forum.gif
The Kautiņš
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / [Slēgts] The Kautiņš
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.06.09 15:15
 citēt
ievish, nu tas "sist, kamēr mazi" ir tiešām kaut kāds slimīgs variants.. es to neatbalstu un uzskatu par anahronismu. Šodien ir brīvība, taču problēma ir tāda, ka brīvība liek vairāk domāt - un tas sitējiem un izsitējiem nepatīk, jo, kamēr sit, ir baigi vienkārši - vai nu tu sit, vai tevi sit. Kad ir brīvība, ir jāsāk domāt, un daži tam nav gatavi.. daži pat tādā mērā, ka nojūdzas.
Publicēts: 11.06.09 15:22 labots
 citēt
Eliks:... Lkz, pasaki viņai...

manis peec, Juus varat daliit teevzemi kaa vien sirds kaaro.
es jau privaati liku noprast, ja nepamaniiji, ka iejaucos
deelj publiskas aizvainoshanas attieciibaa uz personu,
kaa arii izteicu viedokli, ka atbildeet uz provokaaciju
ar provokaaciju manaas aciis ir nepienjemami
(attiecinaams uz FB vadiibu(arii ne kopumaa, bet uz personu)).
Bet savaadaak man jau nav ko mierinaat, uzskatu, ka
administraacijai ir jaabuut pietiekoshi riiciib/domaat - speejiigai tikt pashiem
galaa ar lietotaaju probleemaam/viedokljiem un to nesakritiibaam.
Publicēts: 11.06.09 15:27
 citēt
Ir tāda pavisam vienkārša lieta - ētika.
Publicēts: 11.06.09 15:28
 citēt
SL:Ir tāda pavisam vienkārša lieta - ētika.

arii taa, katram ir sava
kopeejas robezhas nenovilksi
Publicēts: 11.06.09 15:37
 citēt
Nu, lai tas cilvēks pats padomā (tas, kas aiz tām durvēm izslēgts) vai viņam patiktos, kad viesi ierodoties viņa mājā sāktu apgānīt citus viesus, tad pašu mājas saimnieku. Tāpatvien. Bez iemesla. Ne tākā te tika minēts, ka vārdi bij vietā. Neviens vārds nav vietā, ja tas ir pārgājis personiskā apvainošanā.
Es domāju, pats aizdurvēmizslēgtais noteikti rīkotos tāpat, kā rīkojas šīs mājas īpašnieki, ja nepamatoti saņemtu slapju lupatu sejā, gluži kā no pagalma puišeļiem, kas savu dzīvi lielākoties dzīvojuši uz ielas, attiecīgi pietrūcis mātes mīlestības, un vienīgais pašapliecināšanas veids ir bijis citu apgānīšana.
Miu. Zemiski.
Publicēts: 11.06.09 15:44
 citēt
Jau senie domātāji teica "Vislabākā valdība ir tā, kuru nemana".

Tam vienlīdz labi būtu jāatiecas gan uz FB, gan arī uz Latviju kopumā. Ņemot vērā to, ka, vēsturiski tēlaini izsakoties, mēs esam tikko izkāpuši no demokrātijas šūpuļa, mums vēl ļoti daudzas bērnu slimības pārslimojamas.
Publicēts: 11.06.09 15:50
 citēt
MartinK:ievish, nu tas "sist, kamēr mazi" ir tiešām kaut kāds slimīgs variants.. es to neatbalstu un uzskatu par anahronismu. Šodien ir brīvība, taču problēma ir tāda, ka brīvība liek vairāk domāt - un tas sitējiem un izsitējiem nepatīk, jo, kamēr sit, ir baigi vienkārši - vai nu tu sit, vai tevi sit. Kad ir brīvība, ir jāsāk domāt, un daži tam nav gatavi.. daži pat tādā mērā, ka nojūdzas.

Neuzskatu to par anhronismu, mana dzīves pieredze rāda, ka dzīvē ir pietiekami daudz sūdu un jo ātrāk uzaudzē biezu ādu un spēj adekvāti uztvert kritiku, turklāt atšķirt pamatotu kritiku no vienkāršas skaudīgas diršanas, jo vieglāk dzīvot gan pašam, gan apkārtējiem. Tas, ka ir ļooooooti daudz ļaužu, kuriem vairs nav 20 un kas vispār nespēj nevienu kritisku teikumu viņu virzienā adekvāti uztvert, arī ir fakts, bet ne tas labākais attīstībai un izaugsmei.
Ja nespēj uztvert citu kritiskas piezīmes, tad plašā publiskā telpā tādiem cilvēkiem nav ko degunus bāzt...

P.S. Es nerunāju par bezsmadzeņu sitējiem, kam galvenais ir kādam uzkakāt uz galvas, es runāju par saprātīgu kritizēšanu, bet bez liekām puķītēm.
Publicēts: 11.06.09 15:54
 citēt
Ievish, hmm, nu nezinu, tieši fotobloga pirmsākumos šeit bija daudz labas kritikas, par šodienu nezinu, mazāk piedalos foto sadaļā. Lai gan jāatzīst, ka Tev taisnība, taču es tādu kritiku nesauktu par sišanu. Ar sišanu saprotu naturālus uzbraucienus, norādīšanu uz īsto vietu, utml.
Publicēts: 11.06.09 16:00
 citēt
..bet ir viena maza nianse - ir starpiiba tachu vai
taa ir privaata maaja vai pupliski pieejams nams?
privaataa maajaa Tu ieluudz viesus, kuriem uzticies, kurus zini utt
publiskaa namaa naak visi, kam sirds kaaro ar dazhaadiem
uzskatiem/viedokljiem/raksturiem. lai uztureetu kaartiibu
shaadaa telpaa, ir jaabuut speejiigam vienoties ar klientu un vinja
uzskatiem/viedokljiem/raksturu nevis paraadiit durvis vai ievilkt ar
kaaju pa pakalju.. protams vienkaarshaakasi variants
"- nepatiik - ir durvis, var arii aizveert no otras puses!",
bet probleema jau ar to netiek atrisinaata, a "variants" paliek
arvien populaaraaks
Publicēts: 11.06.09 16:01
 citēt
Ievish, vot es apshaubu tavu apgalvojumu, ka tie, kas sisti kamer mazini, vieglak uztver kritiku, kad izaug! manuprat ir tiesi preteji, tie, kam pari birushas parmetumu, njirgashanas, ignoreshanas un citas parmetumu pilnas veetras, tie, kad izaug, paliek tadi pashi, jo vinus vairs neviens nesoda, bet vini, kaa dzedovshchina armijaa, turpina sho ceelo un patieso un VIENIGO vinuprat pareizo audzinashanas metodi. Bet tad, kad kads pamanas aizradit viniem pashiem, tad seko tapati maza, neatzita un neviena nemileta berna sindroms un ieraushanas savaa chaulaa un visas pasaules nosodiishana.

ps dzive nav rozu darzs, piekritu
Publicēts: 11.06.09 16:05
 citēt
lkz, labs salidzinajums! taisniba, fotoblogs ir publiska telpa un katram sheit ir savas tiesibas un pienakumi. tomer piekritis, ka ja kads saks skalji lamat un uzbrukt cilvekiem, piemeram, centralaja stacija, tiks izsaukti municipaalji un sho cilveku izsviediis, pat no publiskas telpas?

attieciba par to vai atrisinasies problema vai neatrisinasies, nezinu, neesmu banu piekritejs, bet nevelti, man liekas, tas bija biedrs Berija, kas teica par to cilveku un problemu lidzsakaribu... diemzhel tada ir dzive, kas nav rozhu darzs.
Publicēts: 11.06.09 16:21
 citēt
Cik sapratu, mēs runājam par dažādām lietām. Es nerunāju par ģedovšinu, es runāju par kritizēšanu, un to teicienu par "sist kamēr maziņi" arī attiecinu uz to.

