forum.gif
fotogrāfijas nākotne
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotogrāfijas nākotne
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.05.09 21:15
 citēt
šodien ieliku savu kritikas filtru izgājušo fotogrāfiju fotoblogā, bet pirms tam sanāca apstrādāt jamo fotožopā, vēl šur tur paskatījos fotogrāfijas un ziniet, ļautiņi, aizdomājos par foto nākotni.

mans tētis savā laikā daudz fotogrāfēja un ir neiespējami salīdzināt tā laika fotogrāfēšanu ar mūsdienām. jau tagad visu var izdarīt ar fotošopu. kas būs vēlāk? :/
Publicēts: 22.05.09 21:22 labots
 citēt
katram bietee buus chips, kad ar aci piemiegs, tad buus bilde, caur zilzobi paarsuuti uz laptopu un publicee fotoblogaa, elementaari.

PS pat ne laptopu nevajadzees, uz acs tiiklenes projeceesies virtuaals eekraans, kuram buus interneta pieeja...
Publicēts: 22.05.09 21:26
 citēt
es vienmeer esmu teicis, ka progress butiibaa ir dziljsh regress :]
Publicēts: 22.05.09 21:28
 citēt
visu izdarīt fotošopā nevar, un tik drīz arī nevarēs, dažas lietas nekad nevarēs
Publicēts: 22.05.09 21:29
 citēt
Čoms viens nupat atrada majas kasti ar 90to sākuma bildētiem ORWO, nupat tīstīs vaļā, ta redzēs :)

