forum.gif
Olympus Pen E-P1
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Olympus Pen E-P1
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.06.09 13:48
 citēt
Riskēšu izsaukt pār savu galvu dažu konkurējošo brandu entuziastu ķengas...

Olympus ir oficiāli izziņojis jauno ultrakompakto m4\3 kameriņu Pen E-P1
www.dpreview.com...

Pēc būtības ziepjutrauks bez blicenes bet ar lielāku sensoru un maināmiem stikliem.
Beidzot es varēšu aizsūtīt pelnītā atpūtā savu veco Ixusiņu :)
Publicēts: 16.06.09 13:59 labots
 citēt
viss ir baigi smuki, bet viewfinder truukums shito suuta uz muiskasti - automaatiski

fotografeeshana ar rokaa izstieptu fotoaparaatu ir degradeejosha peec definiicijas.
Publicēts: 16.06.09 14:08
 citēt
Tam varēs pielikt ārējo skatu meklētāju.
a.img-dpreview.com...
Publicēts: 16.06.09 14:15
 citēt
aga... ahuuni preciizu platlenjkji... kursh ir ahuuni noderiigs kopaa ar zuuma objektiivu.. :D
Publicēts: 16.06.09 14:34
 citēt
Protams, katram savs... Es jau nesaku, ka tas ir pats labākais fotografēšanas rīks pasaulē.

Bet viens no stilīgākajiem gan. Sevišķi, ja tam pieliek Olympus OM objektīvu.

a.img-dpreview.com...
a.img-dpreview.com...
Publicēts: 16.06.09 14:42
 citēt
baigi smalki!
bet tas par skatu meklētāju gan ir vismaz jocīgi.

man liekas, ka nav ko strebt karstu - nešaubos, ka E-P2 (vai E-P3), lai kad tas arī iznāks, būs i skatu meklētājs, i vēl citas lietas, kas droši vien trūks pionierī - E-P1.
Publicēts: 16.06.09 14:43
 citēt
Labrīt - viņi tak speciāli skatu meklētāju nahrenizēja, lai iegūtu mazākus izmērus...
Publicēts: 16.06.09 15:00
 citēt
tas, ka OM domāti 4x lielākam laukumam kura uvi nava, diemžēl 4x arī mazina šā stroķa jēgu

plus protams ir faktā, ka nav spoguļa
Publicēts: 16.06.09 15:04
 citēt
Yep, sola nākošo modeli ar skatu meklētāju. Sola arī vairākus fiksfokālus.

Bet ar EVFu tas vairs nebūs tas... Tur jau ir tā fiška, tas stils un tā ideja. Olympus PEN bija stila ikona.
Tā nav pati ērtākā, labākā, lētākā vai kāda tur kamera. Bet tai ir izteikts savs stils, atšķirībā no gandrīz visām citām kamerām. www.olympus-global.com...

E-P1 ir mēģināts radīt kaut ko līdzīgu. Un man liekas, ka tas ir izdevies.
Man liekas tā ir ideāla "otrā" kamera, ko nēsāt līdzi ikdienā, ceļojumos utl.
Publicēts: 16.06.09 15:13
 citēt
pa stila stroķim ir katram ražotājam

bet ir arī Leica :D :D :D tur otro kameru nevajag
Publicēts: 16.06.09 15:21
 citēt
+ Maris

Oly vispār reizēm uzražo kautko ļoti interesantu, nu piemēram spogulenes ar iebūvētiem objektīviem :). Bet šitā īstenībā ir tīri jauka kamera, tāds smuks ziepītis, ko paķert līdzi uz tusiņu vai pikniku :)
Publicēts: 16.06.09 16:10
 citēt
peec bildeem spriezhot un ir ari lietojams iso 6400. tas pie mazaas 4/3 matricas :D
Publicēts: 16.06.09 16:34
 citēt
waldis:peec bildeem spriezhot un ir ari lietojams iso 6400. tas pie mazaas 4/3 matricas :D

olijam taču pat stikla redzamības leņķis ir ''digitāls'' - kāda probza iso uzcelt
Publicēts: 16.06.09 16:36
 citēt
Protams. ISO 6400.

Man ne reizi 5-6 gados ko bildēju ar digitālo spoguleni nav ievajadzējies ISO6400 un vispār gandrīz nekad nav vajadzības pēc lielāka ISO par 1600. Ko jūs tur bildējat ar tādiem ISO? Vai arī stikli ir tik tumši, ka ar mazāk nesanāk?

