patreiz laikam nevar mainīt- jo sabiedrība nav gatava neko darit. Ja Rigā bija protesta balsojums un sabalsoja krievus , tad cik tālu un ar kuru vietu tauta domā? Ar tiem savēlētajiem tagad turpmākie gadi jādzīvo- dažādas saimnieciskas lietas jārisina. Tad kad vajag būvatļauju vai sastrēgumā jāsēž - tad kaut kā parasti par protesta balsojumu vairs netaceras. A ta ir tīrākā pašvaldību kompetence
tieši tā, Jonatans, tāpēc no tevīm gribētos sagaidīt, ka tu raksti par to, kā tie citi štuko un bīda ģēlas, lai pārējie var lasīt un redzēt ka viss notiek. Citādi tā jocīgi sanāk, forumu tu piekakā ar vaimanām par Latvija vs. Limerika, un to, kā visi nu pat Āfrikā smiesies par Latviju (izlasi savu iepriekšējo postu, ja neatceries) bet patiesībā izrādās, ka esi baigais štukotājs un ģēlu bīdītājs.. kaut kā neiet kopā tas viss.
Martink, nju zjeel ka nespeej apvienot taadas lietas galvaa.. Ne nu vaimanaaju ne nu kakaaju, tik saku kaa ir! lasi uzmaniigaak, es rakstiiju par shtukoshanu un biidiishanu nevis tikai par sevi konkreeti, bet vispaariigi, jo nu neba es viens taads gudrs padevies. Ja neko nedariis, nekas ar nenotiks.. projekts vienkaarsh - ir 48hektari zemes, 20 mezja, projekts ir, atljaujas ar, tik pikji tagad jaadabuu + ES fondu naudas ir izfunktiereets kaa dabuut, taa ka tagad tik jaadarbojaas! Tagad iistais laiks jo taisiit!
Ar to tad arī nonākam pie secinājuma, ka ja grib, tad var, un iespējas arī ir Bet par to nekā nedarīšanu - skatoties TV, manuprāt, cilvēciņi tikai uzņem kārtējo lādiņu par to, cik viss ir šausmīgi, un tad bailēs mūk uz citurieni, baidās darīt šeit (jo te tak viss sarunāts utt.), īsi sakot - degradējas. Tāda bija tā mana doma, kāpēc nevajadzētu īpaši aizrauties degradāciju veicinošu ziņu izplatīšanu. Kāds/kāda, kurš ir labāks par to ierēdni ar 3000 Ls., var iet uz Finansu ministrijas kadru daļu un lūgt, lai pieņem viņu un atlaiž to negodīgo tanti (ja viņa patiešām ir negodīga), tad jau tā būs konkrēta rīcība un tad arī tante sāks domāt.. sēžot pie TV un interneta, un apmainoties ar info par to, ka viss ir slikt - tā nekas nemainīsies, tikai kļūs vēl sliktāk. Turklāt ir liels risks, ka viss nemaz nav tik slikt, tikai cilvēku galvās viss ir slikt.
MartinK:Kāds/kāda, kurš ir labāks par to ierēdni ar 3000 Ls., var iet uz Finansu ministrijas kadru daļu un lūgt, lai pieņem viņu un atlaiž to negodīgo tanti (ja viņa patiešām ir negodīga), tad jau tā būs konkrēta rīcība un tad arī tante sāks domāt.
bljin... iet un luugt to darbu... tur tak oranzhie salikushi visus saveejos, ibio...
MartinK:Kāds/kāda, kurš ir labāks par to ierēdni ar 3000 Ls., var iet uz Finansu ministrijas kadru daļu un lūgt, lai pieņem viņu un atlaiž to negodīgo tanti (ja viņa patiešām ir negodīga), tad jau tā būs konkrēta rīcība un tad arī tante sāks domāt.
bljin... iet un luugt to darbu... tur tak oranzhie salikushi visus saveejos, ibio...
Laba piezīme..