Pēc gadem vienīgi varēs atrast pazudušu CF karti..
Publicēts: 22.05.09 21:33
 citēt
es nezinu, man po ļubomu skumji paliek to apzināties.. vēnas gan negriežu, bet nu. :face-monkey:
Publicēts: 22.05.09 21:36
 citēt
mees atkal ar chomu piekjeeraamies dipinjiem (diapoz), aizraava, tik pagruuti filminjas dabut un padaargi
Publicēts: 22.05.09 21:39
 citēt
padārgi gan, man ar tikko izbildēta platā stāv, pirksti niez kas sanācis :)
Publicēts: 22.05.09 21:43
 citēt
es laiku pa laikam paņemu filmu. parasti pēc tam negribās kameru vispār ņemt rokās (nevienu). digitālā pasaule attīstās, bet ļoti lēnu... vēl TIK tālu līdz tam, lai sasniegtu to burvību, ko dod filma... bet tracina tas, ka jāizbildē visa filma, jāattīsta utt, lai redzētu, kas sanācis... tā tracina, ka filmas/attīstīšana/drukšana vai skenēšana tik dārgi apietas... bet nu jā... vismaz zini, par ko maksā (ko nevarētu teikt par digitālo foto... bet digitālie slr tik un tā ir krietni dārgāki par analogajiem).
Publicēts: 22.05.09 22:11
 citēt
Vienīgais, kas attur tikai no fočēšanas ar filmu ir dārgās pašizmaksas :face-sad:
Publicēts: 22.05.09 22:14
 citēt
Eidzii:Vienīgais, kas attur tikai no fočēšanas ar filmu ir dārgās pašizmaksas :face-sad:
mani arī tas, ka bieži vajag gatavu ātrāk, kā ar filmu var un tas, ka jābūt drošam, ka no tiesas ir. maketētāji - kaketētaji slinki 3 puteklīšus noklonēt un ņem tikai digitālu u.t.t.
Publicēts: 22.05.09 22:17
 citēt
eniivej lai dzīvo filma un stikla plate!! :)
Publicēts: 22.05.09 22:25
 citēt
Kad buushu bagaats un slavens fotograafs, tad ar bildeeshu uz filmas.. :face-kiss:
Publicēts: 22.05.09 22:30
 citēt
alvils:es laiku pa laikam paņemu filmu. parasti pēc tam negribās kameru vispār ņemt rokās (nevienu). digitālā pasaule attīstās, bet ļoti lēnu... vēl TIK tālu līdz tam, lai sasniegtu to burvību, ko dod filma... bet tracina tas, ka jāizbildē visa filma, jāattīsta utt, lai redzētu, kas sanācis... tā tracina, ka filmas/attīstīšana/drukšana vai skenēšana tik dārgi apietas... bet nu jā... vismaz zini, par ko maksā (ko nevarētu teikt par digitālo foto... bet digitālie slr tik un tā ir krietni dārgāki par analogajiem).
Nopeerc 6x9 tehnisko kameru un lieto loksnju filmu-izdevumi minimaali,pieredze neaprakstaama,ja liidzi njem 3 loksnes.
Publicēts: 22.05.09 23:02
 citēt
Neesmu ne slavens ne arī bagāts - bet ar filmu gan labprāt pabildēju :)
Piekrītu par lielajām izmaksām :(
Publicēts: 22.05.09 23:06
 citēt
fotogrāfijai nav nākotnes.. tikai pagātne
Publicēts: 22.05.09 23:07
 citēt
man gan nav ne mazaakaas veelmes atgriezties pie filmas;-)
Publicēts: 22.05.09 23:30
 citēt
Vakar kads vecmeistars bij izlicis savu retrospexciju , bildes no 70-80-90 gadiem tauta staigaja apkart un blisinaja aciss PILNIGI savadakas bildes neka taga . Daudzi skatijas un BRINIJAS ka bez foto veikala var iegut tadas bildes MIERIGI!:) A sodien vacmeistars izceljas ar to ka NEPROT stradat ar kompi tik UZBILDE ielade un IZDRUKA vaorak neko a bilduki tapat SMUKI www.fotoklubsogre.lv...
Publicēts: 22.05.09 23:31
 citēt
dansiga sliņķe.
Publicēts: 22.05.09 23:35
 citēt
FOTO GRAFIJA jau nav tikai tehnaloģisks proces to DAUDZI nesaprot. Es varu pastāstīt ņirdzīgus gadijumus no 90 hadi sākuma kad CILVĒKI sapelnija pirmo lielo naudu un sapirkās KAUDZĒM krutāko profesionālo foto tehniku un rezultātā PILNĪGI NEKAS , ko TEHNIKA jau oati no sevis nebildē kads ir JĀIERAUGA vai JĀIZDOMĀ pārejos gadijumos CŪCENES gadās ārārtīgi reti:):)
Publicēts: 23.05.09 01:00
 citēt
eeelmars : A tu zin tas naf slikti ka bliež daudz un BEIGĀS ŠEDEVRS :) Principā alxsviens kā to šedevru iegūst ka tikai APZINĀTI un tiešām ŠEDEVRS :) Man te čomi pašlaik izdzīvo "Bliešanas" periodu un zin man pat bij zināmu piepūli japieliek lai viņus TAI IEDZĪTU . Citādi stāv un lūr un NESPIEŽ domā kadru DINAISKĀ lietā , kamēr domā tikmēr GARĀM VISS. Taga jau dragā kā ar ložmētēju BET VISJUR un tas atkal nav labi , bet vispār ir iemācijušies ka VAIG SPIEST + DOMĀT un tad tik kautkas sanak. NAKAMAIS būs kad iemācīsies SPEIEST atri un tik tai brīdī kad vaig , tas viss PROCESS :):) Patreiz rokās cauri saviem bezgalīgiem kadru tukstošiem un gan jau LAMĀ SEVI nafix tik daudz spieda , un nakamreiz jau spiedies MAZAK bet DOMAS ATRAK :):)
Publicēts: 23.05.09 02:52
 citēt
omeprazols, es nesmu slijnkje bet jauno tehnologjiu miile .... saktos un briinos par tiem "spechukiem"... kuri ska - o JAA .. IO JAAAA ... shitaa bildeeta uz filmas ..... ES ar savu aci neredzu ..... to brriesmiigo atshkjiriiu no digitaalaaa foto .... iespejams , ka blondiine .... bet c innu tikai vienu - manii nemiit shi nostaljgjija pec vecajaam tehnolgojijaam ..... masn auzksats, ka digi noliedz tieshi slinkji, kuri nespeej/negrib maciities neko jaunu .....
Publicēts: 23.05.09 07:41
 citēt
dansinga, beidz kost pei kompa pa naktīm! :DDD
Publicēts: 23.05.09 08:33
 citēt
+Eliks
Man jau patīk novērot,kā cilvēki uztraucās par nākotni un pagātni,aizmirstot,ka dzīvot var tikai šodien.Man prieku sagādā pats fotogrāfēšanas process(vērošana)un pilnīgi vienalga kādā valodā to pastāstīšu citiem...
Publicēts: 23.05.09 11:52
 citēt
spēcīgi un patiesi vārdi.
Publicēts: 23.05.09 12:36
 citēt
bildēt uz filmiņas jēga ir tikai tad, ja tos negatīvus pats arī ar fotopalielinātāja palīdzību kopē uz papīra, un vēl lielāka jēga, ja izmanto platfilmu fotoaparātu, vēl pluss, ka paliek negatīvi. bildēt uz filmas, pēc tam negatīvus skenēt, un fotoveikalā samudrīt........nav lielas jēgas
Publicēts: 23.05.09 12:42
 citēt
negatIvs:bildēt uz filmiņas jēga ir tikai tad, ja tos negatīvus pats arī ar fotopalielinātāja palīdzību kopē uz papīra, un vēl lielāka jēga, ja izmanto platfilmu fotoaparātu, vēl pluss, ka paliek negatīvi. bildēt uz filmas, pēc tam negatīvus skenēt, un fotoveikalā samudrīt........nav lielas jēgas

