forum.gif
sensor swab vai līdzīgs, kur šodien nopirkt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / sensor swab vai līdzīgs, kur šodien nopirkt?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.06.09 17:33 labots
 citēt
Tātad, biju aizdevis kameru it ka akuratam cilvēkam uz pavisam īsu laicinju. bija man matrica putekljaina, bet nu poh.
atgrieza, pat nepaskatijos isti. saku vakar bildet, skatos - kaut kas nav taa, it ka caur miglu viss, nu trakak ka ar olimpusu bildeets, apskatos - da jopcik, velns vinj zin ar ko sensors tiiriits.
beigas uzzinaju - ar mikroshkjiedras lupatinju un brillju tiramo shkjid.
putelkju nav, bet ir palikushas peedas no tirishanas. parasti pats putekljus ar otu aizvaacu, sheit esmu bezpalidzigs.
kur SHODIEN iespejams iegadaties slapjo matricas tiiraamo komplektu? vai kads nav redzejis?
varbut kads ir ar mieru par 10nieku notiiriit?
Publicēts: 05.06.09 17:37
 citēt
Kādu strēķi atpakaļ Briedenē redzēju.
Publicēts: 05.06.09 17:38
 citēt
o pirksti niez līst svešā kamerā ar ziepjūdeni!!
Publicēts: 05.06.09 17:41
 citēt
Portreti tiira, bet laikam ne par 10 ls.
Iesaku pasham sev pasutit komplektu no ebay (kadi 10eur), nakotnee noderes pec tik 'akuratiem cilvekiem'
Publicēts: 05.06.09 17:44 labots
 citēt
60uz5komats6, neatceries, kaadaa cenaa bija? vairak par 10nieku negribas izgruust, tad jau labak beisboleni maximaa, un lai cilveks pats nes tiiriit
sasar, iedosi linku? tik leeti neesmu redzejis.
Publicēts: 05.06.09 17:52
 citēt
Cenu neatceros,bet čujs saka,ka varētu būt reizes 2 dārgāk.Bet kas par aparātu?Kādus gadus atpakaļ,D70 un D2x veiksmīgi tīriju ar pēc mēra piegrieztu plastmasa plāksnīti uz kuras pēc kapitālisti švabru parauga uztinu gabalu no visparastākās papīra šņupdrāniņas un samitrināju ar visparastāko spirtu,viss sanāca un neviens dzīvnieks procesā necieta.
Publicēts: 05.06.09 17:54
 citēt
30D, negribas baigo pikji izgruust.
a pappirs tachu pluuksnaajas? teoreetiski, ja aiziet un nopirkt svaigu mikroshkjiedras lupatinju, monitora tiiraamie man ari e apkart metajas... biju par to domajis.
Publicēts: 05.06.09 17:55
 citēt
Gudris:

nu trakaak ka ar olimpusu bildeets,

:D...Olimpistiem šī tēma ir sveša :p

macies lasiits, es ne par sensora tiiriibu, bet par bildes sudigumu :*
Publicēts: 05.06.09 17:55 labots
 citēt
Versatile, uz atru roku neko letaku nevaru atrast, bet pats panjemu kaut ko lidzigu shim:
cgi.ebay.ie...
Tikai pats maksaju bik mazak. Tiira normali, nekadu problemu nekad nav bijis.
Publicēts: 05.06.09 17:58
 citēt
sasar, tencinu.
nu ko, mosh tiesham jataisa pasham... plastikatu gan atradishu...
Publicēts: 05.06.09 18:11
 citēt
versatile:30D, negribas baigo pikji izgruust.
a pappirs tachu pluuksnaajas? teoreetiski, ja aiziet un nopirkt svaigu mikroshkjiedras lupatinju, monitora tiiraamie man ari e apkart metajas... biju par to domajis.