Virkne ziepjutrauku ražotāju, tai skaitā arī piemēram Nikon, liek ISO 6400 ziepjutraukiem ar vēl mazākiem sensoriem. So what? Tā ir nodeva mārketingam, vienkārši ignorējam šo fīču. Tusiņu un pikniku kamerai tas nav vajadzīgs. Pie tam dpreview ir samplis ar ISO6400, nemaz tik dramatiski nav. Katrā gadījumā ir labāk par jebkuru citu ziepjutrauku ar ISO1600.
Publicēts: 16.06.09 18:14 labots
 citēt
ceru, ka "ziepjutrauks bez blicenes" nozīmē bez iekšķīgās. :D
Publicēts: 16.06.09 18:36
 citēt
haralds:ceru, ka "ziepjutrauks bez blicenes" nozīmē bez iekšķīgās. :D
tam augšā ir zābaks....................
Publicēts: 27.06.09 13:38
 citēt
interesanti, kuram ziepim nav digitālais skatu meklētājs? ;)
Publicēts: 27.06.09 13:47
 citēt
martc:interesanti, kuram ziepim nav digitālais skatu meklētājs? ;)

nevienam ziepim nav digitālā skatumeklētāja, dažiem ir optiskie
Publicēts: 27.06.09 14:24
 citēt
Otrdien, 30. jūnijā iešu uz PEN prezentāciju, iepazīšanās vizīti Fotomuzejā, varēšu ko vairāk pastātīt pēc tam par iespaidiem, bet šķiet ka kaut kas interesants var būt visā tajā, kaut vai iespēja izmantot vecos Olympusa stiklus , tiesa gan ar pāreju. Cik jautāju cena no sākuma būs paaugsta, no 400-500 :(
Publicēts: 27.06.09 14:27
 citēt
Vairāk info LV valodā

olympus.lv...
Publicēts: 27.06.09 14:31
 citēt
Vienīgais ko es no Oly gribu ir Pro klases fiksis 400 mm (F4-F5.6)!!! :D
Publicēts: 27.06.09 14:53
 citēt
Lai būtu ko pieskrūvēt galā E-P1?
Publicēts: 27.06.09 14:57
 citēt
ak34:

hmm tad būšu ko pārķēris, iedomājos ka digitālais skatumeklētājs ir lcd displejs skatumeklētājā (ne lielais) vismaz manam vecajam canonam s2is aprakstā tas bija nodēvēts par digitālo skatumeklētāju...
Publicēts: 27.06.09 15:34
 citēt
Ursus:Lai būtu ko pieskrūvēt galā E-P1?
Nēa, pietiks ar E-3. ;)
Publicēts: 27.06.09 16:08
 citēt
marc, tad es kļūdos. nebiju redzējis ziepju traukus ar EVF
Publicēts: 27.06.09 16:11
 citēt
ekselentākais EVF risinājums ko esmu redzējis bija vienā Minolta digiziepī... tur LCD ekrāns,nospiežot pogu,tiek apmests pa 90 grādiem un caur spoguli skatāms skatumeklētājā.
Publicēts: 27.06.09 21:35
 citēt
Ursus:Protams. ISO 6400.

Man ne reizi 5-6 gados ko bildēju ar digitālo spoguleni nav ievajadzējies ISO6400 un vispār gandrīz nekad nav vajadzības pēc lielāka ISO par 1600. Ko jūs tur bildējat ar tādiem ISO? Vai arī stikli ir tik tumši, ka ar mazāk nesanāk?

Virkne ziepjutrauku ražotāju, tai skaitā arī piemēram Nikon, liek ISO 6400 ziepjutraukiem ar vēl mazākiem sensoriem. So what? Tā ir nodeva mārketingam, vienkārši ignorējam šo fīču. Tusiņu un pikniku kamerai tas nav vajadzīgs. Pie tam dpreview ir samplis ar ISO6400, nemaz tik dramatiski nav. Katrā gadījumā ir labāk par jebkuru citu ziepjutrauku ar ISO1600.

Ar Nikon D3 + 24-70 gadijās bildēt vienu deju pasākumu. Kad zālē izdzisa gaisma un dejotāji iedega brīnumsvecītes dažam labam fotoļubiķeļam atkārās mute jo nu sūdi ir! Ar statīvu + garu ekspozīciju viss izplūdīs a ar zibeni visu noskaņu jauks ārā. Nu ar tādu reportāžu monstru uzmet ISO 6400 un viss ir bumbās, bildēs trokšņi ļoti pieņemami. Viena no situācijām kad ir noderējis augsts ISO...
Publicēts: 18.08.09 14:27
 citēt
Ursus:Protams. ISO 6400.

ja fočē reportāžas, gana bieži sanāk tāda vajadzība.

Baznīcas, mičošanas, sporta spēles ļoti tumšās, vecās hallēs, naktsklubi - tas ir pirmais, kas nāk prātā
Publicēts: 18.08.09 14:42
 citēt
Gudris:

ja fočē reportāžas, gana bieži sanāk tāda vajadzība.

Baznīcas, mičošanas, sporta spēles ļoti tumšās, vecās hallēs, naktsklubi - tas ir pirmais, kas nāk prātā

griezt augšā tik lielu ISO = pielīdzināt bilžu kvalitāti ziepim...virs 400 profiņi neiesaka ISO griezt !

ir aparātui uz kuriem profiņi cenšas neizmantot virs 100, ir aparāti, kur paši griež 1600...
kāds nu kuram aparāts un ko nu kurais un kur/ko tas profs bildē...
Publicēts: 18.08.09 16:59
 citēt
Vēl jau "Pen" vietā var ņemt Sigma DP2 kameru sigma-dp.com... rezultāts - ļoti kvalitatīvi attēli, vienīgi izšķirtspēja nav tā augstākā...
Publicēts: 28.11.09 21:19
 citēt
Kamēr jūs te fanojat, murgojat un fantazējat, es lietoju GF-1 ar 20 1.7. Kvalitāte un jūtība būtiski neatpaliek no spoguļkameras. Ir man arī GH-1. Perfekti aparāti!

Pamēģināju arī pen, diemžēl af ātrums un jūtība ne tuvu nestāv līdzi panasonic.

Visiem, kuriem gribas MAZU, bet KVALITATĪVU, iesaku GF-1!
Publicēts: 28.11.09 21:20
 citēt
Uldzha:Vēl jau "Pen" vietā var ņemt Sigma DP2 kameru sigma-dp.com... rezultāts - ļoti kvalitatīvi attēli, vienīgi izšķirtspēja nav tā augstākā...

Trokšņains mēsls ar nenoņemamiem objektīviem.
Publicēts: 28.11.09 22:44
 citēt
Ojā man patika kā Reinis bij par Panasonikji GF-1 uzrakstijis notestejis :) reinistraidas.lv...
Publicēts: 29.11.09 00:00
 citēt
ak34:

Tas nu gan nebūs tiesa. Manam ir digitālais skatu meklētājs (FZ 20) . Ir arī lcd ja gribās;)
Domāju ka visai Panasonic FZ grupai ir digitālie skatu mekētāji ;)
Publicēts: 29.11.09 00:30
 citēt
sony 828 arī digitālais skatu meklētājs + LCD, ja gribās.
Publicēts: 29.11.09 09:57
 citēt
Citēšana joprojām nestrādā, bet atbildot uz Luņa komentāru par Reiņa super atsauksmi viņš kļūdās "Pagaidām montāžas rīki un dzelžu jauda vēl nav attīstījusies tik tālu, lai AVCHD atbalstītu bez pārkodēšanas". Sony Vegas9c un PremierePro4.2 darbojas ar AVCHD reālajā laikā. Tas tikai FC pagaidām lažo, kā jau Apple...
Publicēts: 30.11.09 21:13
 citēt
Ursus:

"Protams. ISO 6400.

Man ne reizi 5-6 gados ko bildēju ar digitālo spoguleni nav ievajadzējies ISO6400 un vispār gandrīz nekad nav vajadzības pēc lielāka ISO par 1600. Ko jūs tur bildējat ar tādiem ISO? Vai arī stikli ir tik tumši, ka ar mazāk nesanāk?"

Tad laikam shvaki buusi bildeejis :))

Pat ar ,piemeeram, 70-200/ 2.8 ir bijis par maz, pie ISO 3200 labi tumshaa sporta zaalee, bildeejot voljuku vai basketbolu, jo sleedzi vajag ideaalaa gadiijumaa 1/640
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):