Par šīm lietām es zinu diegan pamaz, tāpēc arī pirkšu spoguļkameru un tad mācīšos, tāpēc gribētos dzirdēt viedokļus par kameras un objektīva iegādi. Pašlaik skatos uz Nikon D80 vai Canon EOS450D, tā kā vairāk uz Canon pusi velk - kura tā kā būtu labāka? Tad vēl jautājums par objektīviem- ka butu labāk, nopirkt ar KITa objektīvu vai arī piepirkt klāt kādu no lētā gala vai lietotu..? piem canonam Canon EF 28-105mm USM F4-5. 6 CANON EF 55-200 MM F4-5.6 II USM Sigma LENS 18-50/3.5-5.6 DC
Nikon ir 2 gadus vecāks modelis,ar visām no tā izrietošajām sekām.Tajā skaitā to,ka jaunu drīz nevarēs dabūt. a vot Canon varētu kristies cenā,līdz ar 500D iznākšanu.Saražoti noteikti pietiekami lai šas nebeigtos.
shvaboc:Nikon ir 2 gadus vecāks modelis,ar visām no tā izrietošajām sekām.Tajā skaitā to,ka jaunu drīz nevarēs dabūt. a vot Canon varētu kristies cenā,līdz ar 500D iznākšanu.Saražoti noteikti pietiekami lai šas nebeigtos.
Ja izritošās sekas varētu būt straujš cenas kritums lietoto fotoaparātu tirgū d80tam ta jau ziņa varen laba! d80 lietots 200-250ls wooohooo!
laikam jau lielākoties visi par D80. bet tad man vēl viens jaut. - kādu objektīvu lai pērku? Baigi dārgo nevaru atļauties pagaidām, ir doma par lietotu. Gribētos iekļauties 100ls.
Nu Man personīgi ir pašam EOS 450 , taka esmu diezgan apmierināts, pat ar KIT objektīvu. Nu ok, nesmu apmierināts ar to, kad prasās lielāks objektīvs Bet nu tā bildes sanāk kvalitīvas. Tik jamacās fotogrāfēt ...
Lieku zvaigznīti uz CANON Un no tevis piedāvātajiem 3 objektīviem ņemtu CANON EF 55-200 MM F4-5.6 II USM .
un sāksies mūžīgas debates par to kura firma ir labāka... firmas un modeļa izvēli nosaka - finanses, vajadzības ( amatieris vai pro), saklausītas baumas un stereotipi, un beigās tikai paša atzinumi (patīk vai nepatīk)!
vispār es izvēloties pats labu laiku salīdzināju un rakājos netā.. vajadzības ir dažādas, varbūt vērts pašm nedaudz pakustēties? un pirms izvēlēties vismaz pamatlietas par foto izlasīt un izprast?
Pirms pirku foto ilgi rakājos pa netu, meklēju un salīdzināju, konsultējos ar cilvēkiem, rezultātā nonācu pie viennozīmīga D80 kit ar 18-135mm, tas ir cena+iespējas vs vēlmes+fīčas
beigu beigās nolēmu, ka laikam ņemšu Canon EOS 40D, palikšu sausā, bet nekas. piepirkšu klāt kādu objektīvu no lētā gala. PAGAIDĀM. uz Z-svētkiem piepirkšu klāt labāku objektīvu.
Canoniem ir plašāka lietoto objektīvu un aksesuāru izvēle. D 80, savukārt, ir iebūvētā zibspuldžu vadība un M mode iebūvētajai.Canons mazāk trokšņo. Canona raws labi saprotas ar Adobes programmām, Nikona sliktāk, tam vajag Nikona oriģinālo raw konverteri.
Morāle: ideāla varianta nav, un, kā izskatās, taviem kritērijiem atbilst jebkurš.
Man bija līdzīga izvēle gadu atpakaļ. Nosliecos par labu Nikon, jo: 1) salasījos, ka Nikon dod līdzi labāku kitu 18-55 kā analogu Canon. Praksē pats salīdzinājisneesmu, tāpēc dzīvoju vēl šobrīd ar domu, ka mans 18-55 kits ir labāks par citam piekārtu Canon 2) Nikon manai rokai ir ļoti ērts. Paturēju rokā 450D un šķita pārāks mazs, podziņas saspiestas, nu neērts..
Šobrīd, pēc vair;ak kā gada esmu izšāvis gandrīz 4000 kadrus un varu teikt, ka nenožēloju. Neesmu arī ar visām 5 pret Canon. Iespējams, ka kaut kad nākotnē migrēšu uz Canon, teiksim 50D. Tāka, gribu teikt, ka nekādu kļūdu neizdarīsi, ja neizvēlēsies vienu vai otru marku.
Nikonam mazliet par sliktu runā stiklu cena, kas ir mazliet augstāka par līdzīgu Canon. Vēl Nikon šķiet vairāk piemērotāks portretiem kā Canon, jo bilžu asums nav tik labs, bet te jau sākas cits stāsts par pareizajiem objektīviem utt..