30D,tad droši ,tad nav žēl :)
Lupatiņa gan nederēs,jo vajag nelielus gabalus un tā ir vienreizējas lietošanas manta-vienreiz,vienā virzienā pārbrauc pār matricu un met laukā.Ar monitoru tīramajiem šķidrumiem es neriskētu,jo sastāvā var būt sazin kas,tikai spirts,tīrs spirts(tas arī praktiskāk,veiksmīgo notīrīšanu var atzīmēt :) )
Tīrīšanas metode ne ar ko neatšķiras no parastās ar krutajām importa švabrām,tikai materiāli tie kas pie rokas pa lēto dabujami.Šņupdrāniņas protams bez visādiem uzlabotājiem un veselai virknei jauno aparātu,kuriem E2 šķidrums paredzēts,bez nopietnas informācijas ievākšanas ar spirtu iekšā labāk nelīst.
Publicēts: 05.06.09 18:22
 citēt
hm, nu skaidrs. iepirku te uuberkruto tjip brillju tiiraamo (ar domu-buus 2i vienaa) - a skuju. nekas spiidoshs.
nu, salvetes man pie rokas ari ir. tulit izvaroshu plastmasgabalu...
Publicēts: 05.06.09 18:35
 citēt
Ar to konkrēto salveti vispirms var pabraukāt pa kādu objektīva lēcu,ja šī neatstāj aiz sevis nekādu draņķību(kas zin ar ko ražotājam ienāk prātā piesūcināt to papīreli) tad arī matricai neskādēs.Ar tādu metodi esmu tīrijis gan abus augšminētos nikonus,gan 30-to kanonu ,gan kodaka spoguleni.
Spirtu ļoti maz vajag,es samitrināju salvetes gabaliņu un tīramo pieliku klāt,lai uzsūc tikai nedaudz, pa taisno virsū uz paša tīramā nelēju.Te galvenai lai nebūtu cietu daļiņu,kas matricu varētu saskrāpēt,tādēļ labāk vispirms at pūšamo burbuli izpūst.Un nevajag racionalizēt pūsšanu ar sapiesta gaisa baloniņiem,var sanākt vēl sūdīgāk.
Publicēts: 05.06.09 18:38
 citēt
par preseeto gaisu zinu, paldies!
pashlaik darbojos ar plastmasu. skalpelis neass, a musu paradu piedzinjas nodalja jau prom...
Publicēts: 05.06.09 18:45
 citēt
60uz5komats6:
versatile:30D, negribas baigo pikji izgruust.

30D,tad droši ,tad nav žēl :)
Lupatiņa gan nederēs,jo vajag nelielus gabalus un tā ir vienreizējas lietošanas manta-vienreiz,vienā virzienā pārbrauc pār matricu un met laukā.Ar monitoru tīramajiem šķidrumiem es neriskētu,jo sastāvā var būt sazin kas,tikai spirts,tīrs spirts(tas arī praktiskāk,veiksmīgo notīrīšanu var atzīmēt :) )
Tīrīšanas metode ne ar ko neatšķiras no parastās ar krutajām importa švabrām,tikai materiāli tie kas pie rokas pa lēto dabujami.Šņupdrāniņas protams bez visādiem uzlabotājiem un veselai virknei jauno aparātu,kuriem E2 šķidrums paredzēts,bez nopietnas informācijas ievākšanas ar spirtu iekšā labāk nelīst.

Cik esmu saskāries, tie monitora tīrāmie kaut kādu plēvi veido. Nah viņus. Visu laiku izmantoju spirtu. Stiklam jau nu noteikti neskādē, bet nupat izdomāju Samsung LCD monim instrukciju palasīt. Rakstīts, ka ar spirtu nedrīkst :)
Publicēts: 05.06.09 18:49
 citēt
uff, nu notiiriiju.
tiesa, ne teicami veiksmiigi, un paris mazas shviicinjas vienaa matricas stuurii palika, laikambija puteklji saliidushi :(
toties vismaz var atkal asu bildi dabuut.

paldies par padomiem un paliidziibu!
Publicēts: 05.06.09 18:52
 citēt
mierina doma, kas tas tapat ir filtrs, un shai kamerai tapat ideala gad. butu jakljust par IR kameru :)
Publicēts: 06.06.09 09:12
 citēt
Vienu dienu pačakarējies, bišku matricu saskrāpēji, bet nu nekas, toties pa lēto! :)
Publicēts: 06.06.09 09:22
 citēt
Sievu, Mašinu un fotokameru nedrīkst aizdot draugiem. Nepazīsi un sāks kašķēties.
Publicēts: 06.06.09 09:23
 citēt
Sorre, treshdalju kameras cenas par tirishanu maksat njeahota. Butu marks, zvanitu Tev, pilnigi nopietni. Peace.
Publicēts: 06.06.09 09:27
 citēt
blac:Sievu, Mašinu un fotokameru nedrīkst aizdot draugiem. Nepazīsi un sāks kašķēties.

