Interesē jūsu pieredze iegādājoties kameru ebay.com . Runa ir par jaunu kameru iepakojumā, vai ir iespēja, ka mani uzmet vai no pozitīviem (feedback) useriem nav jābaidās pirkt?
Pauliic:Interesē jūsu pieredze iegādājoties kameru ebay.com . Runa ir par jaunu kameru iepakojumā, vai ir iespēja, ka mani uzmet vai no pozitīviem (feedback) useriem nav jābaidās pirkt?
Man nav gadījies, ka kāds uzmestu ... es gan pārsvarā visādus aksesuārus esmu pircis, bet nu tik un tā, ja rodas kaut kādi jautājumi tad ātri tiek atrisināts .... es tikai līdz šim neesmu pamanījis, ka būtu baigi lielā atšķirība cenās tieši kamerām, tāpēc līdz šim nav pat bijusi doma pirkt caur ebay .... drīzāk jau tad laptop.lv
Ja muita piefiksēs dāvinājumu kā izvairīšanos no nodokļiem tad nāksies maksāt vēl lielu soda naudu! Es gan kameru garantijas dēļ pirktu uz vietas šeit.
Pauliic:kad pērk, tad jāformē kā dāvinājums, tad muitas nav?
muļķības, kurā gadījumā ir lielāka iespēja, ka nebūs jāmaksā muita-
1) ja prece skaitās lietota un līdz ar to vērība ir zem 150Eur (kaut gan jaunai vērtība ir >150Eur)
2) ja prece tiek noformēta kā dāvana
3) vienkārši rakstot cenu, augstāku par 150Eur, un cerēt, ka sūtījumu nepārbaudīs (šis variants varētu būt aktuāls tad, ja viņi parastos sūtījumus pārbauda nevis pilnīgi visus, bet gan dažus randomā, bet pret visādiem giftiem un dārgām lietotām precēm orģinālos iepakojumos paliek aizdomīgi un tās pārbauda visas un rūpīgi).
"dari kā gribi, ja pērc ko dārgāku par 200Eur nekur neliksies, tāpat būs jāmaksā muita"
suuti no Eurosajuza. btw, man pasham ir radi Kanaadaa, kas ir sutijushi davanas agrak. nu vot man interesanti, kaa juitnieks var pieradit, ka ta nav davana?
Pauliic:nu lab, viņš ierakstīs cenu 200 eur un būs tur nedaudz jāpiemaksā, bet sanāk, ka arī tad apdrošināt es varēšu par tādu un nelielāku summu sūtījumu?
da man bij taa ka pat muitnieks lika turpat apseesties pie kompja ieiet savaa paipalā un parādīt item numuru un summu vot tad es ieberzos ka summa bija norādīta 50$ a pa īstam bija ~500$! otreiz bija tā ka mammīte sēdēja un tad lika tik parādīt izdruku no paipalas..nu es tur ātri wordā summas sakombinēju tad un tiku cauri!
Pauliic:nu lab, viņš ierakstīs cenu 200 eur un būs tur nedaudz jāpiemaksā, bet sanāk, ka arī tad apdrošināt es varēšu par tādu un nelielāku summu sūtījumu?
da man bij taa ka pat muitnieks lika turpat apseesties pie kompja ieiet savaa paipalā un parādīt item numuru un summu vot tad es ieberzos ka summa bija norādīta 50$ a pa īstam bija ~500$! otreiz bija tā ka mammīte sēdēja un tad lika tik parādīt izdruku no paipalas..nu es tur ātri wordā summas sakombinēju tad un tiku cauri!
nu bet ja taa ir davana, kada paipalaa ieiet? ta ir uz mulkji kjershana! tapat ka tu vari nelaist mentus maajas bez ordera, bet ja ielaid - pats vainiigs.
nu bet ja taa ir davana, kada paipalaa ieiet? ta ir uz mulkji kjershana! tapat ka tu vari nelaist mentus maajas bez ordera, bet ja ielaid - pats vainiigs.
vēl viens, viņeim ir tiesības to darīt, ja rodas aizdomas!
vēl viens, viņeim ir tiesības to darīt, ja rodas aizdomas!
viniem ir kads man saistoshs dokuments, kur minets, ka vinji var bez izmekleshanas un augstakas instances atzinuma, pirmkart, pateikt ka daavana nav daavana, otrkart, piespiest man ielogoties PayPal?
es jau nezinu, tikai interesanti, gribas noskaidrot reizi par visaam reizeem. jo, ja tada dokumenta nav, ja tur rakstits davana vai kas vel ne, un vinjam shaubas, lai rosina izmekleshanu, utt. shaubos, vai tik taalu aizietu. prasti kjer uz muljkji, visticamaak.
