digitālajam fotomīlim datorā (laptops vai PC) vissvarīgākais ir monitors. Tieshi monitora raadiitaaiem arii ir jaapieveersh lielaakaa uzmaniiba. No pieredzes varu pateikt, ka leeto laptopu monitori biezhi vien nav tie labaakie, jo parasti taados datoros, monitors nav prioritaate. Esmu lietojis BenQ un HP laptopus no leetaa gala un jaasaka, ka diemzheel saliidznaat ar manu stacionaaro LG LCD monitoru iisti nevar. Par daargajiem laptopiem neko pateikt nevaru
Naakamie raadiitaaji ir operatīvā atminja fotoshopam (512Mb minimums) un cietais disks bildēm... (ar 80Gb iesaakumam vareetu pietikt)... protams arii nevjag aizmirst par WiFi karti, lai kafejniicaas ar bezvadu internetu vareetu seerfot pa fotoblogu
Luuk taadi subjektiivi ieteikumi..
P.S. kas skaitaas labs LCD monitors: - augsts kontrasts no 900:1 - liela Brightnes amplitūda 300kd/m - aiztures aatrums - fotograafijaam labaak njemt ar leenaaku aatrumu (virs 10ms), jo taadi monitori labaak atspoguljo kraasas - izshkjirtspeeja - saakot ar 1280*1024 - vēl ir tādi parametri, ko parasti jāmeklē reviewos un testos, kā piemēram pelēkās krāsas aplitūda - monitora virsma - nepatīk glancētie monitori (gaumes lieta) - monitora apskates leņķis, iesaku no 180 grādiem - malu attiecība... laikam DSLR bildēm labāk ir platais ekrāns 16:9
Pienjemu, ka laba laptopa cena varētu svārstīties ap 1000Ls
es točno zinu, ko neieteikt - manējais Toshiba Satellite M40x -simtkautkāds (1,7 Ghz; 256 RAM) ir pilnīgākais sūds priekš bildēm, maksāja viņš aptuveni 600 ls, bet reāli ir domāts wordam, excelim, internetam un muzīkai, par bildēm var aizmirst - pat Picasa bremzē
nu juus te jau spamu saakat gjenereet... cilveekam probleema - vajag jaunu kompi... varbuut kaads var taa plashaak par aaboliiti pastaastiit?
elik, tur nav ko staastiit. tikai cenjiks ir varbut shim gadiijumam neadekvaati augsts. bet visaadi citaadi - par maciem vairs nerunaa, tos tikai iegaadaajas
... Tātad ja buus briivāks tad uzrakstīšu galvenos rādītājus kam pievērst uzmanību Laptopu pērkot G
tas buutu ljoti labi.
pagaidaam tikai no personiskaas pieredzes (fujitsu-siemens s7110, \m/) varu teikt ka dual core + win xp nerullee. vai nu nemaakamm uzlikt kaa naakas vai nu kas bet reaali iebremzee.
par paareejaam lietaam itkaa skaidrs ka jaaskataas uz raam'u >1gb, hdd min. 100gb, lai nav peec gada jaadomaa kur dabuut lielaaku un veco izmest, ... kas veel?
Sorry slinkums bija lasīt visu sarakstīto, bet par tematu pateikšu vienu lietu... Laptop ir baigi forši, bet ne fotogrāfiem... diemžēl...
Pirmā lieta, ko mums pateica lektors kursā "digitālā tehnika" - nekādu laptop monitoru... ja gribat sačakarēt bildi, tad lūdzu...
Man ir laptops, un es zinu par ko es runāju... visu laiku mocos... neteiktu, ka ir lētais gals "Toshiba" ar TrueBright monitoru, bet tā pat nekādas jēgas... pirmās bildes, ko te uztaisīju, dzina izmisumā, kad es viņas paskatījos uz normāla stacionārā kompja moņa... OK, tagad esmu piešāvies, PS skatos pēc diagrammām un pēc krāsu skalām un +- varu saprast, kur ir "osječka", bet esmu nolēmis, ka agri vai vēlu, kad finanses atļaus, tad piepirkšu LCD moni un slēgšu klāt savam laptopam, kad darbošos ar PS. Tas ir pilnīgi nopietni...