Zini, kāpēc daudzi neiet? Tāpēc, ka masu mediji rada iespaidu, ka viss ir slikt, nav cerību, utml. Politiķiem vienkārši nav pretestības, jo cilvēki tiek musināti.. kas tik viss slikts nenotiks, nav nekādu cerību utt. Re ka te pat ir M.Roze, kurš gatavs uzklausīt ikvienu!?
Aizies pieteikties viens, nekas nenotiks, aizies otrs, nekas nenotiks.. bet kad uz treknajiem amatiem kandidēs 10 labi kandidāti ar par kārtu labākām zināšanām, tad tas būs cits stāsts. Tad jau tā būs tā konkurence, kura ir attīstības pamatā.
Un runa nav par darba "lūgšanu" ... lūgties var žēlastību... Runa ir par konkrētu kandidātu, kurš izpēta amata posteni, iet ar saviem priekšlikumiem, ko darīs, ko sasniegs, utt. Kur ir šie spējīgie kandidāti? Varbūt uz konkrēto posteni nemaz labāka nav? Varbūt tie, kas saka, ka "ja varētu, tad strādātu tur", patiesībā nemaz negrib nonākt līdz tai varēšanai??
tie iereednju amatu tuukstoshi jau nav radiitu lai kaads tur straadaatu un kaut ko mainiitu, bet lai saveejie sanjemtu lielas naudas un vareetu ziedot "mammai"... taa kaa nevajag shito naivumu...
es neko,bet... varbūt kāds domā ka uz tiem amatiem nekad nav pieteikušies spējīgāki cilvēki par esošajiem? Kaut kā ticu ka ir,un varu iedomāties,kapēc ir noraidīti.
Annirs:tie iereednju amatu tuukstoshi jau nav radiitu lai kaads tur straadaatu un kaut ko mainiitu, bet lai saveejie sanjemtu lielas naudas un vareetu ziedot "mammai"... taa kaa nevajag shito naivumu...
Tas nav naivums, naivums ir domāt, ka dusmojoties pie televizora kaut kas mainīsies. Uzzvanīji tai ierēdnei, pajautāji, ko viņa dara par tiem 3000 Ls? Pačakarē dzīvi viņai, ja jau Tev nepatīk, ka viņa tur ir. Pašam arī būs labāk - žults nekrāsies, būsi dusmas izlādējis un vesels!
MartinK - Pačakarē dzīvi viņai, ja jau Tev nepatīk, ka viņa tur ir. Pašam arī būs labāk
loti latvisks gajiens. ja man ir sudigs garigais tad sacakaresu ari citiem.
Tavu ideju vairak vai mazak atbalstu, bet metodi ne. Sadi rikojoties, manuprat, mes nolaidiesimies tas pasas ierednes limeni... Nevajag cakaret, bet panakt riicibu un IESPEJAMO progresu mierigaka un cilvecigaka veida.
kroncix - mana ideja bija katram pie sevis padomāt, vai tas, kas mūs satrauc, patiešām satrauc, un vai mums par to būtu jāsatraucās. Ja satraukumam neseko rīcība - acīmredzot, tas nemaz tik ļoti nesatrauc, taču satraukums tiek izmantots par pamatu, lai musinātu līdzcilvēkus. Rīcība var būt kāda darbība lai novērstu satraukuma iemeslu, vai izvairītos no tā. Bet viss ko rāda pa TV un raksta avīzēs, tam visam ir izklaidējoša rakstura nozīme, tā informācija nav vērsta uz to, lai skatītājs kaut ko konkrēti darītu.. Starp citu, Nekā personīgi vadītāja pati izplēsa no valsts 100 000 par savu mežonīgi lielo morālo kaitējumu, kurš viņai sagādāja tādas mocības.. nez ko gan viņa satraucas par ierēdņu algām?
MartinK:Starp citu, Nekā personīgi vadītāja pati izplēsa no valsts 100 000 par savu mežonīgi lielo morālo kaitējumu, kurš viņai sagādāja tādas mocības.. nez ko gan viņa satraucas par ierēdņu algām?
pa, pa pa. viens džeks Amerikā atkaliņās saderēja un vinnēja stundas laikā savācot 200$ ar uzrakstu "man nevajag jūsu naudu, jūs būsiet plānprātiņi, ja man to dosiet!" kaklā. (ja vien to vidējā dzēruma stadijā neizdomāja žurnaļugas!)
sabiedriiba vainiiga? (te taads viedoklis izskan) da kaada sabiedriiba, ibio???!!! viens videejais aritmeetiskais indiviids nevar buut speciaalists visaas jomaas... ja vinjam teoreetiski zinoshs cilveeks pazinjo, ka buushot 7 trekni gadi, kad viss kljuus veel labaak, tad indiviids tam tic. ja vinjam skoloti ekonomisti kladzina, ka ir iistais laiks njemt krediitus un pirkt maajas, jo algas tikai pieaug, vinjsh njem. tas videejais indiviids ir speciaalists zemes arshanaa, un par to vinjsh dombrovskiem, godmanjiem un shleseriem padomus neprasa...
rixweber:viens videejais aritmeetiskais indiviids nevar buut speciaalists visaas jomaas.
ne videejais aritmeetiskais, ne videejais ģeometriskais, ne videejais kvadrātiskais, ne videejais statistiskais indiviids nevar. bet tāds mazliet gudrāks var cirst zivtiņu vismaz pietiekoši, lai neticētu, tam, ko visādi švanci stāsta.
Drusciņ paskaitļoju un atradu plānu,kā glābt šo valsti. 1.Noteikt pensiju vecumu no 90 gadiem,paliks valstī tikai daži pensionāri un sociālo budžetu varēs tērēt uzreiz. 2.Ienākuma nodoklis no pirmā lata 50% apmērā 3.Atlikušo algas daļu vēl uz pusi var samazināt,ja precei Pvn pieliek 40% 4.Vēl ir visāda veida citi nodoklīši,par kuriem liela daļa neko nezin un īpaši nejutīs,akcīzes,transporta,dabas resursu, 5.Žurnālistus,fotogrāfus un visa cita veida savādāk domājošos izskaust,kā sugu,jo visur saskata tikai trūkumus. Interesants fakts-kādreiz tika uzskatīts,ja cilvēks atdod 1/10 daļu no saviem ienākumiem,nekad nevar kļūt turīgs.
ekoists:Drusciņ paskaitļoju un atradu plānu,kā glābt šo valsti.
un bgātā valsts varētu tiem kara invaldiem, kuri gan WWI, gan WWII invalīdi, piešķirt 17% atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā un 25% atlaidi iegādājoties skrituļdēļus un daiļslēpošanas slēpes savām vajadzībām.
Veči bildētāji stāstija labu stāst par šisdenas šumēšanos . PIE TAUTAS izpeld "Einārs I" un mēģina atkal visus tēvišķi pamacīt , tādā trakāka publika sāk šo raut aiz sterbeles un dures vistīt šim pie deguna uzreiz kurz gadijies kur nē "Drošībnieku pulcīņš" veikli izolē "Messiju" no publikas kura turpina šim demonstrēt dūres , šis tā arī palicis manāmā "Neizpratnē" vai tauta šo gadienā laikam vairss "Nemīl"
MartinK:Rēcīgi ir tas, ka varētu būt, ka puse mītiņa dalībnieku pat nezin, no kuras partijas Einārs ir un 90% diez vai atšķir finanses no ekonomikas.
Redz problēma jau tāda ka mums liela daļa cilvēku par šiem 20 "Post sociālisma" gadiem pilnīgi neko nav iemācijusies , vienkarši NEKO paši nedomā darīt lai viņiem nerastos exsistences problēmas. Daudzi veci cilvēki joprojām dzīvo milzīgās un dargās dzīvojamās platībās , izmanto milzum dārgus pakalpojumus un servissus. Kas pats sūdīgākais liela daļa piekopj ārkārtīgi NEVESELĪGU un dārgu dzīvesveidu. Bet galvenais ka liela daļa no publikas kura prasti nedrauzdējās ar GALVU ļoti aktīvi iet un bļauj ka viņiem "Pienākās" , es gan neussktau ka KĀDAM kautkas baig pienāktos. Man vispār PX ko valsts dara vai nedara , es 100% zinu ka medicīna mums vismaz 20 gadus ir 100% maksas , izglītība mums ir BEZMAKSAS jo maksas variants ir NELIETDERĪGA lidzekļu šķiešana , RACIONĀLĀK aizbraukt uz CITU EU valsti kur daudz auxstāka un galvenais PROGRESĪVĀKA izglītība ir BEZ MAKSAS tepat Danijā vai Vācijā ja prot izkruķities arī Zviedrijā. Es piemēram jau izdomāju samērā vienkāršu metodi kā mani senči pensionāri bez problēmām turpinās strādāt un saņemt tik vien kā par 10% apgriestu pensiju. Jebkurš KAPITĀLISMS prasa RADOŠU pieeju . Pec vienkāršas shēmas TU Neap.isisi valti VIŅA TEVI 100% ap.isis Nenodrošināsi sev neatkarīgu no VALSTS Becapu vsiiem dzives gadijumiem VALST tevi nekādā gadijumā ne no kā nepsargās. Man piemēram ne nāca ne nāk prātā kautkādi "Pensiju fondi" šis sistēmas pat VECAJĀS EU valstīs NEKAD nav korekti funkocionējuši ilgakā laika sprīdī kur nu vēl PIE MUMS Lidz ar to es to uztveru kā elementāru nodokli kurš JĀMINIMIZĒ vai no kura ir jāizvarās / jāapiet visām piejamām metodēm Pat intresantākais jau TAS ka mēs jau 5 gadus esam "Jaunā padomju savienībā" kur tāpat ka "Vecajā CCCP" mierīgi varēj braukt uz "Ziemeļiem" un rukāt melnu muti pelnīt lielo rubli un sāņemt visādus "Labumus @ atlaides" šo pašu shēmu ELEMENTĀRI var izmantot ari EU MUSDIENĀS strādājot DA KUR LABĀK PATĪK , kur vairāk maksā un kur SILTĀK Musdienu komunikāciju laikmetā mierīgi var FIZISKI nekur nemaz nebraukt UN STRĀDĀT un LV valstij gar tavu DARBU / IENĀKUMIEM / MANTU nebūs pilnīgi nekadas daļas jo tas viss FIZISKI atradīsies CITĀ pasaules malā citā jurisdikcijā CITĀ IZDEVIGĀKĀ nodokļu zonā. Kas man var aizliegt pus gadu dzīvot vienā valstī pus gadu citās pieregistrēt savu dzīvesvietu CITĀ VALSTĪ un tai pat laikā regulāri uzturēties šeit DA NEVIENS un to neviens arī neliedz Lielākā ci;vēku problēma ir VĒLME dzīvot labāk nekā viņš VAR ATĻAUTIES vai spēj noplenīt , man šādas velmes nav lidz ar to es zināmā mērā ŠO PAŠREIZĒJO Oblomu kas piemeklējis LV uztveru kā "Gaudeno dumpi" čakarē čakarē un pamēģinās mož vēl var pačakarēt beigās jau nu vizpār Apliks ar nodokļiem gaisu un ūdeni MOŽ tad ār NEVIENS NEDOMĀS kā apčakarēt ŠOS ČAKARĒTĀJUS
Man vislabākais piemērs šai ziņā ir Belģija kur ja publikai kautkas nepatīk ŠIE PIEKĀŠ , vienakrš IGNORĒ vai ELEMENTĀRI APIET stulbas normas , likumus un prasības MASVĒIDĀ PILNĪGI VISJI ņem un ignorē , rezultāc parasti ir tāds ka ITKĀ DARBOJĀS neviens neievēro NEVIENS NESODA "Un iepūt" Visunikalāko ko esmu redzējis "Pīpēšanas aizliegums" , blakus Lauku krogam tāda ka vasaras terase uz kuras KROGA izkārtne , iej iekšā pie dažiem galdiņiem NEVIENA nav , sēžam gaidam beigās aprādās OBERS atnes ēdienkarti , brīdī kad veras aiz viņa durvis IRAUGĀM pilnu RIKTĪG PIESMOLĪTU veca kroga zāli , kad šis nāk atpakāļ prasam A mēs varbūt ne tur sēžam NE NĒ viss O.K Krog esot ŠITE bet tur esot "Pīpētava" pastāvīgie klienti uzturoties TUR
Pilnīgi piekrītu Luni,ka liela daļa neko nav iemācījusies.Tā pati lielā daļa ievēl sev karaļus no tās pašas neapzinīgās daļas un nosauc to par demokrātiju.Gan vieni gan otri turpina kaut ko sev pieprasīt par to,ka viņi ir.To,ka nekas nav bezmaksas,sen jau visiem vajadzēja saprast,samaksāts tiek šā vai tā.Es piemēram neredzu to naudiņu,kuru samaksāju kā akcīzes nodokli(~0,20ls par litru) uz mūsu plašajiem ceļiem.Toties bij.sat.min.plātās ar saviem astoņiem MB.Pabraukā pa laukiem,tur vispār liekas visi ir aizmirsti.....
Yep, Lunis, tā ir - tīri mierīgi var atrasties šeit, ražot kaut ko priekš EU, firmu noreģistrēt citā valstī un varbūt pat vēl saņemt ES fondus, kas ir paredzēti iztērēšanai šā kā tā.
Tas, par ko es esmu domājis - jocīgi, ka prese, TV un vispār, visi mēdiji vai nu vaimanā, vai piedāvā pilnīgi nelietderīgu izklaides informāciju (no kuras iespaidojoties, vairums tad arī iztērē naudu par štruntiem, kurus nevar atļauties). Pat visādi ar biznesiem un kapitāliem nosaukumos esoši izdevumi nesniedz pat kaut kādu informāciju, kas apgaismotu cilvēciņus par to, ko un kā darīt, un kā būtu daudz labāk.
Par tiem likumiem - nu jā, vnk tur cilvēki nav laikam tik ļoti traumēti un terorizēti, lai visādas normas uzskatītu par ļoti vajadzīgām. Latvijā daži gājēji stāvēs pie sarkanā pat tad, ja puskilometra attālumā nav nevienas mašīnas.
Gribat svaigāko stūmienu kas bija šodien. Taga priekšā lielās 5 dienu brīvdienas biju aizkāpis lidz foršiem dzekiem savākt šadus tādus papildus lorinjus vienai štellei , aizeju es tātad a TUR NEVIENA NAV , nu domāju Jooo "Krīze" šie vissi komadējumos jo kantoris tāds ar komandējumiem saistīts bet tas bij LIDZ krizei pēdējos mēnēšus šie šancēj tik tepatās pamatā LV-LT agrāk pa visu pasauli. Bet nu sekretārei vai priekšniecei tak bij jābūt , ZVANU vienam TRUBA atslēgta , zvanu Otra truba atslēgta . Beigās zvanu šefenei šai vismaz numurs nav atslēgts bet neceļ . Ka jau kārtīgā lielā valsts kantorī kamēr birojs tukš veči komandējumos ši laikam kārtējā "Sapulcē pie manikīra" sēž. Neko nočortojos gāju viens pats est pusdienas , turpat blakus mums iecienīts krogs . Tur akurāt man kundzīte ar sazvanija , uzaicināju šo pusdienās tomēr forša šefene reiz bija. Atnāk pašūtu šai ņammu , nu un saku kur ta VISS BARS paliciss piķis valstij atradies atkal apkārt braukāt? A sji saka NE , neviena vairss NAV , pēdējie oficiāli skaitās PROM akurāt no Pecjāņu nedēļas , ot man mute bij vaļa saku VISSUS ATLAIDA? Kāpēc brīnos tie bij visai šauri specializēti auxsti kvalifīcēti tehniski speci kuru apmācībā valsts un ne tikai mūsu pēdējos 5-10 gados bij sagrūdusi daudzus un daudzus ļimonus visi skoloti arzemēs pa vairākiem gadiem un regulāri pa dažiem mēnešiem tur 'Kvalifikāciju" cēluši . Nu saku ATLAIDA šos vai kā ? Ne , šakumā protams komandējuma naudas Off . tas bija ~30% "Algas" , tad Prēmijas "Off" tas bija ~20% "Algas" beigās pašu algu 20% Off , aldzenieki tur tiešām bij Oi Oi , par cik es tur kadreiz tik muļķi laidu kā "Konsultanc" agrāk man tāpat bij 4zimju cipars parejiem tatad tads pats vai lielaks . Beigas runas paklidusjas ka laidsis visus bezalgas atvalinajumos vai vispar "Uz līgumdarbiem" paturēs jā un automātā vsiiem noņemts ierobežojums "Pateikt sveiki" tas tāds ja daudz valts piķa tevī lieka tad pāris gadi "Jaatstrādā" vai piķis jaatmaksā. Te vienā jaukā dienā pirms menēša sākumā VIENS saņemis "Piedāvājumu" no kantora ARVALSTU sadarbības partnera tas ir TEHNIKAS ražotāja ko šie servisē , pēc pāris dienām Otrs no cita partnera un nedēlās laikā VISS KANTORIS. Labākis ka šiem pat pāarunas nav bijis jāveic jisi ILGI ZINĀMI praktiskā kopējā darbā , nu un tā 2 nedēļ laikā 100% viss kantoriss pateicis "Onkulim attā" pat sekretāri ieskaitot jo šai vecis viens no kantora darboņiem šī protams līdz Priekšniece viena palikusi ar savu "Vadības līgumu" bija kantoris ~20 feisi un IZBIJA , labākais par ko šīs bij neizpratnē ka taga TAUPĪTĀJIEM tāpaat tad visas tās funkcijās un servissi jāvēic tga ka N reiz lielāku piķi nāksies saukt specus no arzemēm iespejams TOS PAŠUS tik par citu $$$$ Taka tā "Ietaupija"
Priekš kam tad tāds kantoris vispār bija vajadzīgs LV valsts paspārnē? Vai tik tie paši, kas savāca specus, pirms tam nepielauza LV ierēdņus parakstīties uz būtībā nevajadzīgu pasākumu (t.i., pārdeva LV valstij savas apmācību programmas 890Ls / dienā utt.)
Tas mums bij obligats prieksnoteikums lai varetu iesaistities dazas globalas strukturas Prasaibas un vajadzibas nekura nav zudusjas lidz ar to NAKSIES PIRKT
A ko darīt, tie taču nebija ļaunie amerikāņi vai no Zeitgeista mūvija izkāpuši lizārdi, kas 5 gadus mācījās par mūsu/partneru naudu un pēc tam ar ģimenēm aizdevās uz citurieni, PROM no TĀS Latvijas... Un arī ne ļaunie deputāti tie bija... Tie bija mūsu pašu tautieši - latvieši, kuri savu sievu un bērnu, un draugu latviešu atbalstīti, ar lielu prieku taču devās pie jaunajiem īpašniekiem, sorry, darba devējiem, un ātri vien aizmirsa, kas tādi ir un no kurienes cēlušies.
A ko darīt - manuprāt, šobrīd neko.. aizbrauks lieli bari un gan jau kaut kas vietā arī radīsies, tā nekad nav bijis, ka tukšums ilgi paliek.
Lunis, nu ja, bet tas jau labi, ka mūsējie izpaužas AUGSTAJOS plauktos pasaulē.. par to militāro kantori runājot, gan man mazliet škrobe, un mazāk par to, ka nestrādā vairs šeit, bet par to, ka 20 cilvēki aizdevušies prom uz ārzemēm.. Tā vietā viņi paši 20 varēja nodibināt savu uzņēmumu pat ne Latvijā, atrast vairākus no mūsu tūkstš, pat desmittūkstoš ekonomistiem, vadībniekiem, juristiem, no tiem saveidot viņu diplomu atzīmēm cienīgu menedžmentu un dragāt "Latvija iekaro pasauli" .. vot par to ir škrobe
bet tad jautājums tāds: ko likt augstāk? Savu un savas ģimenes dzīves līmeni vai valsts atveseļošanu? zinu,jautājums nav korekts šajā situācijā,bet tomēr... šīvakara saruna ar čomu pārāk mella sanāca.