ka jau teicu, agrak, 90.o sakuma radi sutija davanas - kastees. produkti, kadi pat tagad tikai SKYaa un MC2 noperkami rotaljlietas - viss jauns, iepakojumos, ar ofic. vertibu. NEKAS un NEKAD nav ticis maksaats. Tapat ierednim nav kompetences novertet mantas stavokli - tikpat labi kastee var but areji nevainojams dslr ar sistu sensoru. par metalluzhnjiem bija kkada muita vai nee, slinkums peetiit. ta ka... viss atkarigs no ta, ka noforme, un cik ljoti bikses pilnas. vienkarshi, ja taja gala sezh tavs chomaks, tu perc no sellera, selleris shipo vinjam, un vinjsh davina tev - tad tur piesieties neva, taa IR daavana. Vajadzetu vienu normalu paraugpraavu sataisiit.
Nu, nu... versatile - jā un nē. Ja eksperti atzīs, ka kamera ir jauna un atsūtīta no ārpus ES ekonomiskās zonas, var piespiest Tev samaksāt gan PVN, gan muitu (ja apliekama), gan sodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksāšanas. Protams gadījumā ar čomu, kas pārsūta Tev, un Tu šādu pasākumu izmanto reti - tas var iziet cauri. Kad sākās biešži sūtījumi tad atlases kārtā var pāērbaudīt.
Interesanti, ka fototehnikai muitas nav, muita ir objektīviem, ja nemaldos 9% apmērā.
palaidniex, tas viss saprotams - vienakrshi, ar kadam tieisbam mani kads var piespiest tur logoties? a mosh uz ta kompja keyloggers?
un par ekspertu atzinumu - no problemo, lai taisa. es ljoti reti suutu kaut ko, kas ir jauns, naak no ne-EU, un maksaa daudz. reti gadijumi, kad esmu maksaat gatavs, tad ari ta daru.
ebayforums ir izlasiits jau pasen, mosh kas jauns klaat, bet nav laika iedziljinaties. tai foruma tapat raksta parsvara tadi, kas uz vietas logojas un paklausiigi zobos nes savu paipalas izdruku. ja redighjeetu, tad, pricnipaa, ja pacenshaas, un ja vel atziisties pats, vari uzrauties par dokumentu viltoshanu vel papildus.
vienkarshi, par ko sacepos - par to, ka ja mani radinji izdoma man kaut ko iedaavaat, a man tur vecene prasa paradit paipala dokumentus - nu tad ej nu pieraadi, ka neesi kamielis.
nu tikko noskaidroju ka tagad nākot lapiņas uz paskkastīti ka atnācis sūtījums + sekojoš teksts "Lūdzu ierasties uz pasta sūtījuma atmuitošanu , neaizmirstot līdzi paņemt maksājuma summu apliecinošu izdruku - bankas izziņu , vai Paypal rēķinu ar preces kodu"
Redzi VID ir iestāde, kas cenšas apkarot nodokļu slēpšanu. Un viņiem ir tiesību vairāk, nekā šķiet. ja Tev sūta lietotu preci un to sūta radinieki - nevienam jautājumi neradīsies. Jau pats preces iepakojums reizēm nodod tā izcelsmi, jau pēc kastes un tai uzlīmētās informācijas bieži vien ir skaidri un gaiši redzams, ka preci ir nosūtījis uzņēmums.... Vai ļoti pat likumīgā kontrolpārbaudē ir atrodams iepakojumā palicis pirkuma dokuments - var iziet plāni. Ļoti plāni... Ja pērc no ES tad Muitas un PVN nav jāmaksā nekāds! Ja pērc no ārpus ES zonas tad ir mazliet citāda likumdošana
djeremys, a ja nu es ar Western Union maksaaju? nebus man tadu dokumentu.
palaidniex, par to visu lielos vilcienos man ir skaidrs - ne pirmo gadu ebaya darbojos. nekad neuzbazhos, bet ja vajag kaut ko maksaat, ari samaksaatu. Nu, kad skaidri uz pakas noradits, pirkums, apdrosh. summa, utt. un par pirkuma dokumentiem - nu bet logjiski, vismaz agrak, kad radi suutija - vinjiem lai apdroshinatu vajadzeja pat visas cenu birkas atstaat, lai tur nebutu vinju puse fraud par viltus sutijuma vertibam. prece, tatad, jauna, ar chekiem, birkaam - tātad, jaīziet plāni, ļoti plāni, ja?
un ja lietotu preci man sūta jurid. persona? /šitas tiešām interesē/ un kā viņi var pateikti, ir vai nav commercial sample - uz firmu pēdējā laikā dafiga tādus saņemam, audumu paraugi, utt.
es saku par to, ka ir bishku visatljautiiba, un nevajag baidities ar iereedniiti pastrideties. tagad katram par savu vietinju baile, ipashi varbut kadam sikam kretinam, kam interese mana paypal paroliite.