nesaprotu. ja man ir pāreja no m42 uz 400d fočuku, vai ta derēs arī eos 300 filmeniekam? itkā skaidrs ar to ef, ef-s, bet uz efs taču lien ef stikli, un uz ef der efs. gribu nopirkt sev 300to.
nu nav tik slikti. vienkārši 80 ls nav 60 teiksim=) negribas tērēties tagad baigi. bez tam man filma viena velkas mēnesi, pusotru kā likums. pa kadram, pa kadram...
yashica,vecie Pentax,ricoh un kas tur vēl tikai nē.. šī tēma tepat ir pietiekami aprunāta,jāpameklē tik. Un paskaties pārdošanas topikā,tur friidis deva pa labām cenām prom tādus aparātus.
Es arī domāju ņemt M42 vai EOS kameru, izvēlējos EOS. Lai arī mazliet čakars ar eksponēšanu, lietojot M42 stiklus, tomēr varu izmantot Canon stiklus. Pie tam vēl EOS sanāca lētāk nekā normāla M42 kamera vai pat daži labi Zenīti - 20 Ls. Es paņēmu EOS 300V (ar metāla bajoneti), liekot M42 stiklus izmantoju spot metering un viss sanāk korekti. Tikai tad pareizi jāizvēlās spot's Ja tas ir portrets tad spot uz acīm, ja vajag visu kadru vienmērīgi izgaismotu, piem., ainava, tad uz spot uz vidējo toni (ne gaišāko vietu, ne tumšāko vietu)