štata fotogrāfi esam mēs vairāki. arī redaktore,kas sacensībās svētdien pati būs diezgan labi fotogrāfē. kapec pilsonjus no bloga nemt? varbutkads no shiem pilsoniem sen ir sapnjosi tikt pie zirgiem un netika. varbut slepjas kads talants.. ja jau tadi gribetaji pieteicas padsmit, tad jau kapec man kautko tagad patmet? un cilvekus nebaida un neatbaida tas ka neko nemaksajam.
pavisam pedejo reiz atkartoju, nevienam nekas netiks apmaksats,kames nebus rezultatu. es nepienemu darbaa cilveku,kas nevar uzradit savu portfolio. plikas meitenes, punkjaini berni studijaa un pukju dobes man diemzhel neinterese un pec tadam bildem nevar upienemt darbaa /štataa fotografu, jo nezinu vai vins maz nobildes man zirgu nevis zirgabolu.
CerambyX: aizies sabildēs un tāpat pasūtīs 3 mājas tālāk, jo sūdīgi sabildējis esot
iedoamjie situaciju. es samaksaju cilvekam par dienu bildeshanas, bet pec tam skatos, vaj a man nav bildes pirmajam vakam, vaaj, a man nav ko pie raksta likt. par ko es samaksaju?
sho foruma temu aizsaku tadelj ,ka mekleju sev vietnieku, un mekleju cilvekus kuri grib bildet nevis pelnit.
vai kadam no klatesoshajiem fotoentuziastiem nebutu veleshanas attistit sevi zirgu fotografijaa?
meklejam fotografu, velreiz atzimeshu entuziastu, kurs veletos apmeklet sacensibas ,intervijas, vietas un vienkarshi baudit dzivi fotografejot zirgus un reklamet sevi tadaa veidaa kadaa glancetaa zhurnalaa? but daudzi notikumu vietaas visaa Latvijaa un ārzemēs utt..
ja ir reala interese ludzu PM, ironia.art@gmail.com vai 29872679
Neviens jau finansiālās puses neapspriež - apsoriež jau tikai pašu principu Bet es jau neko nepārmetu - žurnāla gadījumā tā ir win/win situācija. T.i. bildes būs jebkurā gadījumā no štata fotogrāfa, bet pieaicinot vēl kādus pāris-vairākus fotogrāfus no malas palielinās iespēja, ka kāds no tiem patiešām kko labu uzbildē - un tad nu to bildi varēs tāpat arī dabūt, jo redz fotogrāfs amatieris, kas neko no zirgu bildēšanas nesaprot - tādam nemaksāsim, bet lūdzu Tev būs tas gods iedot bildi mūsu žurnālam Un kas zin, varbūt tiešām kāds talans atrodas, kam tā lieta patiešām interesē...
Tā ka viss taču kārtībā Vienīgi, ja es būtu tā pieaicinātā jaunā fotogrāfa vietā, es 2x padomātu pirms tērētu savu laiku... Bet nu jā - laikam jau Tev taisnība, ka tur jābūt tās lietas entuziastam - savādāk nikādi.. Tad nu veiksmi talantu medībās
nu pashlaik manaa gadijumaa ari ir ta iespeja GODS publiceties pie mums. tapec man nevienu nav japieruna un nav jaludzas lai nak pabildet.
te ir jabut tikai un vienigi entuziasmam un velmei macet bildet pareizi nevis kautkaa lai butu. mani ar stumshanu neiestumsi bildet ralliju. bet vai visi tiek as bildee simtiem ralliju tas bildes tirgo? mmm NEEEE.. vini ir entusizati.
finansialas puses tiek apspriestas ,rekur gudrakasi dirsejs martin te palaida,, too too davaj pikjo , sak te maldinat kautko. publiska telpa saki? ja, bet publiska telpaa es ari uzrakstiju,ka interesentus ludz urakstit PM!
ironia, es nediršu. To sauc par informācijas brīvību - tava brīvība ir pateikt, kāds GODS varētu būt publicēties tavā žurnālā, mana brīvība ir pateikt, ka laiku var pavadīt arī citādi, un ka varbūt tas GODS nav nekāds gods, bet gan neliels bulšits, kuru redakcija kultivē, lai tiktu pie bildēm pa lēto/bez maksas + iespējams, paņirgātos par cilvēkiem, augstprātīgi izvērtējot, vai viņi derīgi vai ne... Nu un lasītāja brīvība ir padomāt, vai tā ir redakcija, kas viņam dod to iespēju, vai tas būs viņš, kas dos redakcijai to iespēju, bez kuras viņi varētu likt žurnālā baltas lapas un domāt, kā pārdot tādu žurnālu.. problēma tāda, ka neredzu win-win, redzu win-lose.
es tomēr labāk 10-reiz kautkādus pirdakus par zolīdiem cilvēkiem noturu (un kā pret tādiem atnesos - saprotams TIKAI līdz tam, kad pierādījuši, ka nav zolīdi cilvēki!), nekā 1-reiz otrādi.
