es te tā gribētu uzzināt jūsu atsauksmes par kkadam fotosomiņām. Vēlams lai var sabāst iekšā kautko vairāk nekā fočiku pašu, piemēram, vietas zipenej, bačenēm, vēlvienam objektīvam, lādīzerim, tur vēl kkadām fīčām usb vadam ūttē tē.
Kā vispār labāk plecinieci vai mugureni?
vispār es jau visur staigāju ar savu mugursomu, tapec ja ņemšu vēl fočiku un būs fočika sumka, mugursoma, tad vainu viens, vianu otrs :< tātad laikam par pleca somām runa iet.
nu kā teikt personīgā pieredze un vārbūt kādi ietekumi uz ko skatīties :roll:
bet tā sanāk ka man mugurenē vienmēr ir kkada draza un viņa ir puspilna ;/
nu man kad pirku savu eos`u malaizietis iedeva līdzi somiņu, kas līdzinās pautsargam, un vairāk tur par fočiku ieksā nevar dabūt, vārbūt vēl bačeni. to brīžiem iemetu somā, bet baigā čakarēšanās. labāk ka vnk ir kkada vidēja izmēra pleciniece
aizej uz Elizabetes un Tērbates stūra, tur ir fotoveikals (Minolta?), nopirkām ar Shadowu tur somu pār plecam par 20Ls ieiet: - fotoaparāts ar objektīvu, - otrs objektīvs - blende, Cokin sitēma - zipene
pa kabatiņām sabāzti:
- lādētājs ar vadu - 4 filtri - lupatiņa, otiņa, škidrums tīrīšanai - manuālis (nerēkt!!) - vēl var kādu papīru vai avīzi iebāzt
Ehhh...ezi! kur tu biji aatraak!?! Man gan tik lielu nafig...objektiivi taapat man anv vaidziigi...bet par shitaadu cenu panjemtu, ja nebuutu nopircis..."pautusargu" :p kaa te izteicaas! Vismaz buutu vieta kur konchas sabaazt!
Somas jau parasti vajag vairākas No savas pieredzes varu pastāstīt:
- ja vajag nedaudz tehnikas nēsāt un negribas pēc foto friika izskatīties, tad labas ir slingshot somas. 200AW ir diezgan ļēta un tajā var salikt diezgan daudz -- 20D ar BG + 2 līdz 3 lielus objektīvus. - ja vajag daudz tehniskas nēsāt un gribas pieklājīgi izskatīties, tad labāka ir pleca soma. bet plecs ļoti nogurst un nav ērti. - mugursoma der gadījumiem, kad ir daudz nesamā. Tās gan man ir 2 -- viena ceļosanai, kuru lidmašīnā drīkst ņemt un otra iet mežā -- lidmašīnai par lielu, bet var ielikt daudz
Es gan notebook uz bildēšanu neņemu. Ir man viena Lowepro Stealth Reporter AW, kur ir tam vieta, bet tā tiek izmantota ceļošanai, lai var salikt notebooku, nedaudz drēbju un fotoaparātu + 2 objektīvus un zibspuldzi dažreiz. Pārējās foto somas ir bez vietas notebookam
šodien elkora paskatijos lowepro rezo 160, tur zibsnis nelīda iekšā, 190aā man pa lielu, stipri par lielu, 170ideaļņiks, bet 26ls, pat tas milžiģais 190 ir lētāks :/