Piedod, negatIvs, bet šoreiz es Tev ĻOTI nepiekrītu. :)
Publicēts: 23.05.09 12:51
 citēt
Dansiga - vai tiešām neredzi atšķirību? ;) :D

Publicēts: 23.05.09 13:08
 citēt
iedvesmojos un izgāju ielās ar filmu pafotogrāfēt...
Publicēts: 23.05.09 13:28
 citēt
alvils:
negatIvs:bildēt uz filmiņas jēga ir tikai tad, ja tos negatīvus pats arī ar fotopalielinātāja palīdzību kopē uz papīra, un vēl lielāka jēga, ja izmanto platfilmu fotoaparātu, vēl pluss, ka paliek negatīvi. bildēt uz filmas, pēc tam negatīvus skenēt, un fotoveikalā samudrīt........nav lielas jēgas

lai Tev būtu pilna laime, varu noandelēt fotopalielinātāju < Belarus >, var kopēt 35mm, 6*6, 6*9 filmiņas. tas gan gadījumā, ja entuziasts nepaņems.........................
Publicēts: 23.05.09 18:06
 citēt
eeelmars:Viņš laikam nezin, ka disertācijas un zinātniskie darbi ar top ar to pašu copy...

Tu laikam neko neesi dzirdējis par eksperimentālo zinātni, kur NEKO nevar panākt ar COPY > PASTE...
Publicēts: 23.05.09 18:35
 citēt
dansiga:omeprazols, es nesmu slijnkje bet jauno tehnologjiu miile .... saktos un briinos par tiem "spechukiem"... kuri ska - o JAA .. IO JAAAA ... shitaa bildeeta uz filmas ..... ES ar savu aci neredzu ..... to brriesmiigo atshkjiriiu no digitaalaaa foto .... iespejams , ka blondiine .... bet c innu tikai vienu - manii nemiit shi nostaljgjija pec vecajaam tehnolgojijaam ..... masn auzksats, ka digi noliedz tieshi slinkji, kuri nespeej/negrib maciities neko jaunu .....