MartinK:ironia, es nediršu. To sauc par informācijas brīvību - tava brīvība ir pateikt, kāds GODS varētu būt publicēties tavā žurnālā, mana brīvība ir pateikt, ka laiku var pavadīt arī citādi, un ka varbūt tas GODS nav nekāds gods, bet gan neliels bulšits, kuru redakcija kultivē, lai tiktu pie bildēm pa lēto/bez maksas + iespējams, paņirgātos par cilvēkiem, augstprātīgi izvērtējot, vai viņi derīgi vai ne... Nu un lasītāja brīvība ir padomāt, vai tā ir redakcija, kas viņam dod to iespēju, vai tas būs viņš, kas dos redakcijai to iespēju, bez kuras viņi varētu likt žurnālā baltas lapas un domāt, kā pārdot tādu žurnālu.. problēma tāda, ka neredzu win-win, redzu win-lose.
Punkts no manas puses.
Kāpēc, lai ironia nepiedāvātu šādu iespēju. Daudzi piekritīs bilžu publicēšanai bez maksas ar vajadzīgo atsauci. Presei, piemēram, arī es iedotu bildes bez maksas, tai skaitā šajā gadījumā, ja tā pat vien būtu aizbraucis pabildēt. Ja, protams, ņemtu. Man gan speciāli bildēt zirgu sacensības ir slinkums braukt un laika ar nav. Visticamāk kaut kad Talsos pabildēšu konkūru, jo mani tur katru vasaru aizvelk.
P.S. par preses bildēm nekad nēesmu dabūjis atlīdzību un kā saprotu, daudz ar par tām ar nemaksā. visādā ziņā liela daļa šejienes dirsēju būtu pārsteigti cik maz maksā par bildi presē
man ar darbs ar presi bieži, maksā necik, bet bārteris mani apmierina...
kā jaunam fotogrāfam ar niecīgu pieredzi man ir tīri patīkami, kad te vāka bilde, te reportāža pa vidējo atvērumu, te atsaucīte smuka, ta par pašreklāmu nav jāmaksā, arī preses kartei ir savas priekšrocības.. i togo.. nu nemaksā man ni eiro.. nu braukāju pa savu naudu uz pasākumiem.. (par pasākumiem informē vienmēr,pasākumos arī klienti paši pajautā te numuriņu, te adresīti kā sazināties un sarunāt ..) nu i čo? tā ir iespēja parādīt sevi, gluži par velti tas ar nav.. lai atļautos izdevumā turēt pastāvīgi reklāmu man būtu pamatīga summa jāiegrūž mēnesī, pusgadā, gadā... lai tvarstītu klientus mūžīgi caur draugiem/blogiem/paziņām ar nav nopietni.
i togo - parēķinot mēneša izdevumus transportam un ieguldītajam darbam (reāli pašizmaksa darbam ir tikai pavadītais laiks pie bildēm un to uzņemšanas, respektīvi izmaksas tam ir - ziro) un reklāmas izmaksas +klienti - tā izmaksu attiecība ir visai niecīga attiecībā pret to, ko es iegūstu no šada veida sadarbības.
lose IR, ceļa izdevumi, tehnikas nojājums, kā arī iztērētais laiks, pa kuru, slaukot ielas varētu kaut ko nopelnīt. turklāt tas win ir diskutabls, ja tas tiek mērīts kā "mācīšanās iespēja" un "reklāma". atkarīgs no situācijas, pasākuma, izdevuma utt. manā skatījumā šādos gadījumos win galvenokārt ir tajā, ka, to darot, atpūties. ja foto ir hobijs (atpūta), tad tas arī ir tas, kas tiek piedāvāts - atpūsties. plus bonusā nāk pa kādam jaunam kontaktam un tipa reklāma avīzelītē. pareizi ironia rakstīja, ka tas ir attieksmes jautājums. nav jau spiesta lieta, vai ne? un tomēr vienmēr atrodas kāds fotogrāfs, kas tos zirgus grib sabildēt un sabildē.
Pacelšu tēmu ar jaunāku info - 17.-19.07. Kleistos notiks Pasaules Kausa posms šķēršļu pārvarēšanā. Vairāk informācijas [url=www.ljf.lv]www.ljf.lv[/url] Ikgadējs jāšanas sporta Baltija elites un tālāku ārzemju atrādīšanās - skaisti sapucēti zirgi, augsti maršruti(lēcienu lidojuma fāzē vieglāk nobildēt).
