forum.gif
UV un NC filtri
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / UV un NC filtri
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.06.09 11:15
 citēt
Apskaidrojiet mani, lauzni, par to, kāda ir atšķirība starp šiem filtriem. Nezinu, kā citiem brendiem, bet nikona NC filtrs ir UZ PUSI dārgāks par UV filtru. Kāpēc? Ko viņš tādu tik fantastisku paveic, ka maksā divtik?
Publicēts: 04.06.09 11:24
 citēt
Cik saprotu, UV filtrs paredzēts noņemt UV starojumu (kalnos utt), bija vairāk aktuāls filmu laikos dē``l krāsu balansiem, tagad vairāk kalpopar "dubļu stiklu).
ND (neitrālais) samazina gaismas daudzumu, gadījienos, kad citādi nevar (vaļēja diafragma, garas expo utml) .
Filtrs biezāks (optiski) - maksā dārgāk...:)
Publicēts: 04.06.09 11:40
 citēt
vai tad viņi abi nenodarbojas ar KRĀSU, nevis gaismas, samazināšanu? (un, protams, aizsardzību objektīvam)
Publicēts: 04.06.09 11:45
 citēt
ND - ir Neutral densityu - gaismas noņēmšanai, NC ir neutral colors...
Man šķist, ka ND un NC nav gluži viens un tas pats...
Publicēts: 04.06.09 11:46
 citēt
palaidniex:ND - ir Neutral densityu - gaismas noņēmšanai, NC ir neutral colors...
Man šķist, ka ND un NC nav gluži viens un tas pats...

Nav gan. Un mans jautājums ir par NC.
Publicēts: 04.06.09 11:50
 citēt
jebkursh filtrs aiztur kaadu dalju gaismas
Publicēts: 04.06.09 11:52 labots
 citēt
tiesham tik gruti pamekleet internetaa?

nc shkjier ir tas pats kas uv filtri tikai nikona izpildijjumaa

photo.net...
Publicēts: 04.06.09 12:09
 citēt
zo:tiesham tik gruti pamekleet internetaa?

pameklēju, neko prātīgu neatradu.

zo:nc shkjier ir tas pats kas uv filtri tikai nikona izpildijjumaa

nepareizi šķiet. nikonam ir gan UV, gan NC filtri. un, laigan šķiet, ka viņi dara vienu un to pašu, tomēr tie ir atšķirīgi (kaut vai cenas ziņā, es domāju, ka vajadzētu būt vēl kādai būtiskai atšķirībai, tāpēc arī uzsāku šo tēmu, lai kāds, kas ZIN, to pateiktu).
Publicēts: 04.06.09 13:44 labots
 citēt
nu iespeejams.
Publicēts: 04.06.09 13:55
 citēt
NC ir vienkāršs stikliņš ar ko pasargāt objektīvu, viņš neko citu nedara, UV savukārt aiztur ultraviolēto starojumu, tā ir tā atšķirība ..
Publicēts: 04.06.09 13:56
 citēt
nafig filtrus....
tikai ralliju fokjeejot, lai leecu nesasit kaads lidojoshais skmens.
katra lieka leeca bojaa kvalitaati bildei, fokuseeshanos u.t.t.t.
un aizsardziibai???? lietot prieksh aizsardziibas. Ikdienas domaaju. MAn liekas mulkjiigi. JA lieto normaalus stiklus, tad tiem prieksheejais ir tik izturiigs, ka problemaatiski to saskraapeet. un... salidizinot ar filtru ir daudz vieglaak tiiraams.
es sev nopirku divus, bet nu meetaajas plauktinjaa.
vajag 77mm hoya uv super multi coated pro 1 vai kas tamliidziigs. preciizi neatceros nosaukumu
Publicēts: 04.06.09 14:08
 citēt
Gudris:
zo:jebkursh filtrs aiztur kaadu dalju gaismas

labi zini ?
100% neviens filtrs nelaizh caur gaismu , pat labākiem caurspīdošiem slāņiem kautkas atstarojās
Publicēts: 04.06.09 14:55 labots
 citēt
Dambis:nafig filtrus....
tikai ralliju fokjeejot, lai leecu nesasit kaads lidojoshais skmens.
katra lieka leeca bojaa kvalitaati bildei, fokuseeshanos u.t.t.t.
un aizsardziibai???? lietot prieksh aizsardziibas. Ikdienas domaaju. MAn liekas mulkjiigi. JA lieto normaalus stiklus, tad tiem prieksheejais ir tik izturiigs, ka problemaatiski to saskraapeet. un... salidizinot ar filtru ir daudz vieglaak tiiraams.
es sev nopirku divus, bet nu meetaajas plauktinjaa.
vajag 77mm hoya uv super multi coated pro 1 vai kas tamliidziigs. preciizi neatceros nosaukumu

