Gudris atklaaja ko jaunu, un nu steidz muus apgaismot..
ai ai, nez, ar kaadu magjisko speeku taas zipenes straadaa! :O Tur vadinji nebija, ak pastaasti jel, gudrais Gudri, kaa tas taa var buut? Vai tad onka nav vecuma marazmu sakjeeris ka nestiepa studijas zipenes un gjeneratorus ar kamaziem neveda? Tak apgaismo muus, jel Gudri viedais!
Gudris:gribeetu redzeet kuram no jums ir 10 zibenes :p
skaitu, oi, varu neskaitīt, vairāk. pat krievu un igauņu āmurus neskaitot. 3 Nikona, 3 Metz (neskaitot to 1, kuru nepieklājīgi ilgi neatgriež), dažas sunpack, 3 - 4 mazās auto - slave un tā.
man. un? Jokains paliec? 100 zipenes noteiks tavu kvalitāti? Lūdzu, paklusē kādu brīdi un abata laikā atrodi vismaz 5 ļoti labus fotogrāfus, kas strādā tikai ar vienu gaismas avotu vai vismaz darbus, kas tapuši šādos apstākļos. Notici, tas visiem būs daudz interesantāk... P.s. Pa draugam... Tu tāds esi, vai Tev piemaksā?
noskatījos to fiģiku, apmēram puse par to, kāds megapiedzīvojums ir braukt bild'et tuksnesī, kā riepās jālaiž nost gaiss un kādi izskatās kamieļi... otra puse par to, kā, lai panāktu nepieciešamo gaismas jaudu un kliedējumu, izmantot nevis vienu (divas) studijas blici (-es) ar pareizi izvēlētiem difuzoriem/atstarotājiem, bet tādu kā ziemassvētku eglīti piekārtu ar ārējām blicēm...
Gudris:gribeetu redzeet kuram no jums ir 10 zibenes :p
Man gan nācās pieskaitīt pāris "āmurus", tad desmit sanāca. nebiju aizdomājies - ko tik mēs neglabājam, arī fotoaparāti ir 4, bet ja pie fotoaparātiem pieskaita krievu ražojumus, būs pāri par desmit.
Zin ir neskaitāmi un neskaitāmi paņēmieni kā VIENAKARŠAS lietas izdarīt "Sarežģīti , Sareģītāk ļoti Sarežģīti" man savulaik nācās kliedēt Mr. Zavadska meizpratni kāpēc esmu atnācis pie viņa pamācīties lietas ar kurām vairāk kā 20 gadus nodarbojos izkdienā ar pašu profesionālāko tehniku kāda tik šeit un apkārtnē bija piejama. Atrisinājums vienkārš , man radās neepieciešamība un dabīgais slinku un IEVĒROJAMS $$$ ietaupijums kā TO PAŠU ko es panācu ar pāris ģenerātoriem un kaudzi bliču KVALITATĪVI panķat būtībā ar "Plikām rokām" jo neviens mans nedz kolēģis nedz skolotājs neko citu nepraktizēja izņemot dārgu un komplicētu studijas tehniku. UN no Andreja par nieka 25Ls es iemācijos ietaupīt nezaudējot kvalitāti DESMITIEM Tukstoš Ls gadā Vienkarši visu lielo krāmu un studijas vietā iepirku 2-3 ķinīzeru blicītes + strāvas stacija , 2-3 Canon blicītes + trigeri dažus vadeļus un visju to var sabāst PARASTĀ Digitrekerī , saliekamu 4x4m fonu turētāju . vesela pikapa vietā kā lidz šim lai pārvietotu "Studiju" man viņa VISLIELĀKĀ variantā ievietojās no kolēgā pret šolplādi iemanītā "Hokeja uzkabes somā" ko plēca var uzmest un aistiept da kur tik sirc vēlās. Lidz ar to man atkrita TRANSPORTS + SŪTĪŠANA + 2 assitenti + studijas uzturēšana . Ļoti aktuālā "Parkošanās" un milzum daudz smagas tehnikas tālās parstiepšanas