Tātad... Es ļoti labi saprotu ko nozīmē superzooms un kas no tā nāk ārā. Bet,gribētos dzirdēt viedokli no kāda,kas reāli ir lietojis to 18-200 Fredmiranda.com viedokļi bieži vien ir pilnīgi pretēji. Un,ideālā gadījumā,kāds tas ir,salīdzinot ar Canon 17-85.Tieši bildes kvalitātes ziņā. Jo abus ir iespējams pa gandrīz vienādu cenu dabūt. Jā,doma ir likt uz Canon 30D virsū.
Domāju, ka bildes salīdzinājums starp 17-85 un 18-200 vienkārši NAV IESPĒJAMS! Tas ir kā salīdzināt cirvi ar lidmašīnu...
Būtu labāk vaicājis kā ir salīdzināt 18-200 Sigmu/Canon/Tamronu/Tokinu (nezinu kuram no šitiem nav tāda stikla), bet salīdzināt 5x zūuuumstiklu ar 11.11x zūuuumstiklu nav prātīgi...
P.S. Teiksim tā - viens ir universālāka pielietojuma uz tā rēķina ziedojot attēla kvalitāti, toties retāk jāmaina un līdz ar to mazāk putekļus savāksi rumpīša iekšpusē... Otram labāki attēli, bet krietni īsāks telegals...
Par Tamron 18-200 pateikt neko konkrētu nevaru, taču varu salīdzināt tamron objektīvu ar tāda paša lieluma canon obejktīvu (pašai ir bijis tamron 70-300). Viennozīmīgi ieteiktu pirkt tās firmas objektīvu, kāda ir kamerai - tādat canon. canon fokusējas daudz ātrāk, ir klusāks, vieglāks un kvalitāte ir labāka.
shvaboc:Tātad... Es ļoti labi saprotu ko nozīmē superzooms un kas no tā nāk ārā. Bet,gribētos dzirdēt viedokli no kāda,kas reāli ir lietojis to 18-200 Fredmiranda.com viedokļi bieži vien ir pilnīgi pretēji. Un,ideālā gadījumā,kāds tas ir,salīdzinot ar Canon 17-85.Tieši bildes kvalitātes ziņā. Jo abus ir iespējams pa gandrīz vienādu cenu dabūt. Jā,doma ir likt uz Canon 30D virsū.
man par Tevi bija radies priekštats, kas neiet kopā ar šādiem jautājumiem. varbūt nevajag steigties uzreiz pēc kameras iegādes sapirkties visādus s.......us, no kuriem pēc laika būs jātiek vaļā. ja Tev vajag 200mm, tad krāj naudu un pērc C70-200mmF4. tāpat ar plato un vidējo galu. labāk vēlāk, pakrājot naudu, bet sakarīgu, nekā mētāties no viena grāvja otrā, pirkt, pārdot, katreiz zaudēt naudu. ja vajag sakarīgu, bet ne dārgu objektīvu kaut kur pa vidus diapazonu, pērc Sigma 24-70mmF2,8. ar plato galu nedaudz sarežģītāk, bet atkarībā no maka biezuma, un interešu specifikas arī tur var atrast
negativs,viedokļa jautāšana jau nenozīmē automātisku pirkšanu. Bet 70-200 pašreizējos apstākļos nespīd kā savas ausis redzēt.Tapēc arī bija doma par kaut ko,kas vismaz puslīdz ciešamas bildes nodrošinātu un ļautu sagaidīt brīdi kad atkal tikšu uz zaļāka zara. Un,jā,patestēju pats to 18-200... izcils nav,bet par 100ls lietots noteikti ka ir labs pirkums.Es gan atteicos.
shvaboc:negativs,viedokļa jautāšana jau nenozīmē automātisku pirkšanu. Bet 70-200 pašreizējos apstākļos nespīd kā savas ausis redzēt.Tapēc arī bija doma par kaut ko,kas vismaz puslīdz ciešamas bildes nodrošinātu un ļautu sagaidīt brīdi kad atkal tikšu uz zaļāka zara. Un,jā,patestēju pats to 18-200... izcils nav,bet par 100ls lietots noteikti ka ir labs pirkums.Es gan atteicos.
70-200mm par 100ls neatradīsi, bet ja tev tādu vajag, tad aizņemies un paņem lietotu. es ar visu IS dabūju pa 320ls. tagad neesmu nekur cenas skatījies, nezinu kā pašreiz iet, bet par sūdu pirkšanu jau sen pieņēmu lēmumu.