forum.gif
Konkrēts jautājums par WB
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Konkrēts jautājums par WB
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.06.09 13:33
 citēt
Kāds WB jāliek, jauktas gaismas apstākļos?

Tur kur sarkanās bultinjas (priekshaa pa vidu) tur staavu es un focheeju ar zibspuldzi sb-600 galvinja pagriezta apm uz 45 graadi, taatad balta gaisma. Tur kur dzeltenaas, tur ir prozektori, kas dod dzeltenu gaismu. SB-600 nav tik speeciiga un gaisma daljeeji pazuud un sajaucas ar prozektoriem. Ja lieku FLASH WB tad sanaak preiigi sarkana, ja atkal Auto tad pretiigi zila :D. Fotograafeeju RAW, kur to visu var izlabot, bet 10sek katrai bildei, ja kopaa kaadas 200-300 bildes sanaak 3000sek=50min.
Pretīgi sarkana

taa kaa fochiks pavecs, nevaru likt augstus ISO lai bildeetu bez zibspuldzes, objektiivs ir ar f2.8 caurumu
Publicēts: 18.06.09 13:46
 citēt
Uzstādi WB manuāli Kelvinos un uztaisi testa kadrus pamainot temperatūru pa 200 - 100 grādiem līdz atrodi labāko variantu.
Ja visām bildēm pēcapstrādes procesā jānomaina WB uz noteiktu vērtību, tad apstrādā bildes Lightroom'ā un tas aizņems dažas minūtes vai arī uztaisi Photoshop'ā action, kas to visu paveic Tavā vietā.
Publicēts: 18.06.09 14:19
 citēt
kristaps_l:filtri uz zipenes virsū.

http://cgi.ebay.co.uk/16-Rosco-Photo-Gels-Strobist-Camera-flash-filter-Strobe_W0QQitemZ300323518375QQcmdZViewItemQQptZCamera_Flash_Accessories?hash=item45ecad37a7&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1690|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

ja tādi ir, tad labi...
vienreiz šādi bildēju, no gaiši pelēki brūnas kartona kastes ieliku zipenes atstarotājā gabalu, un uz Auto sanāca, ka stipri zipene ar prožektora gaismām nesakāvās :)
+ Sandijs
Publicēts: 18.06.09 14:29 labots
 citēt
kristaps_l:filtri uz zipenes virsū.

Piekrītu, tur tiešām labāk tonēt zibeni. Atkritīs lērums krenķu.

PS. Var arī piešaut ar pelēko lapiņu :) un pēcāk pielabot.
Publicēts: 18.06.09 14:34
 citēt
dažiem Canon modeļiem palīdz baltā balanss uz < ēna >, tas tā ātrumā, ja vajag, varbūt Nikon arī var pamēģināt
Publicēts: 18.06.09 14:51
 citēt
sandijs:Uzstādi WB manuāli Kelvinos un uztaisi testa kadrus pamainot temperatūru pa 200 - 100 grādiem līdz atrodi labāko variantu.
Ja visām bildēm pēcapstrādes procesā jānomaina WB uz noteiktu vērtību, tad apstrādā bildes Lightroom'ā un tas aizņems dažas minūtes vai arī uztaisi Photoshop'ā action, kas to visu paveic Tavā vietā.

paldies par padomiem
maneejam nevar pats uzlikt, cik kelvinu grib, ir tikai tie gatavie rezhiimi kuras var nedaudz piekrukjiit no -3...+3
nu jaa Laitroomaa jau parasti peec tam laboju to WB
6dien atkal tajaa šķūnī jābildē, neatnāks man tie filtri, značit jāuztaisa pašam :D
Publicēts: 18.06.09 14:57
 citēt
Live view ir? Ja ir, tad caur to skaties un maini WB, kamer iegusti optimalo.
Publicēts: 18.06.09 15:11
 citēt
sasar:Live view ir? Ja ir, tad caur to skaties un maini WB, kamer iegusti optimalo.

nikon d70s veca kamera nav nekaa :D jaakraaj nauda jaunai, taapeec jaabildee visados šķūņos :D
Publicēts: 18.06.09 18:08
 citēt
Paprasi naudu par tām 50 min,gan jaunu aparātu varēsi nopirkt,gan filtrus zibspuldzei....
Publicēts: 18.06.09 19:21 labots
 citēt
kādas problēmas ar WB ja bildē RAW? Je neesi testa šāvienu ar pelēko karti uztaisījis, tad skaties pēc balta krekla bildē. Pēc tā arī saregulē, pēc tam sinhronizē visai sērijai. Zibeni jebkurā gadījumā ir "veselīgi" pieskaņot esošajam apgaismojumam.
Publicēts: 18.06.09 19:27
 citēt
miller31:Fotograafeeju RAW, kur to visu var izlabot, bet 10sek katrai bildei, ja kopaa kaadas 200-300 bildes sanaak 3000sek=50min.

