forum.gif
Par baterijam (originala pret ladejamajiem pirkstiniem)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par baterijam (originala pret ladejamajiem pirkstiniem)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.05.09 01:08
 citēt
Ilgi domaju bet nevareju izdomat: Kadel viena originala baterija, pie vienadiem fotografesanas apstakliem, strada teju divreiz ilgak par sesiem ladejamajiem pirkstiniem?

Originala baterija (1x) 7.2V un 1800 mAh
Ladejamas AA beterijas (6x) 1.2V 2000mAh (Duracel)
Publicēts: 29.05.09 07:21
 citēt
Sendienās salīdiznāju dažas pirkstiņbatrijas pēc kritērija ietilpība - cena, uzzināju, ka duraceļiem nosaukums jāraksta daliti. Dura - cel!
Vairs viņiem ar savu naudu neuzbāžos
Publicēts: 29.05.09 13:36
 citēt
kas ir originala baterija?

enivej. kuras ladejamas bačas ir vislabakas?
zinu ka citi lieto un iesaka tieshi durasel..
Publicēts: 29.05.09 13:37 labots
 citēt
man ar ar Duracell nav nekad bijušas nekādas šaizes...
pat ar viņa 15 minūšu lādētāju.
Kurš vienīgais vasarā siltās zemēs mēdza neiekļauties savās 15 minūtēs... karstums, saproties...
Publicēts: 29.05.09 13:42
 citēt
es izmantoju duracell 2650mAh un esmu apmierināts :face-wink:
Publicēts: 29.05.09 14:06
 citēt
skat. arī "cell". Duracell no krutākajām, SAFT vienīgie laikam no tiesas izturēja solītos 1000 ciklus. Varta lika vilties. gada laikā nav žēlabu par tim zili - sarkanajiem 2600 mAh, kurus MaXimās par 10-ri ar visu lādekli dod. Sony un Panosņiks labi kalpojuši. :face-smile:
Publicēts: 29.05.09 14:11 labots
 citēt
Panasoņiks un Duracell būtībā ir viens un ta pac - Matsushita corproration...
Publicēts: 29.05.09 14:13
 citēt
man tagad ir kautkadas powemann 2500, otro gadu iet. otras kautkadas 2700, bet izladejas krietni atrak.
janoperk jaunu zibenim komplektinu vot i domaju ko lai perk.
Publicēts: 29.05.09 14:22 labots
 citēt
ir krutie lādekļi, kuri uzrāda patieso ietilpību. jo uzrakstīt jau wisu ko var. (a uz sētas raksti "hui", cik rakstīdams, sēta kā sēta bija, tā paliek sēta! :face-smile:) long life, super long life, eXtra long life, heavy duty (nez kādēl parastajiem elementiem neuzdod ietilpību) jau daiļliteretūra - tas tāpat kā uz sviesta pakas uzrakstīt "super daudz sviesta".
var jau ielikt lākturītī un blenzt klocerī, pēc cik h top tumšāks. :face-grin:
Publicēts: 29.05.09 14:27 labots
 citēt
haralds:ir krutie lādekļi, kuri uzrāda patieso ietilpību. jo uzrakstīt jau wisu ko var. (a uz sētas raksti "hui", cik rakstīdams, sēta kā sēta bija, tā paliek sēta! :face-smile:) long life, super long life, eXtra long life, heavy duty (nez kādēl parastajiem elementiem neuzdod ietilpību) jau daiļliteretūra - tas tāpat kā uz sviesta pakas uzrakstīt "super daudz sviesta".
var jau ielikt lākturītī un blenzt klocerī, pēc cik h top tumšāks. :face-grin:

nu var jau pieslēgt mini slodzes dakšu... :D
Bet to noturību rēķina pēc pievadīajiem A un laiku cik tas noticis, vēl der dzesēt to štelli, lai nepārkarst, jo tad nelādējas un vēl pamērīt pretestību, bet ņēmot vērā elementu temperatūru...
Publicēts: 02.06.09 13:18
 citēt
Originala baterija ta kura "body" naca lidzi.

