forum.gif
Bēru fotografēšana.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bēru fotografēšana.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.05.09 22:42
 citēt
Sveiki blogieši. Vot jābildē tulīt bēres, bet man kaut kā iekšēji liekas ka tur kaut kādam āķītim jābūt. Kā ar bildēšanu brīdī kad runā svētais tēvs? Vai es viņam netraucēšu ar savu zibinošo klātbūtni? Ko vispār vajadzētu ievērot tādā pasācienā?
Publicēts: 22.05.09 22:45
 citēt
cik visaados albumos esmu redzeeji, tad tur ir tikai 3-4 bildes no visa pasaakuma....
Publicēts: 22.05.09 22:50 labots
 citēt
Man reiz foto skolas kursa biedrs kurs taga auxsts "Sakrals" ierednis , skolas laika šis atšķirībā no mums pārējiem kuri kāzas un tussu bildēja ŠIS bildēja praktiski tikai bēres un katru wikendu , šim bija burvigs teiciens klientiem "Nekreņkējies mammīt uz bildītēm miroņīts kā dzīvs būs" tantuki kussa no šitā texsta un bērītes šis bildēja katru wikendu pa 3-4 dienā tāpat kā es kāzas:): Jā turies tālāk no bedres citādi daži makslinieki tā aizraujas ka ieveļas bedrē a vēl daži seviški advancēti ielec paši lai verētu noknipsēt "Šķirsta ielaišanu" kā filmās NO IEKŠAS:)
Publicēts: 22.05.09 22:54 labots
 citēt
Lunis:
apņirdzos!

mierīgi liec kameru uz statīva un mauc bez blices - mironis jau neizkustēsies! :face-grin:
Publicēts: 22.05.09 22:58
 citēt
Lunis: a vēl daži seviški advancēti ielec paši lai verētu noknipsēt "Širtasta ielaišanu" kā filmās NO IEKŠAS:)

Un tiem kam jātur stropes un nenotur... :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 25.05.09 14:53
 citēt
Nekad neesmu sapratis vajadzību bēres bildēt, bet gaumes jau ir dažādas.
Publicēts: 25.05.09 14:58
 citēt
dažādām kultūrām dažādas tendences. latvieši lielākoties turās pie tā, ka "cilvēks jābildē, kamēr dzīvs", bet krieviem bēres bez fotogrāfa ir kā vobla bez alus. :) es arī kādreiz labrpāt kādu bēri nobildētu, bet man nepiedāvā (laikam pārāk maz ar krieviem tusējos... un tie, ar kuriem tusējos, jau sen ir pārlatviskojušies tādā mērā, ka šie vairāk svin jāņus, nekā 8.martu, runā praktiski tikai latviski... un neviens no viņiem arī pagaidām vēl nav nomiris :D).
Publicēts: 25.05.09 15:01
 citēt
man te arī vienas sanāca bildēt, bet bija tāda ļoti saulaina diena, zibeni nenācās pielietot!
Publicēts: 25.05.09 15:10
 citēt
saulaina diena jau vienmēr nenozīmē, ka zibenis ir lieks...
Publicēts: 25.05.09 15:20
 citēt
krievi ne krievi, ari latvieshim daudz bilzhu no berem, bet mana muzha jautrakas un krutakas beres bija Jelgavas čiganu baronam ,kur gan mes tapam ireti ar zirgu eskortu gan fotografs bij noalgots gan muzikji. tas bija tiiik grandiozi ka filmaa.

bet emociju kerajiem beres ir istakaa vieta. galvenais ir but neukritosham un kaut nedaudz iejutigam pret klatesoshajiem. ir taadas beres kuraas tada zibene pat iederas vizuali, bet ir tadas "autentiskas" kuraas gribas paraudat lidzi.
Publicēts: 25.05.09 16:42
 citēt
Karlis70:Nekad neesmu sapratis vajadzību bēres bildēt, bet gaumes jau ir dažādas.

Lai cik jocīgi neliktos bet dzīve ir tā ka rodņa visa savācas tieši uz tiem skumjākajiem dzīves notikumiem. Takā bildējot bēres vēl ir iespēja sabildēt visus tālos/ļoti tālos radus vienkopus, tāpēc ari ņem fotogrāfus ;)
Publicēts: 25.05.09 16:57
 citēt
Praktisks padoms-kapos piegaismo ar zibspuldzi,ja saulaina diena,jo mežā daudz ēnu un bilde var izdoties ļoti raiba.Labāk bildē ar garāku objektīvu,lai nav jābāž degunā objektīvs,sērojošie var apbižoties.
Publicēts: 25.05.09 17:39
 citēt
...
+ bēŗēs ir divas vietas, kad sasniekta sāpju kulminācija... ar to momentu j;abut uzmanīgam, tas ir jāparāda vidējos plānos, un vēlams lai zārks būtu labi izpušķots (kapličā). Kad ir beidzies, tad pie izpušķota kapa minusa secībā...visi, radi , tuvie radi, un vistuvākie... tieši tā arī parasti grib pakavēties pir kapa :)
Ar gaismu, izejot no apstākļiem, bet laika ir baigi daudz visu pietēmēt, naf kāzas, kad parakstīšanās, gredzeni un viss pārejai ilgst dažas sekundes. Kapličā runā vismaz minūtes 10... un skati, lai nebūtu sejas , kas smejās :),
Publicēts: 25.05.09 18:05
 citēt
Karlis70:Nekad neesmu sapratis vajadzību bēres bildēt, bet gaumes jau ir dažādas.
es a neiebraucu. ja nu, lai vēlāk pačolētu, kurš ta bijis atkāpis.
Publicēts: 25.05.09 18:09
 citēt
Menti bildējot un filmējot "slikto" bēres, lai pēc tam sazīmētu vajadzīgos ciemiņu vidū :D
Publicēts: 25.05.09 18:55
 citēt
nu tas ir no filmaam, cik bus "slikto" beerees nebij mentu un neviens nefilmeja. nu vismaz LV. bet pasaulslavena Hells Angels motokluba pasakumus sakot ar iedzershanu un beidzot ar berem pat pieskata ar helokopteri. atklati sakot jutos tur ka filmaa :)
Publicēts: 25.05.09 19:07
 citēt
Viss ir kārtībā. sabildēju sanāca viss pat labāk kā biju cerējis. pāris kuriozas bildes ar sanāca.
Publicēts: 25.05.09 19:11
 citēt
Ungus:Viss ir kārtībā. sabildēju sanāca viss pat labāk kā biju cerējis. pāris kuriozas bildes ar sanāca.