+1

Un vēl pie reizes jautājiens:
Audiomīļu forumos kā labu tīrāmo līdzekli dažādām galviņām, skaņuplatēm un smalkām mehānismu daļām iesaka IZOPROPILSPIRTU.
Kur pie mums sadzīviskos daudzumos (1 Litra robežās) to nopirkt un ap cik maksā?
Publicēts: 06.06.09 09:33
 citēt
Friidis:
blac:Sievu, Mašinu un fotokameru nedrīkst aizdot draugiem. Nepazīsi un sāks kašķēties.

+1

Audiomīļu forumos kā labu tīrāmo līdzekli dažādām galviņām, skaņuplatēm un smalkām mehānismu daļām iesaka IZOPROPILSPIRTU.
Kur pie mums sadzīviskos daudzumos (1 Litra robežās) to nopirkt un ap cik maksā?

photosol.com...
Publicēts: 06.06.09 09:46
 citēt
Vēl audiomīļu lauciņā ir ļerga,kuru smērē uz vinila platēm un pēc brīža,kad tā izžuvusi,noņem kā plēvīti ar visām iespējamajām drazām kopā.Esot visai efektīvs matricu tīrīšanas paņēmiens,tikai šeit neesmu manijis tādu ļergu pieejamu.Kurš teica,ka saskrāpēja matricu,stipri līdzīgi izskatās arī izsmērēti ķēpājumi,vizuāli 100% neatšķiras,tikai pēc pazīmes,tīrās nost vai netīras.Saskrāpēt var arī ar smalkiem rīkiem tīrot,tik vien kā mazam cietam štruntiņam vajag neizpūstam pagadīties.Ar E2 latvijā nemaz tik rožaini nav,sūtīt BHveidīgie atsakās pat pa Ameriku,un lidostā pat no bagāžas maitas pamanijās izņemt,šei saņemot bagāžu iekšā nevis eclipse,bet papīrs par izņemšanu atradās.
Publicēts: 06.06.09 10:01
 citēt
60uz5komats6 - ir, ir skrapejumi. Ar izsmeretajiem netirumiem jau agrak biju saskaries.
Publicēts: 06.06.09 10:11
 citēt
Neizpūti pirms tīrīšanas?Nu,ja kā jau rakstiju 30tā nav žēl :)
Publicēts: 06.06.09 10:13
 citēt
Portreti
http://photosol.com/eclipse_e2product.htm

Atkārtoju "tankistiem" un cilvēkiem ar redzes problēmām:

Kur PIE MUMS- (nozīmē LV) - sadzīviskos daudzumos (1 Litra robežās) var nopirkt IZOPROPILSPIRTU un ap cik tas maksā?
Publicēts: 06.06.09 10:31
 citēt
Izputu, uz aci izskatijas ka puteklu nav, tikai ta kjeeze no iepr. tirisanas. Laikam pie pasas malas bija palikusi.
Zel jau gan drusku ir, bet no otras puses - ne es ar vinu lielu pikji taisu, ne lizinga esmu njemis...
Publicēts: 06.06.09 12:22
 citēt
Friidis:

Uzzvani šiem enola.lv... , moš ir.
Publicēts: 06.06.09 14:55
 citēt
cik zinu pa 6-7ls ir ziimulis taads ar plakanu samta laikam uzgali, viens kas man notiirija, teica, ka esot labs, nezinu, matrica bija tiira
Publicēts: 06.06.09 15:54
 citēt
šodien mēģināju ar klizmiņu nopūst miskasti no sensora, bet nekas neizdevās :| jāved būs pie onkuļa, vai beidzot jāsaņemās un jāsūta no ebay sev paciņa :|
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol