NilsS : Nesteidzies atdāvināt Kad iepazīsies labāk ar jauno 50.D mož pat to domāsi atdāvināt Vismaz man kolēģe saproties samainija savu jauno rezerves kameru 50.D pret manu veco 20.D darba Taga man ir privātais 20.D + 50.D kolēģes un kautkā vairāk bildēju ar 20.D , JO 50.D ir ļoti nekorekts AWB bildējot bez blices telpās da i trokšņains viņš
a vot AWB ir domāts tādiem kā portreti. es arī ar D300 (kam ir pus līdz o.k. AWB), baltā balansu regulēju manuāli (plus pēcapstrādē, koriģējot raw failu).
trokšņains toč nav, AWB man šķita ar mazliet zilganu toni ārā, telpās īpaši neesmu mēģinājis, bet tā kā 80% vismaz maucu RAWā, tad tas īpaši nestreso. Neesmu paspējis salīdzināt, taču visticamāk ka bilde 50tam ir mazliet ziepīgāka. Man 50tais tīri labi patika sporta bildēšanai un ikdienā līdzvazāšanai. Salīdzināt 20D nevar
50.D ir ļoti slikta sarkanā krāsa un zverīgi trokšņi un zema detalizācija melnajā vietā , tas ka BILDES ir "Labāka" sākotnēji liekas tāpēc ka 2x vairāk pixseļu. AWB riktīgi zils . Jā protams lielais bufers un atrais / lēnais režims tas ir vešča . Kolēģe problēmu atklāja vienkarši bildējot pavasara puķes un haltūru ar Bodyartu . Reku , visas problēmas šai vienā kadrā , netīrs sarkanais , nepiesātināts zaļais un zilenieks AWB www.fotoklubsogre.lv... vai sjite www.fotoklubsogre.lv... un sjitais ir 400 ISO ofigetj!
ISO ir pupu mizas, būtiski ir cik pareizi eksponēts kadrs. Ne jau man tas būtu jāstāsta onkam ar bārdu.... Var dabūt troksni uz ISO 100 ar, nekādu problēmu takš
NilsS:ISO ir pupu mizas, būtiski ir cik pareizi eksponēts kadrs. Ne jau man tas būtu jāstāsta onkam ar bārdu.... Var dabūt troksni uz ISO 100 ar, nekādu problēmu takš
Exspozicijai kareiz ne voinas MERA TEICAMI bet rekads troksnis Balta sarkana parejas un spilgti sarkana un roza saduress