Sho nebiju pamanijis... batch edit rawam un gatavs, minuushu jautajums.
Publicēts: 18.06.09 20:12
 citēt
Onkulis:kādas problēmas ar WB ja bildē RAW? Je neesi testa šāvienu ar pelēko karti uztaisījis, tad skaties pēc balta krekla bildē. Pēc tā arī saregulē, pēc tam sinhronizē visai sērijai. Zibeni jebkurā gadījumā ir "veselīgi" pieskaņot esošajam apgaismojumam.

vot šito es gribētu zināt,kā var novērst nepareizību, kas veidojusies no 50% gaismas 3000 gradi Kelvinos ar hakogēna spektru un 50% gaismas 5500 gradi zipenes spektra.
Tieši RAWā. Nu nesanāk man.
Ja ir kāds balts laukums kur nolasīt RGB, es novēršu ar caurspīdīgu tās krāsas filtru Invert režijumā :), piedzenot filtra %
Publicēts: 18.06.09 20:39
 citēt
A kam Tev novērst Haiduk?Tu domā,ka tos šedevrus briesmīgi kāds vērtēs pēc krāsu temp.?tāpat jau katrs skatās tikai uz savu seju un balto kleitu.
Publicēts: 18.06.09 22:20
 citēt
ekoists:A kam Tev novērst Haiduk?Tu domā,ka tos šedevrus briesmīgi kāds vērtēs pēc krāsu temp.?tāpat jau katrs skatās tikai uz savu seju un balto kleitu.

arii liela dalja taisniibas. Bet vnk pasham gribas, lai viss ir pareizi, tas, ka tiem cilveekiem prieks kuriem bildeeju patiks tas ir 100 punkti
Publicēts: 18.06.09 22:20
 citēt
Haiduks:
Onkulis:kādas problēmas ar WB ja bildē RAW? Je neesi testa šāvienu ar pelēko karti uztaisījis, tad skaties pēc balta krekla bildē. Pēc tā arī saregulē, pēc tam sinhronizē visai sērijai. Zibeni jebkurā gadījumā ir "veselīgi" pieskaņot esošajam apgaismojumam.

vot šito es gribētu zināt,kā var novērst nepareizību, kas veidojusies no 50% gaismas 3000 gradi Kelvinos ar hakogēna spektru un 50% gaismas 5500 gradi zipenes spektra.
Tieši RAWā. Nu nesanāk man.

aha taa pashvakaak ir
Publicēts: 18.06.09 22:27
 citēt
ekoists:A kam Tev novērst Haiduk?Tu domā,ka tos šedevrus briesmīgi kāds vērtēs pēc krāsu temp.?tāpat jau katrs skatās tikai uz savu seju un balto kleitu.

ir reizes, kad gribās :)
Bet tiešām gaismu mistrā neesu ar RAWu ticis galā... tikai ar filtrēšanu. Tāpēc arī jautāju :)
Publicēts: 18.06.09 22:46
 citēt
uu jā.. šeit vēl izskatās ka pa visu telpu saliktas dienasgaismas lampas, uz skatuves prožektori ar filtriem + vēl zibens.. :D tāds kokteilis.
Ieteiktu fočēt melnbaltā, vai arī bez zipenes uz statīva, parasti šitie prožektori normāli piegaismo..
Publicēts: 18.06.09 22:49 labots
 citēt
Gudris:

Sho nebiju pamanijis... batch edit rawam un gatavs, minuushu jautajums.

