forum.gif
labaak buutu eedis..
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / labaak buutu eedis..
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.06.09 22:53
 citēt
taa nu sanaaca, ka kkur 2 dienas pirms jaanjiem nojuka mans aareejais cietnis ar paaris gadus kraataam bildeem.. zheel, ka taa.. vai taa kaadam nav gadiijies un vai kaads nezin, vai ir iespeeja atjaunot datus uz ieprieksmineetaas lietas un cik tas vareetu maksaat un kur tas biitu iespeejams, ja tas ir iespeejams?..
Publicēts: 25.06.09 22:58 labots
 citēt
nū, disks nojukt var dažādi vispār... sīkāks info būs ar'? t.i. kādi simptomi? ko jau mēģināji darīt?
Publicēts: 25.06.09 23:03
 citēt
atkarīgs no tā kas nobruka - elektronika vai mehānika. Katrā ziņā ir Rīgā kantori kas specializējas HDD datu atgūšanai. Būs dārgi. Bet ja svarīgi - tad pats nedari neko. Tā jau pastāv tautas metodes ar HDD ledusskapī u.t.t.

p.s. - īsti vīri bekapus netaisa.
Publicēts: 25.06.09 23:04
 citēt
vienmeer jadublee veel DVD
Publicēts: 25.06.09 23:09
 citēt
www.vianova.lv...
cenas , ja var ticēt - var pat uz 200Ls pavilkt...
Publicēts: 25.06.09 23:14
 citēt
Aptuvenās izmaksas būs jauns tāds pats disks plus darbs uz kādi 30ls.
Ja ir reāla interese, tad atraksti privāto ziņu vai uz ap(@)bwphoto.lv
Publicēts: 25.06.09 23:25 labots
 citēt
ko nu tā ēdīs tukšā dūšā. un, ja iedzer un uzkož, ēst negribas!
ja nepazīst disku kā sugu, nevis FAT aizgājis pa D, caur kā to sauc, Linux vai, provē. frendam par 50 Ls salāpija, bet tas bija sen.
Publicēts: 25.06.09 23:34
 citēt
Andreass:Aptuvenās izmaksas būs jauns tāds pats disks plus darbs uz kādi 30ls.
Ja ir reāla interese, tad atraksti privāto ziņu vai uz ap(@)bwphoto.lv

ja tas ir reāls piedāvājums, tad man šķiet būtu pieklājīgi bijis vispirms noskaidrot, kas tad īsti ir gadījies, citādi pēc tādas puiku apņemšanās vien izklausāš...
Publicēts: 25.06.09 23:40
 citēt
haralds:ko nu tā ēdīs tukšā dūšā. un, ja iedzer un uzkož, ēst negribas!
ja nepazīst disku kā sugu, nevis FAT aizgājis pa D, caur kā to sauc, Linux vai, provē. frendam par 50 Ls salāpija, bet tas bija sen.

jā, pirms kādiem gadiem 8, vai vairāk, šitā ar divus gabalus piecēlu kājās.. toreiz izmantoju 9-to Linux Mandrake. bet tas joks bija skaidrojums ar kaut kādu Win nespēju pēc sīkiem failsistēmas bojājumiem disku vairs piestartēt. Man domāt, ka "mūsdienās" šī problēma sen ir novērsta
Publicēts: 25.06.09 23:44
 citēt
nu, 1 HDD Zaulons salāpīja, es i negrābājos.
Publicēts: 26.06.09 00:03
 citēt
nuuu tas var buut daaargi

esmu dzirdeejis gadiijumus
Publicēts: 26.06.09 00:11
 citēt
Būtu labi un interesanti, ja cilvēki ar padalītos pieredzē kādos apstākļos tie cietie nomirst - vnk tāpat paši no sevis, nometot no galda, izrubījās strāva utt... Jo tā jau gribētos domāt, ka ja tas agregāts godīgi stāv plauktiņā un tiek lietots samērā reti, tad nekam traģiskam nevajadzētu notikt, ne?
Publicēts: 26.06.09 00:17
 citēt
ja špriksteles nolec, ja nomaucās, bet arī bez redzama iemēsla.
Publicēts: 26.06.09 00:17 labots
 citēt
www.jet.lv...

Cieto disku datu atjaunošana.
Cena

1.
Diagnostika par bojājuma raksturu un datu atjaunošanas iespējām 5 darbdienu laikā.
40

2.
Steidzīga diagnostika par bojājuma raksturu un datu atjaunošanas iespējām (1-4 stundu laikā).
50

3.
Informācijas kopēšana 1:1 bez tālākas tās loģiskās atjaunošanas, no salabotās hermozonas uz citu nesēju - diska kontroliera elektronikas (PCB) bojājuma gadījumā un BAD-bloku neesamības:

Diska apjoms <= 250Gb
60

Diska apjoms <= 500Gb
80

Diska apjoms <= 750Gb
100

Diska apjoms 1Tb
180

4.
Informācijas kopēšana no bojāta cietā diska (1:1 bez tālākas tās loģiskās atjaunošanas):

Bojātas diska galviņas
400-500

Bojāts dzinējs
350-400

Bojāta cietā diska virsma
500-600
Publicēts: 26.06.09 00:25 labots
 citēt
dimkin:

Bojātas diska galviņas
400-500

Bojāts dzinējs
350-400

500-600

jādomā, ka šādas traumas var rasties tik fiziska defekta gadījumā, ne? Tā neko sālīti...
Tās primās cenas (60-100Ls) ta vēl neko - arī diez kas nav, bet svarīgu datu/bilžu dēļ... ā - nu vēl +40ls... Dāuš - jāskrien veicīgi taisīt bekups savām bildēm :D
Publicēts: 26.06.09 08:02
 citēt
seivo tikai gljeevulji
Publicēts: 26.06.09 08:18
 citēt
- tuk, tuk
- kto tam?
- pizģec
- što nada?
- ņečevo, prosta tak prišol...

Lai disks nonīktu mehāniski (galviņa noveltos uz diska), dators nav ne jāmet zemē, ne kājām jāspārda. Dators stāv uz galda ne sists ne spārdīts un vienu rītu pizģec vienkārši ir klāt. Ieslēdzot datoru no cietā diska atskan klakt, klakt, klakt... Tiesa, manā pieredzē tā ir bijis tikai vienu vienīgu reizi.
Publicēts: 26.06.09 08:22
 citēt
man ar kompjiem veicas. 2x cietais nokūpējis 1x rams SAPUVA ( ??? ) 1x sistēmplate sadega. Viss tas notika pēkšņi/bez iepriekšējiem brīdinājumiem.
Publicēts: 26.06.09 08:48
 citēt
CerambyX:Būtu labi un interesanti, ja cilvēki ar padalītos pieredzē kādos apstākļos tie cietie nomirst - vnk tāpat paši no sevis, nometot no galda, izrubījās strāva utt... Jo tā jau gribētos domāt, ka ja tas agregāts godīgi stāv plauktiņā un tiek lietots samērā reti, tad nekam traģiskam nevajadzētu notikt, ne?

cietņi mirst dažādos veidos un ir diezgan droši pieņemt, ka katra konkrēta cietņa nomiršana ir tik laika jautājums. Man pēdējie nosprāga, jo sadega elektronika cietņu kastēs, bet tas var nomirt arī vienkārši stāvot uz galda un strādājot. Galvenie riska faktori ir vibrācijas un kustināšana, kad tas strādā, slēgšana ārā/iekšā, elektronikas defekti dēļ elektrības raustīšanās, mehāniski defekti. Pēdējā algotajā darbā strādājot, mums cietņi mira vismaz pa vienam mēnesī. ;) Tad arī iemācījos, ka backupi ir ne tikai ķeksītim, bet arī dažreiz noder.
Publicēts: 26.06.09 09:05
 citēt
Paga, paga... kādas firmas bija tas ārējais?
Publicēts: 26.06.09 09:24
 citēt
manejais cietais wnk atsledzas un nreageja,
palaidu programu get beck NTFS data un itka visu dabuju lauka,
biju priecigs
Publicēts: 26.06.09 09:34
 citēt
CerambyX:
dimkin:

Bojātas diska galviņas
400-500

Bojāts dzinējs
350-400

500-600

jādomā, ka šādas traumas var rasties tik fiziska defekta gadījumā, ne? Tā neko sālīti...
Tās primās cenas (60-100Ls) ta vēl neko - arī diez kas nav, bet svarīgu datu/bilžu dēļ... ā - nu vēl +40ls... Dāuš - jāskrien veicīgi taisīt bekups savām bildēm :D

šķiet, ka bojaata diska galviņa, jo kattrreiz atvienojot no straavas un pievienojot atkal, šis tipa saak kko lasīt, bet skaņa tāda, ka neizdodas un kompis pat nenomirkšķinās, ka kko būtu atradis.. bet nu jaa 600ls teereet ar negribaas, it sevišķi, ka nu jau esmu bezdarbnieks.. labi, saaksu savu foto dziivi no jauna.. zheel protams atminjas un pleneerbil;zhu, bet neko dariit.. sis tas veel fotobloigaa vismaz izdziivojis :))
Publicēts: 26.06.09 10:17
 citēt
JAUTĀJUMS CENĀ :):)

Es te pirms pārs gadiem biju aizskapēts uz vienu muļķigu laika "atsedēšanu" kur visādi "Vēcākie brāļi" baidija jaunākos ar praktiskiem demonstrējumiem + Horor Film no serijas "Pilns HDD" tika pabasts zem preses UN sašķida lupatās , tad onkulji to vissu salasija tūtiņā un viens bars ķerās pie lietas , fināls bij tāds ka izdevās atjaunot 98% datu neskatoties uz to ka plaksnes bij nevis GABALOS bet DRUSKĀS par mehaniku nemaz nerunājot , pēc šitās izrādēs "Mazīe" rādija dumu ģīmi bet "Lielais broļis" izvērsās oratorijās VIŅI VAR VISJU VIŅI IR VISUR baaaaidies!!!!
Publicēts: 26.06.09 11:12
 citēt
Ir pozitīvas atsauksmes par iepriekšpieminēto Jet kompjūteru.
Publicēts: 26.06.09 11:31
 citēt
Par datu atgūšanu neko daudz nepastāstīšu, bet pats nesen sāku izmanot ārējo cietni (fkatiski divus vienā korpusā), kas attiecīgā RAID slēgumā kopē viens otru. Iegādāju šādu tieši bilžu arhīvam, un ja viens no HDD nobrūk, pats varu apmainīt bojāto disku un atkal nokopēt no veselā HDD. Vismaz drusku lielāka drošības sajūta ir, vismaz ceru, ka abi diski nenoklāsies reizē.
Mīnuss - ārējā cietņa iespējamā ietilpība samazinās uz pusi!
Publicēts: 26.06.09 11:55
 citēt
aapsis:Par datu atgūšanu neko daudz nepastāstīšu, bet pats nesen sāku izmanot ārējo cietni (fkatiski divus vienā korpusā), kas attiecīgā RAID slēgumā kopē viens otru. Iegādāju šādu tieši bilžu arhīvam, un ja viens no HDD nobrūk, pats varu apmainīt bojāto disku un atkal nokopēt no veselā HDD. Vismaz drusku lielāka drošības sajūta ir, vismaz ceru, ka abi diski nenoklāsies reizē.
Mīnuss - ārējā cietņa iespējamā ietilpība samazinās uz pusi!

raids neglaabs no zagliem !

iesaku gan raidu, gan DVD bakaposhanu un glabashanu citaa vietaaa
Publicēts: 26.06.09 14:12
 citēt
Ja uz šo lietu skatās no ~50 gadu nākotnes viedokļa,tad vienīgais veids ir bliezt tos failus melnbaltajā filmā iekšā,ja baigi gribas krāsu versiju saglabāt,tad katru kanālu atsevišķi.
Publicēts: 26.06.09 17:28 labots
 citēt
šodien laikam autiņiem pret SHITo aizsardzība - bet 401 Moskābelim (Mozjesh Otjehatj Sto Kilometrov, Vihodji I CJinji!) piešķil, nesadzirdi, ka iepukšķējies un startē vēlreiz - startera zobratu, kurš negiežas, ar rupju fizisku spēku iestum sazobē ar spara ratu, kurš griežas. tad nu lūk, ir skaņas, kuras kompitõršķikam kā SHITā laimīgajam Moskābeļa īpašniekam iet caur kauliem. un tās atskan no cietā diska 1/2-es.
Publicēts: 26.06.09 19:17
 citēt
60uz5komats6:Ja uz šo lietu skatās no ~50 gadu nākotnes viedokļa,tad vienīgais veids ir bliezt tos failus melnbaltajā filmā iekšā,ja baigi gribas krāsu versiju saglabāt,tad katru kanālu atsevišķi.

Vel papildus iesaku pierakstu uz papirusa ar dabigo tusju sik smalk aprakstit BILDĒ redzamo lai ar nakotnes iespejam un tehnalogija pec 1000 gadiem varetu UZSTUTET HOLOGRAMMU!
Publicēts: 26.06.09 19:33
 citēt
nu nez - man par 1tb atgūšanu pajēma 50Ls, diskam vēl bija garantija, to nomainīja par brīvu.
Publicēts: 26.06.09 20:42
 citēt
wot taapec nekad neesmu sapratusi tos, ka iepeerk aareejo HDD un kuuko mieriigi - baigi aizsargaati juutas;-))) un veel man megjina iestaastiit lai perkot aareejo HDD ;-p;-)
A vislabaak - izdrukaat gatavas bildes sev veelamaa tiraahzaa un guleet uz lauriem ;-))))
Publicēts: 26.06.09 20:45
 citēt
Lunis:
60uz5komats6:Ja uz šo lietu skatās no ~50 gadu nākotnes viedokļa,tad vienīgais veids ir bliezt tos failus melnbaltajā filmā iekšā,ja baigi gribas krāsu versiju saglabāt,tad katru kanālu atsevišķi.

