forum.gif
Trigerītis olimpusam!?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Trigerītis olimpusam!?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.06.09 17:41
 citēt
Labdien!
Varbūt kāds zinošāks cilvēks varētu ieteikt trigeri antikvariātam olympus e500?
Pašam īsti nav līdz galam sakidrs ko un kā. Vai iespējams dabūt pie mums Latvijā, nesūtot no ārzemēm?

Paldies!
Publicēts: 28.06.09 18:34
 citēt
Tad jebkurš trigeris man derētu, un būtu iespejams iedarbināt ari studijas zibenes?

P.S. Kadas apmēram cenas?
Publicēts: 28.06.09 19:33
 citēt
Gudri, nejauc cilvekam galvu. Vajag trigeri, kas paredzets tiesi digitalajam kameram!
Publicēts: 28.06.09 22:28
 citēt
tiec nu gudris...
Publicēts: 28.06.09 23:12 labots
 citēt
versatile:Gudri, nejauc cilvekam galvu. Vajag trigeri, kas paredzets tiesi digitalajam kameram!

Es kautkā isti neiebrauci šai tehstā ?:) Istenībā TRIGERIS kā tāds nav nekas cits kā KONTAKTU SAVIENOTĀJS , skatoties kāds "Kontaktu" veids ir pieejams Kamerai un PALAIŽAMAI blicei . Būtībā lētie ķinizeru varianti tādi pa 20-30Ls parasti ir nokomplektēti ar visus veidu pieslēgumiem sākot no "Blitz Sinhro" tipa spraudņa lidz 3,5 / 6,5 MONO spraudņiem pārējām . Sliktāk ir tiem kam piemēram SPECIFISKA blices pēda tur kautkādiem Sony piemēram , tiem trigerus liekas var slēgt tik pie Blicu kontakta sānos:) Tavai Oly der praktiski jebkurš lētais trigeris vienīgi jāskatās lai UZTVĒRĒJAM būtu pēc iespējas vairāk PIESLĒGŠANAS iepšpeju blicei sākot no Karstās pēdas [Blices pēdas] lidz 3,5 / 6,5 Kontaktiesm kas prasti ir studijas blicēm :):) JĀ piemēram VAIRUMS trigeru nepalaiž vecās SENSORU tipa blices kas LAMERIE / AMATIERIEM būtu visizdevīgākais variants ka Blice PATI MĒRA , bet tās diemžēl VAURUMS trigeru nepalaiž tikai ar VADU :) Lētākue no LABAJIEM maksā ~100Ls ELINCHROM ražojums , noturīgs pret reaucējumiem. Bet ja "Paaxstīties" tad pa ~28Ls ir nopērkams tāds ko var piejūgt gandrīz jebkurai KAMERAS AREJAI BLICEI un darbināt ar palaidēju lidz 30-50m distancē bet parasti ne ar lielāku ātrumu kā 1/100-125 :) Jā lētajiem ķinizeriem PATI būtiskākā problēma ir nenoturība pret traucējumiem . gadisies tiešā tivumā pat 3-4 mobīlie teleboni un būs pietiekami lai NESTRĀDĀTU par ieslēgtu mikrovilneni vai CD DVD lasitaju nemaz nerunājot:)

Reku piemēram ķiņiešu grabulis pa ~40Ls ar lietusargu turētālu un visādām pārejām vienā korpusā no tās pasās sērijas STRĀDĀ kamēr nav tuvumā traucējumu bet pabliest pļaviņā skukus PAŠĀ LAIKĀ:):)

Nākaimais reku

Šitāds maksā ~30Ls , viss tas pats tik nav turētāja lietusssargam , tikpat nenoturīgs pret traucējumiem , Rīgas centrā piemēram var nestrādāt vispār vai katru 2-3 reiz nenostrādāt :)
Ja intresē zvani dzekam uz telefonu 29422566 Aldis šo sauc:)
Publicēts: 28.06.09 23:34
 citēt
Lunis, tas bij iz razrjada par digitalo un analogo gaismu...
Publicēts: 28.06.09 23:44
 citēt
''olymp digitalosposus'' no grieķu tirgus arī der digitālajai gaismai un tik traki nečakarē digitālos stiklus
Publicēts: 28.06.09 23:51 labots
 citēt
versatile:Lunis, tas bij iz razrjada par digitalo un analogo gaismu...

