Es tak neteicu par astee seedeeshanu, bet ieskrieshanos. Ja ir normaals richuks, tehniskaa kaartiibaa, tad bez probleemaam var ieskrieties liidz 40km/h, a ja vel veejsh puush muguraa un ja speeka ir vairaak, tad arii virs 50 var.. bet vot lai no tiem pashiem 40km/h apstaatos maksimaali iisaa distancee (ja nu kas gadaas), tad lielaakaa dalja richuku smagi pievils savus iipashniekus..
CerambyX, luuk, atgaadinaaji cilveekiem ka par velo tehnisko kaartiibu jaaparuupeejaas.. taisni braucot jau ar bremzee ar prieksheejaam bremzeem, bet maaka jau ir tajaa lai paar stuuri nepaarlidotu.
jons: Nemaz nav tik vienkārši iesēsties astē Redzēju kā džeki iesēdās astē autobusam. Nevaru dabūt šito triku gatavu
Astē (aizvējā) iesēsties nav liela māksla. Savulaik trenniņos tādā veidā ātrumu ar šosejnieku varēja uzdzīt un noturēt 80-90 km/h robežās diezgan mierīgi. To gan rekomendēju darīt tikai un vienīgi aiz zināmas (trenera) mašīnas, kura nepalaidīs pa vidu starp saviem ratiem koka kluci konstantīnu vai kādu bedri un pabrīdinās pirms bremzēšanas. Distance starp velosipēdistu un transporta līdzekli tur ir tik niecīga, ka nekādām dižām reakcijām pie tiem ātrumiem vienkārši nepietiek laika. Ir redzēti gadījumi, kad vadītājs ar auto palaiž pa vidu kaut kādu beigtu vārnu un puisis aizmugurē to vārnu saņem zem priekšējā rata... Tur jau pat 50 km/h nevajag...
kristaps_l:nez, bez bremzēm braukt ar nav traģiski. vel esmu dzīvs, kgan jau kādu laiku tā braukāju. viens ir fakts - braucot bez bremzēm ar tādu pašu ātrumu kā ar bremzēm, galapunktā nokļūsi par ~trešdaļu ātrāk.
nelogiski.... ja tieshaam taa domaaji, tad nebuutu meegjinaajis....
KAtraa zinjaa man bremzes vismaz vienu reizi ir izglaabushas. paalidoju gan paari stuurei, bet nu smagaa riepas kaadus 50cm attaalumaa no galvas nobrauca garaam.
Apstākļu spiesti cilvēki me'dz atteikties no bremzēm .. bet kad pierodi,jau ir labi Ja kādam ir vēlēšanās braukt,bet nav velo un turklāt ir lieka spogulene,tad var samianīties spoguleni pret velo ^^
Jonatans:Tiem kam patiik aatri braukt - iesaku padomaat par bremzeem. aatri ieskrieties nav liela maaka, bet toties aatri apstaaties, gan ir jaamaak, i labas bremzes vajag.
Negribas piekrist par to ieskriešanos. Nemaz nav tik vienkārši iesēsties astē Redzēju kā džeki iesēdās astē autobusam. Nevaru dabūt šito triku gatavu Es ar varētu pievienoties kādā izbraucienā.
nomaini kalnu kluci pret šosejnieku (vai kautvai samaini riteņus pret citiem, ar 3x šaurākām, gludām riepām) un iesēdīsies astē jebkuram autobusam
Ko sakāt par šo SVĒTDIENU? No rīta būšu atpakaļ no Valmieras un tad varētu savākties un laist tālēs zilajās!
Moška ielikt paziņojumu sadaļā NOTIKUMI? Bet tad var gadīties, ka piesakās baigais bars... Domāju, ka optimālākais variants būtu apmēram 10 riteņotāji, citādāk būs grūti pabraukt astē
dindin:Ko sakāt par šo SVĒTDIENU? No rīta būšu atpakaļ no Valmieras un tad varētu savākties un laist tālēs zilajās!
Moška ielikt paziņojumu sadaļā NOTIKUMI? Bet tad var gadīties, ka piesakās baigais bars... Domāju, ka optimālākais variants būtu apmēram 10 riteņotāji, citādāk būs grūti pabraukt astē
Es pat šoreiz varētu atstāt savu kameru mājās
da labķ brauc ar zo turpat Valmierā - kotur gaidīt līs svētdienai
Netieku. Svētdien gonka. Ja nu vienīgi kristaps_l varētu manā vietā nomīt. Ja ar bremzēm Kristaps brauc sūdīgi, tad ar tām 1/3 vajadzētu pietikt, lai tiktu 300iekā no apm 1500 braucējiem Toties, ja Kristaps 40km var nomīt tīri pieklājīgi, tad ar 1/3 bez bremzēm Kristaps ir pirmais. Būtu vēl viens, kas maina ričukus pret fotohniku Snow, gribu redzēt kā vismaz daži no šī bariņa iesēdīsies astē kaut uz 40km/h braucošam transportam, toties varu derēt, ka no 40km/h visi normāli nobremzēs Maris, 3x šaurākas dos baigo uzrāvienu? Vispār ir doma piepirkt 28' šosejas ripuļus.
Par iesēšanos busam astē - nav nekas neizdarāms, es savulaik to praktizēju uz Bolderājas šosejas ar MTB no darba braucot, tad vēl dzeltenie ikarusi braukāja, to bija vieglāk panākt, un nebija karsti, jo tam motors bija pa vidu. Grūtāk bija noķert jaunos busus, jo tiem autmātiskās kārbas, un kad tika aizmugurē, tad bija karsts, jo tam motrs tur pat aizmugurē... un tad pieturās jāsabremzē un atkal jāpanāk buss, kad tas sāk kustēt!