Nuu.... Nepiekritīšu - pirmkārt jau tāpēc, ka jābūt maniakālam pikseļ*isējam, lai patiešām ieraudzītu atšķirību bildēs, kur viena uzņemta ar, bet otra bez UV filtra.
Manuprāt neiet runa (protams, ka tā neiet) par baigo skrāpēšanu utt, bet par visiem putekļiem, lietus lāsēm u.c. drazām, kuras var nokļūt uz lēcas un ja to visu vēl tā neuzmanīgi tīra (kā daudzas reizes redzēts, ka kāds pilsonis vnk ar krekla stūri noslauka priekšējo lēcu), tad tak rodas n-tie mikroskrāpējumi, noberžas pārklājumi u.c. tiek ietekmēta objektīva performance - kgan arī šajā gadījumā tā varētu būt visai liela pikseļ*išana, lai manītu ka tas ietekmē bildes kvalitāti.
Kgan ja es pirktu lietotu objektīvu, tad mani gan atbaidītu fakts, ka pilsonis lietojot objektīvu, piemēram, 2 gadus, nav to aizsargājis ar filtru...

Tātad secinājums: Tomēr ir vieglāk dzīvot ar apziņu, ka nekas ar Tavu objektīvu notikt nevar, jo lētāk tomēr nomainīt filtru nekā objektīva stiklu, jo jebkurā gadījumā bildes kvalitāti tas ietekmēs minimāli.
Publicēts: 04.06.09 15:42
 citēt
CerambyX:Tomēr ir vieglāk dzīvot ar apziņu, ka nekas ar Tavu objektīvu notikt nevar, jo lētāk tomēr nomainīt filtru nekā objektīva stiklu, jo jebkurā gadījumā bildes kvalitāti tas ietekmēs minimāli.

Tieši tāpēc es interesējos par filtriem. :) Primārais - aizsardzība. Bet jautājums par to - kas vēl. Ja nebūtu nekādas atšķirības, nebūtu taču viņi vairāki un dažādi, un AR ĻOTI ATŠĶIRĪGU cenu...
Publicēts: 04.06.09 15:47
 citēt
zin, in the field, labak ir noslauciit ar krekla stuuri, nekaa bliezt ar netiiriitu.
Publicēts: 04.06.09 15:50
 citēt
versatile:zin, in the field, labak ir noslauciit ar krekla stuuri, nekaa bliezt ar netiiriitu.

vēl labāk - nomainīt filtru. un mājās filtrus notīrīt ar tam speciāli domātiem aksesuariem. ;) tas tā, ja gribās, lai objektīvs arī pēc pieciem gadiem ir tik pat ass un gaišs.
Publicēts: 04.06.09 15:56 labots
 citēt
Gudris:
JRJ:00% neviens filtrs nelaizh caur gaismu , pat labākiem caurspīdošiem slāņiem kautkas atstarojās

aha...pat loga stiklam ir 99.9999 % caurlaidība :p

Tu pac tam tici? vai pareizāk - Ko tu pīpē? :face-devil-red:
Publicēts: 04.06.09 16:04
 citēt
alvils:
versatile:zin, in the field, labak ir noslauciit ar krekla stuuri, nekaa bliezt ar netiiriitu.

vēl labāk - nomainīt filtru. un mājās filtrus notīrīt ar tam speciāli domātiem aksesuariem. ;) tas tā, ja gribās, lai objektīvs arī pēc pieciem gadiem ir tik pat ass un gaišs.

vot tieshi tos filtrus ir gruuti notiiriit arii maajaas. Ar shitaadaam un taadaam lupatinjaam un vel visaadiem briinumiem.
Toties objektiiva stikls slaukaas ar taa speciaalajaam lupatinjaam briinum jauki.

Piekriitu, ka kit stiklu vareetu saskraapeet, ja es to buutu tiiriijis 3 gadus ar krekla malu fokjeejot 2 reizes nedeeljaa.
DOmaaju, ka normaalie stikli un labaa gala stikli, piemeeram, L klase vai kas adekvaats no cita razjotaaja... Nu, vareetu arii 5 gadus slauciit un neizslauciitu... Protams, ja pirms slauciishanas uzberot saujinju smilshu. Tas iespeejams paliidzeetu.

KAa piemeeru var njemt brillu leecu.
Es to dienaa slauku 2-5 reizes un standart leeca peec 2 gadiem ir knapi manaami ieskrambaata. Toties optikas leecaam prieksheejais stikls ir entaas reizes izturiigaaks.
Tagad ir arii pieejama optika brilleem no NIkon. Garantee vismaz 100 reizes lielaaku izturiibu nekaa leecaam liidz shim...
Publicēts: 04.06.09 16:19
 citēt
Gudris:
JRJ:00% neviens filtrs nelaizh caur gaismu , pat labākiem caurspīdošiem slāņiem kautkas atstarojās

aha...pat loga stiklam ir 99.9999 % caurlaidība :p

Tu būsi šokēts uzzinot to ka loga stikls patiesībā ļoti daudz atstaro gaismas :)
Publicēts: 04.06.09 16:21
 citēt
Dambis:
alvils:

vot tieshi tos filtrus ir gruuti notiiriit arii maajaas. Ar shitaadaam un taadaam lupatinjaam un vel visaadiem briinumiem.
Toties objektiiva stikls slaukaas ar taa speciaalajaam lupatinjaam briinum jauki.

Piekriitu, ka kit stiklu vareetu saskraapeet, ja es to buutu tiiriijis 3 gadus ar krekla malu fokjeejot 2 reizes nedeeljaa.
DOmaaju, ka normaalie stikli un labaa gala stikli, piemeeram, L klase vai kas adekvaats no cita razjotaaja... Nu, vareetu arii 5 gadus slauciit un neizslauciitu... Protams, ja pirms slauciishanas uzberot saujinju smilshu. Tas iespeejams paliidzeetu.

KAa piemeeru var njemt brillu leecu.
Es to dienaa slauku 2-5 reizes un standart leeca peec 2 gadiem ir knapi manaami ieskrambaata. Toties optikas leecaam prieksheejais stikls ir entaas reizes izturiigaaks.
Tagad ir arii pieejama optika brilleem no NIkon. Garantee vismaz 100 reizes lielaaku izturiibu nekaa leecaam liidz shim...

ļoti gribās Tev ticēt, bet filtru tomēr pirkšu un lietošu. :)
Publicēts: 04.06.09 16:32
 citēt
nu nu...cik tad ? a ko nozīmē uzraksts 100% transperancy ?

u are lame... tas ir mārketings. ja logu stikls laistu 99.9%, tad tas maksātu desmitu tūkstošus, jo nāktos gatavot no dzidrinātiem stikliem ar nanopārklājumiem
Publicēts: 04.06.09 16:37
 citēt
Kur tu tādu uzrakstu esi redzējis?
Parastais logu stikls laiž cauri ~92% gaismas...
Publicēts: 04.06.09 16:40
 citēt
Gudris:
zo:jebkursh filtrs aiztur kaadu dalju gaismas

labi zini ?

viegli buut stulbam. nemaz nezini cik daudz tu vel nezini.
Publicēts: 04.06.09 16:58
 citēt
Gudris:
palaidniex:Kur tu tādu uzrakstu esi redzējis?
Parastais logu stikls laiž cauri ~92% gaismas...

kur tas rakstiits ?

Tas nav nekur rakstīts, tā tas vienkārši ir - netici - paņem samēri... ;)
Publicēts: 04.06.09 17:21
 citēt
ja tu logā redzi savu atspīdumu, tad tas nozīmē ka šams atstaro kaukādu nesliktu gaismas daļu. 100% caurspīdīgs nozīmē ka nav nekāda atstarojuma, a tak ņebivajet!! Koroč izsit filtru un būs 100% transparencijs.
Publicēts: 04.06.09 17:24
 citēt
Gudris:a man ir raktiits 100% transperancy...

