Ziniet, priekš kam vajag papīrus? A ja nu kāda no tiem skuķime - modeļiem apprec kādu izsitēju, baņķieri, kņazu vai ministru? Lūk, akd viņs nāks sist par savas sievas "apsmiešanu" 5 gadus atpakaļ, lai Tu vare'tu piedāvāt šīs bildes vnk atpirkt Jo šāda te caca ar savu PMS - ai, man nepatīk, ņem ārā tās bildes - tie vēl ir sīkumi
Uz ielas pozēšana - tā ir viena lieta Sagribēt jaunas bildītes - pavisam cita Viena līguma komplekta datorizdruka maksā lētāk nekā 10 reizes nospiests slēdzis fočikam... Tad jau arī jārēķina izdevumi par fototehniku. Tā teikt - papīrs šķiet muļķīgs līdz brīdim, kad ir problēma, kad jau ir problēma - papīrs ir nokavēts. Līz ar to var taču papīru likt parakstīt PĒC sesijas... Var uzturēt labas attiecības un nepublicēt šausmubildes...
papīŗs ir jāparaksta pirms radušās pretenzijas, mnoš visu sesijas materiālu vari izgāzt misenē un nekāds papīrs vairs nav vajadzīgs un jau parakstīto vari mest pakaļ tajā misenē, jo bilžu nav
GUDRI! ALVILS:Fotogrāfa PR (īpaši negatīvs) iet fotogrāfam pa priekšu ātrāk, nekā var šķist, tāpēc ārpus visiem līgumiem un tiesām utt ir vienkārši cilvēcīgi ētikas un morāles principi, kurus fotogrāfiem (viņu pašu interesēs) būtu vēlams ievērot. Ieklausies.... un padomā.
Nesaprotu ko te čakarēt prātu, čikse paprasija izņemt, izņem nevis d***ies! Pateiks draudzenēm kas savām draudzenēm utt utt ka šitas Gudris ir ok fotogrāfs A bet tagadiņ draudzenes un draudzeņu draudzenes zin ka šitas fotogrāfs čakarē prātu un plus vēl auditorija kas lasa šo topiku nevienam neieteiks tevi ka fotogrāfu
Hmm, neviens no mums jau vinju nav redzeejis kustiibaa, taa ka pienjemsim ka nekustaamais iipashums. Dizjkjibeles laikos vareetu buut noformeets kaa piemeeram shkjuuniitis..
Šitik mulķigas lietas parasti gadās esmu "Datoriķis Mono_grafs" bet brīvajā laikā "Knipsēju skuķus" specālistiem , cilvēkiem kam tas ir ikdienas darbs TĀDAS problēmas nerodās. Reizēm rodas citas , piemēram Atnāk nobildējas saņem piķi paraksta papīrus , pēc kāda laiciņa nāk atpakaļ un lžudās lai atdod visju atpakaļ un solās atmaksāt piķi. Tad lietai pieiet pragmātiski BIZNESS ir Bizness un visju kārto pēc biznesa principiem kā ar atsauktu darijumu. Ja vien bildes nav gluži XXX par ko mums reizem tomēr kautko sīki maksā tad Šādi jautājumi parasti uzpeld cilvēkiem kuriem ir "Ipātnēja" gaume un savāda izpratne par "Skaistumu" , jaunizceptais modelis kā IERAIGA rezultātu tā "Acis lielas" un grib visas šausmas adbūt atpakļ A NEKĀ
Es jau rakstīju, ja nodarbojas ar fotoprostitūtiju, tad tomēr jālieto fotoprezervatīvi, citādi vai nu var iestāties nevēlama fotogrūtniecība, vai nu jāapmeklē fotovenerologs...
palaidniex:Es jau rakstīju, ja nodarbojas ar fotoprostitūtiju, tad tomēr jālieto fotoprezervatīvi, citādi vai nu var iestāties nevēlama fotogrūtniecība, vai nu jāapmeklē fotovenerologs...
palaidniex:Es jau rakstīju, ja nodarbojas ar fotoprostitūtiju, tad tomēr jālieto fotoprezervatīvi, citādi vai nu var iestāties nevēlama fotogrūtniecība, vai nu jāapmeklē fotovenerologs...
Nu moin , LABĀK nepateiksi Vienvardsakot ja pats stulbs un nejēga tad rēķinies ar SEKĀM , nav manīts ka labas klases profesionālai prostitūtai ir bars ar bērniem un slimību buķete
palaidniex:ja nodarbojas ar fotoprostitūt(c?)iju, tad tomēr jālieto fotoprezervatīvi, citādi vai nu var iestāties nevēlama fotogrūtniecība, vai nu jāapmeklē fotovenerologs...
