Alvil - Tu teoritizee. esmu testeejis 1:1 abus 50niekus - gan 1,8 leeto gan 1,5 daargo. Pie biezhaakaa diapazona (kuraa es fotografeeju) 2-2,8 nekaadu lielu starpiibu redzeet nevar. vismaz 30x40 izdrukaas nee. starpiiba ir lielaaka uz FF, bet tas laikam blogaa nav aktuaali
Annirs, ja Tu nemelo, tad jāsaka, ka arī dārgais 1.5 ir sūds. Neesmu to 1.5 pat rokās turējis, bet 1.8 esmu iztestējis līdz vemšanai, par to DROŠI (ar roku uz sirds) varu apgalvot, ka SŪDS.
nu nez, man tiiri labas bildes sanaak. KURI tieshi ir tie parametri, kuri Tevi izbesiijushi? asums, bohens, hromatiskaas abreaacijas, kornera softness???
Izrādās no nikons rūpējas arī par budžetniekiem jau no veciem ( mūsdienās tas izpaužas ED stikliem arī lētākos objektīvos ) laikiem. Ja nemaldos 70tajos gados nikons izlaida objektīvu sēriju kuriem klāt piemetināja LENS SERIES E nosaukumu. Tie bija paredzēti lietotājiem, kam foto bija nopietnāks hobijs un kas gribēja gaišu kvalitatīvu optiku, bet bija ar mieru lietot mazliet plastmasīgākus objektīvus. Šie te bija lētāki par nikkor ražojumiem bet ne dramatiski sliktāki. Optiski daļai no objektīviem bija ļoti minimāla atšķirība. Pašam senāk sanāca palietot 135mm f/2.8 lens series e. šausmigi patika. Vienīgais - ka gaismu nemērija ar d80. Bet no tā ar var veiksmīgi iziet ja nav jāsteidzas
Nikon Series E lenses 28mm ; 35mm ; 50mm ; 100mm ; 135mm ; 36-72mm ; 75-150mm ; 70-210mm
es domaaju, ka paarspiilee Alvil. Iespeejams Tev vienkaarshi nekas iisti nnesanaaca un varbuut vaina jaapameklee sevii... kraasas var buut dazhaadas... tas pats helios - paskaties manas peedeejaas triis bildes - focheets ar dazhu minuushu intervaalu pilniigi manuaali un vienaadi uzstaadiijumi - bet kaa atshkjiras kraasu gamma!