Nesen skatiijos interneta veikalos, kas tur notiek ar fotoaparaatiem, taapeec radaas shaads jautaajums. Kaa jau mees visi zinaam, digitaalaas spoguljkameras tiek uzskatiitas par labaakaam, kaa parastie digitaalie fochiki. Bet kas taam ir tik daudz labaaks, ka taas maksaa 5x daargaak, kaa parastie. Es nerunaaju par parastajiem ziepiniekiem, bet taadiem, kas maksaa ap 300ls. Ar 20x optisko zuumu (kas gan, manupraat, ir paarspiileets), makro rezhiimu un veel daudz ko manuaali reguleejamu. Tieshi kuraa vietaa var redzeet atskiriibu? Detalizeetiiba? Nu taatad - spogulene pret parasto digitaalo. Gribeetos dzirdeet ne tikai "ka", bet arii "kaapeec", piemeeri buutu vispaar ideaali
..un ja saaks runaat par iso noturiibu, diafragmas iespeejaam, sleedzha aatrumiem, kelviniem, lauka dziljumiem, expoziicijas kompensaatoriem +veel tam visam ar manuaalajaam iespeejaam, mainaamajiem stobriem un to pielietojumiem (+to visu saprast un groziit peec sava praata), Tu no taa gudraaks kljuusi? labaak njem graamatu rokaa, savaadaak te referaats jaaraksta...
forumā jau par šito ir runāts. skatoties ko un kā taisies nākotnē fotografēt. spogulenei komplektā būs jāgādā vairāki objektīvi, ja arī tos pērk līmenī, tad kopējais cipars var iznākt diezgan liels, vēl darba gaitā var izrādīties, ka vajag ārējo zibspuldzi. spogulenes priekšrocības jau te arī ir, ka tu vari mainīt objektīvus, izvēloties savai sfērai vispiemērotākos, matrica ir lielāka, kā parast. digitālajam, līdz ar to var iegūt labākas kv. attēlu, paverās iespējas manipulēt ar asuma dziļumiem[ portreta gadījumā, smērēts fons utt] iepērkot gaišus stiklus, var fotografēt sliktākos gaismas apstākļos, kā ar parasto digit.aparātu. piemēri bloga galerijā, paskaties ar kādiem aparātiem, kādiem objektīviem, kādiem uzstādījumiem cilvēki strādā, visi datus neliek, bet priekštats būs. vēl jārēķinās, ka spogulenes bildes būs nopietnāk jāapstrādā, cilvēciskai faktors, ziepis dos ārā gatavāku bildi, rūpnīcas iepr, apstr.
gaismasjūtīgais laukums ir vismaz 8x lielāks kā ziepim
(ir protams pāris ziepji ar identiska laukuma matricām, bet tiem nav 20x zooma (kas runaa tiem tik par labu) un to cena ir augstāka par lētākām spogulenēm
dimkin:pec pogas nospiesanas nesakas loterija - kad focuks izdomas nofocet
Visai relatīvi. Tagad tas lag-time ir samazināt ļōōti minimāls... Man bija pavecs fuji S5500, viņam principā kā spied tā ir bilde. Protams, rēķināsim laiku no brīža kad poga ir nospiesta līdz pusei līdz brīdim kad nospiesta līdz galam un parādās nofočētais attēls...
Nu nav tik viennozīmīga tā lieta. Manā mazā saprašanā ziepīši stingri dalās – ja aparātiņam ir M režīms, RAW un cik-necik pienācīgs objektīvs, tas nes augsto dižziepīša titulu un noteiktām vajadzībām var būt līdzvērtīgs vai pat atbilstošākas, kā spogulene. Ja grabulis pie manis strādā par piezīmju grāmatiņas paveidu, pat izslavētais matricas lielums pie kājas. A diženas māxlas taisīšanai der i lomo, i pinhoļi, i koka kaste ar vecajām brillēm, tātad arī tas, kas pa vidu – ziepīc, Smena..., šaujamo piemeklē mērķim, ja to vispār zina
principaa kaada velna peec aizdomaaties par to, es pusotru gadu nostaigaaju ar ziepi un par spoguleni saaku domaat tad, kad ar ziepi nevareeju izdariit to ko gribeeju, un tas nebija ziepis pa 150Ls.. taa ka orka peedeejais teikums ir iisti vietaa, izdomaa ko gribi, paskaties kura ieriice peec savaam iespeejaam-parametriem der tam un viss...
Ja Tev ir rokā pamatīga izmēra spogulis, cilvēki izturas ar cieņu un līdzjūtību - redz nabadziņš atkal mokās un fotogrāfē, palaidīsim tuvāk un netraucēsim, bet ja rokā ziepis - ko tas suns maisās pakājām, nuka pielīdīšu tam priekšā. Nu kā ir? Foto kvalitāte nav atkarīga no fotoaparatūras cenas, bet prasmes to pielietot.
"...Foto kvalitāte nav atkarīga no fotoaparatūras cenas, bet prasmes to pielietot...." - šito pasaki tiem, kuri bez FF neredz jēgu!
Vienīgais nelaimīgo Olympiešu arguments...))- tas Bizarre
Blac- es gribētu redzēt, kā pielietosi savu tēzi piemēram, gadījumos, kad Tavi tuvinieki no tevis gaida kvalitatīvu bildi sarežģītos gaismas apstākļos, a Tev kabatā tikai ziepis ar mikromatrici...))
nodrošināšu labus gaismas apstākļus, vai arī pateikšu ka atgad nav laiks. Bet vispār, lielā gūzma ar foto, kuru safotogrāfē ar saviem tuvajiem ir vairāk balstīta uz emocijām no tuvo puses un nevis uz kvalitāti.
blac:nodrošināšu labus gaismas apstākļus, vai arī pateikšu ka atgad nav laiks. Bet vispār, lielā gūzma ar foto, kuru safotogrāfē ar saviem tuvajiem ir vairāk balstīta uz emocijām no tuvo puses un nevis uz kvalitāti.
Šis teksts- kā krievs saka- "atmazka" (nemotivēta attaisnošanās). Pats labi saproti, ka saprātīgam kompromisa tehniskajam minimumam jābūt. Citādi netusētu šeit... Ja bildē tikai savam priekam, var iztikt gan ar telefonu, gan LOMO, gan Pana ziepi vai Oly 4/3. Man sanāk sava veida "noslēgtais loks"- gribas pieklājīgu tehniku, bet budžets ne īsti ļauj. Tādēļ tehnikas iegādei jāpiepelnās ar foto. Bet normāli pelnīties (piem. kāzās) ar amatieru Oly nevar- vajag ko bik nopietnāku.
blac:nodrošināšu labus gaismas apstākļus, vai arī pateikšu ka atgad nav laiks. Bet vispār, lielā gūzma ar foto, kuru safotogrāfē ar saviem tuvajiem ir vairāk balstīta uz emocijām no tuvo puses un nevis uz kvalitāti.
Šis teksts- kā krievs saka- "atmazka" (nemotivēta attaisnošanās). Pats labi saproti, ka saprātīgam kompromisa tehniskajam minimumam jābūt. Citādi netusētu šeit... Ja bildē tikai savam priekam, var iztikt gan ar telefonu, gan LOMO, gan Pana ziepi vai Oly 4/3. Man sanāk sava veida "noslēgtais loks"- gribas pieklājīgu tehniku, bet budžets ne īsti ļauj. Tādēļ tehnikas iegādei jāpiepelnās ar foto. Bet normāli pelnīties (piem. kāzās) ar amatieru Oly nevar- vajag ko bik nopietnāku.
Man pašam tikai nesen radās iespēja nopirkt, tā saucamo iesācēju spoguļkameru. kautkā pametu vilmiņu aparātus un pieķēros ziepiem. Tehniskās kļūdas norakstīju uz tehnoloģijas nepilnībām. Veikli un ātri nobildēt un pēc tam to kvalitatīvi nesanāca. Pazīstamie amatieri uz digitālajām spog. kam. raudzījās skeptiski, raugi, neesot sāls. Es, kā tehnomāns, nevēlejos atkal atgriezties pie vecā, lai stundām vai pat dienām ilgi gaidītu rezultātu. Pēc savas pirmās spog. kam. iegādes ilgi vajadzēja aprast ar tradicionālo fotogrāfēšanu (ekspozīcija u.ut.t.Tu jau saproti) pēc ziepja automātikas. ja agrāk ejot uz kādu pasākumu ilgi domāju ņemt foto vai video kameru, tad tagad bez sāubām ņemu savu sp. kam. un video tikai tāpat, piekariņam. Piekrītu, ar sp. kamer. bliezt (iegūt ātru kadru) ir daudz vieglāk nekā ar ziepi. Arī pēcapstrāde atgādina bilžu montēšanu. Ziepim labākais ko varēja izdarīt piezīmēt kādam ūsas vai bārdu.
Man ir otrādi- pāris gadi atpakaļ pastāvīgai līdzi nēsāšanai nopirku ziepi- Canon S-70. Tagad šis man ir biežāk lietošanā , nekā 40D- kādēļ braukt ar kravas mašīnu uz bodi pēc špickām...))
blac:Ja Tev ir rokā pamatīga izmēra spogulis, cilvēki izturas ar cieņu un līdzjūtību - redz nabadziņš atkal mokās un fotogrāfē, palaidīsim tuvāk un netraucēsim, bet ja rokā ziepis - ko tas suns maisās pakājām, nuka pielīdīšu tam priekšā.
vai tādēļ vien vērts SLR gādāt, bet vērā ņemams arguments. Tērbatas ielas komakā vēl filmu laikos reiz redzēju prastu ziepeni, tak noformētu kā SLR.
blac:Foto kvalitāte nav atkarīga no fotoaparatūras cenas, bet NO prasmes to pielietot.
no cenas ne 1-nozīmīgi. no fotoaparatūras kvalitātes gan un tā sakarā ar cenu.
Friidis:"...Foto kvalitāte nav atkarīga no fotoaparatūras cenas, bet prasmes to pielietot...." - šito pasaki tiem, kuri bez FF neredz jēgu!
Vienīgais nelaimīgo Olympiešu arguments...))- tas Bizarre
Nabaga Friidis! Tik saasināta marasma forma, ka galīgi vairs NEKO nesaprot!
Nelaimīgs esi Tu, nevis es! Tava nelaime izpaužas FF neesamībā! Bez tā Tu nevari mierīgi dzīvot!
Runa, ja nepamanīji, iet par ziepja un dSLR salīdzināšanu! Bet Tu kā tāds ieciklējies visu laiku runā par ko citu! Laikam tiešām domā, ka tik ar dSLR, jo īpaši ar FF, bsanāks IZCILA bilde! Mosties taču! Jūtu Tev līdz! Laikam karstā laikā grūti tomēr ar to domāšanu, vai ne?
Ja bildē tikai savam priekam, var iztikt gan ar telefonu, gan LOMO, gan Pana ziepi vai Oly 4/3. Man sanāk sava veida "noslēgtais loks"- gribas pieklājīgu tehniku, bet budžets ne īsti ļauj. Tādēļ tehnikas iegādei jāpiepelnās ar foto. Bet normāli pelnīties (piem. kāzās) ar amatieru Oly nevar- vajag ko bik nopietnāku.
Oho! A Tu bildē cita priekam?! Normāli pelnīties arī ar FF nevarēs, ja kas! Dažs labs arī ar Oly bildēja kāzās u n nekas! To es, loģiski, ne par sevi! Un arī popularitāti, tavu brīnumu, ar Oly ieguva! Hmm! Kaut kāds brīnums un netaisnība, vai ne?
Friidis:Man ir otrādi- pāris gadi atpakaļ pastāvīgai līdzi nēsāšanai nopirku ziepi- Canon S-70. Tagad šis man ir biežāk lietošanā , nekā 40D- kādēļ braukt ar kravas mašīnu uz bodi pēc špickām...))
Bizarre:Laikam tiešām domā, ka tik ar dSLR, jo īpaši ar FF, sanāks IZCILA bilde!
necik jau neražo kameras tipa tādas, kādas filmu laikā lamāja par tālmēra - ar visu to, ka digitālām tām atkristu daudzas problēmas - paralakse un nespēja nodrošināt asumu ar gariem stikliem. malo togo, stikliem atkrīt prasība atstāt vietu, kur spogulim vicināties.
Bizarre:Laikam karstā laikā grūti tomēr ar to domāšanu, vai ne?
dažam jau vispār tik grūti ar to domāšanu, ka nav liela šķirba, kāds laiks.
Nu re kā ir ar tiem nabaga "apgraizītajiem" Oļimpiešiem- pietiek šķībi paskatīties- un 3-stāvīga tirāde pretim... Tā jau ir- taisnojas tas, kurš vainīgs jūtas...))
Friidi! Tu tik vāvuļo un vāvuļo! Un tik ne pa tēmai! Kāpēc Tev grūti atbildēt par saviem vārdiem?! Vai arī vienā vietā tā, citā - pavisam citādi! Tā ir, kad domā, ja domā vispār, PĒC TAM, kad pasak, nevis PIRMS!
"...Tas nekas, ka līdz FF neesmu ticis (un īsti nevajag arī)- vismaz tā apziņa "silda"..." Uzmini, nu, kā vārdi tie ir?! P.S. Neaizmirstat takš ieteikt arī Sony! Tam taču arī ir FF!
Bizzarre: Ir vēl trešais variants - Tavā gadījumā! Kad vairs nav vērts ārstēties - BEZCERS! Piedevām Tu ATKAL ne par to!
Konkrēta bezcera piemēru tu šajā topikā kārtējo reizi nodemonstrēji!
Un par ko būtu jāraksta? Ja iesācējs prasa kādu sistēmu izvēlēties, es parasti cenšos ieteikumu dot, atkarībā no cilvēka nākotnes foto-plāniem- ja tikai paša priekam un nedārgi- Oly double kit, ja ceri uz nopietnu foto darbību- pareizāk izvēlēties Nikon/ Canon, jo ar tiem pārsvarā strādā profesionāļi, tikai tiem ir FF un pietiekams pārējais aprīkojums, kas ļauj sasniegt maksimālu kvalitāti. Oly tam ne pārāk der dēļ mazā sensora, Sony vēl pa zaļu pro sektoram. Kur nav taisnība un kur nav pa tēmu?
Kas attiecas uz mani- esmu tikai budžeta līmeņa ienākumu cilvēks un tādēļ cenšos izvēlēties tehniku atbilstoši savām vajadzībām un reālajām iespējām, tomēr neaizmirstot arī par nākotnes perspektīvām.
Ja nedaleca- Tev tik tiešām jāarstējas (vai jāmaina sistēma)...))
1. Kāds bezcers manā gadījumā?! Ka var iztikt bez FF?! Vai arī kā Tu - Tas nekas, ka līdz FF neesmu ticis (un īsti nevajag arī)- vismaz tā apziņa "silda"?!
2. KAS ir profesionālis?! Tas, kuram ir C vai N FF?! Un kā ar MF?! Un kā ar tiem, kuri strādā ar ziepi un gūst balvas un starptautisku atzinību?! Un kā ar tiem, kuri bildē ar veclaicīgām kamerām?! Utt utml! Tie nav profesionāļi?!
3. Cerēt ir viena lieta, bet kā būs īstenībā - ???
Ārstēties man nevajag! Esmu tādā ziņā vesels, ka neieciklējos uz tehniskām lietām! Mani tas maz satrauc, ja satrauc vispār! Pēc Tavas teorijas gandrīz vai vispār nekas nekam neder, ja vien nav FF! Labāk pakrāt naudiņu, nopirkt FF un tad tik būs!
Ok! mainīšu sistēmu! Sametat, lūgtum, 5d Mark II un stikliņiem!
P.S. Ehh, kā dažam labam nepatīk, ka runā pretī! Un ko tik neizdomā uzreiz...
URĀ!!! SVĒTKI manā ielā!!! PATS, PATS DIEVS turpināja diskusiju, līdz ar to atzina, ka es neesmu slims!
Priekš kam man jādauza savs Oly?! Pagrūti būs! Nav jau plastmastnieks! Ja vēl tuvumā būtu kāds nīstais C lietotājs, tad gan varētu pamēģināt! Man tas neliekas tik slikts, lai to daudzītu! Un man netraucē mierīgi gulēt atziņa, ka Oly nav FF. Līdz ar to man ir sveša sajūta, ka pašam nav, bet apziņa tomēr silda ka lieto sistēmu, kur ir FF! Man tāpat ir viegli un jo īpaši jautri padiskutēt ar FF fanātiem, kuri neko citu neatzīst!