forum.gif
Somas fototehnikai.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Somas fototehnikai.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.06.09 10:26
 citēt
Laiku pa laikam kāds piedāvā nopirkt vai interesējas, vai kāds nepārdod kādu fotoaksesuāriem paredzētu tašu. Nu lūk, bet neatradu tēmu, kurā tiktu konstruktīvi izdiskutēts par to, kuras (kādas) somas ir labākas, kādos gadījumos labāka viena, kādos cita utt.

Man vajadzīga jauna soma. Vot nesaprotu, kāda būtu ideāla. Zinu tikai, ka vajag tādu, kurā var dabūt iekšā d300 ar 80-200mm, un vēl kādos atsevišķos nodalījumos vēl divus (mazākus) objektīvus, zibsupldzi, mož divas. Un derētu, lai paliktu vēl vieta pāris alusbundžām/pudelēm. :) Būtu te viss par somām izdiskutēts, izlasītu un būtu skaidrs, kas man vajadzīgs. Bet tagad nē...
Publicēts: 09.06.09 10:34 labots
 citēt
cgi.ebay.com...

es sev šadu nopirku, divas kameras, 3 objektiivi, zibens, visi vadi, baterijas , filtri un vietas veel alēnam paliek, principā apakšējā nodalījuma brīvas vietas man paliek liidz kaklam
Publicēts: 09.06.09 10:40
 citēt
nepārliecina tā somas uz pusēm dalīšanās, turoties kopā, faktiski, tikai uz plastmasas stiprinājuma. Nav pārliecības, ka šīs variants agrāk vai vēlāk nevarētu radīt ķezu. Plus man besī, ka ķīnieši reklāmas nolūkos uz saviem produktiem drukā virsū "nikon", "canon", "pentax" utt. :)

Nu jā, šis galīgi nav variants priekš manis... Ko citi piedāvā (iesaka)?
Publicēts: 09.06.09 10:42
 citēt
nu tad ieej elkorā un nopeerc tāda kas tev patiks :)
Publicēts: 09.06.09 10:44
 citēt
Kā reiz šim pielietojumam nav atbilstoša soma. vajag divas...

Pilsētai vai kādām īsām foto reizēm tāpat kā pus pasauli apmierinās Trekker vai Compu trekker no Lowepro bet tikko kā doma tur vel ilikt džemperi un vel pāris nieciņus, tā viņa klūst par pārbāztu akmens kluci.

Ja doma ka vajag ko tādu kur arī var vel samest izdzīvošanai derīgas lietas tad jāskata kāds Nature trekkers, tiem laba opcija - iespēja pie somas vel šo to piekabināt. daļēji var noderēt arī Vertex 200

bet tās abas jau ir par lielu ikdienai pilsētā staigāsi kā gliemezis un visi zinās ka esi nopietns fotogrāfs...

Pleca somas... nu nez ja body + trīs stikli un vel alus tad uz dienas beigām plecs būs normāli nospaidīts

tavām vēlmēm NAV universāla soma.
Publicēts: 09.06.09 10:44 labots
 citēt
djremys, un ja nu tur nav "īstās"?! ... vispirms jāpakonsultējas ar somu lietotājiem forumā. ;)
Publicēts: 09.06.09 10:51
 citēt
nu tad jādzer mazāk alus :D
Publicēts: 09.06.09 12:15
 citēt
Man ir Tamrac Adventure 9
www.tamrac.com...

Ieiet liels body ar gripu un 24-70 pielikts klat. Blakus var ielikt 70-200 un klat otru body, vai 2 objektivus, vai 2 zibenes. Augseja nodalijuma var salikt alu vai trigerus un citus meslus. Laptopu var ielikt aizmugure.

Man vina patik del ta, ka vina izskatas vairak pec mugurenes neka foto somas, kas man ir biezi loti svarigi ejot netik labas vietas - man patik ka mana foto tehnika paliek man.

Savadak vel man ir www.buzzillions.com... kas pec sevis ir liels mesls (raiferi pasi taisas vala no sevis, nav erta pargajieniem) bet tur var salikt i alus i 4x5 i vel SLR.

Ka ari dazada izmera Shoulder Bag.
Publicēts: 09.06.09 12:26
 citēt
es sev nopirku KATA un esmu loti apmirinata uz briezha ielas ir liela izvele.
par somam katabag.com
Publicēts: 09.06.09 12:28
 citēt
products.lowepro.com/product/Nova-200-AW,2107,20.htm
Super soma - daudz lien iekšā + pa sānu kabatām daudz aliņus var sakrāmēt :D www.lutums.lv...
Publicēts: 09.06.09 13:01
 citēt
Publicēts: 09.06.09 14:31
 citēt
Ja pleca somu,tad skaties uz Lowepro Stealth Reporter sēriju,tur ir milzīgas somas...
Citādi,padomā par CompuRover vai parasto Rover mugursomu.Tik tur jāskatās,cik daudz salien iekšā no fototehnikas.
Publicēts: 09.06.09 14:36
 citēt
Man nākamā soma drīzāk būs laikam kkas no DOMKE. Iesaku low-profile somas, nav ko zīmēties ar lowepro, nikon, canon uzrakstiņiem uz somām, "brāļi" ar nav idioti un zin ko zog.
Publicēts: 09.06.09 14:38
 citēt
Tikai Stealth Reporter plecu somu. Ir sērija, kur bāž arī laptopu 15 collu, 550AW laikam, ideāla, ja jālido ar lidmašīnu. Var sabāzt lielo spoguli, 3-4 objektīvus, zibzpuldzi, rezerves zeķes un apenes, jā, arī aliņiem un kafijas termosam vieta atradīsies. Ideāla klimata izturība (lietus laikā)...
Publicēts: 09.06.09 14:42 labots
 citēt
es ar par KATA: pasuti.lv/index.php?cPath=406_408.
pašam ir pasuti.lv/product_info.php?cPath=406_408&products_id=22463
dārgi? jā, bet citu ilgi nevajadzēs. droša, ērta, praktiska u.t.t.

no uz pleca karināmajām iesaku CRUMPLER - crumpler.eu/?categroy=Photo_Bags&page=products&category=3.
tiesa gan, visai neērti, ja salikta iekšā gana smaga tehnika...
Publicēts: 09.06.09 15:08
 citēt
mugursoma ir labakas ikas izdomats. katra zinjaa dazreiz kad neko lidzi nenemu daudz, tad panemu mazo fotosomu uz pleca. .via cik tas ir neerti pec mugurenes..
Publicēts: 09.06.09 15:56
 citēt
Neko labāku nevaru ieteikt , ļoti laba soma , pa ļoti simbolisku cenu www.neostore.lv...
Publicēts: 09.06.09 16:22
 citēt
Man pašlaik ir 3 somas un mans ceļš līdz atziņai, ka universālu lietu nav ir bijis ērkšķiem klāts arī šajā jomā. Savulaik tika arī izslimota vēlme pārnēsāt visu savu fotoekipējumu uz muguras ar domu "ja nu savajagas". Viena tāda megasoma, protams šad un tad ir noderīga, bet lielajam vairumam gadījumu tomēr ir iepriekš jāpiedomā kurp un ko darīt es dodos.
Katram uzdevumam un katrai videi ir savējā - pilsētai un mazajiem izbraucieniem Lowepro SlingShot 200 AW, laivām un citiem ekstrēmiem slapjumiem - Lowepro DryZone Rover, megasoma - Lowepro Pro Trekker AW II.
Publicēts: 09.06.09 16:31 labots
 citēt
Mugursomas "tīrā veidā" man ne visai tīk, jo nav ērtas operatīvai lietošanai, nēsāt visu savu mantu uz muguras arī nav vajadzības...:)
Tādēļ mana izvēle:

- pleca soma "Tamrac Pro8" nopietnākiem fotodarbiņiem- tajā lien gana daudz, pirku pēc kritērija, lai ielien body ar gripu un pieliktu 70-200/4L ar blendi. Pasūtīju BFS (toreiz)- izmaksāja 66 Ls:
www.tamrac.com...

-Un "pusmugursoma" Lowepro SlingShot pastaigām un ceļojumiem. Pērn biju aizņēmies 300 modeli, toreiz šķita bik pa lielu. Tad nopirku sev 200 modeli (30 Ls "no rokas")- tas savukārt liekas bik pa mazu. Vajadzēja tomēr ņemt lielāko.
Bet princips ļoti ērts- viena liela lence šķērsām krūtīm. Var nēsāt gan uz muguras, gan, pagriezt uz vēdera un izņemt aparatūru, nenoņemot somu.
products.lowepro.com...
products.lowepro.com...
Publicēts: 09.06.09 16:31
 citēt
Snow:laivām un citiem ekstrēmiem slapjumiem - Lowepro DryZone Rover

Nu laivās tehniku šai neuzticētu :) Tad vajadzētu ko no ORTLIEB sērijas. Ikdienai šķiet neērtas, bet toties izteikti drošas.
Publicēts: 09.06.09 16:32 labots
 citēt
tik tiesham ir svarigi izvertet KAM vajag somu
man ir divas.

liela KATA 1N30 (lidmashinu rokasbagāžas izmeros iet)
tajā var salikt itin visu kas man ir no tehnikas + ja dodas uz ilgāku laiku ārpus mājas ir rezerves drēbes kur ielikt. ērti,jo or mugursoma un atra piekluve kamerai no viedokla ka var pagriezt uz vedera un iznemt kameru no saana.

maza Lowepro plecasoma, kuru nemu ejot uz preskonferencem un citam nenozimigam vietam,kur somaa ir jabut TIKAI kamerai, zipenei un apliecibai.

ta blatoshana ar visu ka staipishana neatmaksajas.. :D

turklat smagumu nesashana uz pleca.. pajautajiet labak kadam dakterim kos shis ska par 10kg staipishanu uz pleca..
Publicēts: 09.06.09 16:42
 citēt
jons:
Snow:laivām un citiem ekstrēmiem slapjumiem - Lowepro DryZone Rover

Nu laivās tehniku šai neuzticētu :) Tad vajadzētu ko no ORTLIEB sērijas. Ikdienai šķiet neērtas, bet toties izteikti drošas.

Lowepro DryZone Rover somai apakšējais nodalījums ir absolūti hermētisks (gatavots no tāda pat materiāla kā Ortlieb hidromaisus taisa ar visu ūdensnecaurlaidīgo rāvējslēdzi). Iekšā ir vēl viens nodalījums no parastā biezā neilona materiāla. Ātrumā no viņas izņemt neko nav iespējams, bet ne jau tam šamā domāta. Ūdens drošība viņai ir uz goda. Ir nācies pēc owera pa Raunas krastu skriet peldošai somai pakaļ :)
Publicēts: 09.06.09 16:55
 citēt
Paldies Alvil par jautājumu:) Man tas tieši tagad arī ļoti aktuāls, meklēju savu ideālo somu.
Publicēts: 09.06.09 17:07
 citēt
alora:Paldies Alvil par jautājumu:) Man tas tieši tagad arī ļoti aktuāls, meklēju savu ideālo somu.
ideāla soma ir tik pat neiespējama, kā ideāls vecis
Publicēts: 09.06.09 17:16
 citēt
negativs esi parsteidzigs savā apgalvojumā!
Publicēts: 09.06.09 17:20
 citēt
negatIvs:
alora:Paldies Alvil par jautājumu:) Man tas tieši tagad arī ļoti aktuāls, meklēju savu ideālo somu.
ideāla soma ir tik pat neiespējama, kā ideāls vecis

+1
Publicēts: 09.06.09 17:25
 citēt
ironia:negativs esi parsteidzigs savā apgalvojumā!
apgalvojums pārdomāts un pamatots
Publicēts: 09.06.09 17:28
 citēt
man ir divas somas. viena vienkarshs crumpleriitis mugurene, ar iznjemamu iekshu tehnikai, + maza un neuzkritosha, - ko lidz ka kaut kas ir ielikts augshaa, pie tehnikas tikt gruuti, jo raaveejsleedzis tikai viens. otra ir stealth reporter 650, nu, tur iet iekshaa 2as kameras, objektiivi, paaris zibenes, 1,5l miniitis karstaakai dienai vai 2 ali, virsuu var uzlikt dzhemperi, laadeetaji, filtri, vadi vienmeer liidzi, bet nu pa 300m visi redz, ka liela soma, un nav no tam vieglakajam.
Publicēts: 09.06.09 17:42
 citēt
man ir lowepro rezo 190 šķiet

ērta tikai transportēšanai. ikdienā ar viņu pārvietoties vai vazāties pa mežu vai kur citur offroadā ir neērti. toties ir speciāls apvalks ko uzvilkt lietus laikā. ieiet iekšā d300 ar 18-200 un vel vismaz divi objektīvi + man vel iekšā parasti stāv ārējais cietais disks. kautkāda maza kabatiņa arī ir.
Publicēts: 09.06.09 18:49
 citēt
to var just gudri :)
Publicēts: 09.06.09 19:05 labots
 citēt
man ir Lowepro computreker - biju ĻOTI augstās domas par to, līdz nesaplīsa viens no 2 raiferiem. Tiesa lietoju jau 3. gadu un nesaudzīgi. Ietilpība laba. Iet iekšā 5D + 70-200, tad vēl atliek vietas zibsenei apakšā, vēl vienam body + trigeriem un vēl 4 stikliem un vēl vienam body, tipa 50D. Ārpus kabatā var iestūķēt pāris lādētājus, paliek vieta 2 -3 aliem . Ar gumijotām saitēm var pievienot statīvu somas aizmugurē, ir vieta portatīvajam, īpašā nodalījumā. Tad vēl + lietus čehols. Nopirku pa 50 ls, ar mazu atlaidi
Publicēts: 09.06.09 19:35
 citēt
man 4-as, bet firmu ne-1-nai nezinu teikt, izņemot vissenāko - 19 rubul krievu laika! :) a viena iznacjaljno pavisam mazam kompitõriņam iecerēta!
Publicēts: 09.06.09 20:58
 citēt
kroncix:Man ir Tamrac Adventure 9
www.tamrac.com...