Tu domā "Melnbaltās kameras" un "Neasās zibspuldzes" ?:)

Maris:''olymp digitalosposus'' no grieķu tirgus arī der digitālajai gaismai un tik traki nečakarē digitālos stiklus

Oi šitā nevaig , agrāk digi ēras pirmsākumos tik tiešām DIGI bijas savas specifiskas gaisas ar saucamo "Dzintara filtru" tādas stipri siltākas kā NORMĀLAS blices , tad vienubrīd AGFA ražoja pilnīgi CITAS digi kaismas AUKSTAS ar naturāli zilo filtru :):) Taka var jau smieties par Lameriem bet JA NU PEKŠŅI kāds "Gudris" šism sastāstijis par "Digitālajām gaismām" KĀDAS tiek tiešām īsu brīdi bija apgrozibā PRO digi ēras pirmsākumos:) Man reiz pirms gadiem 23 sanāca diezgan nopietna saķeršanās ar ļoti krutu Eiropas profesionāli Krutu Vācu dzeku par NIEKIEM par DX sistēmu gandrīz sakāvāmies , man izrādijās tasniba un čalis reāli nāca atvainoties un tā ir mans čoms jau tos pašu 23 gadus. Fīča bij tāda ka SĀKUMĀ DX sistēma bija tādas PLASTMASAS kasetes ar zelta kontaktiem katra kasete atbilda JŪTĪBAI un FILMAS GARUMĀM , ta`m dzekam kā jau nopietnam profam BIJA šāda sistēma a es stāstiju ka DX sistēma tā istenībā ir vienkarši KONTAKTU rindas kura nolasa prastu kodu AIZKRĀSOTU / NEAIZKRĀSOTU metālu uz BELĀĶA KASETES virsmas pēc principa IR KONTAKSTS / NAV KONTAKTS , tā TOREIZ bija pati svaigākā tehnaloģija un DZEKS KAUTKĀ to vēl nezināja bet es ŠANCĒJOT LABORĪ aiz Dzelzs priekškara šis lietas jau zināju ko nezināja kruts Rietumu profs , ot tā šim gadijās izgāzties un man "Izcelties" , tehnaloģijas mainās ļoti strauji un GADĀS ka pēkšni vietā nācis kautkas tāds ko MES NEZINAM bet kautkāds lemeris jau NEJAUŠI UZDURIES :):)
Publicēts: 29.06.09 00:01
 citēt
Lunis - taisni ta.
Publicēts: 29.06.09 02:37
 citēt
te jau tik pa bezvadu kontakta savienotaju iet runa - man ar ir kelvinu maanamie filtri ash ar baijoneti vitnes vieta un kurpju kaste ar DX kasetem kuras tiek tirgotas bez filmas - tjipa no "bulkas" var ietit filmu pec parametriem aizkrasotu kontaktu kasete un par iso nav jadoma - realitate i ta, ka bulka man a vienu iso a krutas kasetes ar citu - vot i jaatceras vienmer iso manuali uzlikt
Publicēts: 29.06.09 02:53 labots
 citēt
Maris:te jau tik pa bezvadu kontakta savienotaju iet runa - man ar ir kelvinu maanamie filtri ash ar baijoneti vitnes vieta un kurpju kaste ar DX kasetem kuras tiek tirgotas bez filmas - tjipa no "bulkas" var ietit filmu pec parametriem aizkrasotu kontaktu kasete un par iso nav jadoma - realitate i ta, ka bulka man a vienu iso a krutas kasetes ar citu - vot i jaatceras vienmer iso manuali uzlikt

Oi atcerējos tās ar ZELTA DX kontaxtiem nebija gluži PLASTMASAS bet metāla , pietam tur bija vēl viena kruta fiška , ne tik tie ZELTA DX kodi bet vēl ārī fīča ka kaseti ielika aparātā un aizvēra vāku šāi ATVĒRĀS tas ir škirba no kurienes nāca laukā filma pavērās par tādu 5mm spraugu un filma nāca laukā NESKAROTIES ne pie kādiem samtiem pa taisno no kasetes spolites , kad filmu tina atpakaļ un tā atttinās lidz galam šķirba KASETĒ azvērās atkal ciet , baisā sistema 35mm nee :):) Tas bija NIKON ražojums nāca konkrēti F2 vienam no modeļiem ar ātro motoru :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol