ERA aizbraukšu uz to latgaliju rītā un setdienas vakarā būšu atpakaļ tad sakomunicēsim -izstāstīšu ko redzēju.
Te laikam jādara tā, ka savācas tiek kas grib kaut ko darīt vai teikt (bet līdz galam).Varbūt pat kādā kafē un tad nospriež par vietu un laiku un skaļi paziņo visiem kā faktu. Tad ja kādas kaut ko grib palīdzēt saistībā ar jau konkrēto vietu vai organizatoriskiem jautājumiem tad tie piesakās pie komitejas.
ERA - nu re būs kaut kāda virzība man jau galvā dažas ķecerīgas domas ir, neatkarīgi no vietas - kārsava, Dagda vai vēl kāda cita vieta. bet apsveru arī Bērzgali (tur varētu dabūt skolu (direktrise man parādniece ), divi ezeri, nost no civilizācijas, netālu arī krievijas robeža- , zilupe - ja nu kādam sagribētos) bet pagaidām Dagad Krāslava. var arī Kārsavā - tas jau būtu tā ka pie pašas krievijas robežas bet varbūt kaut ko tuvāku meklēt - teiksim Līvanī -(arī būtu kas iepalīdz un vasarā tur darbojas pārceltuve)
Krāslavā ar esmu rīkojis plenērus kopš 1989 gada Parasti dzīvojam Krievu skolas kojās kas pretī PILIJ kura tipa "Iekonservēta" domes ipasjums Pēdējo reiz kad tur kojās dzīvojām maksa bija 0,50Ls Par nakti Pēdējo reiz gan man pleners netusēja vairs Skolā bet gan kādus dažus km aiz Kraslvas uz Dagdas pusi pie "Balta" ezera tādā VIETĒJA mēroga krutā pirtī kā "Pīlādži" Man pa tiem 20 gadiem un neskaitāmiem foto pleneriem Kraslavā tur vai visji maklinieki zināmi seviķi Daiga Lapsa ar Valēriju reku šitais pārītis , parasti ka braucu nelielā kompānijā tad pie šiem mājās palieku www.fotoblog.lv... un www.fotoblog.lv...
Paslaik orkomitejaa: es, Eliks, SL, ERA, Pelle, Eltons ar muziku. orgkomiteja tada jauka lieta, itka darbi jadara, toties viss notiek tiesi pa orgkomitejas pratam (protams iekseji vienojoties) tapec ja velaties ta nopietni ietekmet pasakumu tad bus vien japiedalas pie organizacijas
Kraslava izklausaas loti teicami! Datums paslaik vel nav precizi zinams (un nebus zinams vel kadu menesi), taka nesatraucieties parak par datumiem. augusts. saakums.
nevar. tad cena bus tads kosmoss ka atrbauks 3 cilveki. tikai un vienigi sponsori. ja kads zin, dodiet zinu mes pat epastu uztaisijam pleners2009 [alfa] fotoblog.lv
Biju Krāslavā apskatīju - der plenēram, biju un vēl rīt būšuu Dagdā - atsakaite par plenēra iespējamo norisi sekos kad atgriezīšos. Luni - man Tev būs patīkams pārsteigums no Dagdas
jurisb:Biju Krāslavā apskatīju - der plenēram, biju un vēl rīt būšuu Dagdā - atsakaite par plenēra iespējamo norisi sekos kad atgriezīšos. Luni - man Tev būs patīkams pārsteigums no Dagdas
Kādā ziņā der? Ir kur tiem ap 100 cilvekiem vienuviet nakshnjot zem 5Ls no deguna??
Nu tā . Maršruts Jelgava Baldone Vecumienieki Nereta Subate utt Daugavpils Krāslava - ap 290 km braucu ātri 2,5 h biju galā . neskatoties uz to ka bez apstājas un vienu (labu) grants ceļa posmu bet vienu šaumīgu asfalta posmiņu ceļs ir baudāms un pat saskatīju vairākas fotopieturas cienīgas vietas. auto maz pa šo maršrutu, jo visiem nez kāpēc šķiet ka ceļš tuvāk Daugavai ir ātrāks un taisnāks.