Ja kaut vienreiz uz Gudris kontu ieskaitīta nauda par foto pakalpojumiem, tad viņa web portofolio ir uzskatāma par reklāmu, kas veido ienākumus. Personas izmantošana reklāmā bez tās piekrišanas ir pārkāpums.
Spriežot pēc bildes, ir arī daudz argumentu fotogrāfa labā...
ImkaSm : Tas vēl tā , beigās vēl visādi "Gudri" iedzivojās nepatikšanās par nereģistrētu uzņēmējdarbību Pagajušā gada nogalē šā gada sākumā bija vesela strība "Aktieru" kuri dabūja skaidroties "Kur nodoklīši" no nereģistrēts komercdarbības. Gudrie klienti bij skaitijuši "Foto pakalpojumus" itkā pat SKAIDRĀ bet sūtijuši VIDam atskaites ka "Nodokļi nav nomaksāti"
Gudris:Fak....vipi.lv portāls ielicis manis bildētu bildi bez nekādas atsauces un atļaujas...turklāt paņēmis to no draugiem.lv meitenes profila...nekur citur tā bilde nav pieejama....tas ir likumīgi vai iet sist man viņu ? :/
1. Neaizmirsti uztaisīt juridiski korekti apstipirnātu kopiju no tās mājas lapas (izdrukā un arī "nogrāb" visu lapu HTML un procesu apliecini ar neatkarīgu liecinieku parakstiem), lai pēc tam, kad taisīsi haju, tā lapa pēkšņi nepazūd. 2. Noskaidro, vai tiešām tā meietene nav iedevusi savu attēli pati? (kāds tev bija ar viņu līgums? vai viņa to vispār drīkst darīt?) 3. Uzraksti juridiski pareizu pretenziju, bet nevis ar lūgumu izņemt bildi, bet gan ar ciparu par kompensāciju, kura jāsamaksā, ja negrib tiesu darbus.
Gudris:Bet viņiem tur lielāka daļā bilžu ir kaut kur sagrābtas...un pārkopētas no citām saitēm...gan jau ka viņi slēpjas aiz kāda preses likuma...nav jau viņi tur nekādi iesācēji !
un konkrēti to bildi viņi ir nospēruši no darugiem.lv...nekur citur viņa nebij pieejama !
Preses likums aizsargā preses tiesības uz neatkarību un tiesības paust viedokli, nevis portālus, ļaujot tiem zagt svešus darbus. Pat ja tas būtu premjera atentāta foto, tik un tā viņi nedrīkst to pārpublicēt bez autora (vai tā mantisko tiesību turētāja) atļaujas. Konkrēti likuma "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" 17. pants nosaka, ka "Publicējamo un raidāmo materiālu izmantošanā masu informācijas līdzeklim jāievēro Latvijas Republikas likumi un starptautiskās autortiesību normas".
Vienkārši pamēģini. Tev jau tik-un-tā zaudēt nav ko, bet kārtību pamācīt citiem - svēta lieta
Lunis:ImkaSm : Tas vēl tā , beigās vēl visādi "Gudri" iedzivojās nepatikšanās par nereģistrētu uzņēmējdarbību Pagajušā gada nogalē šā gada sākumā bija vesela strība "Aktieru" kuri dabūja skaidroties "Kur nodoklīši" no nereģistrēts komercdarbības. Gudrie klienti bij skaitijuši "Foto pakalpojumus" itkā pat SKAIDRĀ bet sūtijuši VIDam atskaites ka "Nodokļi nav nomaksāti"
Firmas grāmatvedim, kurš skaita naudu ir jāpārliecinās, vai persona, kura saņem naudu ir PVN maksātāj, vai arī Individuālais uzņēmējs (pašnodarbinātais), ja šāda papīra kopijas pie grāmatvedes naf, viņai automātiski jāatskaita visi valstij pienākošie nodokļi, un pārejo summu var izmaksāt. VID piedzen no maksātāja 2x lielākā apmērā Vot, ja ir tāds papīrs, un neesi nomaksājis, tad no saņēmēja
Ko es varu pateikt - izdrāz viņus tā pa kruto šāda popularitāte Tev nāks pat par labu - nosacīti pozitīva popularitāte Zinās te visādi sūdaini saiti kā svešu darbus fenderēt.
Gudri, kaa pats labi saproti, screenshots nedod vinjiem tiesibas izmantot tavu bildi. Vinjiem nav nekadu tiesibu to izmantot, kur nu vel saukt par savu darbu.