forum.gif
canon fixi (par asumu)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / canon fixi (par asumu)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.05.09 00:39 labots
 citēt
netaa atradu, ka var salidzinaat paris objektiivus, taatad:

1. Canon 50mm F1.8 II un 2. EF 50mm F1.4 USM

Apskatot salidzinaajumus (tur zem tabulas var biidiit to f sleju,) pie dazaadiem f, mainaas asums un izskataas, ka 1. objektiivs ir asaaks, ja vien nekluudos. Tad jautaajums, kas peec juusu domaam buutu tas apstaaklis, kas liktu man paariet no 50mm f1.8 uz 50mm f1.4 fikseeto objektiivu un kapec tas buutu jadara?

te pirmajam links: www.dpreview.com...

te otrajam links: www.dpreview.com...
Publicēts: 20.05.09 00:46
 citēt
peec linka jaaliek atstarpe ar enter nepietiek

man domaat ka aplukojot atsaukmes tikai vienaa resursaa ir par maz.

1.8 shkjiet ir plastmasas baionete

1.4 ir vairak diafragmas lapinjas

esmu dzirdejis ka 1.4 baigi trausls un pie nelieliem sitieniem pazud autofokuss

bet man liekas ka nav liela jega maksat n reizes vairak par to 1.4
Publicēts: 20.05.09 00:53
 citēt
Jap, straadaa. Shos divus objektiivus panjeemu kaa piemeerus, jo vienigie liidziigie pieejami, ja ir kkur testi daudz objektiiviem ko saliidziinaat, labpraat papeetiitu. Lai gan tagad vismaz shis 1.4 mani neparliecina nevienu mirkli...
Publicēts: 20.05.09 02:18
 citēt
Asums.... tas nav vienīgais objektīva raksturlielums.
Runājot, ka LV Canonam vispār neesot asu stiklu, noliktavās pārcilājot kaudzēm nosvīdis testējot...
Publicēts: 20.05.09 03:02
 citēt
Vispār par tiem neasumiem piekritišu , bet tā ir vispār modrnās "Pseido" pro tehnikas slimība. Man piemēram savulaik kameras nāca ar aģentūras tehniķu "Pasītēm" kur bij minēti punkti kas "pieregulēti" gan kamerām gan optikai , GAIŠIE fixsi vispār der tikai "Makslai" :):) Ja par CANON 50mm stikliem tad tur vienīgiais tāds Izturība / kvalitāte / cena eksemplārs ir tāds riktīgs dzelzgabals Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro , kas ir gan mežonīgi ass gan labu kārsu gan labi škirteni un bez visa vēl Macro 1:2 pastmarku var pa pilnu kadru dabūt :):), laikam vienīgais no vecajiem CANON kas man kalpo vēl kopš mēra laikiem :):)
Publicēts: 20.05.09 11:08 labots
 citēt
man ir 50 1.4 nesūdzos, taču kādudien taisos nomainīt uz 50 1.2
Publicēts: 20.05.09 11:14
 citēt
Brīnos par tiem neasajiem canna stikliem. Vai tiešām šādas problēmas? vai līkrocība?
Publicēts: 20.05.09 11:16
 citēt
ja pagrozīt F pa labi un pa kreisi uz FullFrame tad droši būs redzams ka 1.4 asums ir augstāks par 1.8
Publicēts: 20.05.09 11:51
 citēt
www.the-digital-picture.com...
man jau raadaas, ka 1.4 ir asaks par 1.8
Publicēts: 20.05.09 12:31
 citēt
Vari ieskatīties šeit: www.traumflieger.de...
Publicēts: 20.05.09 12:33
 citēt
asums ir pati subjektīvākā lieta, tomēr :) bet nu fiksi jau pēc definīcijas NAV mīksti, ja salīdzina ar zūmiem. No tiem jebkurš izskatās mīksts, pat pret to pašu 50 1.4
Publicēts: 20.05.09 22:01
 citēt
Dazhaadaas vietaas laikam dazhaadi rezultaati. A tad sanaak, jo gaishaaks jo asaaks? Veel jau L seerija, un no izgatavoshanas laika atkariigs, 94' vai 04' ir atkariigs ne?
Publicēts: 20.05.09 22:14 labots
 citēt
katram savas prasības - cits meklē mīksti zīmējošu stiklu un gānās ka Canon, Nikon stikli ir pielāgoti vairāk reportāžām, cits atkal nevar mierīgi gulēt ja objektīvs nav ar krasu robežu no asa uz neaso zonu un portretam katra pinne nav redzma visās detaļās :)
Bēda gan tā ka asums un labs zīmējums ir atšķirīgas lietas
Publicēts: 20.05.09 22:36
 citēt
maz zinaashanu par fiksiem, njaa nez kapeec biju iedomaajies, ka labs atteels atkariigs no laba asuma. jaa, nepaarprotami labs ziimejums ir svariigs
Publicēts: 20.05.09 22:52
 citēt
Iegādāju pavisam nesen 50mm f/1.8 II, par plastmasu sākumā satraucos, kaut gan apiešanās vaina - mans vecā EOS 3000 kitenieks puspasauli apceļojis, plastmasas bajonetei tikai pāris skarambiņas. Par to 50mm - gaišs viņš i lāga un par to cenu vēl vieglāku būtu grūti dabūt. Ja no priekiem rokas netrīc ir O.K., manam eksemplāram labākās īpašības sākas pie f 4, pie 1.8 gan jāsaka - ir kā ir...
Publicēts: 21.05.09 08:03
 citēt
viencmuzikanc:Iegādāju pavisam nesen 50mm f/1.8 II, par plastmasu sākumā satraucos, kaut gan apiešanās vaina - mans vecā EOS 3000 kitenieks puspasauli apceļojis, plastmasas bajonetei tikai pāris skarambiņas. Par to 50mm - gaišs viņš i lāga un par to cenu vēl vieglāku būtu grūti dabūt. Ja no priekiem rokas netrīc ir O.K., manam eksemplāram labākās īpašības sākas pie f 4, pie 1.8 gan jāsaka - ir kā ir...

???tad kāda jēga maksāt par 1,8-4, ka it kā nedeŗigs :)
... bet es domāju, ka ne tik daudz objektīvos ir vaina, cik mūsu smadzenēs... nezināšana, saklausišanās no pārgudrajiem... un t.t.
Lai vispār spriestu par objektīvu, papriekšu vajag testēt rokas- cik liela amplitūda un frekfence ir to trīcēšanai, bet vispār tad tikai vajag runāt par objektīvu, kad esi lietojis normālu statīvu. NEDERĪGUS objektīvus NERAŽO!!!! Un ja ir finansiālās iespējas sev īpašumā turēt vairākus 50-niekus, tad tie ir jālieto izmantojot to poitīvās īpašibas attiecīgajai iecerei, ja ir tikai viens, tad pie tā ir jāpierod, un jauzskata, ka tas ir labākais, kas vien ir :D un uzreiz viegli strādāt un mazvērtības sajūta tevi pamet :):):)
Man ir 1,4 un tuvplāna asums ja ir uz "aci" tad auss ir viegli izplūdusi... untā tam ir jābūt. Nevaram gribēt 1,4 gaismu, bet asuma dziļumu kā uz 8
Publicēts: 21.05.09 11:02
 citēt
līkas rokas pirmkārt :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):