Krāslava - uztaisīju mazu līkumu pa pilsēteli (daži bilžuki būs vakarā tiklīdz man ļaus ielikt nākamo reportu jo pirmo ieliku veltījumu Lunim no Dagdas) . Secinājums - ir daudz senas arhitektūras kas piesaistīja uzmanību. Cilvēki salīdzinoši maz. Redzēju norādi arī uz Krāslavas pili taču lielais parkas caur koku lapām neļāva īsti saskatīt tās stāvokli. redzēju arī kaut kādu muižiņu pamestu, kas varētu būt interesanta. daugavas krasti un saliņas arī varētu būt baudāmi. utt respektīvi uzskatu ka tur pat divas dienas būt ko darīt ja vēl ar cilvēkiem gribēsies aprunāties tad tā tik būtu 2 dienu pasākumam. Ja brauc bez pieturām, tad mans priekšlikums piektdien vakarā izbraukt tā lai vismaz 22.00-23.00 būtu uz vietas (ja ar busiņu) bet kādam jau ar auto agrāk. tad izguļās un sestdienu velta pilsētai. Vakarā foto gudrības un dalīšanās iespaidos. svētdien ap pusdienlaiku sākt krāmēt mantiņas un braukt uz māju.
Tā kā drīz būs jaunā dome tad jau var sākt interesēties kurš atbildīgs par kultūras pasākumiem. lai sestdienas bildēšana nebūtu bezjēdzīga tad domē jāskatās un jāprasa kādi vietējie uzņēmēji varētu atbalstīt pasākumu. Uzņēmējs + dome labs tandēms lai parādītu ka pilsētā kaut kas jauks notiek. Preses relīze arī vietējā laikrasktā lai cilvēki ir atsaucīgi un nebaidās no fotogrāfiem. kas zin varbūt pēcāk var uztaisīt izstādi "Krālsava fotobloga fotogrāfu acīm 2009"
kas attiecas uz lētām vai dārgām naktsmītnēm...neskatijos , neinteresējos bet skaidrs ir viens, ja grib pa lētot tad upes malā var telti uzsliet par velti, ja grib konfortu tad par to ir jāmaksā. bet ņemot vērā ekonomisko situāciju iespējams ka kaut ko lētāk arī var sarunāt. Visnotaļ respektējama cenas un kvalitātesa attiecība ir rkraw ieteiktajai vietai tikai mazliet patālu no Krālsavas. Ja nu orgkomiteja nesameklēs neko uz vietas varu iekustināt savu paziņu loku, bet visticamākais ka pēc tel . zvana uz domi apjatājoties par kultūras aktivitātēm un iespējamām naktsmītnē viņi arī ko labu ieteiks (ja vien Lunis jau kaut ko nebūs saorganizējis). galu galā var taču arī uztaisīt mega pasākumu "Krāslavieši nāk uz fotosesiju " (fotogrāfē, stāsta par foto bet viņi savukārt par savu dzīvi)
Tā , kas vēl.....ja nu ko atcerēšos tad vēlāk pierakstīšu..... atliek tik nosaukt datumu . Pats gan augustā ,ja nemaldos 17-23 , esmu prom bet visādi citādi gatavs dalīties domās ar orgkomiteju. Laika nav daudz un jāsāk plānot un runāt ar cilvēkiem lai pasākums neizvēstos tikai par pastaigu pa pilsētu un dzertiņu.
interesants šķita pagājušā gada projekts "robeža, kas vieno". brauciens pa lauku mājām un pierobežas ceļiem, ar mērķi iepazīt tur neeksistējošo ikdienas steigu un stresu. kaut ko līdzīgu maybe var sadomāt šajā reizē.
Jēē es jau iedomājos to skatu kā piem. Piedrujas pagastā kādās lauku mājās ievaļī daži desmiti fotoblogeru, tas vien būtu ko vērts (sarkastiskā izteiksmē, tāda foto reportāža...) pa mazākām grupiņām 4-5 cilvēki varētu realizēt, jo tajā galā lauku cilvēki ir tādi pa īstam labi un atsaucīgi. Tikai pierobežas joslā tur bez pases un atļaujas labāk nevazāties... Nu jā un ainavas, tās tur var atrast ģeniālas.
Nu tagad ir nedaudz normālāk agrāk pat vietēji sienu krāva ar pasi kabatā; Indra, Piedruja, kur esmu vazājies 100-200 m no robežas jebkurā brīdī tev var pāris robežsargi uzlidot un izčekot doķus un tad varēsi ar viņiem vicot un parakstīt protokolu... Sods gan simbolisks, bet pierobežas joslai atļauju vajag (Krievijas, Baltkrievijas pierobežas joslai).