BAigi labā doma ar ritenjiem pabraukāties, labprāt peivienotos, it sevišķi mierīgam braucienam!
et biju izbrīnīta dzirdēt par Priedaines posmu, cik gadus tur jau braucu, esmu gan dzirdeejusi ka aatraakiem brauceejiem tur brīžiem visādi gadās, bet ka tik traki, nebija nācies.
Savādāk, maršurutu Rīga - Lielupe vislabāk braukt barinjos ,vienam token neiesaka, var palikt bez ričalka...
Publicēts: 15.06.09 23:57 Taisnība, taisnība... Atceros, kad vajadzēja vienreiz uz veloceliņa pie Ķīpsalas gribēju bik pabiedēt div pavecākus krabjus, kas braši vilkās tieši pa priekšu - bik uzminu un domāju glauni sabremzēšu, nu spiedu vienlaicīgi priekšējās un pakaļējās, bet par nelaimi pakaļējās bija pamatīgi nodilušas - rezultātā lidojums pār ragiem Laikam gan šoreiz vairāk vietā teiciens: Kas citam bedri rok, pats tajā iekrīt - Cerambyx
Kā man tas atgādināja manu pirmo braucienu ar manu tagadējo ričalku - tur gan bija vienkāršāka fīča, labā roka bija aiznjemta (tjipa aizmugures bremzes) un bremzēju ar kreiso (priekšas bremzēm)!!! Pēc lidojuma pāri ruļiem sapratu, ka tā vairāk darīt nevajag... ))) Ko tik arī neapgūstam uz savas ādas izmēģinot...
Riebiga:Kā man tas atgādināja manu pirmo braucienu ar manu tagadējo ričalku - tur gan bija vienkāršāka fīča, labā roka bija aiznjemta (tjipa aizmugures bremzes) un bremzēju ar kreiso (priekšas bremzēm)!!! Pēc lidojuma pāri ruļiem sapratu, ka tā vairāk darīt nevajag... ))) Ko tik arī neapgūstam uz savas ādas izmēģinot...
Jāa, šitais labs.. šitais triks iziet cauri uz paveciem ričukiem, bet pieradums nestrādā uz jauna ričuka - amis noslāpē bremzēšanas sākumu un dabīgi, ka uz bremzēm tiek uzspiests mazliet stiprāk.. Pēc tam ej nu skaidro, kā var līdzenā vietā nolikt uz acīm
Nu tiem, kas redzēja, skaidrot neko nevajadzēja, visu tāpat redzēja, teica, ka lidojums esot bijis skaists.... )) Veiksmīgi piezemējos uz rokām uz asfalta, bet neko daudz nenobrāzu un vēl tik uz kājam bija pamatīgie sinjaki... Tiku samērā viegli sveikā... )
Starp citu, manam ričalkam pat pēc 7 gadu lietošanas bremzes kā žiletes, tam nu gan pasekoju... )) Der kādreiz strauji sabremzēt...
Es kautka pedejos gadus esmu palaidies slinkuma , agrak KATRU DIENU minos uz Rīgu un atpakaļ kopā 102-150km . Tad vēlāk Briselē braukelēju uz Parku vai netālo Flāmu pilsēteli Lēveni pusdienās ~60km turp atpakāļ bet tas jau tik Wikendos . Taga sanāk 2-3 dienas nedēlā pabraukāties pa Maršrutu Ķekums - Ogre , Ķegums -Lielvārde Ķegums -Galazšķunis , Ķegums --Baldone , Ķegums --Birzgale , Ķegums --Jaunjelgava utt taaaa vienkarši sporta pēc relaxsam no kompja un darba. Šogad tālākais laikam bija pilnīg nejauši bildēdamies ar skuķiem aizmināmies uz Jelgavu pa ~10h
Protams, ka būs! Un starp citu, tiessi tikko te alsu ssadu info: Sakarā ar veloceliņu izbūvi sestdien, 27.jūnijā, Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens pa Šmerļa ielas veloceliņu un veloceliņu Mežaparks-Vecmīlgrāvis līdz Sūnu salai, kur ikviens aicināts piedalīties Velopiknikā.
Veloparādes braucienā piedalīsies domu biedru apvienība "Apokalipses jātnieki" ar neparasta dizaina velosipēdiem, ko izgatavojuši paši jaunieši no vecu velosipēdu detaļām, automašīnu riepām un citiem priekšmetiem.
Veloparādes brauciens sāksies sestdien pulksten 15.00 no Šmerļa ielas un Sergeja Eizenšteina ielas krustojuma un turpināsies pa Šmerļa ielas veloceliņu, Brīvības gatvi, Krustabaznīcas ielu, Viskaļu ielu, Ezermalas ielu, Meža prospektu, Atpūtas aleju, Ostas prospektu, pāri Mīlgrāvja tiltam līdz Sūnu salai. Veloparādes laikā no Šmerļa ielas veloceliņa uz Velopiknika norises vietu tiks vests arī īpašs velogrils.
Sestdien no pulksten 16.00 līdz 20.00 Sūnu salā pie Mīlgrāvja tilta notiks Velopikniks. Pasākumā būs velotriāla priekšnesumi, konkurss ar balvām. Pasākumu vadīs Roberts Gobziņš un par patīkamu mūziku gādās DJ Mārtiņš Rubenis. Uz pasākumu ir aicināts ikviens esošais un topošais velocienītājs, līdzi ņemot arī groziņu. KAa domaajat, nevareetu buut prikoliigi? Vismaz taa dalja ar interesantajiem veljukiem, es labpraat ieveerteetu... ))