forum.gif
Kur uzglabāt fotogrāfijas!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kur uzglabāt fotogrāfijas!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.06.09 11:33
 citēt
Ir jau apnicis fotogrāfijas uzglabāt DVD un CD matricās.Ir apgrūtinoši atrast, tad kad ko vajag, nu un arī ierakstīšana prasa savu laiku. Tāpēc griežos pie Jums ar lūgumu ko ieteikt, padalīties pieredzē par fotogrāfiju uzglabāšanas optimālāko variantu.
Publicēts: 28.06.09 11:42
 citēt
Seifā, kas aprakts mežā? /minu/
Publicēts: 28.06.09 11:44
 citēt
Opisj, tā tik ir atbilde! Kā es to neiedomājos (šutnik!)
Publicēts: 28.06.09 11:45
 citēt
Ja slinkums uz dvd uzraxtiit kas tur iekshaa, tad glabaa 3 litru burkaas tos jpg failus, vismaz cauri redzeesi, un vieglaaka mekleeshana. PS. Ir variants ar aareejo cieto disku.
Publicēts: 28.06.09 11:55
 citēt
Cerēju uz nopietnām atbildēm, bet skatos, ka te pagaidām tik pajolīši apgrozās!
Publicēts: 28.06.09 12:22
 citēt
Ja baigais slinkums,tad var visu laiku pirkt jaunas kartes,nebūs nekas jāraksta,jāpārsūta un jākopē.Neredzu iemeslu,kāpēc neapmierina ārējie cietņi.
Publicēts: 28.06.09 12:31
 citēt
Ja grib ļoti nopietni,tad strīmeri un uz lentām.
Publicēts: 28.06.09 12:43
 citēt
Bet par ārējiem cietņiem jau ar es domāju, ka kāds varētu ko ieteikt no savas pieredzes: kādas firmas, cik ietilpību, ar ārējo vai bez baro;sanas bloka.
Publicēts: 28.06.09 12:45
 citēt
ietilpību izlem pats,kādu gribi/vajag.
Ja augstai mobilitātei,tad skaties uz diviem,vienu lielo 3,5" HDD ko mājās atstāt,otru 2,5",ko var līdzi vadāt vajadzībai.
Mājās gan var domāt arī par tīkla kasti kādu.Viss no vēlmēm atkarīgs.
Publicēts: 28.06.09 12:51
 citēt
Neviens nav nevienu nosaucis par pajoliņu! Beidzat cepties!
Publicēts: 28.06.09 13:04
 citēt
cik zinu,tad visi ārējie,kas izmanto 3,5" diskus,ir ar ārējo barošanu.
Bet tātad...
Kā ar pieslēgvietām? USB,Fireware,LAN? Katram no šiem variantiem ir savas priekšrocības un trūkumi.Ja tikai priekš bildēm un tikai priekš backup izmantosi,tad samērā vienalga,derēs jekburš.Ka tik var reizi nedēļā pārdzīt.
Ja gribi taisīt tīkla glabātuvi failiem vispār,tad jāskatās uz kaut ko ar LAN,bet tad raidu arī klāt.
Tik tad mosh apkārtstaipīšanai otru aparātu.Tā kaut kā... slinkusm vairāk domāt.
p.s. var jau arī runāt par datu rezerves glabāšanu kādā kantorī.
Publicēts: 28.06.09 13:30
 citēt
Lietoju Verbatim 500Gb ārējo, kuru vadu ar Picasa 3 (atrašanu un pārlūkošanu, arī RAW fiksi veras)
Nav Schnirks ieteiktie spoguļi, bet domāju, ka par kādām naudiņām arī no nosprāguša cietņa var info izdabūt, ja kas.
Publicēts: 28.06.09 13:30 labots
 citēt
Ja grib PAVISAM NOPIETNI tad vari ievērtēt - www.drobo.com
Noteikti ka nebūs pa velti, bet datu drošībai vajadzētu būt augstai.

Pats gan lietoju ārējo (3.5") WD(USB) un Lacie(Ethernet). Par USB viss skaidrs ātrums kā jau USB bet sarežģīti ja vajag no vairākiem kompjiem. Par Ethernet variantu esmu saskumis, jo kā izrādās, tad datu ātrums svārstās 10-20Mbps robežās. Piedevām vēl wired gadījumā (abi gali pieslēgti pie Linksys 100Mbps portiem) bija 10Mbps, bet WiFi variantā gāja līdz 20Mbps. Nesaprotu kā tas tā var būt.
Publicēts: 28.06.09 13:33
 citēt
nikonauts:Ir jau apnicis fotogrāfijas uzglabāt DVD un CD matricās.Ir apgrūtinoši atrast, tad kad ko vajag, nu un arī ierakstīšana prasa savu laiku. Tāpēc griežos pie Jums ar lūgumu ko ieteikt, padalīties pieredzē par fotogrāfiju uzglabāšanas optimālāko variantu.

DVD CD ir visdrošākie, ja neskrāpējās :D
man ir 2 gab ārējie nobrukuši (LaCie)...
no pieredzes- ātrumam uz ārējā diska, un drošumām uz DVD kopēt :)
Publicēts: 28.06.09 13:38
 citēt
TWIN:... bet domāju, ka par kādām naudiņām arī no nosprāguša cietņa var info izdabūt, ja kas.

Nedomāju viss, ka tas ir par velti. Kad man nomira 2.5" cietnis tad 80Ls gribēja tikai par to lai paskatītos un tad ja vispār varēs kaut ko darīt katrs atjaunojamais MB arī maksātu nevāju kāpīti summā tā līdz 200-300Ls. Par laimi tas bija bērnu PC HDD un nekā tāda tur virsū nebija. No šīs pieredzes esmu mācījies foto arhīvu turēt uz diviem HDD un reizi pa reizei updeitot kopijas. RAID's gan jau ka būtu ērtāks risinājums.
Publicēts: 28.06.09 13:38
 citēt
Es lietoju TIKAI firmas WesternDigital 1TB
Neviens nav nojūdzies (tpfū, tpfū, tpfū!)
Cenas un operativitātes ziņā ideāli.
Dubultie būtu labāki, bet arī cena dubulta.
man arī savulaik piegriazās glabāt 8,5G diskos.
Pēc otrā simta sāku parēķināt... oops! Ārējos cietņos DAUDZ izdevīgāk.
Publicēts: 28.06.09 13:46
 citēt
Informācijas atgūšanu no beigtiem cietņiem nodrošina zem 10 cilvēkiem LV.Vismaz labā līmenī.
Un tas process maksās atbilstošu naudu,ar 3 ciparu skaitli jārēķinās ir par jebkuru cietni izmērā virs 80gb.
Šaubos vai ir vērts šādu variantu izskatīt kā pašu par sevi saprotamu,drīzāk kā avārijas risinājumu.
Publicēts: 28.06.09 15:21
 citēt
Paldies visiem padomdevējiem! Vismaz kaut kāda skaidrība ir.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):