Sveiki: Sestdien jabildē bēres, varbūt kads kaut ko var ieteikt vienkarshi pirmo reiz bildēšanu? Zinu ka kadu laiku runaju par sho te temu bet nevaru atrast!
man patīk Tava pieeja....Esi uzņēmies bildēt bēres,bet nezini kā to darīt un dienu pirms tām sāc meklet informāciju.Nekāda bēru standarta nav,kas liekas svarīgs,to bildē.Visi kompozīcijas,ekspozīcijas un citio likumi darbojas tāpat,kā ikdienā bildējot.
Neaizmirsti nevienu,tas var būt viens no nedaudzajiem pasākumiem ,kur salasās visi radi. Baigi labi ir divatā :viens ar plato grozās ap zārciņu un šķiļ notikumu,otrs tikmēr ar garo nomaļus stāvēdams netraucēti var lasīt portretus.Rēķinies ,ka vairums būs tumšās drānās,tā ka pats saproti kā un ko.......
Domāju, ka šoreiz pārmetumi par bildēšanu bez pienācīgas sagatavošanās ir nevietā. Iztēlojos tādu situāciju sev: kaut arī par atlīdzību neknipsēju un cilvēkus neknipsēju ne tik, vairāki radi-paziņas un līdzīgi zina, ka man IR FOTOAPARĀTS, pie tam lielāks par viņējo. Ar to pietiek, lai varētu saņemt negaidītu zvanu – zini, orks, miris mans.... mūsu... (rads, draugs, kaimiņš....), parīt bēres, vai tu nevari pafočēt.... Nu tiešām nezinu, kā spētu atteikt. Atliek cerība, ka nevajadzēs.
Viss, kā parasti, bet jāievēro ētika... ... lai netiek kadrā brīdis, kad kāds dikti smejās ... nebildē kulminācijas brīdi, kad dikti raud... nedaudz asaras skatās labi. Bildē kapličā, kad sāk runu, jo pēc runas būs saraudātas sejas- sarkanas. Pie kapa ar izslēgšanas metodi- visi, tad radi, tad tuvākie, un beidot pie izpušķota kapa paliek vistuvākie... ... Zārkā skati, lai iznāk dzīvs portrets it kā humors, bet tas ir nopietni.
ekoists:man patīk Tava pieeja....Esi uzņēmies bildēt bēres,bet nezini kā to darīt un dienu pirms tām sāc meklet informāciju.Nekāda bēru standarta nav,kas liekas svarīgs,to bildē.Visi kompozīcijas,ekspozīcijas un citio likumi darbojas tāpat,kā ikdienā bildējot.
A pastasti ka tad lai macas ja nemeiģina bildēt! Tad sanak ka tu nebildē tos žanrus ko nesi bildejis jo nemāki! nu labi novirzos no temata!
Runaju ar vienu foto guru ar kurš pameta man shito darbinu, shis jau ar pastastija kas ir a un ka bet , visnh bija bildejis kadus patsmit gadus atpkaļ, bet es domaju ka standarts jau nemainas!
Nepaņemshu es paņs kads cits, un nauda šinii laika studentam pa sliktu nenaktu. Tuliit jau jāni ar!
Brinums ka nau neviens kassaka: to nevajg bildet un taddaa garaa
nevienaas beerees neesmu redzeejis fotograafus.. un labi, ka taa - ir tac bildes ar attieciigo cilveeku dziivajaa un taads vinjs arii jaatceraas, nevis druumaas bildes zaarkaa..
foto_laaga:nevienaas beerees neesmu redzeejis fotograafus.. un labi, ka taa - ir tac bildes ar attieciigo cilveeku dziivajaa un taads vinjs arii jaatceraas, nevis druumaas bildes zaarkaa..
man ar netaiktu j amanu pazistamo tuvumaa kad sbildeetu, bet ja ta cilveksi velas varu bildet.
Friidis:nevienaas beerees neesmu redzeejis fotograafus.. un labi, ka taa - ir tac bildes ar attieciigo cilveeku dziivajaa un taads vinjs arii jaatceraas, nevis druumaas bildes zaarkaa..
... vai to nevajadzētu atstāt piederīgo ziņā katrs zin , ko grib, kāpēc vienmēr jauzspiež viedoklis. Es savukārt neesu redzējis bēres bez fotoaparāta
foto_laaga:nevienaas beerees neesmu redzeejis fotograafus.. un labi, ka taa - ir tac bildes ar attieciigo cilveeku dziivajaa un taads vinjs arii jaatceraas, nevis druumaas bildes zaarkaa..
man ar netaiktu j amanu pazistamo tuvumaa kad sbildeetu, bet ja ta cilveksi velas varu bildet.
Morgen! cik man ir sagadījies būt šādos pasākumos, tad kapličā kāreiz cenšos zibeni neizmantot. platlenķis + vismaz monopods ir tavs draugs. Sabildē bēru sākumu, kad ierodas piederīgie, tad arī tiks saņemti norādījumi no tiem, kuri nevēlas trāpīt kadrā. Kapličā var uzturēties max pirmās 10 min pēc zvadīšanas sākšanas un tad jau izej ārā lai sagaidītu iznesšanu. Galvenais izturies max neuzkrītoši + ja fočukam ir skaļš slēdzis rekomendēju ietīties...
Nu ne jau bēru ceremonijā jāmācās bildēt un vēl jāprasa naudu par to,ka mācies.Mācīties vajag visu laiku.Neviens Tev tagad fotokursus forumā nepasniegs un tavu skatījumu uz lietām arī nemainīs.Tagad sanāk kā valdībā-gribu būt ministrs,bet ko darīt nezinu...Tūlīt paskatīšos cik man laika aizņems atrast diskusiju par šo tēmu.
Fotofrafējis bēres neesmu, bet filmējis gan savā laikā. Ļoti efektīvi sanāca, no ceremonijas sākumiem līdz otrās dienas rasas pilēm uz vainagiem un ziediem uz kapa. Ar visiem raudošajiem tuvplāniem, atvadu runām, kopskatiem. Viena filma beidzās ar eglīšu dedzināšanas rituāla aizejošajiem dūmu mutuļiem... (vnk kaifs!) Tā arī fotoreportāža jāveido.
Oi večo es kā sarkastists tipss LAIMĪGI tiku valā no bēru bildēšanas pirms ~20 gadiem kad glabāja vecus GRUšņiku un man tak darbs bij visādus šitos VIP tussus piefixsēt sabildēju "Skumstošo" 3x jaunāko par šo atraitni gan pie zārčīņa gan gan bix vēlāk ar janā kavaliera roku uz pakaļas un pašu ņirdzot gan visādus koleģus . REZULTĀTĀ man vairs beres nebij jābilde , VIS KO CITU JĀ katru dienu BERES nekad vairs nesūtija bildēt , priekšnieks baidijās riskēt vēlreiz
oi, apņirdzos! es atkal viena okupācijas armijas palkavnieka berēs izdomāju Džuzepes Rotuno objektīva cienīgu kadru, panorāma no sērojošajiem pakaļpalicējiem uz suņiem, kuri drātējas uz iesvētītas zemes.
Friidis:nevienaas beerees neesmu redzeejis fotograafus.. un labi, ka taa - ir tac bildes ar attieciigo cilveeku dziivajaa un taads vinjs arii jaatceraas, nevis druumaas bildes zaarkaa..
... vai to nevajadzētu atstāt piederīgo ziņā katrs zin , ko grib, kāpēc vienmēr jauzspiež viedoklis. Es savukārt neesu redzējis bēres bez fotoaparāta
Haiduk, nevajag "viltot citātus"- tie nav mani raksti, bet "foto laaga" 19.06.09 10:25 rakstītais. Nekas jau briesmīgs, bet tomēr princips!..
Nu man pasham arii gadiijies bildeet vienas beeres...protams nedaudz neerti ir desot apkaart ar aparaatu, bet iipashi iebildumi nevienam nav...tik daudz ka var laiciigi uzjautaat, vai nav kaadas lietas ko neveelas lai bildee (kaads no radiem, vai kaads noteikts moments), runas laikaa pac iipashi necentos bildeet, paaris kopskatus un dazjus portretinjus, vairaak bildeeju atvadu briidii, kad visi peedeejo reizi atvadiijaas no aizgaajeeja, tad nedaudz no aizveershanas un kad aizveerts zaarks, un kad tiek nests.tad nedaudz pie kapavietas, "vieglo smilshu" beershanas briidii un tad jau kad rok ciet un ir aizrakts un visi liek pukjes. Peectam pashas beigas kad jau viss skaisti salikts, un tad pashaas beigaas jau kas veeleejaas, tos nobildeeju kapavietaa.
Haiduks:
Haiduk, nevajag "viltot citātus"- tie nav mani raksti, bet "foto laaga" 19.06.09 10:25 rakstītais. Nekas jau briesmīgs, bet tomēr princips!..
Tas naf mans darbs , es nospiedu citēt! foto_laagu, bet kā tu tur tiki ir zināms tikai tev
bēriniekiem (katram) solīdi iečuksti, ka pa piečuku/čiriku piesūtīsi individuālo sērotāja portreju - un pēčāk neaizmirsti kapracim, apstāvētājam un misiņgrauzējiem iedot procentiņu - fotogrāfs bērēs ir kā bārmenis krogā - maiņas beigās atmet virtuves darbiniekiem doļu
Nuuu Blaaa , tad es iedomājās KAUJAS EROPRTĀŽAS Atraitne histērijā , bērni brēc , māte metās kapā vēl kautkas apokaliptikss Oh nu ko tur smieties par skumju notikumu , viss reiz tur būsim MAN gan lai kapinjos NEVIENA ar kamru tuvumā nebūtu. Es gribu lai mani atcerētos DZĪVU nevis blenst uz "Skaistu līķi"