Vispārināts piemērs no fotobloga - jauns lietotājs, patusē pa vortālu, piedalās kādā plenērošanā / pirtī, sapazīstas ar ļautiņiem, kas paskatās uz jauno censoni un nodomā - re, kāds jauks un draudzīgs cilvēks! Tad, nu, jaunais censonis turpina likt bildītes, kurām pēkšņi ir milzīga piekrišana no kopīgo plenērotāju / pirtotāju puses, kuri tā arī neviens nepasaka, ka bildes ir sūds, bez satura un formas, jo cilvēks taču labs. Un tā nu šādi jaunie censoņi izvirzās labāko reitingos ar saviem vājajiem darbiņiem. Ienāk citi iesācēji, paskatās - re, kādas bildes ražo labākie "fotogrāfi" un mēģina tiem līdzināties, jo šis ir populārākais LV foto vortāls. Un tā rodas fotomīļu masas ar visai abšaubāmu izpratni par labu foto. Tā, protams, nav absolūta patiesība par visiem Fotobloga lietotājiem, bet tādu ir pietiekmi daudz... Ja portālu uztver adekvāti, kā fotomīļu kopienu - viss kārtībā, nav problēmu, ja kā piemēru, kur meklēt labas bildes - jau bēdīgāk.
Publicēts: 11.06.09 16:21
 citēt
Shadow:

attieciba par to vai atrisinasies problema vai neatrisinasies, nezinu, neesmu banu piekritejs, bet nevelti, man liekas, tas bija biedrs Berija, kas teica par to cilveku un problemu lidzsakaribu...

ideāli! jautājums tikai ir, vai ta saucamā °problēma° tiešām bija problēma? Vai paši °izgatavojāt° to ne no kā...
Publicēts: 11.06.09 16:29
 citēt
Eu jaunajā Ogres MAXSIMA ko šodien atkļaja esot Austres Nr.3 uz leduss pa 0.49Ls gab!! un skābulis lapss pa 0.99Ls! Ljapotaaaa!
Publicēts: 11.06.09 16:31
 citēt
Ievish, saprotu, ko tu saki, tachu vienu bridi tavi apgalvojumi aiziet druscin netaa, kaa uzskatu es.
Es tev pateiksu citu piemeru, varbut taa mes varesim saprastie,
ienak jauns cilvekcins kas tiko nopircis ziepiti. ieliek divas bildes ar suniti, vinu ar kakjiti. vinsh tiek izsmiets, jo taa tachu ir pokemonu maksla. cilveks noliek foto pie malas un iet ara dzert alinju ar draugiem. kads iedod pameginat heroinu un pec paris nedelam cilveks ir atkarigs narkomans.
ienak jauns cilvecins, kas tiko nopircis ziepiti. ieliek divas bildites ar suniti, vienu ar kakjiti. vinam tris citi pokomoni uzslave par forsu dzivniecinu, kads ieedod linku uz [url=www.fotoblog.lv/sch/10.]www.fotoblog.lv/sch/10.[/url] Lietotajs ieinteresents izlasa, vinam tikusi ari nepelnita atziniba. vins skatas, kas notiek talak. hmm, kapec pie citu bildem ir 100 pateicibas, a man tikai 2? a kas man salika sos pieciniekus? vai, tadi pashi losishu kaa es. a kaa lai dabut meista atzinibu? oo, izradas ir tada lieta ka fotoshops...

inuks, alvils, rolands, un vel simtiem citu labu piemeru, kad ar pacietibu, laipnibu, izpalidzeshanu, palidzeshanu, uzmundrinashanu, uzlielishanu, aizradishanu un citam POZITIVAM emocijam cilvekam atver pasauli uz foto.

esmu par to
Publicēts: 11.06.09 16:34
 citēt
bet atljaushos paturpinaat.
ir viens iznjemums manis uzburtajai utopijai. un taa ir nespeja atshkirt draugu no fotograafa. esmu tam izgajis cauri, pat tagad izvairos veerteet Elika bildes, jo tas vienkarsi ir gruuti tiri cilveciski.

es esmu pret swingeru pirtiim kad sabalso del draudzibas nevis del rezultata
Publicēts: 11.06.09 16:36
 citēt
Es ar brīnos par to ka nedrīkst "sist jauniņos". Jaunajiem ir diezgan svētīgi, ja pasaka, ka bildes sūds, ja tas tā ir. Protams, ja jaunajam ir vēlme kaut ko darīt lietas labā un uzlabot savas bildes. Ir nepatīkami saņemt uzdirsienus par bildēm, bet savādāk jau nevar neko iemācīties.