Brīdinu, ka varētu būt ieejas maksa, nezinu gan kāda, jo ceru kārtējo gadu veiksmīgi izvairīties.
Zirgu sporta cienītāji nav mūzikas fani? 17.-19.jūl. tak festivāls Pozitivus. Es savu biļeti uz Pozitivus nopirku jau pirms trīs mēnešiem. Mani šajās dienās Kleistos nevarēs sastapt.
Ir mūzikas fani, baigi iefano klausoties mašīnā pa ceļam uz stalli Nu Pozitivus pats vainīgs,. Pasaules kauss katru gadu padsmitajos jūlija datumos ira. Žēl gan, ka Tevis nebūs, būs labu bilžu mazāk.
Intersanta diskusija panesusies! Zirgu bildēšanas lauciņš Latvijā ir tikpat šaurs kā putnu! Varbūt pat šaurāks. Iesprengties tajā lai ar to pelnītu?Nereāli!Tai pat laikā ,ja tev patīk bildēt zirgi,tas ir tavs hobijs,kāpēc to nedarīt,kāpēc nedalīties ar žurnālu,kurš nav nekāds baisais pelnītājs.Nu kaut vai lai palielītos,apmierinātu savu EGO ! Mana līdzšinējā pieredze nav liela,vienreiz palūdza upes ķauķi,par to saņēmu autoreksemplāru.Nedomāju ka varētu prasīt ko vairāk! Cita lieta ,ja Nacional Geograpiks painteresētos,tad -varbūt...
MartinK:ironia, es nediršu. To sauc par informācijas brīvību - tava brīvība ir pateikt, kāds GODS varētu būt publicēties tavā žurnālā, mana brīvība ir pateikt, ka laiku var pavadīt arī citādi, un ka varbūt tas GODS nav nekāds gods, bet gan neliels bulšits, kuru redakcija kultivē, lai tiktu pie bildēm pa lēto/bez maksas + iespējams, paņirgātos par cilvēkiem, augstprātīgi izvērtējot, vai viņi derīgi vai ne... Nu un lasītāja brīvība ir padomāt, vai tā ir redakcija, kas viņam dod to iespēju, vai tas būs viņš, kas dos redakcijai to iespēju, bez kuras viņi varētu likt žurnālā baltas lapas un domāt, kā pārdot tādu žurnālu.. problēma tāda, ka neredzu win-win, redzu win-lose.
Punkts no manas puses.
Kāpēc, lai ironia nepiedāvātu šādu iespēju. Daudzi piekritīs bilžu publicēšanai bez maksas ar vajadzīgo atsauci. Presei, piemēram, arī es iedotu bildes bez maksas, tai skaitā šajā gadījumā, ja tā pat vien būtu aizbraucis pabildēt. Ja, protams, ņemtu. Man gan speciāli bildēt zirgu sacensības ir slinkums braukt un laika ar nav. Visticamāk kaut kad Talsos pabildēšu konkūru, jo mani tur katru vasaru aizvelk.
P.S. par preses bildēm nekad nēesmu dabūjis atlīdzību un kā saprotu, daudz ar par tām ar nemaksā. visādā ziņā liela daļa šejienes dirsēju būtu pārsteigti cik maz maksā par bildi presē
tiešām, kapeikas vēl labajos laikos nolēmu pamēģināt izpeļņas iespējas minētajā laukā pāris reizes mēneša laikā manas bildes bija uz pirmās lapas pirktākajam LV laikrakstam ( jeb vienam no, ej sazini, jo esot mazi meli, lieli meli un statistika ) vēl dažas mazāk prestižā laukumā, bet ar honorāru pat kārtīgi alu nevarēja padzert Tur pelna tikai štata fotogrāfi, kapājot diendienā, nereti arī pa brīvdienām un tas ir suņa darbs, pēc kura mazāk fanātiskajiem eksemplāriem fočētprieks brīvajā laikā tiek atņemts kā ar roku
eeelmars:Būtu baigi rēcīgi, ja mans kāzu fotogrāfs sevi reklamētu ar tekstu: "Ziniet, es zirgus bildēju kautkādamturžurnālam" un manas bildes pat publicē.
