ja nedomā ar to nodarboties profesionāli tad ieteikšu panasonic g-1 viņam der visi 3pret4 objektīvi (leica,olympus,panasonis,fuji,kodak..) un ja ar laqiku gribāsi ko labāku būs no kā IZVĀLĒTIES jo ja sapirksies daudz objektīvus tad varēsi lietot tos jeb kurai no šīm firmām leica,olympus,panasonis,fuji,kodak
starp citu plaapaajot ar kaadu kanonistu pagaajshnedeelj shis atzinaas ka ieintereseejies par nikon objektiiviem nu kanonists par nikon stikliem var intereseeties jo ir iespeeja tos pielietot, man gan nav jeegas no kanon stikliem ja nu vieniigi lai izmantotu kaa lupu lodeejot mikrenes.. bet Mandalay ir taisniiba, atskiriiba tikai taa ka visaas malaas tirgo lietotus kanon stiklus bet nikonam reti kas saliidzinoshi uzpeld, par to man taada kaa skaudiiba reizeem paarnjem, ja gribi ko interesantu tad gandriiz vieniigaa iespeeja ir jaunu pirkt. :face-plain:
martc:nu ja 55-200 un 18-55, panjem kautvai to pashu ss saskiro pa brendiem un saliidzini, cik kanon un cik nikon....
tie kitenieki jau tur krājas no laika gala, nevienam viņi nav vajadzīgi. runa ir par to, cik bieži parādās jauni piedāvājumi no nikonistiem un no canonistiem. mans novērojums: apmēram līdzīgi.
Lietoto stiklu tirgū tomēr plašāks piedāvājums ir C stikliem, bet pamazām N sāk noķert pēc piedāvājuma skaita. Dažus mēnešus atpakaļ, ss piedāvājums bija 4 lapas C, 3 lapas N. Šobrīd nedaudz virs 2 lapām C, nepielnas 2 lapas N, laikam viss izpirkts
Canon/Nikon - kaada gan tur diskusija! Divi vislabaakie brendi! Tur patr diskuteet nav ko! Viens labaaks studijaa, otrs aaraa.. Par stikliem - abiem faktiski vienaadi. Vieniigais, ka Canonistu ir bik vairaak kaa Nikonistu.. taapeec ar redzams ka Canonam vairaak viskas tirgojaas..
Labi sapaatu jūsu katra domu paldies. bet atgad radās jautājums
Ziņojums. 3416 kadri. Pirkts 06.11.2008, tatad garantija vēl pusgadu.
Sakiet ko domājat par šadu pirkumu. lietots. tādēļ jautāju. nav nozimes modelim vai cenai. bet kāa tā prece tagad būs neiberzīšos.?? un kāa ar spedzi. kadru skaits itkaa anv liels!
par to vai ieberziisies neviens nezina, bet par sleedzi runaajot pat divreiz lielaaks cipars skaitaas maz pat leetaakajai spogulenei, lai gan diivaini ja 2gadu laikaa tikai 3tk nobiudeeti, laikam plauktaa staaveejis, tad jau mazlietots sanaak
slēdža izturība visām kamerām nav vienāda, tāpēc nevar teikt, ka "nav nozimes modelim". IR! piemēram, D3 šāds noskrējiens ir tikai iesildīšanās, var teikt JAUNA kamera, bet D40X tā ir jau desmitā daļa no mūža.
Pārbaudi visu pogu darbību - kā spiežās, cik viegli, vai kaut kas nesprūst. Pārbaudi kā darbojas AF, cik precīzi darbojas. Pārbaudi kā izšaujas iebūvētā zibspuldze, vai vispār tā paceļas. Visbeidzot noņem objektīvu, pacel spoguli un paskaties kā izskatās matrica.. Citreiz ir acīmredzami putekļi vai švīkas. Tādu neņem. Piezīme: Putekļus vēl var notīrīt, bet švīkas pagrūtāk būs.
martc:starp citu plaapaajot ar kaadu kanonistu pagaajshnedeelj shis atzinaas ka ieintereseejies par nikon objektiiviem nu kanonists par nikon stikliem var intereseeties jo ir iespeeja tos pielietot, man gan nav jeegas no kanon stikliem ja nu vieniigi lai izmantotu kaa lupu lodeejot mikrenes.. bet Mandalay ir taisniiba, atskiriiba tikai taa ka visaas malaas tirgo lietotus kanon stiklus bet nikonam reti kas saliidzinoshi uzpeld, par to man taada kaa skaudiiba reizeem paarnjem, ja gribi ko interesantu tad gandriiz vieniigaa iespeeja ir jaunu pirkt. :face-plain:
Tas jau zirgam ir skaidrs, ka Nikon stikli ir labāki par Canon stikliem... tapēc jau arī tos netirgo...
Jonatans: Vieniigais, ka Canonistu ir bik vairaak kaa Nikonistu..
aha .. forumos... neko jau citu ar to nevar darīt... kā tikai par to runāt!
nu, nikonam ir Nikkor AF 28mm f/1.4D Aspherical. Teicams stikls. Uz visiem mm taču nevar viss visiem būt. būtu interesanti, ja būtu 1mm f/1.4, 2mm f/1.4, 3mm f/1.4 utt līdz 5000mm f/1.4(!). un VISIS pirmklasīgi! nu nav tā. nedz kanonam, nedz nikonam, nedz jebkuram citam fototehnikas ražotājam.
bet runājot par piedāvājumiem no nikona puses, šobrīd bloga forumā veseli 4 cilvēki (tai skaitā es, no maniem piedāvātajiem palikusi gan vairs tikai tolikina, bet nikonam tik un tā) tirgo visādus nikon objektīvus, bet canonam tikai 3. varbūt esmu kādu palaidis garām?