nav gan slikts, min fokusa attaalums ar sakariigs. es taadu reizee ar aparaatu panjeemu - citu nevareeju pavilkt.. tagad maajaas staav neizmantots, bet pa latiem 50-60 ar negribas prom laist www.fotoblog.lv... tas ir ar tieši šo fočēts, asums cietis muļķīgi ieliekot biudi un statīva trūkuma dēļ
Nu par Canon alternatīvo KITu ir gan labāks... Nezinu kā tie Nikon pamanās par to savu cenu izgatavot tik kvalitatīvu stiklus, man vēljoprojām nav skaidrs... Nav jau nekāda kvalitātes pērle, bet cena kvalitāte attiecība ir vērā ņemama
alvil - tumshumam nav nekaada sakara ar vr. vr ir sakars ar roku triiseeshanu. un te taa "vieglums" kaa reiz speelee negatiivu lomu. jo smagaaks stikls jo mazaak triic. tumshs ir taapeec, ka vienkaarshi tumshs. un bohens ir kaka
Annirs:alvil - tumshumam nav nekaada sakara ar vr. vr ir sakars ar roku triiseeshanu. un te taa "vieglums" kaa reiz speelee negatiivu lomu. jo smagaaks stikls jo mazaak triic. tumshs ir taapeec, ka vienkaarshi tumshs. un bohens ir kaka
un ja salīdzina ar Cakona KIT aizbāzni ar līzīgiem parametriem?
Esmu gana padarbojies ar VR... Ja tu naivi domā, ka pie 1/30 neizplūdīs kustīgi objekti tik dēļ VR - esi naivs Jā neizplūdīs nekustīgais galds vai siena, kas var izplūst dēļ rociņu trīcēšanas, bet dejotāji paplūdīs gan. Jā, nenoliedzami bildējot rallija mašīnas tas palīdz iegūt mazāk izsmērētu automašīnas attēlu pie lēnākiem slēdža ātrumiem saglabājot izsmērēto fonu, bet kā jau teicu, tas neglābj situācijās, kur slēdža ātrums ir būsks!
VR nesaīsina slēdža ātrumu, tas nodrošina tikai stabilāku nekustīgo objektu attēlu pie ilgākas ekspozīcijas...
alvil - kaut kas VIENMEER tiek panaakts uz KAUT KAA reekjina. Padomaa labi... uz kaa reekjina straadaa VR. Un davai - vienu nevajga - forumaa neziniishiem tuftu smeereet, ka "VR tumshu stiklu padara pieliidzinaamu gaisham" (C) alvils a to kaads sadomaasies - nafig pirkt gaishu stiklu, ja var pirkt kitinieku ar vr...
kad es veel nebiju padirsis savu melni, tad panjeemu darbaa no koleegja tieshi Tevis paardodamo ar VR un meeginaaju uz sava aparaata saliidzinaat ar savu, kam nav vr. vairaakas stundas njeemos un taa arii nekaadas atshkjiriibas izgatavot neizdevaas.
Annirs:1/10 varbuut... bet tam tieshaam nav nekaada sakara ar gaishumu
es jau neteicu ka ar gaišumu, bet ar pielietošanu, nemēri visus pēc sevis ir cilvēki, kas nespēj 1/60 noturēt, par 1/30 nemaz nerunājot, a tu te par 1/10 runā, ticamāk ka to 1/10 ar visu VR nespēs noturēt tie, kas nespēj 1/60 noturēt...
ar 18-55 var sportu bildēt tā ka maz neliekas... īpaši autosportu. a stabilizācija pie ātrumiem zem 1/60 ir manta,neatkarīgi no stikla.Lai arī Pentax bija iebūvētā nevis optiskā,varēja ainavas ar 1/20 bildēt mierīgi,kamēr tagad ar Canon par tādiem ātrumiem jāaizmirst.
Annirs:kad es veel nebiju padirsis savu melni, tad panjeemu darbaa no koleegja tieshi Tevis paardodamo ar VR un meeginaaju uz sava aparaata saliidzinaat ar savu, kam nav vr. vairaakas stundas njeemos un taa arii nekaadas atshkjiriibas izgatavot neizdevaas.
es ar kad šo dabūju kādu brīdi padarbojos salīdzinot, efekts parādās aptuveni pie 1/20 biude sanāk mazāk izplūduša, bet es tāpat šo turēju uz VR off jo ir brīži kad šis VR nostrādā gluži pretēji...
Annirs:kad es veel nebiju padirsis savu melni, tad panjeemu darbaa no koleegja tieshi Tevis paardodamo ar VR un meeginaaju uz sava aparaata saliidzinaat ar savu, kam nav vr. vairaakas stundas njeemos un taa arii nekaadas atshkjiriibas izgatavot neizdevaas.
es ar kad šo dabūju kādu brīdi padarbojos salīdzinot, efekts parādās aptuveni pie 1/20 biude sanāk mazāk izplūduša, bet es tāpat šo turēju uz VR off jo ir brīži kad šis VR nostrādā gluži pretēji...
+
es jau teicu - jebkas tiek dariits uz kaut kaa reekjina
alvil - shajaa spamaa pzuud tas, ka gribi to dranjkji kaadam iesmeereet... es labaak fotografeeju ar savu telefonu nevis to plastmasas tumsho dranjkji...
Annirs:alvil - shajaa spamaa pzuud tas, ka gribi to dranjkji kaadam iesmeereet... es labaak fotografeeju ar savu telefonu nevis to plastmasas tumsho dranjkji...
Es gan labāk bildētu ar to "tumšo draņķi" nekā ar telefonu...
Annirs:alvil - shajaa spamaa pzuud tas, ka gribi to dranjkji kaadam iesmeereet... es labaak fotografeeju ar savu telefonu nevis to plastmasas tumsho dranjkji...
Es gan labāk bildētu ar to "tumšo draņķi" nekā ar telefonu...
tieshi shis bija mans default kits, kuru drīzumā arī domāju notirgot bet patiesībā nav ne vaians, ja laba gaisma, ja visu labi saregulē, sliktākos gaismasapstākļos neteiktu, ka labi, bet bildēti koncerti, tākā arī tas nav šķērslis, neskaitās pat slikts priekš tās klases salīdzinot ar šo to no cita