Es arī pirms gada ļoti gribēju,piedāvāju 250 ls,neviens nepieteicās.Nopirku jaunu veikalā.Izmantoju gan ļoti maz šo objektīvu,tāda gribēšana vien bija.
Man ir Tamron 90/2,8 Macro, bieži gan nelietoju, bet atdot tomēr žēl. Ja bezdarbnieka statusā sāks "smelties ūdens mutē" , piedāvāšu pa 200 Ls, bet laikam pēc Mērfija likuma nevienam nevajadzēs... Tjipa tāpat kā bija (un ir) ar Tokina 80-400- kad vienkāŗši iespamoju par iespējamo pārdošanu, tauta brīnījās par lētumu un daudzi bija potenciāli pircēji. Bet, kad tiešām izdomāju, ka varu bez viņa iztikt un ieliku reālu sludekli- klusums. Dižķibele?...
Šitais ir ļoooti labs objektīvs. Es arī ļoti gribēju, nopirku un ne mirkli neesmu nožēlojis. Un atšķirība no ekoista lietoju kā pamatobjektīvu. Un ņemu nost tikai tad, kad nav iespējams atkāpties tik tālu, lai visu dabūtu kadrā.
Vairāk vai mazāk kaut kā tā. Ļaudīm vienkārši ir tieksme lielīt savas lietas. Ideālas lietas dabā nav. Te gan filozofiski varētu kāds iebilst, ka ir un beigās viss sanāk ideāls. Pie normām pieturos. Tad nu es izvēlos preci pēc trūkumiem. Ja man tie šķiet nenozīmīgi, tad var sadzīvot tīri labi.
Katram objektīvam savas priekšrocības un savi trūkumi.Bija laiks,kad fotogrāfēju tikai ar 70-200,tagad vairāk ar 16-35,50,1,4 visu laiku man ir līdzi,bet lietoju retāk.Viss protams atkarīgs no žanra,kuru fotogrāfē.Lai arī 50 1,4 ir labs objektīvs,tomēr reportāžu ar tādu fotogrāfēt būs grūti(lēns autofokuss pat uz mk3,salīdzinot ar L stikliem)tas pats arī ar 100mm.Šos objektīvus var izmantot nesteidzoties,pārdomājot kadru,kompozīciju,toties optiski tie protams ir labāki. Pats tagad apsveru iespēju iegādāties 35 f1,4,135 f2 un iespējams 200 f2,8,ja kāds grib atbrīvoties,gaidīšu piedāvājumu.
Es te vienu daļu esmu parāvis uz 50mm f2,5 CANON Makriķi , ahūnais ISSTRĀDĀJUMS , reāls MACRO 1:1 bez kādiem gredzeniem vai plēšām un šausmīg ass zimejums . Filtrus ar nevaig aizsardzībai jo lēca ļot dziļi iekšā korpusā , VIENI PRIEKI var nobildēt no PORTRETA lidz PUĶITEI pa visju kadru Kadreiz kad pirku vadzēj 3 meneši gaidīt kamēr Canada šo uzražo un Briseli atsūta bet pēdējo jau meitiņa viena esot reāli LV BODĒ uz vieta nopirkusi saklausoties Kundzinja tekstus par Puķītēm lapiņām ziediņiem un PRIEKĀ LĒKĀ par stikliņu
50mm man skiet bik par iisu, sakumaa domaaju par efs 60mm, bet pa cik ef-s, un sazin kaads bodijs rokaa iekritiis driizumaa, tadel janjem vismaz lai ir ef, lai pec tam nav jaamaina, ja nu kas, un cik zinaams, tad tas 100mm ir gana labs.
Ekoists, a ko dariiisi ar savu 100-nieku, ja neizmanto? cik prasi?
Izmantoju gan,tikai ļoti maz.Darīšu to pašu,lai stāv plauktā,paretam izmantošu.Šitos objektīvus ir jāpērk ziemā,vasarā pārdot vieglāk.Vai tad es teicu,ka pārdodu?Vienkārši mirkļa vājumā man sagribējās nopirkt,bet būtu izticis arī gadu bez viņa.