Mana neizpratne ir par sekojoso: ja ta ietilpiba (mAh) ir lielka pirkstiniem neka baterijai pasai un ja vini sesi veido tos pasus 7.2 voltus, tad kadel pie vienadiem voltiem un vienadiem apstakliem pirkstinu bateriajs kalpo daudz isaku laika periodu.
Publicēts: 02.06.09 13:37
 citēt
Nopirku ebajā pāris komplektus Sanyo Eneloop (apm 2 Ls/gab), taču reāli darbā vēl neesmu testējis.
Bet tauta slavē, ka gana labas un pašas nemēdz izlādēties.
Publicēts: 02.06.09 13:50
 citēt
kroncix:Originala baterija ta kura "body" naca lidzi.

Mana neizpratne ir par sekojoso: ja ta ietilpiba (mAh) ir lielka pirkstiniem neka baterijai pasai un ja vini sesi veido tos pasus 7.2 voltus, tad kadel pie vienadiem voltiem un vienadiem apstakliem pirkstinu bateriajs kalpo daudz isaku laika periodu.

Vienīgais iemesls - uz vienas vai otras baterijas norādītie mAh ir "mazliet" sameloti...
Vai arī tie zibspuldze pārāk ātri sakarst dēļ ķīmiskā sastāva / konstukcijas un pie paaugstinātām temperatūŗām nav spējīgi nodrošināt norādītos parametrus dēļ elektroķīmiskās reakcijas palēnināšanās...
Publicēts: 02.06.09 13:53
 citēt
Friidis:Nopirku ebajā pāris komplektus Sanyo Eneloop (apm 2 Ls/gab), taču reāli darbā vēl neesmu testējis.

ES AR SLAVĒJU! Galvenais ka šamās nesēžās no uzglabāšanas :)
Publicēts: 02.06.09 13:56 labots
 citēt
Lunis:
Friidis:Nopirku ebajā pāris komplektus Sanyo Eneloop (apm 2 Ls/gab), taču reāli darbā vēl neesmu testējis.

ES AR SLAVĒJU! Galvenais ka šamās nesēžās no uzglabāšanas :)

A jamās ir kādas NiMh vai LiPol/LiIon?
Un cik ilgi nesēžas no uzglabāšanas?
NiMh vajadzētu nedēļās laikā zaudēt ~30% no uzlādes...
Publicēts: 02.06.09 14:06
 citēt
Gudris:Ja vaig bildēt ātri un daudz priekšs zibspludzes ņemu parastās duracell(priekš fočikiem) strādā daudz ātrāk kaa lādējamās...tiesa arī ātrāk izbeidzas !

Te jāpiekrīt.
Kāpēc lādē ātrāk? Tāpēc ka:
1. Elektroķīmiskais process tiek nodrošināts dēļ sastāva ātrāk;
2. Tām sārma elementie ir augstāks spriegums - 1,5 V vs 1,2 V - un līdz ar to 4x1,5=6.0V vs 4x1,2=4,8V un ta ir starpība....

Tiesa vēl jau var izmantot ārājos bateriju blokus zibenim... ;)
Publicēts: 02.06.09 14:09
 citēt
ir baigi labas atsauksmes par GP baterijaam, tiesa tiek lietotas ieriicees, kas straavu patere visnotalj vienmerigi.
akjiishi pasham ir ansmann, neko, esmu apmierinats. pirms pusotra gada kopa ar zibeni lietotus panjemu, joprojam vlek un nepievilj (bildeju maz un reti gan)
Publicēts: 02.06.09 14:19
 citēt
kādam ir gadijies prata aptumsumaa palaadet ar akamularotu ladetaju parasto baču? :D:D japerk jaunu ladetaju laikam :D
Publicēts: 02.06.09 14:20 labots
 citēt
ironia:kādam ir gadijies prata aptumsumaa palaadet ar akamularotu ladetaju parasto baču? :D:D japerk jaunu ladetaju laikam :D

