fandango:Traks Tu esi! Pārdod labu Tamronu un gribi pirkt visādu .... man ir, 135mm, 80mmF/1,8 un arī 50mm F/2 un 50mm macro. Un vēl ar lēkājošo blendi Pentaks 28mm F/3,5 laikam. Bet tad man jāmeklē, kaut kur tas viss ir iekrauts, Ja tiešām ir interese, varu pameklēt. Cenas nezinu, vērtīgie ir tie 28mm un 80mm objektīvi. 135mm F/3,5 arī labs, jo tie nemēdz būt slikti.
medz uznakt cilvekiem. neko nepadarisi. progress vai regress. viss pasa rokas=DDDD
M42 ~80mm gaišam stiklam, manuprāt, adekvāta cena būtu no 30-50ls, vidēji. Salīdzinoši eksotisks fokusa attālums, pašam kārojas, tik ebay neizdodas nomedīt (pārāk liels pieprasījums, mazs piedāvājums)
Labojums, ņemot vērā, ka tas ir M39, nāk papildus čakars, ja nav pareizā aparāta - cena moš zemāka...
Vienubrīd šitie "Portretnieki" Zeiss Sonnar krievu kopija Jupiter 9 85mm F2.0 un liekas ka 85/1,2 LIELAIS BALTAIS mētājās visās malās tobes visos komakos un lombardos kur nema vecos krievu dzelzjus pat kopā ar ZENIT iem Cen svarstijas ~35-50Ls atkarībā no stāvokļa E-bay diezgan regulāri var viņu dabūt cena sākot no 100 USD kautkur ludz ~250-300 par "JAUNU" Helios-40-2
Bildē baltais MONSTRS ir Helios 40, 85mm f 1.5
Sjitam gazdzjetam ir vairākas variācijas no f 1.4 lidz f.1,5 un f.2 Viņa orģināls saucās Carl Zeiss Jena Biotar 1,5/75 (Vācu 1938 gada modelis.)
Vēl mēdz būt arī šitādi Melnā krāsā tiem ir standarta 42 zenita vītne un saucās Helios-40-2
Istenībā vinš sverot 1200g kaut pasē nez kāpēc uzrādīts 900g
Ot ar šito helios 40 Niekojās mūsu labais paziņa mušdien banotais Zaulons , reku šā bilde kāreiz ar konkrēto Heliosa modeli cepta
A bildē kass , PAREIZI daudziem labi zināmais Nagļonkuls Par cik Helios 40, 85mm f 1.5 bij nelabs niķis "Ieķīlēties" tas ir palikt "Grūti griežamam" no ilgākas nelietošanas gan jau ka Nagļonkuls ne vienu vien tādu ir SKRŪVĒJIS un tīrijis
man taads ir un es uzskatu, ka tam ir adekvaata cena - 100 ls. par taadu cenu padomaatu - vai paardot... man lielaakaa dalja bilzhu bija ar sho zveeru bildeetas
nu nezinu. piemet pie 100ls 50ls un tev jau ir teicams 1.4 autofokuss. protams es saprotu ka katrs savus objektivus ieceno pats. kam kurs dargaks. piem savu mir 20mm platlenki nekad par 50 nepardotu. pats nezinu kapec. nesen nopirku 50mm 1.7 zenitam pa 25ls. man tas likas loti leti prieks gaisa stikla. tagad sito par 50 pats nepardotu=) galvena apzina, tomer,ka ir kolekcija uz katru dzives gadijumu.
citi savukart ir krietni digitalizejusies un viniem tas heliosss, nu ka lai saka... autofokusam blakus nestav.
Nuuuu par to Helios 40 , 85mm f 1.5 jūs tā velti velti Istenībā pēc savas attēla VIZUĀLĀS struktūras vienīgais kas viņam līdzinās ir CANON EF 85MM F/1.2L stikls kurš maksā ~1000Ls Bet tiktiešām es par viņu vairāk par 50Ls točno nedotu un par CANON EF 85MM F/1.2L varbūt 100Ls MAXSIMĀLI Bet tās ir manas izjūtas taču ir čaļi kas ar tādu vien strādā un BILDES IZCILAS!
Piemēram šitais ir ar 1,2 tasīts ja nekļudos Imants tā minēja. Ludzu perfekto portretu un gaišo 1,2 50/85 fans Imants Urtāns
Kād šo lietu fans varbūt negrib to manu Jupiter-9 85/2 (ar 39mm vītni) iemainīt pret Kanonisko 50/1.8? Man no tāda varētu būt lielāka jēga nekā no šī krievu stikla, ko ja arī piedabūšu pie kameras, tad drošvien būšu par slinku lai regulāri lietotu
helios ar canon nesteigtos salidzinat=) tomer ir gajusi gadi un stikli ari citi jau. nerunajot nemaz par svaru. a par tam izcilajm bildem ir ka ir. sito pasu joku var izstradat ar 50mm 1.4 un isti pat nepateiksi ka starpiba ir 800lsos. bet heliosu neviens te par zemu neverte. tapec ari vini ir diezgan reti sastopami. tas es par to 1.5 edition