P.S. Pasniedzējs to teica ne tikai par PC kompjiem, bet arī par MAC...
Nuu, redzeeju uuberkruto maku, bet neieproveeju bildeem. Neizleedzu, ka kaads gjeldee, bet tas tad arii maksaa, jaadomaa. A nafig vajag laptopu - ne jau, ko no kartes paarmest, tak leetaak un vieglaak daudzaak kartes sapirkties. Lai atejaa uz/aiz poda vareetu bildes apstraadaat, tadeelj, ka mazs voonis vai taadeelj, lai peec kaazu bildeeshanas vareetu, kameer cieniijamie kaazu viesi izgulj dzeerumu, aptaisiit bildes un no riita izsniegt CD?
Sorry slinkums bija lasīt visu sarakstīto, bet par tematu pateikšu vienu lietu... Laptop ir baigi forši, bet ne fotogrāfiem... diemžēl...
Pirmā lieta, ko mums pateica lektors kursā "digitālā tehnika" - nekādu laptop monitoru... ja gribat sačakarēt bildi, tad lūdzu...
Man ir laptops, un es zinu par ko es runāju... visu laiku mocos... neteiktu, ka ir lētais gals "Toshiba" ar TrueBright monitoru, bet tā pat nekādas jēgas... pirmās bildes, ko te uztaisīju, dzina izmisumā, kad es viņas paskatījos uz normāla stacionārā kompja moņa... OK, tagad esmu piešāvies, PS skatos pēc diagrammām un pēc krāsu skalām un +- varu saprast, kur ir "osječka", bet esmu nolēmis, ka agri vai vēlu, kad finanses atļaus, tad piepirkšu LCD moni un slēgšu klāt savam laptopam, kad darbošos ar PS. Tas ir pilnīgi nopietni...
P.S. Pasniedzējs to teica ne tikai par PC kompjiem, bet arī par MAC...
Kas par pasniedzeju? Vispar jau ir taa, ka Mac book pro ir baigi piedomats pie ta laptopa. Nav taa ka fotografi, grafikji, reklamisti to perk taa tiri aiz neko darit. Protams, ka stacionars ir labaks, bet ja nepiecieshams arii celjojot - Mac ir labs. Arii te jau pieminetajaa kazu varinataa. Es taa daru - kazas sabildee, bildes pastradaa un klientam. Teiksim - uz angliju tak nestibishu lidzi lielo kompi...Cita lieta, ka ir japiedomaa apstradajot un isteniba pashamcibaa tas diez ko viegli nav izurbt...Es ar mokos.
Portatīvā datora monitors krasi atšķiras no ārējā LCD vai CRT... Tieši tāpēc teicu par to, ka nav OK ar laptopu... bet ja nu ļoti spiež, tad galvenais ir nežēlot naudu... nu un protams, nepārforsēt... price/performance sabīdīt un viss notiek... un jā, piekritīšu visiem, kas teiks, ka mac ir labāks... starp citu pieminēšu vēl vienu lietu... droši vien, ka visi jau zin, bet nu tomēr - Mac tagad var piepičkāt ar Windows sistēmu, tāpēc kur vispār ir problēma...
... Mac tagad var piepičkāt ar Windows sistēmu, tāpēc kur vispār ir problēma...
Varbuut pasaulee kas mainiijies un mani kaareteejo reizi aizmirsushi infurmeet, bet raamja programma PC programmu palaisjhanai makaa jau sen, bet ja apdzirda kaadu makintoshistu, vinsh parasti atdziistas, ka taa nestraadaa. Mazaaka izplatiiba Makiem, liidz ar to programmas gruutaam sadabuut, bet droshaaki pret viirusiem.