Saki, ka experimenc izdevās? :D
Publicēts: 02.06.09 14:39
 citēt
saku, ka kruts eksperiments.. :@ kautkā ieklīda parastā bača pie aķišiem un sanača čurajoša bača.. pff...
Publicēts: 02.06.09 14:43
 citēt
Nu labi ka bez uguņošanas un tā...
Reizēm jau lādētāja konstrukcija ir tāda, ka jauns nav jāpērk, tik veicais jāsakopj...
Publicēts: 02.06.09 14:47
 citēt
tad mans dzivoklis ir dzimis krekliņā :d
tas ir sods tam,ka es nemacos :D bet ar hujnju te nodarbojos
Publicēts: 02.06.09 14:51
 citēt
Nav labi atstāt elektroiekārtas bez uzmanības... ;)
Publicēts: 02.06.09 15:03
 citēt
mani ari bez pieskatishanas nevar atstat :)
Publicēts: 02.06.09 15:04
 citēt
i tik traki? :)
Publicēts: 02.06.09 15:07
 citēt
nu redz ka eksperimenteju un nemacos :) vajg perienu man!
Publicēts: 02.06.09 15:15
 citēt
(giggle)
Vienu pērēju te nesen miliči noķēra... :D
Publicēts: 02.06.09 15:16
 citēt
bistamas spelites :D
Publicēts: 02.06.09 15:27
 citēt
Māte mani mazu rāja
Nebāzt pirxtus rozetē
Nu jau man ir astoņpadsmit
Īstais laiks ir mēģināt? :D
Publicēts: 02.06.09 15:44
 citēt
o! man kareiz janomaina cokolis koridorii :D
kautkads vecais karajas, bet jaunas spuldzites netiek lidz kontaktam, panemu jaunu, bet jamaina vadi lidz par griestime. baiga operacija man sanak :)
Publicēts: 02.06.09 15:51
 citēt
nu galvenais vispirms atslēgt elektrību, citādi sanāks kā elektriķim, kas katru mēnesi savus 220 saņem... :D
Publicēts: 02.06.09 16:09
 citēt
man jau ir sarūpēti korķi jauni :D
iepriekšējos izšāvu,kad uztaisīju netīšām fāzi, apgreidojot veco cokolo ar vadiniem :D

laikam manas elektrikja prasmes ir derigas tikai kurmju elektrošokēšanai un tarpu izvilināšanai ar fāzi :)
Publicēts: 02.06.09 16:11
 citēt
nu tad jau nav gluži zemē metamas ja jau vari novaktēt kurmi un tārpus paralizēt... :D
citi par elektrību teic - nekā neredzi, bet pa nagiem atsmel... :D
Publicēts: 02.06.09 16:46
 citēt
ka neka fizikas un kimijas eksi noliku uz 10 :)
Publicēts: 02.06.09 16:48 labots
 citēt
Noliki?
tas kā āņukā

- Meistar, GATAVS!
- Cik iznāca?
- 7!
- Bet sagataves tak bija tikai 6 ?!?
- Es arī etalonu sa@*&$^! :D
Publicēts: 02.06.09 16:57 labots
 citēt
lol

Publicēts: 02.06.09 17:11
 citēt
Dejas ap stabu... :D
Publicēts: 05.06.09 16:31
 citēt
Neticēsiet, bet bija laiki kad akumulatorus veikalos netirgoja un lādētājus ne tik. Man bija paša uzmeistarots lādētājs, kurā varēja vienlaicīgi lādēt 8 akumulatorus, bet šad tad mēdzu palādēt arī baterijas, nu un pēc tam kad gandrīz visas 8 bija uzsprāgušas, no blakus esošajām durvīm krāsa noēsta, ar tādām glupībām nenodarbojos. Starp citu lādētājs to spridzināšanu godam izturēja.
Publicēts: 05.06.09 16:38
 citēt
vislabak es atceros mus u moskviča akamulatoru kurā uzvārījas skābe un aķitis gandrīz izkrita cauri grīdai pie kaimiņiem :d
Publicēts: 05.06.09 17:00
 citēt
mašīnas aķim lādēšanas laikā ar spičku iekšā vajag lūret cik skābe palikuse, vai nevārās.... sanāk pamatīga skābes-svina bumba!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):