Protams, internets nav labākā vieta kur mācīties bildēt un saņemt kritiku, bet 555 likšana pilnīgi noteikti nestimulē progresu. Žēl ka erfoto vairs nav kā bija agrāk, pat ņemot vērā, ka manas bildes tur diezgan regulāri ignorēja vai kritizēja. Cik te esmu skatījies, tad nepamatota kritika bildēm nav nemaz tik izplatīta lieta. Drīzāk medus nešsana par sūdiem
Publicēts: 11.06.09 16:37
 citēt
Lunis:Eu jaunajā Ogres MAXSIMA ko šodien atkļaja esot Austres Nr.3 uz leduss pa 0.49Ls gab!! un skābulis lapss pa 0.99Ls! Ljapotaaaa!

Kas ir skābulis?
Austeres man ne aļo, moš skābulis ieinteresēs :)
Publicēts: 11.06.09 16:37
 citēt
Shadow, es sapratu :) Vienkārši mums dzīves uztveres un izpratne par šo jautājumu maķenīt atšķiras.Vēl varu piebilst, ka lielākoties tie, kurus slavē, nedomā, ka viņi dara ko nepareizi - lielākā daļa vienkārši notic uzslavām.
Publicēts: 11.06.09 16:38
 citēt
SL:
Lunis:Eu jaunajā Ogres MAXSIMA ko šodien atkļaja esot Austres Nr.3 uz leduss pa 0.49Ls gab!! un skābulis lapss pa 0.99Ls! Ljapotaaaa!

Kas ir skābulis?
Austeres man ne aļo, moš skābulis ieinteresēs :)

Skābulis ir sausais vīns ;)
Publicēts: 11.06.09 16:38
 citēt
Ak dies, kādu kariņu te mūsu leģendārais NG uzprovocējis!
Ja par ER Foto- domāju, ka Elika uzskats ir bik tendenciozs. Tur sākumā bija diezgan jauka atmosfēra- gan fotomākslas, gan tusēšanas ziņā. Protams, katrā kompānijā pa reizei iemanās kāda melnā avs , bet nebij tur tādu "netīru" un rupju kašķu kā šeit dažreiz.
Vismaz es tur labprāt apgrozījos vairāk tusiņa , ne tik mākslas dēļ, jo ar gadiem esmu paslinks palicis šedevrus medīt...:)
Diemžēl ER bija švaka "datortehniskā bāze" un portāls priekš manis kā lietotāja palicis nekomfortabls, `daudz tautas tādēļ aizgāja prom.
Šeit jūtos gana labi un pat interesanti- gan forumā "foto-kautiņus-detekīvus-Ļubenes" palasīt , gan pašam ar kādu kareivīgu Olimpistu pakašķēties...:)
Vecā padomijas multenē vienam runčam bij labs teiciens: "Ребята, давайте жить дружно ".
Ko mums jādala?
Publicēts: 11.06.09 16:39
 citēt
Tad kādēļ tiem, kas iestājas pret to pašu (swingeru pirts fotogrāfiem), tiek liegta pieeja fotoblogam? :D