Tam logam ir arī stikls?
Publicēts: 04.06.09 17:28
 citēt
100% caurspīdīgums piemīt tikai vakuumam, kad fotoni netraucēti caurlido.
Gāzes daļēji izkliedē (lauž gaismu)
Publicēts: 04.06.09 17:35
 citēt
davai ražotāju. ja viņiem ir kaut kas tāds, 100% webs ir
Publicēts: 04.06.09 17:35
 citēt
Un cik caurspīdīgs ir tas uzraksts? :D
Publicēts: 04.06.09 17:37
 citēt
nu nav jaabriinaas ja gudrim ir 100% gaismu caurlaidošs stikls.

vinjam tak ir digitaalie objektiivi, plataakie platlenjkji pasaulee un vel sazinkaadi briinumi
Publicēts: 04.06.09 17:38
 citēt
zo:nu nav jaabriinaas ja gudrim ir 100% gaismu caurlaidošs stikls.

vinjam tak ir digitaalie objektiivi, plataakie platlenjkji pasaulee un vel sazinkaadi briinumi

par platākiem platleņķiem nezinu, bet brlūrīgākie zūmi gan!
Publicēts: 04.06.09 17:38
 citēt
aa par tiem zuumiem jau biju piemirsis
Publicēts: 04.06.09 17:42
 citēt
Mjā bija normāls topiks, kamēr Gudris neatnāca un nepiekakāja ar savām gudrībām, lēnām sāk jau apnikt ... labi ka Oly neražo digitālos filtrus ...
Publicēts: 04.06.09 17:48
 citēt
grebcha:Mjā bija normāls topiks, kamēr Gudris neatnāca un nepiekakāja ar savām gudrībām, lēnām sāk jau apnikt ... labi ka Oly neražo digitālos filtrus ...

Kušš, kušš...
Oly keksi izlasīs šito un, lai aizstāvētu savu fanu, ša sāks ražot vēl...

P.S.
Tiesa ir viens filtrs, kas uzskatāms par Digitālo, bet to ražo visi - Cir Pol filtrs...
Publicēts: 04.06.09 17:54 labots
 citēt
Kādi tur Oly kexi ... :) vienkārši jau apnicis. A tev Gudri pašam nav apnicis? Tu tak te blakus topikā stāstīji ka tev admini baigie čomi, nu tak palūdz lai uztaisa savu sadaļu forumā piem. "Sarunas ar Gudri" un spamo cik uziet, ko?

circular polarizer? ... digitālais? ...
Publicēts: 04.06.09 17:57
 citēt
grebcha:Kādi tur Oly kexi ... :) vienkārši jau apnicis. A tev Gudri pašam nav apnicis? Tu tak te blakus topikā stāstīji ka tev admini baigie čomi, nu tak palūdz lai uztaisa savu sadaļu forumā piem. "Sarunas ar Gudri" un spamo cik uziet, ko?

Linear polarizer taisa sūdus uz matricas, tāpēc tapa Cir Pol filtri, kas ir draudzīgāki digimatricai
Publicēts: 04.06.09 18:07
 citēt
palaidniex:
grebcha:Kādi tur Oly kexi ... :) vienkārši jau apnicis. A tev Gudri pašam nav apnicis? Tu tak te blakus topikā stāstīji ka tev admini baigie čomi, nu tak palūdz lai uztaisa savu sadaļu forumā piem. "Sarunas ar Gudri" un spamo cik uziet, ko?

Linear polarizer taisa sūdus uz matricas, tāpēc tapa Cir Pol filtri, kas ir draudzīgāki digimatricai

Kādā ziņā draudzīgāki ?
Publicēts: 04.06.09 18:20
 citēt
A tu zini kāda starpība a mārketinga upuri? Un tikai nevajag te iepostēt kaut ko no oly mājas lapas ķipa platākais digitālais objektīvs u.t.t. es to sviestu esmu atlasījies līdz nelabumam, kamēr savu oly nopirku...
Publicēts: 04.06.09 18:27
 citēt
grebcha:Kādā ziņā draudzīgāki ?

Jā, man arī tāds pats jautājums. Ko viņš filtrē labāk matricai, nekā filmai? Kā vispār tas ir iespējams?
Publicēts: 04.06.09 18:28
 citēt
Gudris: a ko nozīmē uzraksts 100% transperancy ?

tikai to, ka analfabēts rakstījis. a tam, ko ko nozīmē uzraksts "100% transpArancy", nav lielas nozīmes, jo tas nav taisnība - takogo njet, potomu cjto bitj nje mozjet.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):