Domkrats: Tas ir dabiskais ceļš un tāds laikam jāiziet lielakajai daļai. Kad būsi pabildējis ar ziepi sapratīsi vai vajag ko vairāk.
Individuāli. Es uzreiz nopirku spoguleni (filmu gan vispirms, pēc tam digitālo). Man šķiet, ka, ja es būtu pircis ziepi, nekad līdz spogulim nebūtu ticis, un arī neko daudz nebildētu.
+1 Alvilam. spogulis tomēr uzreiz izvirza prasības pret bildētāju,liek mācīties. Tikmēr ar ziepi,ja vien nav pašam izteiktas vēlmes kaut ko ņemt un darīt,var arī tālāk nekur netikt.
alvils: Individuāli. Es uzreiz nopirku spoguleni (filmu gan vispirms, pēc tam digitālo). Man šķiet, ka, ja es būtu pircis ziepi, nekad līdz spogulim nebūtu ticis, un arī neko daudz nebildētu.
Nu tāpēc jau es teicu lielākajai daļai...jo zināju ka savādāk kāds piesiesies, ja rakstīšu visiem...
tas objektīvs jauns. www.fotoblog.lv... bet kameru es nepardodu, to Tev no kāda cita jāpaņem. pieņemu, ka par kādiem 120 latiem var dabūt kaut kādu D40 no kāda. es pat domāju, ka mierīgi. varbūt pat D70 vai D70s (tad derēs arī ne tikai AF-S objektīvi).
shvaboc:+1 Alvilam. spogulis tomēr uzreiz izvirza prasības pret bildētāju,liek mācīties. Tikmēr ar ziepi,ja vien nav pašam izteiktas vēlmes kaut ko ņemt un darīt,var arī tālāk nekur netikt.
Bet ir jau arī varianti kas paņem spoguleni un saprot, ka nav ne ZUUMA, nedz VIDEO funkcijas un dikti nožēlo izdarīto.
Beļģija man sākumā (kad sāku turp komandējumos braukt) galīgi neiepatikās, likās šausmīgi nedraudzīgi cilvēki. Vēlāk, kad tur iedzīvojos draugos (kādu laiku bija arī man tur meitene pa pusei beļģiete, pa pusei vjetnamiete), tad man tur dikti iepatikās. Daudz, ļoti daudz laika tur esmu pavadījis. Bet nu jau kādus 3 gadus neesmu bijis, pietrūkst... Nu jā, bet tur vēl tāda interesanta fīča, ka tur ir divas nācijas (līdzīgi kā LV: latvieši un krievi), tie ir flāmi un franči. Un viņi nedzīvo VISUR VISI, savstarpēji kašķējoties, bet tieši briselē dalās beļģija uz pusēm - vienā valsts pusē ir flāmi, otrā franči, bet valsts valodas tāpat abas divas (visiem jāmāk abas).
Slēdža noskrējiens,vai visi režīmi strādā korekti,nekas nekur neķerās. aizgriez fragmu ciet un nobildēt kaut ko spilgi baltu,paskatīsies cik putekļu uz matricas. Kaut kā tā..
es domaju gan jau bus labi tikai ka jau teicu nav bijusi saskare ar spogulenem un tas vis bus jaizdoma tur pat pirkshanas vieta.. nebedajat ja bus normals gan jau 1menesha laika samacishos. vismaz kadus 20% no kameras jau vareshu izmantot.. tatad gaidat mani tepat ar jautajumiem
kas tie par iemesliem.. bet ir jautajums tagad gribu nakti nofochet kko.. 50m ataluma.. ar auto fokusu vinsh nevar.. ar manualo es neredzu.. gaidu padomu
es arī sāku ar ziepjiem. 1. olympus c100 (Kaka) 2. LUMIX FZ8 (blje īstenībā normāls aparāts, namaz spoguli neprasījās, līdz kamēr negribēju zibspuldzi uzlikt) un tad gāju uz spoguļiem Canon EOS 400D (sākumā likās baigi labais)
un tagad bliezhu ar 30D un saprotu ka vot šitais jau ir aparāts!!!
Tev vajadzēja ņemt G9 paļubom.
būtu no sākuma sapratis kā tad īsti kamera darbojās, un M režīmā būtu sapratis ko maina f un ko mana sledzha laiks un kas ir ISO un kas ir EV. un normāli būtu ierubījis kas ir kompozīcija, zelta šķelums utt.
un tad kad saprastu ka kaut ko (tikai tehnikas dēļ) nevari izdarīt, tad ņemtu spoguli :P
man iemesls kādēļ pārgaju bija ārejā zibšņa trūkums, tev varbūt tas būtu kaut kas cits
vakar nokachaju normalu pamacibu par 400D bishku palasiju... palasishu shovakar vel un ta pa vakariem un bushu gudrs.. pagaidam iztikshu bez objektiva cita.. daudz maz izkodishu vina iespejas un tad gan jau bus sajega ko. kadu vajag..