Ieiet liels body ar gripu un 24-70 pielikts klat. Blakus var ielikt 70-200 un klat otru body, vai 2 objektivus, vai 2 zibenes. Augseja nodalijuma var salikt alu vai trigerus un citus meslus. Laptopu var ielikt aizmugure.

Man vina patik del ta, ka vina izskatas vairak pec mugurenes neka foto somas, kas man ir biezi loti svarigi ejot netik labas vietas - man patik ka mana foto tehnika paliek man.

Man ar šitā soma ir. Pagaidām mani apmierina ideāli - varu vienas dienas izgājieniem dabā sapakot visu ko vajag - body+150mm virsū, 2 zipenes, vēl viens (moš divi) objektīvs, vajadzīgie vadi un pričeņdāļi un fotonodalījumā vēl nedaudz vietas paliek pāri kkam nelielam - Teorētiski varētu ielikt arī divus body, bet tad viena zipene jāliek augšējā nodalījumā būs.
Augšējā nodalījumā man parasti binoklis, vieta ūdenim nelielā tilpumā (vai div alēniem mierīgi), bik paikai, sausām zeķēm un vēl šoto. + vēl pārvietojoties no viena dzīvokļa uz otru var laptopu ar iemest. Tā teikt mani apmierina pilnībā.
Patiešām pluss arī tajā, ka no malas vairāk atgādina parastu somu nevis fotosomu.

Protams tādien fiksajiem izgājieniem uz pilsētu (tur kamera objektīvs un viena zipene) tā būs par lielu, un ilgstošākiem ceļojumiem uz vairākām dienām būs jāņem kkāda papildus soma kur samest citas mantas (ja ar mašīnu tad no problemo protams), bet tā - ja gribas paņemt līdzi uz foto-gājienu tikai pašu nepieciešamo tad soma ideāla.
Publicēts: 09.06.09 22:00
 citēt
Alvil-atceries vienu patiesību,soma nekad nevar būt par lielu!
Publicēts: 09.06.09 22:03
 citēt
ekoists:Alvil-atceries vienu patiesību,soma nekad nevar būt par lielu!

Kāpēc nē? Piemēram- lidmašīnā, kad netiek rokas bagāžā?...:)))
Publicēts: 09.06.09 22:38
 citēt
nezinu kā priekš citiem, bet priekš manis
1. Pavisam noteikti pleca, nevis muguras soma(mugursoma liela, īsti nekad nav kur nobāzt, sviedrē siltā laikā)
2.tāda lai var ielikt kameru+objektīvu+vēl vismaz 2 objektīvus+kabatiņa kaut kādiem štruntiem
3.Pavisam noteikti bez kādas izteiktas brenda zīmes(Nikon ,canon,)jo šajos laikos staigāt ar tādu ir tas pats kas skaļi bļaut, lai tevi apzog.
Publicēts: 09.06.09 23:14
 citēt
ekoists:Alvil-atceries vienu patiesību,soma nekad nevar būt par lielu!
tas no iekšpuses. a no ārpuses?
Publicēts: 09.06.09 23:21
 citēt
Eidzii:noteikti bez kādas izteiktas brenda zīmes(Nikon ,canon,)jo šajos laikos staigāt ar tādu ir tas pats kas skaļi bļaut, lai tevi apzog.

šajos laikos visi zin kā izskatas fotosomas ar vai bez brenda, bet mugursoma krietni mazak cilvekiem liek uz tevi atskatities ar domu ko diez vins tur stiepj.
Publicēts: 09.06.09 23:25
 citēt
ir jau dažādas pleca somas, ir pat tādas, kaz izskatās pēc studenta tarbas, kurā iebāzt divas klades, pilteni un pāris bundžas alus...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):