ieliec reportāžu :D
Publicēts: 25.05.09 19:54
 citēt
es arī gribētu bēres pabildēt... eh, tas būtu baigi interesanti :face-glasses:
Publicēts: 25.05.09 19:58
 citēt
a interesanti ko teikt ucilveki ja pekshni kads sveshais fotograferis atnaktu un saktu knipset.. man ari gribas raudeligos pabildet..
Publicēts: 25.05.09 20:00
 citēt
tas nebūs ētiski :P tomēr gandrīz ģimenes loceklis bija.
Publicēts: 25.05.09 20:25
 citēt
Jā - noteikti. pēc diagnozēm un ādas krāsas. tautības un rases.
Publicēts: 25.05.09 20:47 labots
 citēt
Ungus:tas nebūs ētiski.
ne higiēniski ne estētiski arī ne. es cenšos nebildēt nelaiķi - tak jau lai paliek atmiņā tāds, kā bija, kad dzīvs.
Publicēts: 25.05.09 20:52
 citēt
Norcha-neuztver tik sāpīgi,nomiršana ir dzīves sastāvdaļa...Man kapusvētkos vienmēr smiekli nāk,kad pērminderis sāk runāt.Par cik mēs paši vēl staigājam šai saulē,mums grūti spriest,kā ir otrā pusē.
Publicēts: 25.05.09 21:22
 citēt
Starp citu bēres ir viens no retajiem pasākumiem, kur parasti visi radi salasās...kāzas parasti tikai izredzētie.
Un bēres sastāv no vairākām daļām, vismaz latviešiem tā pieņemts... kapličā stasts par aizgājēju, kapos pēdejā atvadīšanās, pie mielasta galda atmiņas, un tad iesākās radu atkalredzēšanās, un pareizi raksta ekoists <nomiršana ir dzīves sastāvdaļa>.
Atšķirību jūt, ja aizgājējs ir jauns...
bet bēres par darbu uztver daudzi- apbedīšanas birojs, muzikanti, fotogrāfi, runas teicējs.
Dzīvam esot dzīve jasakārto tā, lai nebūtu problēmu palicējiem...ja vien tas ir iespējams ...
Publicēts: 25.05.09 21:37
 citēt
a vot interesanti ir , ka kādreiz bildēja miroņus, pat uzstutētus un acīm vaļā. šaušalīgi!
19thcenturyartofmourning.com...
bija pat tāda lapele, kur tādas bildes bija daudz. diezgan murgaini.
Publicēts: 26.05.09 07:31
 citēt
norchapersonigi:Jokaini, ka tik daudz smaidiņu par it kā tik nopietnu lietu ...

Kā teica viens mans labs paziņa, paceļot glāzi: visi mēs reiz aiziesim, Tu papriekšu, es pēc tam! :)
Publicēts: 26.05.09 15:37
 citēt
nu nefočē, kamēr viņš Tēva reizi skaita ... vismaz es tā daru gan kāzās, gan bērēs!
Publicēts: 26.05.09 15:46
 citēt
mani radiņi kā reizi uz bērēm palūdza ar fotoaparātu ierasties - reti, ļoti reti gadās redzēt radus tik kuplā skaitā ... pie tam cik zinu tad tās bildes tiek skatītas nevis kā ''skaties kā toreiz mūsu Janka aizgāja'' :( , bet gan ''skaties, tā mūsu Līne taču beigu beigās ir noprecējusi to Kārli'' ... ;)
Piekrītu, ka ar garo objektīvu ir daudz neuzkrītošāk to visu izdarīt ... ;)
Publicēts: 26.05.09 18:04
 citēt
Nu ne visur ar garo var izlidzeties. Iztiku ar 18-135 gan plats, gan pagarsh stikls. Pa isu nebija. Jo visur baiga shauriba bij.
Publicēts: 27.05.09 02:29
 citēt
18-135mm jau spec projektets kaa nelaikju glaaze
Publicēts: 28.05.09 14:11
 citēt
es esu seeru floristikjis
un abam aciim veros stalts
kaa kriit uz zaarka meistarstikjis
wainjags veikli skaardaa kalts
Publicēts: 31.05.09 17:52 labots
 citēt
Maris:18-135mm jau spec projektets kaa nelaikju glaaze
:):):):):):)
nuka un kāzās, kur visi priecīgi, vēl var pakrakšķināties ar stikliem, bet bērēs visi tādi svinīgi, piedomā pie tā, ka paši arī agri vai vēlu atņirgsies! :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):