problēma. Taga ja man vaig LAUKĀ ŪPE PURVĀ pienēņu pļavā sabildēt tantes paņemu 3 CANON blices 3 vadus 2 statīviņus 2 palaidējus sabāžu to visu vienās fotovestes kabatās un pat bez asistenta dodos pļavā vai upē vai DA JEBKUR Protams ka var vilkt pļavā lidz ģenerātoru un galvas 3400 w kopjaudā bet , man pilnībā pietiek ar 1800 w ko sabāžu vestes kabatās otāa Piemēram rītā man tentes mežā udenskritumā jābildē , VISA mans aprīojums būs 2 āreji vadāmas CANON blices + 1 atstarotājs + 1 statīvs un tas viss aizvieto vismaz 50Kg aprikojuma
+ Lunis. Ja paskatās linkus ko iepriekš esmu metis par Nikon gaismošanas skolu pierādās tas pats ))) Draugi ar met somā pāris statīvus 3-4 zibenes,lietussargus, pāris objektīvus un tušē! uz priekšu
Lunim varu tikai piekrist... ļoti daudz ko var realizēt ar daudz mazāku tehnisku atbalstu un vieglāku svaru. Šis gadījums man likās absurds - singronizēt tādu čupu ar zibeņiem uz viena mieta lai dabūtu jaudu - bija veids visu izdarīt neuzticamāk un sarežģītāk. Iespējams līdzīgu efektu panākt vienkāršāk Kā arī daudzi nesaprot cik daudz gaismas spēj dot pāris ārējie zibeņi, ja prot tos PAREIZI PIELIETOT...
uzraksti fotoskolu...vait tur drošvien ir kāda slepena fīča ko tik Tu zini
Gudrīt, es pac vēl mācos, mācos un neredzu malu tai nepieciešamībai mācīties... Es neesmu tik gudris Bet vienā statīvā iekārt 10 zibšņus kā parādīts klipā par kamieļiem un gaisa nolaišanu riepās, savā naivajā, neizglītotajā izpratnē, neuzskatu par prātīgu risinājumu...
Gudrīt, es pac vēl mācos, mācos un neredzu malu tai nepieciešamībai mācīties...
Tas ir tikai normāli jo tehnoloģijas visu laiku mainās un jātiek līdzi...a to sanāks tāpat kā Lunim aizsēdēties PSRS domāšanā ka jāiet pie jauniem džekiem mācīties !
Tev mācies nemācies nekāda labumā neiet , ja nu vienīgi "Tehniskāk" strādāt iemācies Tev nav Pilnīgi nekādas POŅAS par DOMĀŠANU kā tādu. Tieši tas ko māca Andreis arī ir EXS PSRS / OST / STUDENTU tipa piegājiens , tas ir "Minimāls aprīkojums maksimāls efekts" Man nekad nav nācies strādāt ar PUŅĶIEM jo no saviem profa karjēras pirmsākumiem kopš 80 gadu otras puses esmu strādājis TIKAI ar pašu nopietnāko un profesionālāko TIEM LAIKIEM rietumu tehnika ko te KOMUNISTU savai propagandas industrijai bij par zeltu sapirkuši biezā slānī. Man piemēram nīrdziens nāk kad cilvēki stasta ka "NOPIETANA" tehnika un labi ekipēti profi šeit parādijās "Ar neatkarību" pilnīgas muļķibas , vēl 80 gadu pirmajā pusē KOMPARTIJAS CEKA iepirka PAŠU KRUTĀKO PROFESIONĀLO FOTO STUDIJAS APRĪKOJUMU un pilnu līniju profesionālas studijas aparatūras tas ir Vidējā un lielformāta tehnika . Tie kas strādāj ar "Spogulenītēm" uz "Haltūrīņām" ja bij pietiekami labā līmenī tad protams zināj tik ka exsistē arī "Pentax , Nikon , Canon" to ikdienā zināj arī KRUTĀ CEKAS PRESSE tipa "Latinform / Leta" kuriem bija vairāki Haselbladi un paris Linhof Press