdevumā tērē savu laiku. Tā jau mēs varam degradēties līdz tam, ka darba ņēmēji maksā darba devējiem par iespēju "mācīties".
ne tu man macisi ka rikoties un kam maksat. mes maksajam tiem kuru darbu mes redzam ka ir verts apmaksat. irari citas iespejas, ka jau teic lkz ir barteris utt.
un pastasti man ludzu ka tagad ir ar valsts finansem? vai tik nav galigaa dirsaa? mes esam nopelnijusi atbalstu, bet naudas no ta vairak nekluvis.
es seit neko nemaldinu, jo tu loti neuzmanigi lasi, un maldini pats tagad visuss jo PEDEJO REIZI atkartoju, mekleju ENTUZIASTUS. kapec? tapec ka dirsaa valstij ar naudu bet laikrakstu ir janotur!
un paradi man ludzu kaut vienu no zirgu reportazham par kuru tu pats veletos samaksat kaut 5 Ls. es neesmu kauta te tadas manijusi, iznemot Alloxas fantastiskas rikshotaju bildes.
vienkarshi NAV kam te maksat. bet tie kas fotografe emums un dara savu darbu godam par sava darba darishanu sheit neatskaitas un to nekad nedaris, jo ta ir katra personiga darishana.
pedejo reizi atkartoju,ka pirms kadam par kautko maksat es velos redzet kvalitati preti. par macibam nevienam netiek maksat, stipendijas fotografiem valts nepieshkira.
biznesa lietas un finansiali jautajumi paliek manaa un manu kolegju zinjaa, tadelj par to nevelos runat publiski un punkts. fotografi gribetaji ir atrasti un šo bezjedzigo shodienas lidmashinu fotografu temu es velos slegt.
Es tak neko sliktu nesaskatu tavā entuziastu meklēšanā, tikai vēlos izprast, kas ir tā jūsu dotā "iespēja" - manuprāt, entuziasti dod jums iespēju tikt pie bildēm, nevis jūs viņiem.. Got the point? Jā, ja jūs dodat tehniku, apmaksātu ēšanu, dienas naudu un transportu turp/atpakaļ + lekciju, es to redzu kā iespēju. Ja varat parādīt fotogrāfu, kurš pēc publicēšanās jūsu žurnālā saņēmis labi apmaksātus pasūtījumus - tā ir iespēja. Bet šobrīd es redzu tikai vienu iespēju - iespēju, ko jums dos entuziasti, atļaujot publicēt savas bildes.
Tad es īsti nesaprotu - ja jums jau ir štata fotogrāfi, kas sabilēs kā vajag un, kam jūs par bildēm samaksāsiet, tad kāpēc vajag vēl kkādus pilsoņus no bloga mēģināt piesaistīt tajā pašā laikā sakot, ka visi blogeri tāpat kakas un neprot bildēt zirgu reportāžas?
Kkā tā kā vairāk piekrītu MartinK viedoklim... Protams, gan jau kāds entūziasts atradīsies, kas varbūt tā pa starpu var aiz neko darīt doties uz to zirgu pasākumu, bet vai no tā kāds labums, ja kā Tu saki tāpat sūdus sabildēs par ko nav vērts maksāt... Ja, piemēram, no manis kāds žurnāls grib bildi - lūdzu - nekādu problēmu, bet lai maksā. Kaut vai simboliski, bet nu tiešām - ja cilvēks ir tērējis savu laiku/benzīnu/resursus/utt tad tas ir tikai godīgi ja par to kko saņems...
Kgan to pat nevar nosaukt par pārmetumu Tev/žurnālam - katrs jau mēģina veidot savu saturu kā sanāk un drošvien šajos laikos arī kā lētāk. To vairāk tomēr var attiecināt uz tiem, kas kam tādam piekritīs - aizies sabildēs un tāpat pasūtīs 3 mājas tālāk, jo sūdīgi sabildējis esot