Vel papildus iesaku pierakstu uz papirusa ar dabigo tusju sik smalk aprakstit BILDĒ redzamo lai ar nakotnes iespejam un tehnalogija pec 1000 gadiem varetu UZSTUTET HOLOGRAMMU!

Jā,jā baigi asprātīgi,varbūt labāk granītā bināro kodu iekalt.Ja baigi gribas izklaidēties,tad var pamēģināt dabūt vaļā optikālī vai zipā ierakstītus pirmo Kodak-NikonCanon digitālo spoguleņu iekšejos formātus (raw analogs,tikai ar paplašinājumu .tif),vēl tas ir paveicams,bet par ar zināmu jebatoriju,bet pagājuši tikai gadi 10~15.Man ir viens bišķitis Bērmana un Borharda bilžu 140~150 gadus vecas,bet visnotaļ skatāmas,toties varu garantēt ka D3 .NEFu i pēc 50 gadiem no nesēja nevarēs nolasīt un dekodēt,kur nu vēl pēc 150 gadiem.Savukārt iekārta ar kuru varēs noskanēt vizuāli saskatāmu attēlu noteikti eksistēs.Bet no otras puses labi vien ir ka tā digitālo podziņspiedēju saražotā draza nesaglabāsies.
Publicēts: 26.06.09 20:48
 citēt
sev veelamaa tiraahza OK, bet pacientiem veelamaa tiraahzaa grūti prognozējams lielums un kapitālieguldījumi a. a vairumā gadījumu vismaz ne tik ļoti sen, tas ārīgais disks tāds pats vien bij, kā iekšķīgais, tikai mazākā kastītē ar savi +/- autonomu barošanos. a kastīte maziņa, krietni lielāka iespēja nomēzt. skaņas studijās izņemamie (1/2 -ārējie?) HDD un daudz kā jūras sūdu. bet tā padārga izprieca.
Publicēts: 26.06.09 21:03
 citēt
varbūt kāds var pateikt kuri ir tie daži kantori kas paši nodarbojas ar atjaunošanu nevis ved pie citiem?
Zinu - Jet Computer - uz vietas taisa
bet par pārējiem, piemēram šiem, nav infas
www.hdd.lv
www.vianova.lv...
www.newhdd.com...
www.jet.lv...
www.eet.lv...
4help.lv...
www.pcremonts.info...
www.smilepc.lv...
Publicēts: 26.06.09 21:13
 citēt
Manējo kaut kāds puisis Piņķos reanimēja.
Publicēts: 27.06.09 07:38
 citēt
Pterodaktils:Manējo kaut kāds puisis Piņķos reanimēja.
jā, par Piņķiem labas atsauksmes esot ..
Publicēts: 28.06.09 18:29
 citēt
Fotosesiju un kāzu bildes glabāju līdz gadam, tad dzēšu ārā. Plenēru bildes glabāju mēnesi, kamēr tās saņēmušas visas meitenes, kuras piedalījušās kā modeles, tad dzēšu ārā.

Bērna un sievu bildes reizēm izdrukāju albumam, vēlāk dzēšu ārā.

Morāle: A kādam mārrutkam tie terabaiti uz cietā (iekšējā, ārējā...) vispār jāglabā!? Tur tev ir kaut viena skatāma bilde? Parādi!
Publicēts: 28.06.09 22:34
 citēt
Gudris:

Kas pa puisi ? Mans ciems bet nevienu tādu nezinu :/

tu tak daudzko nezini taka nebrinies
Publicēts: 28.06.09 22:51
 citēt
Gudris:

Kas pa puisi ? Mans ciems bet nevienu tādu nezinu :/

Normunds, bet viņš braucot no ziepniekkalna uz kaut kādu privātmāju ... vairāk neko nezinu ... ;) plānoju kaut kad piebraukt nočekot vienu cietni ... ;)
Publicēts: 29.06.09 00:28
 citēt
Citreiz ar aizdomājos, nahrena man tos ntos GB glabāt... a vot.. pirms Līgo man uzzvanīja pazīstamā no reklāmaģentūras - steidzami vajag bildi ar vasarīgu pļavu, tev nav??? Apskatījos savā cietnītī... IR, super + naudiņu nopelnīju par to, ka glabāju kkādas pasviestainas bildes :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):