baigi smalki! bet tas par skatu meklētāju gan ir vismaz jocīgi.
man liekas, ka nav ko strebt karstu - nešaubos, ka E-P2 (vai E-P3), lai kad tas arī iznāks, būs i skatu meklētājs, i vēl citas lietas, kas droši vien trūks pionierī - E-P1.
Yep, sola nākošo modeli ar skatu meklētāju. Sola arī vairākus fiksfokālus.
Bet ar EVFu tas vairs nebūs tas... Tur jau ir tā fiška, tas stils un tā ideja. Olympus PEN bija stila ikona. Tā nav pati ērtākā, labākā, lētākā vai kāda tur kamera. Bet tai ir izteikts savs stils, atšķirībā no gandrīz visām citām kamerām. www.olympus-global.com...
E-P1 ir mēģināts radīt kaut ko līdzīgu. Un man liekas, ka tas ir izdevies. Man liekas tā ir ideāla "otrā" kamera, ko nēsāt līdzi ikdienā, ceļojumos utl.
Oly vispār reizēm uzražo kautko ļoti interesantu, nu piemēram spogulenes ar iebūvētiem objektīviem . Bet šitā īstenībā ir tīri jauka kamera, tāds smuks ziepītis, ko paķert līdzi uz tusiņu vai pikniku
Man ne reizi 5-6 gados ko bildēju ar digitālo spoguleni nav ievajadzējies ISO6400 un vispār gandrīz nekad nav vajadzības pēc lielāka ISO par 1600. Ko jūs tur bildējat ar tādiem ISO? Vai arī stikli ir tik tumši, ka ar mazāk nesanāk?
Virkne ziepjutrauku ražotāju, tai skaitā arī piemēram Nikon, liek ISO 6400 ziepjutraukiem ar vēl mazākiem sensoriem. So what? Tā ir nodeva mārketingam, vienkārši ignorējam šo fīču. Tusiņu un pikniku kamerai tas nav vajadzīgs. Pie tam dpreview ir samplis ar ISO6400, nemaz tik dramatiski nav. Katrā gadījumā ir labāk par jebkuru citu ziepjutrauku ar ISO1600.
Otrdien, 30. jūnijā iešu uz PEN prezentāciju, iepazīšanās vizīti Fotomuzejā, varēšu ko vairāk pastātīt pēc tam par iespaidiem, bet šķiet ka kaut kas interesants var būt visā tajā, kaut vai iespēja izmantot vecos Olympusa stiklus , tiesa gan ar pāreju. Cik jautāju cena no sākuma būs paaugsta, no 400-500
martc:interesanti, kuram ziepim nav digitālais skatu meklētājs?
nevienam ziepim nav digitālā skatumeklētāja, dažiem ir optiskie
hmm tad būšu ko pārķēris, iedomājos ka digitālais skatumeklētājs ir lcd displejs skatumeklētājā (ne lielais) vismaz manam vecajam canonam s2is aprakstā tas bija nodēvēts par digitālo skatumeklētāju...
ekselentākais EVF risinājums ko esmu redzējis bija vienā Minolta digiziepī... tur LCD ekrāns,nospiežot pogu,tiek apmests pa 90 grādiem un caur spoguli skatāms skatumeklētājā.
Man ne reizi 5-6 gados ko bildēju ar digitālo spoguleni nav ievajadzējies ISO6400 un vispār gandrīz nekad nav vajadzības pēc lielāka ISO par 1600. Ko jūs tur bildējat ar tādiem ISO? Vai arī stikli ir tik tumši, ka ar mazāk nesanāk?
Virkne ziepjutrauku ražotāju, tai skaitā arī piemēram Nikon, liek ISO 6400 ziepjutraukiem ar vēl mazākiem sensoriem. So what? Tā ir nodeva mārketingam, vienkārši ignorējam šo fīču. Tusiņu un pikniku kamerai tas nav vajadzīgs. Pie tam dpreview ir samplis ar ISO6400, nemaz tik dramatiski nav. Katrā gadījumā ir labāk par jebkuru citu ziepjutrauku ar ISO1600.
Ar Nikon D3 + 24-70 gadijās bildēt vienu deju pasākumu. Kad zālē izdzisa gaisma un dejotāji iedega brīnumsvecītes dažam labam fotoļubiķeļam atkārās mute jo nu sūdi ir! Ar statīvu + garu ekspozīciju viss izplūdīs a ar zibeni visu noskaņu jauks ārā. Nu ar tādu reportāžu monstru uzmet ISO 6400 un viss ir bumbās, bildēs trokšņi ļoti pieņemami. Viena no situācijām kad ir noderējis augsts ISO...
ja fočē reportāžas, gana bieži sanāk tāda vajadzība.
Baznīcas, mičošanas, sporta spēles ļoti tumšās, vecās hallēs, naktsklubi - tas ir pirmais, kas nāk prātā
ja fočē reportāžas, gana bieži sanāk tāda vajadzība.
Baznīcas, mičošanas, sporta spēles ļoti tumšās, vecās hallēs, naktsklubi - tas ir pirmais, kas nāk prātā
griezt augšā tik lielu ISO = pielīdzināt bilžu kvalitāti ziepim...virs 400 profiņi neiesaka ISO griezt !
ir aparātui uz kuriem profiņi cenšas neizmantot virs 100, ir aparāti, kur paši griež 1600... kāds nu kuram aparāts un ko nu kurais un kur/ko tas profs bildē...
Kamēr jūs te fanojat, murgojat un fantazējat, es lietoju GF-1 ar 20 1.7. Kvalitāte un jūtība būtiski neatpaliek no spoguļkameras. Ir man arī GH-1. Perfekti aparāti!
Pamēģināju arī pen, diemžēl af ātrums un jūtība ne tuvu nestāv līdzi panasonic.
Visiem, kuriem gribas MAZU, bet KVALITATĪVU, iesaku GF-1!
martc:interesanti, kuram ziepim nav digitālais skatu meklētājs?
nevienam ziepim nav digitālā skatumeklētāja, dažiem ir optiskie
Tas nu gan nebūs tiesa. Manam ir digitālais skatu meklētājs (FZ 20) . Ir arī lcd ja gribās Domāju ka visai Panasonic FZ grupai ir digitālie skatu mekētāji
Citēšana joprojām nestrādā, bet atbildot uz Luņa komentāru par Reiņa super atsauksmi viņš kļūdās "Pagaidām montāžas rīki un dzelžu jauda vēl nav attīstījusies tik tālu, lai AVCHD atbalstītu bez pārkodēšanas". Sony Vegas9c un PremierePro4.2 darbojas ar AVCHD reālajā laikā. Tas tikai FC pagaidām lažo, kā jau Apple...
Man ne reizi 5-6 gados ko bildēju ar digitālo spoguleni nav ievajadzējies ISO6400 un vispār gandrīz nekad nav vajadzības pēc lielāka ISO par 1600. Ko jūs tur bildējat ar tādiem ISO? Vai arī stikli ir tik tumši, ka ar mazāk nesanāk?"
Tad laikam shvaki buusi bildeejis )
Pat ar ,piemeeram, 70-200/ 2.8 ir bijis par maz, pie ISO 3200 labi tumshaa sporta zaalee, bildeejot voljuku vai basketbolu, jo sleedzi vajag ideaalaa gadiijumaa 1/640