šitais gan ir 100% fakts tiešām - ja runā par reklāmu, tad jābūt skaidram mērķim un auditorijai
eeelmars, ja vienīgais ķeksītis pašreklāmā būs "kautkādstur zirgu žurnāls", tad pievienojos Tavam smaidam. Bet, ja izvēle būs starp diviem, kam (abiem) ir labs kāzu porfolio, bet vienam no šiem ir arī publikācijas JEKĀDĀ izdevumā, kuru daži simti vai varbūt tūkstoši cilvēku pērk un bildes rūpīgi apskatās (tātad kaut cik jēdzīgām tām vajadzētu būt), tad varētu simpātiju svaros lielāks smagums sanākt tam, kam ir (nevis tam, kam nav) bildes iekš žurnāla (pat, ja tas ir zirgu vai suņu žurnāls). IMHO, protams.
naivi gan Alvil - pašķirsti sestdienu, tur var apkrist no kvalitātes. Vēljoprojām pa visu lapu šad tad iebliež pašu žurnālistu meistarstiķus, kas tapuši ar ziepjiem un vēl sliktā gaismā.....troksnis tāds, ka acis izskatās šmigainas un ir totālā ķīselī visa bilde Tā ka nevajag te man par tām publikācijām.....tas nav arguments, ja neesi redzējis - kā tas izskatās
alvils:NilsS, tas ir Tavs viedoklis. Bet vai tas vienmēr sakritīs ar potenciālo klientu (pāri, kas plāno precēties)?!
man jau tikai labi, ja tā, jo esmu pamanījies uzvarēt kādos 5 ( laikam ) fotokonkursos, publicēties + - 10 LV izdevumos un sazin cik neta ziņu portālos, kalendāros un pat vienā grāmatā. Diemžēl - tagad 90% interesē cena cena cena un pat sakot ĻOTI pieticīgu ciparu daudzi pazūd uz neatgriežšanos. Moš nemāku sevi pārdot Taču caurmēra klientu šie fakti nemaz neinteresē
Man viens pazīstams (jums arī, bet nesaukšu vārdā) fotogrāfs, ko aicināja PAZIŅAS/PUSDRAUGI bildēt kāzas, viņš pa čomam piedāvāja sabildēt par 100 Ls, bet pat par to viņam ar ieplestām acīm pajautāja "a ko tik dārgi?" un sameklēja citu fotogrāfu (kurš tātad laikam bildē vēl lētāk).
Man viens pazīstams (jums arī, bet nesaukšu vārdā) fotogrāfs, ko aicināja PAZIŅAS/PUSDRAUGI bildēt kāzas, viņš pa čomam piedāvāja sabildēt par 100 Ls, bet pat par to viņam ar ieplestām acīm pajautāja "a ko tik dārgi?" un sameklēja citu fotogrāfu (kurš tātad laikam bildē vēl lētāk).
Nesaprotu par ko šitā var cepties? Nevienu nespiež tos pasākumus ar varu bildēt. Daudziem bildēt ir hobijs un izklaide. Man ar dažreiz nav nekādu problēmu zirgus vai sportu pabildēt.
ak34:Nesaprotu par ko šitā var cepties? Nevienu nespiež tos pasākumus ar varu bildēt. Daudziem bildēt ir hobijs un izklaide. Man ar dažreiz nav nekādu problēmu zirgus vai sportu pabildēt.
te ļaudis normāli runājās, gadījumā, ja visur saskati cepšanos, uzdod sev jautājumu, vai tas cepiens nav pašā........
eeelmars:Kā variantu gadījies piedzīvot uzaicinājumu uz kāzām/u.c. ar piebildi: paņem līdzi fotokameru.
man arī tā ir gadījies. nu ko, paņemu. bet neko nebildēju, jo esmu tusiņā, nevis darbā, ieradies. pēc tam prasa bildes, bet es mierīgi pasaku, ka neko nebildēju, jo neko sev saistošu nesaskatīju. bet gadās arī saskatīt kaut ko, ko ir vērts nobildēt, tad arī nobildēju. taču reportāžas un kopbildes netaisu (to uzticu citiem pasākumu dalībniekiem, no kuriem vienmēr vismaz vienam ir līdzpaņēmies ziepis vai sliktākā gadījumā kruts fočuks mobiļņikā). mani draugi (un arī paziņas nu jau) zin, ka es tā daru. un ar to rēķinās. ja grib, lai es STĀDĀJU, nevis TIKAI tusēju, tad aicina kā fotogrāfu (nevis viesi) un par to maksā.
