Patreiz nav nauda gripam, domāju nopirkt pagaidu rezerves EN-EL9 (vai kāda nu tur, priekš Nikon D40) no ebay pa pāris dolāriem, tik zinot cik maksā oriģinālā vai tomēr nevar sanākt kādi defekti..? Jeb baterija ir baterija?
pirku priekš Canon Canon centrā Rīgā. cenā uz pusi lētāk par oriģinālo, marku neatceros, patreiz fot. nav klāt[ kaut kāda UNIT, vai taml.] strādā jau trešo gadu, tur nedaudz mazāk
negatIvs, Nikons šai sakarā ir viltīgāks. Piem., ar nikon D200 uz nebēdu lietoju čainīzerus, bet nikon D300 atpazīst, ka nav orģinālā, rāda uz displeja "battery error" un neiet... domāju, ka D40 vajadzētu iztikt bez problēmām šai sakarā...
plus, ja bačas liek aparātā nav gandrīz nekāda atšķirība starp orig. un neorig., bet, kad ieliek gripā (veselas divas), tad sāk just atšķirību, sāk taisīt visādus gļūkus...
Ja atmiņa neviļ,tad kreisos aķus varēja likt D100,D70 D50,pārejiem sākot ar D70s labāk kreisos aķus nelikt.Ja kameras menu ir saadaļa Battery info un tur procenti un klikšķi uzskaitīti,tad aķis ar čipu iekšā un līdz ar to kreisie var sagādāt pārsteigumus.Man pasen iegadijās viens kreisais aķis,uz viena aprāta izpildot veselu rituālu un ievērojot konkrētus nosacijumus varēja lietot,otrs to aķi vispār atteicās ieraudzīt,tā arī tas aķis mētājas plauktā.Ja vēl var noprovēt,tad vēl risks būtu saprotams,haļava ir salda jebkurā gadijumā,bet no ebaja kaķis maisā,iespējams pat ka sprādzis kaķis.
piredze: bija 6 akji 350-400 no tiem viens orgjinaalais(no komplekta), viens Ansmann (12LVL/gb), 4 ķinīzeri nonamji (7LVL/gb). rezultāts ansmanss nosprāga 3mēnešu laikā, canons vēl iet cik zinu, no 4 ķīniešiem izbeidzies viens - tiesa pēc 4,5 g intensīvas lietošanas)
patlaban 40tajam 2 ķīnieši (8LVL/gb) un viens orģinālais iet rūkdami...
Pērku no viena puiša no ss.lv i garnatijiedod i atlaides uz vairumu (vismaz divi) - rekomendēju un neredzu iemesmu pārmaksāt...
Es par ķīniešu bačorkām un gripiem - pats lietoju un esmu lielākā starā nekā par oriģināliem. Vienīgi pievērs uzmanību Alvila teiktajam - man pašam ir Canons un nekas tāds nenotiek, kā ir ar Nikon.... ????
Tur pirku Canonam aķus . Oriģinālo turu somā kā rezerves aķi, bet fotografēju ar "falšajiem", jo tie -dīvaini, bet tur ilgāk. Cenas apm. 1/3 -1/4 no oriģ. cenas. Protams, brāķa iespēja ir lielāka, bet pārdevējs sola samainīt. Tur esmu pircis 4 aķus - viss OK.
D200 gripam tas pats, es ar sākumā domāju, ka rij abus aķus kopā, tad nejauši pamanīju, vienam 99% otram 50%. tiko viens pa nullēm pārslēdzas un sāk otru lietot.
Man akal kaut ko saaka chaabiigi straadaat. Nu, diezgan aatri nobeidzas. BEt tas iespeejams taapeec, ka pa ziemu maz fokjeeju. Taa teikt, man noslogoju. BAchas nav veelams tureet pilnas. JA zin, ka nefokjees, tad labaak nelaadeet. Tureet tukshas. Es gan taa nedariiju. Tagad palikushas daudz vaajaakas. Ar 2 kjiinieceem sanaak ap 1000 kadri. Saakumaa gan kaadi 3000-4000
bet nu ja njem veeraa, ka maksaa ljoti maz, tad ir veerts labaak kjiiniecenes njemt nekaa par Canon maksaa taadu naudu.
Tepat [url=www.SS.lv]www.SS.lv[/url] ir ļoti labi piedāvājumi. Pirku Sony R1 rezerves AKM, tad Nik.D40 otro (vairāk nav vajadzības), ar visu Intelegent čipu. Ziemai uztaisīju AKM modeli (no zvejas bojas),ar USB vadu pievienoju konteinerītim, tas kažokjakas iekškabatā - patēriņš kā vasarā. Var izmantot Nikonam 220 V barotāja ieliktniEP-5, tikai tas dārgs, kopā ar trafu EH - 5. Canonam ziemai ir divvietīgs video konteiners, stiprina pie jostas, kontakts der arī fotikiem, esot grūti atrodams. Par AKM. nelādēšanu - es jau arī tiku fizikas stundas bastojis, bet fiziku neapšmauksi - pamēģini rudenī nolikt auto garāžā, un pavasarī atdzīvināt aķi! Praktizēju uzlādēšanu nestrādājošam AKM vismaz ik pēc diviem mēnešiem, glabājot apsildītā telpā. Nu katkā tā...
KEPKE:Patreiz nav nauda gripam, domāju nopirkt pagaidu rezerves EN-EL9 (vai kāda nu tur, priekš Nikon D40) no ebay pa pāris dolāriem, tik zinot cik maksā oriģinālā vai tomēr nevar sanākt kādi defekti..? Jeb baterija ir baterija?
esmu pircis gan fočikiem, gan telefoniem aķus no ebaja ... divas reizes aķi vispār nav sākuši strādāt, bet uzrakstot pārdevējam tika nekavējoties izsūtīti jauni ... Ilgdarbība mazāka, bet cena toties ap 5 Ls gabalā ja ņem vairākus uzreiz... un jā - ilgdarbībā arī neoriģinālie ātrāk nobeidzas - ja oriģinālā bača man gāja 2,5 gadus tad neoriģinālā pēc 1,5 gada sāka jocīgi uzvesties ... ... bet nu katrs pats rēķina, kas izdevīgāk un kā ērtāk...
nav jau obligaati no chainas jaasuuta. arii vaacijas ebejaa var kjiiniizerus dabuut... pats pirms kaada laika njeemu kjiiniizeru gripu ar 2 akljiem komplektaa savam D80. i laimiigs esmu kaa kuceens - viss straadaa ljoti labi. akjiem vienaadiem ar nav jaabuut. esmu spraudis kopaa kjiiniizeri ar origjinaalo. viss bumbaas.
Es arī pirku av.zb.lv... (tas pats puisis reklamējās arī ss.lv) jau pirms vairākiem gadiem, gan videokamerai, gan fočukam. Puisis kompetents, bačas strādā.
Pterodaktils:Es arī pirku av.zb.lv... (tas pats puisis reklamējās arī ss.lv) jau pirms vairākiem gadiem, gan videokamerai, gan fočukam. Puisis kompetents, bačas strādā.
Jā, man arī par šo vislabākais iespaids. Cenas tādas, ka sapirkos ceļojuma normu bez bēdu, bačas darbojas, būtisku atšķirību no orģinālajām neesmu piefiksējis.
Manam 400d ir viena oriģinbālā baterija, otra - ķīniešu. Viss strādā, erorus nerāda, tur arī pietiekami ilgi. Visi te runā, cik ilgi kura baterija tur, bet katras beterijas amperstundas neviens nepiemin