Shadow:es esmu pret swingeru pirtiim kad sabalso del draudzibas nevis del rezultata
Publicēts: 11.06.09 16:45
 citēt
sandijs, tavs jautajums nav uzstadits korekti, un man pareizak butu neatbildet vispar. bet sodien poha, gribas pafilozofet, un ir 3 brivas minutes, tapec teiksu, ka galvenais iemesls, kadel tiek liegta pieeja fotoblogam ir nevelesanas saparast pamata lietas: neparkapt likumu (aizvainojot citu lietotaju godu un cienu) un nerespektejot administraciju. diemzel tas otrais variants ir visslidenakais, tomer atcerieties: portaalaa adminiem vienmer ir taisniba
Publicēts: 11.06.09 16:47 labots
 citēt
Ievish, jaa, tie, kurus saslavee tik talu, ka no savas "maakslas" sak taisit izstades, ir nozhelojami. bet zini, es macos domat atverti, un uztver savadakas lietas un cilvekus, neka esmu pats. iespejams, ka lidzsvaram vajag ari tadus, lai varetu aiziet uz istadi un pateikt "bac, ka tadus sudus var pie sienam karinat!" ;)
Publicēts: 11.06.09 16:50
 citēt
ievish:Un tā nu šādi jaunie censoņi izvirzās labāko reitingos ar saviem vājajiem darbiņiem. Ienāk citi iesācēji, paskatās - re, kādas bildes ražo labākie "fotogrāfi" un mēģina tiem līdzināties, jo šis ir populārākais LV foto vortāls. Un tā rodas fotomīļu masas ar visai abšaubāmu izpratni par labu foto.

Manuprāt... Es noteikti atmestu naivo cerību massām iemācīt jeb vai kaut ko. Tas ir utopiski jau pašos pirmssākumos.

Pelēkā massa ir, bija un būs pelēka un vietā, kur šīs massas lemj par fotogrāfijas vērtību, piešķirot tām sirsniņas vai trīsreizpiecinieciņus, 90% robežās par teicamām vienmēr tiks atzītas bildes, kuras atbildīs pelēkās massas gaumei. Lai arī cik labas bildes radītu mākslinieki, tās internetā vērtē aritmētiski vidējais cilvēks. And there is nothing You can do about that.

Fotoportāliem ir jādiferencējas - vienos dzīvos snobi, citos mākslinieki, citos draugi, vēl citos pogas pavēlnieki vai amatieri iesācēji. Katra portāla biznesa plāns, vadības stils un gaume nosaka to, kāds būs portāla saturs.

Lietotājam, kā klientam, ir tiesības izvēlēties to vai citu produktu (portālu) un nolemt, kur izstādīt savus šedevrus un kurā kontā skaitīt savus virtuālos SMS latus.

Savukārt tie savstarpējie kašķi. Nu esam mēs šeit sabiedrības spogulis, esam...
Publicēts: 11.06.09 16:55
 citēt
aijaijaij Snow, un tad jau mes runajam par aariesiem, ebrejiem utt. nu nee, blogaa nedala nevienu pec Fotografa un Pelekas Masas.

sheit visi ir Cilveki, shis ir portals Cilvekam ar fotoaparatu, nevis Fotografijai

sorry
Publicēts: 11.06.09 17:02
 citēt
Shadow:Ievish, jaa, tie, kurus saslavee tik talu, ka no savas "maakslas" sak taisit izstades, ir nozhelojami. bet zini, es macos domat atverti, un uztver savadakas lietas un cilvekus, neka esmu pats. iespejams, ka lidzsvaram vajag ari tadus, lai varetu aiziet uz istadi un pateikt "bac, ka tadus sudus var pie sienam karinat!" ;)

Uztaisīt izstādi nav māksla, kurai turklāt māksla ne vienmēr ir nepieciešama ;) Bet dabūt kādus starptautiski atzītus diplomus un atzinību, tas jau varētu būt interesantāk ;)
Publicēts: 11.06.09 17:09
 citēt
Man kompozīcijas skolotāja mācija ja vēlies progresēt da jebkur tad ir blakus jābūt cilvēkam kas tev IEBILST. To var ari pievilkt klat tam ka mazos jasit kamer jauni. 555 toč nestimulē cilvēku ražot labākus darbus. Pēc pieredzes varu teikt ka tas darbojas. Skolā pamatīgi rāj mūs daži pasniedzeji ( protams tad ja tiešām tas ir pamaoti ) un tas liek saņemties un darboties labāk! Ar sūdīgiem darbiem sesijai cauri netiksi ar labiem rezultātiem. Takā labāk mož atrodiet gudrus cilvēkus ar ko dzīvajā parunāties, netikai ineta vidē.
Publicēts: 11.06.09 17:21
 citēt
Ievish, es biju domajis mazliet savadak. Bet ceru, ka tu saprati, un vienkarsi turpinaji domu. Nekad neesmu redzejis, par ko dod starptautisku diplomu un atziniibu, ja runajam par portaliem (photosight, devian utt) tad domaju ka ari tur ir virtuve, ari tur ir draudziba, ari tur ir iespejas uzlaboties.

