negatIvs:pēc bildēm, labības lauku īpašnieks, varētu sameklēt un piedzīt kompensāciju par izbradātajiem un visādi citādi pieķēzītajiem laukiem
tieši tā! Un par lauku izbradāšanu atbildību nes visi tie, kas to lauku ir izbradājuši, gan fotogrāfs, gan modele(-is), gaismotāji un pārējie ziņkārīgie... Ja izbradā mazliet un akurāti, skāde varētu būt uz piečuku par materiālajiem zaudējumiem, par atļaujas neprasīšanu utt varētu būt bezkaunīgāks rēķins, atliek tikai noķert procesā, vai pierādī, ka bildē redzamais lauks ir tieši šim saimniekam piederošs...
radītās mākslinieciskās vērtības nepārsniegs[ cik var manīt no galerijas bildēm un reportāžām], laukam nodarītā kaitējuma apmērus + vēl saimniekam nodarītais morālais kaitējums. vispār par tādiem gājieniem vajadzētu atbildēt, nedomāju, ka iepriekš viss bija saskaņots ar zemes īpašnieku
Pie mums jau daudzas lietas nav aizgājušas līdz apziņai - mūsu čiekuri (valdība un ierēdnīši) ir mūsu sabiedrības spogulis - vieni pazog mazliet, citi pa lielam kad kliegt par lieliem zagļiem, tad savu mazo zādzībiņu neviens neuzskata par vajadzīgu atzīt par pārkāpumu... bet te der atcerēties, ka fakts - ka kāds zog vairāk vai taisa lielas šmuces, nepadara paša mazo zādzībiņu vai šmucīti par godīgu rīcību vai nešmuci...
Tur jau tie "sū..." ka daži ir vienlīdzīgāki par pārējiem... Dž. Orvels "Cūku ferma" Vieniem pašrocīgi zīmētam ķieģelim un patvaļīgi aizsētotai tauvas joslai aizstāvībā nāk "nekorumpēta" vietējā vara un tās pārstāvis, vai aklas mīlestības apmāts vaukšķis ar gariem ilkņiem...
norchapersonigi:Te nesen bija kāda diskusija par to, kas īstenāks bilžu īpašnieks - fotogrāfs vai modele. Un Palaidniex tur izmeta domu, ka viedokļu nesaskaņa var beigties par sliktu fotogrāfam - ka šo juridiski un fiziski drīkstēšot iespaidot.
Skatos te vienu otru foto stāstu par modeles bildēšanu labības laukos ... nekur nav GPS koordinātu, lai labie samarieši (nu tie, kas stāv juridiskā sardzē pie modeles ķermeņa) pārmaiņas pēc informētu arī šo labības lauku īpašniekus, ka, lūk, tur un tur ir bildes, kur redzams, ka gaismotājs, fotogrāfs, modele un vēl bariņš ieinteresēto ir jūsu zemes gabalā radījuši mantu ar pievienoto vērtību. Šeit ir viņu koordinātes rēķina piestādīšanai, tā teikt.
Ko domājat par šo labticīgo izpausmi? Vēlams, lai pirmie atbild tie, kas uzskata, ka fotogrāfs-neģēlis attiecībā pret modeli ir juridiski kastrējams. Bet otrie lai atbild izbradāto auzu un rudzu lauku īpašnieki. Varbūt ir kāds pamācošs vai neparasts stāsts šajā sakarā?
Kas ir GPS koordinātas. Ar ko tās atšķiras no GLONAS un GALILEO.
Global Positioniong System, un ir pilnīgi vienalga vai tras ir GLONAS, EGNOS, NAVSTAR Un nav svarīgi vai tās koordinātas iedod Magellan, TomTom, Nokia, USB GPS antena...
norchapersonigi:"Kas ir GPS koordinātas. Ar ko tās atšķiras no GLONAS un GALILEO."
Man nav pārliecības pat par ANO pastāvēšanas jēgu, kur nu vēl par tevis minēto. Bet lai dzīvo! /atļauju/
Ģeogrāfiskās koordinātas, kuras lieto globālās pozicionēšanas sistēmās ir WGS - 84. Latvijā pielieto LKS - 92, jeb latvijas ģeodēziskā koordinātu sistēma.
Ir pilnīgi vienalga ka Latvijā piemēro LKS - Latvijai nav NEVIENA pozicionēšanas sistēmas satelīta Manispēc tas var būt GLONAS vai EGNOS, vai NAVSTAR... Kā vienmēr Latvijā ir savs LKS, vēl derētu latvijai uzražot Liepājas rajona vai Raunas novadas globusus...
Kad braucu bildināt, nekad neriskēju palikt ar sadurtām riepām un izsistiem stikliem , man naf grūti ieiet pie saimnieka un sasveicināties, kā arī palūgt atļauju ... Bet rūcējam un nītiķim to nesaprast!!! Pat uz Daudas ūdenskritumu, kur visi brauc kā varenie, ja vien tiek pāri žampām, es iegāju pretējā pusē ceļam mājā un palūdzu atļauju iebraukt. Bet saimnieki stāavēja ar vaļējām mutēm... ko tādu nebija gaidījuši... un bija jauka iepazīšanās, saimnieki vēl pastāstīja labas vietas un DEVA SVĒTĪBU. Gan man, gan viņiem garastāvoklis strauji pacēlās Bet rūcējam un nītiķim to nesaprast!!! Savu laiku pie Ineša ezera arī ar Folkmani noorganizējām fototusu, iepriekš iebraucām pie saimnieka un sarunājām... kaimiņlaukā pļāvēji brīnījās, kā tā, parasti ar suņiem norīdot, bet mums neko nesaka Bet rūcējam un nītiķim to nesaprast!!!
palaidniex:Ir pilnīgi vienalga ka Latvijā piemēro LKS - Latvijai nav NEVIENA pozicionēšanas sistēmas satelīta Manispēc tas var būt GLONAS vai EGNOS, vai NAVSTAR... Kā vienmēr Latvijā ir savs LKS, vēl derētu latvijai uzražot Liepājas rajona vai Raunas novadas globusus...
Jāpiekrīt Haidukam - cilvēki aizmirsuši vienkārsu lietu palūgt atļauju, vispār parunāt, palūgt atļauju, sarunāt vai kā citādi vienoties aizmirsuši. Visiem viss pienākās un visiem visu dodiet, tagad un tūlīt un pats galvenais - neviens nav atbildīgs par saviem darbiem...
palaidniex:Ir pilnīgi vienalga ka Latvijā piemēro LKS - Latvijai nav NEVIENA pozicionēšanas sistēmas satelīta Manispēc tas var būt GLONAS vai EGNOS, vai NAVSTAR... Kā vienmēr Latvijā ir savs LKS, vēl derētu latvijai uzražot Liepājas rajona vai Raunas novadas globusus...
Gribēja palaist, bet .....
Vajadzīgs kādam izņemot palaidējus tas satelīts ar LKS koordinātām... Latvietim tak vajag vienmēr izdomāt savu velosipēdu... Krieviem skaidrs GLONAS ir jēga - ir militārais resors, kam to vajag, ir pietiekami liels nemilitārais tirdziņš utt...
Vajadzīgs kādam izņemot palaidējus tas satelīts ar LKS koordinātām... Latvietim tak vajag vienmēr izdomāt savu velosipēdu... Krieviem skaidrs GLONAS ir jēga - ir militārais resors, kam to vajag, ir pietiekami liels nemilitārais tirdziņš utt...Lai iekļautos kopējā Eropas tīklā un ateiktos no ASV militārās GPS sistēmas.
Tas viss ir tikai jautājums par to kuram mākoņtēvam ieskaitīt naudiņu. Kāda jēga militārajam resoram iekļāuties krieviešu vai eiropiešu vai amurikāņu tīklā... Domāju, ka natoi visticamāk izmanto amurikāņu sistēmu, tākā mēs esam nato, tad jēga no EGNOS ir tikai tāpēc, lai kādam tiktu kāda prāvāka kapeiciņa, vai arī es neko nesaprotu... Privātajam lietotājam vispār ir pie vienas vietas, kas viņa navigācijas vai pozicionēšanas ierīcē iedod to koordinātu, galvenais lai tā ir =/- pareiza, bet ne pat to šeit ir stāsts. Ir aizgājis offtopiks, jo manuprāt ir pilnīgi vienalga kas nortāda to koordinātu, ja esi svešā laukā iekāpis izbradāties...
blac:Iesaku Fotoblagam iesēt savu labības lauku, izrakt savu jūru, iestādīt savus mežus, sabērt savus kalnus, palaist savu sauli.
Tāds kā joks... Labāk vienkārši aiziet un sarunāt ar privātās teritorijas īpašnieku, nevis sēt savu jūru, izrakt mežu, stādīt kalnus vai uzbērt savu labības lauku...
Man mājās ir tāda grāmatele kāda Jenķu advokāta sarakstīta pēc kuras savus slavenos drastisko "model release" būvēja mums labi zināmais Dreef . Būdams dzeks analītisks viņš bij labi sapratis tos USA jurista paskaidrojumus un ieteikumus lidz ar to pēc šīs gramatels rakstītos model release varētu nosaukt "Dzelžaini Visiem dzives gadijumiem" . Ir arī otra bix "Populārāka" grāmata ne tik "Juridiski bezkaislīga" tur atkal katram stulbenim saprotamā valodā gandrīz vai komixsos paskaidrotas "Modeļu atļaujas" principi un zemūdens akmeņi to gan iesaku palasīties jebkuram "Lamerim" kurš kruts grib isstīties Saucaas viņa "A Digital Photographer's Guide to Model Releases Making the Best Business Decisions with Your Photos of People, Places and Things" autors ir Dan Heller 288 lpp maksā ~30 USD , bagātigi ilustrēta un ar piemēriem varētu pat teixt komixsiem
Haiduks:Kad braucu bildināt, nekad neriskēju palikt ar sadurtām riepām un izsistiem stikliem , man naf grūti ieiet pie saimnieka un sasveicināties, kā arī palūgt atļauju ... Bet rūcējam un nītiķim to nesaprast!!! Pat uz Daudas ūdenskritumu, kur visi brauc kā varenie, ja vien tiek pāri žampām, es iegāju pretējā pusē ceļam mājā un palūdzu atļauju iebraukt. Bet saimnieki stāavēja ar vaļējām mutēm... ko tādu nebija gaidījuši... un bija jauka iepazīšanās, saimnieki vēl pastāstīja labas vietas un DEVA SVĒTĪBU. Gan man, gan viņiem garastāvoklis strauji pacēlās Bet rūcējam un nītiķim to nesaprast!!! Savu laiku pie Ineša ezera arī ar Folkmani noorganizējām fototusu, iepriekš iebraucām pie saimnieka un sarunājām... kaimiņlaukā pļāvēji brīnījās, kā tā, parasti ar suņiem norīdot, bet mums neko nesaka Bet rūcējam un nītiķim to nesaprast!!!
Vooooooooooo!! Tas ir galvenais ko nedara MUSDIENU LAMERI LOXI!! Man tieši tāpatas KĀZĀS baznicās pasākumu vietās PIRMAIS ko izdari iepazisties ar saimniekiem ar Macitajiem ar personali. un NEKADU PARSTEIGUMU vēlāk! Tas ir tas ko iemāca str`dajot ar mestariem ko NEKAD neviens neidomājās ierakstit "Populārzinātiniskās" grāmatelēs un iemācit "Kursiņos" lietas KĀ TO DARA PRAKTISKI Tas atškir EIROPU no AZIJAS , jebkur eiropā PIRMS KO DARA saskaņo ar i`pašniekiem kaimiņiem utt. Azijā [Krievijā tai skaitā] viss notiek POFIGĀ un neviens neko tadu nedara un ;oģiski ka REGULARI IEKUĻĀS MĒSLOS
Mūsdienu lameri ir ar visai izkropļotu priekštatu par to, kas viņiem pienākās un kāda ir viņu atbildība, kādas ir viņu ntiesības un kādi viņu pienākumi tā teikt...
Arī es, skatoties rudzulauka bildes, iedomājos : nez, kā pēc tam, uz izbradāto labības lauku reāģēja saimnieks?
Diemžēl, ir nācies savā zemes un ezera krasta īpašumā, saskarties ar šādiem "tūristiem" Nekad nevienam nav prasīta nauda par iebraukšanu teritorijā, lai arī teritorija tiek kopta. Laikam jau tapēc atļaujas darīt visu kas ienāk prātā: ar auto iebraukt pļavas vidū, projāmbraucot vēl iztīrīt savu auto no visādiem uzkrātiem atkritumiem. Un, protams, uz aizrādījumu, nākas uzklausīt runas plūdus par viņa tiesībām uz šīs planētas Labi, ja vēl bez rupjībām...
Nekad nav bijušas kādas problemas ar tiem, kas nāk aprunāties: velas nakšņošanas vietu, pavizināties ar laivu utttt Reizēm pat ir ļoti interesantas iepazīšanās bijušas
Pēdejo reizi, kad te www.fotoblog.lv... atbraucu, nebija kur kāju nolikt... bet bija viss ideāli sakopts. Man ir vienmēr mašīnā RiMi lielais maisiņš musoriem, un kad atstāju vietu, viss tiek nokurināts, vai maisiņos un uz konteineri Sīs trakās vietu piediršanas dēl autoturistus nekur normāli neieredz. norchik, neskrien te un nešķaudi, man tavu ieradumu naf.
CerambyX:Haiduks baigi personīgi to uztver. Kas bailīgs, tas vainīgs?
CerambyX, kurš tevi sauca, pats pievilkies. Es uzrakstu no savas pieredzes, kā rīkojos (daudzi pat neiedomājās, ka mašīnā var ielikt maisiņu un tur mest, nevis pa logu), Bet tu uzsvērti parādi, ka pēdejo reizi kur dzēri, tur visu pameti, un tagad sveto patēlo. Ej un satīri. + mātes pienu notīri no lūpām, pirms uzbrauc. Ja māte tevi , lopu, naf iemācījusi, ka vecāki cilvēki jāciena, neviens vairs tevi neiemācīs. Dzīvo un urkšķi vien, iepriecini mūs
Haiduks: CerambyX, kurš tevi sauca, pats pievilkies. Es uzrakstu no savas pieredzes, kā rīkojos (daudzi pat neiedomājās, ka mašīnā var ielikt maisiņu un tur mest, nevis pa logu), Bet tu uzsvērti parādi, ka pēdejo reizi kur dzēri, tur visu pameti, un tagad sveto patēlo. Ej un satīri. + mātes pienu notīri no lūpām, pirms uzbrauc. Ja māte tevi , lopu, naf iemācījusi, ka vecāki cilvēki jāciena, neviens vairs tevi neiemācīs. Dzīvo un urkšķi vien, iepriecini mūs
ak jel - pieej tak lietai ar humoru! Ne es Tev uzbraucu ne kā, tik pavilku aiz zoba... Bet Tu jau protams uzreiz pretī un met sejā kkādus personīgus apvainojumus par to ka es redz esmu cūka, kas visu piemēslo utt... Saņemies Haiduk - esi pozitīvāks un nemeklē visur to, ka Tevi grib apvainot
P.S. - Ja Tev tas ir tik svarīgi, tad varu arī paklapēt Tev par plecu, ka es tik labs pilsonis, ka pirms bildēšanas visu sarunā un pēc bildēšanas visu savāc. Malacis. Bet diemžēl ar savu paranoju sabojā visu šo labo iespaidu par sevi..
ja ir darbs ar cilveekiem - jebkuraa jomaaa cilveeciskaa komunikaacija speelee ljoti lielu lomu ..... to es meejginu iestaatsiit saviem "jaunieshiem"..... vinjiem muzhdien probleemas - aizdods es - gandriiz vienmeer viss atrisinaas)))
Haiduks: CerambyX, kurš tevi sauca, pats pievilkies. Es uzrakstu no savas pieredzes, kā rīkojos (daudzi pat neiedomājās, ka mašīnā var ielikt maisiņu un tur mest, nevis pa logu), Bet tu uzsvērti parādi, ka pēdejo reizi kur dzēri, tur visu pameti, un tagad sveto patēlo. Ej un satīri. + mātes pienu notīri no lūpām, pirms uzbrauc. Ja māte tevi , lopu, naf iemācījusi, ka vecāki cilvēki jāciena, neviens vairs tevi neiemācīs. Dzīvo un urkšķi vien, iepriecini mūs
ak jel - pieej tak lietai ar humoru! Ne es Tev uzbraucu ne kā, tik pavilku aiz zoba... Bet Tu jau protams uzreiz pretī un met sejā kkādus personīgus apvainojumus par to ka es redz esmu cūka, kas visu piemēslo utt... Saņemies Haiduk - esi pozitīvāks un nemeklē visur to, ka Tevi grib apvainot
P.S. - Ja Tev tas ir tik svarīgi, tad varu arī paklapēt Tev par plecu, ka es tik labs pilsonis, ka pirms bildēšanas visu sarunā un pēc bildēšanas visu savāc. Malacis. Bet diemžēl ar savu paranoju sabojā visu šo labo iespaidu par sevi..
CerambyX... man paronoja... kā nosaukt tavu uzvedību te ??? Es jaf vienam skaidri uzrakstīju, ka naf vērts dzīvot, ja visiem atļauj kakāt uz galvas. Tev morāle incāka- tu drīksti, tev nedrīkst
gatavai bildei diez vai lēti pierādīsi, ka tur tapuse un vēl, ka tapšanas procesā liela skāde cēlās. un ja pierādīsi un dabūsi ohūnu kompensāciju, šā kā tā galvenie ieguvēji būs juristi - šmuristi.
saprotama lieta, ka jāpalūdz atļauja un ka jācenšas strādāt ne tā kā kinostudija - ka 3 gadus zāle neaug!