NilsS, izklausās gan pēc kāzu un dzertiņu knipsētāju gaušanās par slikto dzīvi un par to ka nemaksā. Sports tomēr ir kaut kas cits un lai tādu bildētu ar peļņu vajag tik daudz naudas, cik, piemēram, zirgu žurnāli Latvijā nevar atļaties samaksāt. Tad labāk sabildēt prieka pēc bez maksas nekā kapeikas saņemt, kas nenosedz pat degvielu.
eeelmars, bet protams. nejau es, kad mani acina ar šo piebildi par kameru, atbildu, ka kameru paņemšu un visu sabildēšu, bet pēc tam nekā.
vēl noderīgi ir pastāstīt, ka spoguļkamerai ir tik un tik šāvieni līdz slēdža nāvei. attiecīgā spoguļkamera maksā tik un tik (uz pirkšanas brīdi, ne jau, cik tā tagad maksā), tātad var izrēķināt, cik maksā viena kadra uztaisīšana (ieskaitot tos, kadrus, kas neizdodas un jāizdzēš). rupji, pvisam rupji rēķinot, kamera 1000 Ls, slēdža mūžs - 100 000 šāvienu. značit santīms par kadru (tīri tehniskais kameras nolietojums). tātad pasākumā 500x nospiežot slēdzi, 5 Ls iztērēti (tas jau nekas, ka slēdzi, kad tas miris, par apmēram 150 Ls var nomainīt). tas spēlē uz jūtām. tiem, kas pārāk neiedziļinās stāstā, var pat teikt, ka viens šāviens izmaksā 10 santīmus.
eeelmars (C) <Publicēts: 07.07.09 10:42 Būtu baigi rēcīgi, ja mans kāzu fotogrāfs sevi reklamētu ar tekstu: "Ziniet, es zirgus bildēju kautkādamturžurnālam" un manas bildes pat publicē. >
divus cilvēkus sabīdīt kopā kāzu tērpos un noblicēt lielu māku tiešām nevajag, bet zirgus skaisti uzbildēt prot retais, un tas kurš māk zirgus pa smuko bildēt, tam kāzas naf nekādas problēmas sabildēt. Vot otrādi ir problēmas...
Eueueueu, puiši, es šo tēmu pacēlu ne tāpēc, lai jūs turpinātu to daļu, par kuru jau te cilvēki bija vienojušies, ka diskusija sevi izsmēlusi, bet tāpēc, lai kāds, kam nedēļas nogalē īsti nav plānu zina, ka kaut kas tāds notiek un varbūt pievienojas. Miers
ak34:NilsS, izklausās gan pēc kāzu un dzertiņu knipsētāju gaušanās par slikto dzīvi un par to ka nemaksā. Sports tomēr ir kaut kas cits un lai tādu bildētu ar peļņu vajag tik daudz naudas, cik, piemēram, zirgu žurnāli Latvijā nevar atļaties samaksāt. Tad labāk sabildēt prieka pēc bez maksas nekā kapeikas saņemt, kas nenosedz pat degvielu.
Wind_Chaser, bet šai forumā ir tā, ka tēma ir "dzīva" (atrodas augšpusē), ja tajā pludinās nemitīgs spams. Nesatraucies par spama saturu, jo galu galā mērķis (informēt interesentus par pasākumu) tiek veiksmīgi (un veiksmīgāk, nekā tas būtu BEZ spama) sasniegts.
Haiduks:eeelmars (C) <Publicēts: 07.07.09 10:42 Būtu baigi rēcīgi, ja mans kāzu fotogrāfs sevi reklamētu ar tekstu: "Ziniet, es zirgus bildēju kautkādamturžurnālam" un manas bildes pat publicē. >
divus cilvēkus sabīdīt kopā kāzu tērpos un noblicēt lielu māku tiešām nevajag, bet zirgus skaisti uzbildēt prot retais, un tas kurš māk zirgus pa smuko bildēt, tam kāzas naf nekādas problēmas sabildēt. Vot otrādi ir problēmas...
Jebkā noblicēšanai nevajag māku, un profs jebko bildēs "Pa smuko"... Un reklamēsies jaunlaulātajiem ar kāzu foto, zirdziniekiem ar zirgu foto, starp citu piebilstot, ka bildē ne tikai to...
profs jebko bildēs "Pa smuko"... kļūda... profs tikai par skanošo dižķibeles laikā gaudīsies... un jaf lasām gaudas, bet kuram iet tagad viegli Māslinieks sevi reklamēs ar mākslas foto!!! un nākamie kāzinieki ar prieku skata arī cita veida bildes, ne tikai svešus ģimjus svešās kāzās... nets ar tādu drazu ir pilns. (paskati vien... parakstoties elkoņi piedurās kadra malai, stāvošajam galva nogriezsta, un t. t., un visi šie lielījās- MĒS KĀZU FOTOGRĀFI- PROFI... nevienam nelasit personīgi, ja jūsu bildēs šādu šaizu naf )