arturso, tev ir taisniba. attieciba 555: vecaa labaa atbilde, lieciet 2, lieciet 1, pamatojiet un viss bus labi! to nu gan es zinu, ka VISIEM neiemacisi KRITIZET, tapec paliks draudzigie patik 555 utt, bet lai jau. tas ko mes varam darit ir pashiem balsot svadak.
Publicēts: 11.06.09 17:23
 citēt
nelaime taada, ka ne vienmeer var izshkjirt, vai tie cilveeki ir tik gudri. izskataas ka daudziem tas gudriibas raadiitaajs ir tajaa skalaa kaa/kur/vai pliku zakji pastumt zem cuuku sildaamajaam lampaam. un ja veel shiis diskusijas notiek kolektiivu orgjiju laikaa, tad diemzheel nekas vairaak kaa sleegta shuuna, kas pashtiiksminoshi baarsta 555 savam pulcinjam, neveidojas. pieljauju, ka daudziem kas shiis gudriibas izpausmes no malas veero tas shkjiet vieniigais pareizais celsh pa kuru virziit savas fotoizpausmes.
Publicēts: 11.06.09 17:40
 citēt
es domāju, ka visi man piekritīs, kad kamēr tas neaizskar cilvēktiesību pārkāpumu un vardarbības tēmu, tikmēr katrs pats izvēlas kā audzināt savus bērnus ;)
Publicēts: 11.06.09 17:43
 citēt
jaa Elik. katrs pats audzina un dazhi vecaaka gadagaajuma kungi censhas paaraudzinaat :D
un kaut kaadas skritiibas peec sanaak ka tieshi sho pavecaako kungu noreejeeji beigaas tiek izbanoti...
taads ir sausais atlikums...
Publicēts: 11.06.09 18:16
 citēt
Shnjirk, tur jaiedzilinas, ta pa virsu nedrikst. patiesiba tadi komentari, ka tavs, izraisa pavisam nevajadzigu, parpratumu pilnu cepienu, ka reulztata kads apvainojas, kads tiek aizvainots un vel trakak - ar kaunu padziits. mes to gribam? nee. nu tad komentejam ar cienu, izlasot temu pilniba. tas taa. lai mazliet aizstavetu Eliku :D
Publicēts: 11.06.09 18:23
 citēt
A Eliks pats Liels, a Schnircks mazs... kaada aizstaaveeshana... :D
Publicēts: 11.06.09 18:30
 citēt
Shadow par 555 laikam esam vienispratis un tur neko nepadarit...Viss atkarigs no pasas publikas.

Par erfoto. Klau tak apvienibai REfoto bija kopejs tuss kur bija Erfoto + blogs. Vaitad bij tik traki? Nez man personigi nelikas ka ta klaji apbizhotu kadu...
Publicēts: 11.06.09 18:51
 citēt
nav jau runa oar ERfoto (rispekt un taa), bet par daziem konkretiem lietotajiem no ERfoto.
Publicēts: 11.06.09 18:52
 citēt
Isteniba bedigi ka ERfoto taa paleninajis gaitu, tur man liekas ir tas, kas nav blogaa, un ko isteniba es nemaz negribetu blogaa.
Publicēts: 11.06.09 18:57
 citēt
Uz doto bridi ir gaita mazliet palelinata bet par to tiek runats biedriba ka veikt izmainas. Es jau ka optimists domaju viss bus ka agrak :)))) Tik japaciesas. SPORT MIR DRUZBA :)
Publicēts: 11.06.09 19:44
 citēt
zhvachka ;)
Publicēts: 11.06.09 22:15
 citēt
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4