tāpēc, ka ir trīs veidi foto
1.Analogais
2.digitālais
3.Idiotiskais
1.2. viss skaidrs, digitālais viss datora varā :), analogais viss ķimijas varā, bet trešais ir interesants, papriekšu sāk ar analogo, tad meklē skaneri, kurs spētu nolasīt no negatīva 24X36 mm 10 mil.pikseļus :D, un tālāk viss datoru rokās, bet lielās par vesalu latu, ka darbs ar analogo:)
Publicēts: 23.05.09 19:14 labots
 citēt
Bij taads jautaajums - cik mpix ir 35mm filminjas kadraa.. reaali sanaak taa, ka filminjas tak ir dazjaadas, attieciigi mpix skaits ar ir dazkaads kas vienaa filminjas kadraa var buut.
Publicēts: 23.05.09 19:58
 citēt
viss ir atkariigs no filminjas, cik daudz info taa var satureet, dazjaadaam filminjaam taa starpiiba ir pat LJOTI liela..
Publicēts: 23.05.09 21:26
 citēt
uj Lutums tai Tavaa piemeeraa skeneris tik skarbs, ka man cipari labaak patiik

man te viena testa bilde filmas iespeejaam

iso 100 fuji reala 6x6 laiks viena sekunde - gaisma 30 ''ploshkas''

varat iedomaaties kaada ''kraasu peredaacha'' un asums buutu puskadra cipariem shaados apstaakljos

img-a.photosight.ru...
Publicēts: 23.05.09 22:13
 citēt
negatIvs:
alvils:v lielas jēgas

lai Tev būtu pilna laime, varu noandelēt fotopalielinātāju < Belarus >, var kopēt 35mm, 6*6, 6*9 filmiņas. tas gan gadījumā, ja entuziasts nepaņems.........................

šobrīd nevar atļauties neko iegādāties...
Publicēts: 23.05.09 23:12
 citēt
Maris:uj Lutums tai Tavaa piemeeraa skeneris tik skarbs, ka man cipari labaak patiik

man te viena testa bilde filmas iespeejaam

iso 100 fuji reala 6x6 laiks viena sekunde - gaisma 30 ''ploshkas''

varat iedomaaties kaada ''kraasu peredaacha'' un asums buutu puskadra cipariem shaados apstaakljos

[url=http://img-a.photosight.ru/54b/3141568_large.jpg

Tāpēc]http://img-a.photosight.ru/54b/3141568_large.jpg
Tāpēc[/url] jau tur tas :D ir uzlikts ;) Ja Tu zinātu, kā tā bilde ir tapusi :) Tas ir aiz (gara laika) uz foto skanera noskanēts negatīvs un ar PS palīdzību apgrieztas krāsas (invert colors). Tas salīdzinājums ir jāutver kā prikols :) Reālu piemēru par filmu var apskatīt arī tepat Luņa galerijā www.fotoblog.lv...
Publicēts: 23.05.09 23:17
 citēt
Lutums , nu un ko tu ar to gribeeji pateikt!?!!??!?! Haa - ma shodien Nikolajs Trifanovs _ Bogdanovs ..... ssaktoties manas bidles, jautaaja - a juus uz filmas fotografeejat?;-p;-))))))
Publicēts: 23.05.09 23:30
 citēt
figņa tas viss... drīz bērniem nebūs pat vecās maizes ko grauzt :face-surprise:
ergh..
Publicēts: 24.05.09 01:22
 citēt
dansiga:Lutums , nu un ko tu ar to gribeeji pateikt!?!!??!?! Haa - ma shodien Nikolajs Trifanovs _ Bogdanovs ..... ssaktoties manas bidles, jautaaja - a juus uz filmas fotografeejat?;-p;-))))))

ir, ir tev labas bildes - un bieži noskaņa ar pareizā noķerta :) tāpēc arī pēc filmas velk :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):