bet bij tāda sfera ko "Lameri" no kuru "Zinošām atklāsmmēm" tad arī rodas teksti par "Laime pienāca ar neatkarību" pirms tam tik "Svema + Orwo" tie no malas i nenojauta ka Latvijā ir vesela industrija divas nopietnakas BALTIJĀ profesionālas REKLĀMAS / POLIGRĀFIJAS vajadzībām ar krutāko modeļu tehniku aprikotas anštaltes. Pirmais bija 100% industriālas reklāmas kantoris "PROGRESS" ko vadija Valters Ezeriņš vienīem bija pilnībā aprīkota AGFA foto labratorija lielformāta bilžu izgatavošanai kvadrātmetros un kauzdēm visus veidu Rollei platā tehnika nopietna profesionāla ar vismaz pāris generātoriem un studijas gaismām aprīkota studaija ar Lielajām gaismas pannām . Otra bija komunistu propagandas izdevniecību konglomerāts "Liesma" ar savu satēlītu "Avots" to cik tas kantoris nopietns liecina ka viņu vagija "KGB pulkvedis" , Liesmā kura arī bij bāze visai šai tehnikai bija kautkādi ~6-7 pilnībā nokomplektēti profu aprīkojuma komplekti tas ir Bronica SQ 7X6 liekas kādi 4-6 Linhofo 9x12 , 13x18 un 18x24 formātātā ar visiem stikliem. Bez visa tā vēl 80 gados tas or ~86-87 gadā šiem bija kādi 4-5 studiju komplekti tas ir 2 LIELAS studiajs kompleti domāti tādas uz 50-100m2 studijām ar Broncolor ģenerātoriem un lielajām studijas stacionārajām gaismām un 3 pārvietojami Broncolor studijas komplekti katras ar 3 jaudīgām galvām . To visu vēl 80 gados darbināja paši krutākie NE REPORTIER ne HALTŪRISTU tipa speci kas tasija Gramatas . Albūmus valsts lielapjoma reklāmas PROJEKTUS Taka kopš es pēc foto skolas 1987 gadā pie šiem nokļuvu neko citu izņemot KODAK / FUJI / AGFA un Bronica / Linhof / Rolley + Broncolor studijas nebiju redzējis un stradajis . Ta visa bij tolaik Latvijā PATIK krutākā pasaules profesionālā studijas tehnika par daudziem simtiem štuku zeltā Komunistu savām propagandas vajadzībām sapirkta. Lidz ar to man nekad lidz pat Digi nebij gadijies šancēt AR NEPROFESIONĀLU aprīkojumu . A vot par cik DIGI aprīkojuma iespējām pieaugot TAM nav tik stingru tehnisku pasību kā Filmai un zinot tolaik Andreja pieticīgās finansiālās un tehniskās iespējas un redzot REZULTĀTU , man ar tā sagribējās lai LĒTI / VIENKARŠI / ĀTRI un es pilnībā no tā ko Redzēju / Dzirdēju pie viņa sapratu KĀ TO PANĀKT un kas man vajadzīgs un visu arī veiksmīgi realizēju kad vaig šo to pamainu so to atkalm atlieku atpakāl taču JEBKURAS no šim izmainām ir VIENKARŠI KAPEIKU CENĀ salīdzinājumā ar PROFESIONĀLAS TEHNIKAS DAUDZIEM TUKSTOŠIEM investīciju. Musdienās TEHNIKA nav pilnīgi nekāda problēma LĒTA un VIEGLI NOPĒRKAMA JEBKURAM , vienīgais kas ir atškirīgs tas ko nenopirkt ne par kādu piķi tas ir SPĒJAS / DOMĀŠANA . Te nu parādās ka LAI CIK KRUTA tehnika un neskaitāmi "Kursi" izieti tāpatas paliek "Monogrāfs" ar lielo burtu ne pa labi ne pakreisi , jo CIRVJA peldējuma stilu nevar izmainīt ne to nokrāsojot zelta krāsa ne nopulējot nedz nosaucot par "Ledlauzi"