kā var palaist bač rawam...man nesanāk šopā :(

neesi slinks, paņem aliņu, un nāc ar domu, ka parādīšu:)
...bet nopietni, ieej Luņa profilā, atrodi viņa fotoskolā, tur praktiski ir viss, kā arī norāde, kā sagatavot Action :)
Sory, laikam nesapratu pareizi...
es caur fotošop cs4 veru vaļā visus iezīmētos RAW failus... tad selekt all... un visiem iedodu vienādu RAW apstrādi un okey
Publicēts: 18.06.09 23:20
 citēt
Oskarz:uu jā.. šeit vēl izskatās ka pa visu telpu saliktas dienasgaismas lampas, uz skatuves prožektori ar filtriem + vēl zibens.. :D tāds kokteilis.
Ieteiktu fočēt melnbaltā, vai arī bez zipenes uz statīva, parasti šitie prožektori normāli piegaismo..

uz melnbalto jau peec tam var paarveest
Publicēts: 18.06.09 23:29
 citēt
nubet uz skatuves takš krāsaini prožektori un visādi - būtu nedabistiki visu PAVISAM izlīdzināt. skat bildes ar logiem, caur kuriem šis tas redzams - kinošņikiem ilgi nepietika prāta ielikt logā filtru u.tml. jācenšas gādāt, lai lai vairums vai svarīgāko ģīmju bildes daudzmaz pēc cilvēka.
Publicēts: 19.06.09 10:28
 citēt
haralds:nubet uz skatuves takš krāsaini prožektori un visādi - būtu nedabistiki visu PAVISAM izlīdzināt. skat bildes ar logiem, caur kuriem šis tas redzams - kinošņikiem ilgi nepietika prāta ielikt logā filtru u.tml. jācenšas gādāt, lai lai vairums vai svarīgāko ģīmju bildes daudzmaz pēc cilvēka.

+++
Publicēts: 19.06.09 10:40 labots
 citēt
a, kādas krāsas filtru liek zibeņiem ? Kā to nosaka ? Pēc dominējošā prožektora vai dienas gaismas no logiem ?
Biki smalkāk lūdzu aprakstiet ?
Paldies !
Publicēts: 19.06.09 10:47
 citēt
ImkaSm:a, kādas krāsas filtru liek zibeņiem ? Kā to nosaka ? Pēc dominējošā prožektora vai dienas gaismas no logiem ?
Paldies !

domāju, ka katrai situācijai ir jāpieņem savs variants, kā iziet no šaizes :)
Publicēts: 19.06.09 11:26
 citēt
Bildē RAWā un nelauzi galvu par gaismām. Es ceru, ka Tev lielākā daļa bilžu nav tādas, kā tā ar 3 jaunekļiem (deguns lejā, acis ciet).
Pirms izlaiduma sarunā ar absolventiem, lai viņi nelūr visu laiku uz diplomu un dāvanām un ja fočē diploma pasniegšanas brīdi, tad sarunā ar direktoru, lai viņš nelaiž vaļā diploma saņēmēja ķepu, kamēr šmais nepaskatās acīs. Lai Tev sanāk laba reportāža!
Publicēts: 19.06.09 12:38
 citēt
lai viņš nelaiž vaļā diploma saņēmēja ķepu, kamēr šmais nepaskatās acīs. Lai Tev sanāk laba reportāža! :)
Publicēts: 19.06.09 15:06
 citēt
ImkaSm:a, kādas krāsas filtru liek zibeņiem ? Kā to nosaka ? Pēc dominējošā prožektora vai dienas gaismas no logiem ?
Paldies !

Te ir labs un saprotams apraksts.
strobist.blogspot.com...
Publicēts: 19.06.09 15:30 labots
 citēt
ImkaSm:a, kādas krāsas filtru liek zibeņiem?
pārsvarā jau siltos - dzeltenu oranžu un necik blīvus ne. es reizēm ielieku gan, bet ne pa visu laukumu. NB - bīsties Rifkarīļa - man reiz kādu laiciņu jaudīgi pamaucot, sakrupjojās mīkstais filtrs. nu, labi, ka snuķis neizkusa. un - griesti jau reizēm tonēti un baltie a ne visi vienādi. flešmetru ar RGB acīm sen izgudroju un blici ar 3 snuķiem un trim sensoriem, bet īpaši neesmu ar to plātījies, ne līdz Canonam, ne līdz Nippon Kogaku acīmredzot nav aizklīdušas runas. (a varbūt vajadzība vēl nav nobriedusi!)
karroče uz čuteni.
ImkaSm:Paldies!
Paldies par Paldies un lūdzu!
Publicēts: 20.06.09 20:01 labots
 citēt
shodien bija OK, prozektori spilgtaaki un vareeja bez zibens bildeet. Paldies par visaadiem padomiem! ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):