forum.gif
Portatīvais-kādu pirkt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Portatīvais-kādu pirkt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.06.09 04:04
 citēt
Sveiki!
Tuvakā laikā iegādāšos portativo, vienakrshi izvele ir tik nereala liela, pat nezinu ko lai ņemu!
Varbut kads tagad kaut ko ir nemis , ja protams interesee, lai šops un lightrooms labi straādātu ;)
Cena, max=500ls
paldies jau iepriekš! :) :)
Publicēts: 29.06.09 08:20
 citēt
Skaties ar maksimālo ramu. vismaz 4GB, lielāko HDD un tikai ne HP! :D
Publicēts: 29.06.09 08:41
 citēt
Billy:Skaties ar maksimālo ramu. vismaz 4GB, lielāko HDD un tikai ne HP! :D

ta pat slegshu arejo hdd klat, kas pret Hp, tagd lietoju stacinaro esmu pat loti apmieinats! ;)
Publicēts: 29.06.09 09:02
 citēt
konstrikcija nepārliecina, iebremzē. ir 2 slikti piemēri zināmi. Skaties uz Dell pusi.
Publicēts: 29.06.09 09:06
 citēt
Ir zināms,kur var Dell pa lētākām naudām ieķert...
Publicēts: 29.06.09 09:33
 citēt
un kur tas butu?
Publicēts: 29.06.09 09:40
 citēt
Ja gribi, lai labi (kvalitatīvi) strādātu Fotošopā, neviens laptops nebūs gana labs!
IMHO, nopienai fotoapstrādei jālieto labi, kvalitatīvi un nokalibrēti monitori. Laptops ir tikai portatīvs kompromiss.
Varbūt izskatīt variantu ar ārējā monitora pieslēgšanu fotoapstrādes laikā. Tikai tad gan 500 Ls neiekļausies.
Publicēts: 29.06.09 09:47
 citēt
Ņemi šito un būsi apmierināts , kompakti , labi un monis laps

www.xnet.lv...
Publicēts: 29.06.09 09:58
 citēt
netjan:Ņemi šito un būsi apmierināts , kompakti , labi un monis laps

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=140518

Vienīgi nav portatīvais.
Publicēts: 29.06.09 09:59
 citēt
shvaboc:Ir zināms,kur var Dell pa lētākām naudām ieķert...
DELL normāli, bet nav lētais gals, pats paņēmu caur Lattelekom komplektā ar visiem mājas pieslēgumiem, darbojos jau divi gadi. nesenā pagātnē abols un Dell bija vienīgie, kas iekšējo karkasu taisīja no Al-Mg sakausējuma, tagad neesmu interesējies. uzkārās vienu reizi, bet tur es pats biju vainīgs
Publicēts: 29.06.09 10:01
 citēt
Negatīv, neba jau fotoapstrādē laptopa alumīnija karkass ir būtisks...:)))
Publicēts: 29.06.09 10:12
 citēt
Pterodaktils:
netjan:Ņemi šito un būsi apmierināts , kompakti , labi un monis laps

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=140518

Vienīgi nav portatīvais.

Gandrīz taisnība,bet priekš bilžu lietām 20" imaks ir tabu,tikai 24".Tiem abiem ir pilnīgi dažādas matricas ekrānam.
Publicēts: 29.06.09 10:39
 citēt
Toshiba, korpuss diezgan labs, a dzelži visiem notiem praktiski vieni un tie paši.
Publicēts: 29.06.09 11:26
 citēt
Priekš šopa darba laptops tomēr ir s...ds,lai cik laba līmeņa būtu.Monis atsevišķi,planšeti,peli,pat dažreiz tastūru arī.Dzesēt to sildī'tavu ar vajadzēs.Un cenas sākas kaut cik ciešamiem no pieciem simtiem naudiņu.Kā otro datoru,tas jā,bet nekā bāzes.
Publicēts: 29.06.09 11:27 labots
 citēt
4GB HDD ir laba lieta un gan jau ka palīdzēs arī bez 4 kodoliem. Turklāt PS visticamāk pat ar dieviem kodoliem nebūs daudz ātrāks par vienprocesora sistēmu. Tikai kā vienīgais dators bilžu apstrādei portatīvais nav labs risinājums. Par sūdu, ka te daži, to gan nesauktu
Publicēts: 29.06.09 11:30
 citēt
Billy:Skaties ar maksimālo ramu. vismaz 4GB, lielāko HDD un tikai ne HP! :D

ar visām četrām piekrītu, smuks jau ir tas hp, bet nu pēdējos gadus tāāāāds brāķis lien pa visām malām ārā, sākot ar gļukainu wireless beidzot ar beigtiem hdd un mb.. kur var būt tā ja garantijas laikā nomaina māteni+hdd un tiko garantija beidzas tā mātene atkal beigta.. īpaši izcēlusies līdz šim 6000 sērija.. un vismaz šopam būtiskāks ir rams nevis procis.
Publicēts: 29.06.09 11:32
 citēt
Friidis:Negatīv, neba jau fotoapstrādē laptopa alumīnija karkass ir būtisks...:)))

Fotoapstrādei moš ar nav būtiski, bet ilgmūžībai neaizvietojami...
Visi tie lētuči bez kārtīga korpusa/rāmja sāk mirt ~pēc gada - karās, gļuko utt...
Publicēts: 29.06.09 12:22 labots
 citēt
Gudris:nu bez kārtīga četrkodola proča no tās lielās operatīvās jēgas mazas !

nu nu! man ar duālo 2,5 laptopā +4RAM skrien zvērā. ja es vienu
2GB plati izvilktu un 2Gb atstātu šaubos vai būs tas pats..

martc:īpaši izcēlusies līdz šim 6000 sērija..

tieši ar to tikai bija lielas problēmas. mums te, šajā galā, HP 1g garantijas pārmeta
uz diviem, noteiktiem 6k modeļiem, jo paši apzinājās, ka ir izlaista sērija ar
baigajiem gļukiem iekš mātesplates un hdd
Publicēts: 29.06.09 12:35
 citēt
Eu, gudrinieki, pie reizes apskaidrojiet vecam datorlamerim par RAM (stacionārajam datoram). Pašlaik man ir Core 2 Duo E6300 ar 2 gB RAM. Mātes plate (Gigabyte GA965P DS-4) ļauj ielikt 4 moduļus. Bija doma piepirkt vēl 2 analoģiskus pa 1 gB, lai dabūtu kopējo 4GB, bet kaučkādā forumā lasīju, ka Win XP neatbalstot vairāk par 3 gB RAM. Tātad man nespīd?
Publicēts: 29.06.09 12:37
 citēt
Īstenībā jau te var daudz un dikti apspriest dažādus variantus, bet ar budžetu 500 Ls labāk savākt parastu stacionāro datoru. Portatīvais pa šādu naudu normāls nesanāk, kur nu vēl bilžu apstrādei piemērots. Labākajā gadījumā varēs nopirkt smagu kluci, kas būs pietiekami ātrs, bet tērēs daudz elektrības un būs salasīts no ne pārāk kvalitatīvām daļām.
Publicēts: 29.06.09 12:38
 citēt
Fotošopam un LR jau baigās prasības nebūs bet ja nu taisies brist 3D dzīlēs tad gan labāk meklē stacionāro...
Publicēts: 29.06.09 13:10
 citēt
Friidis:Eu, gudrinieki, pie reizes apskaidrojiet vecam datorlamerim par RAM (stacionārajam datoram). Pašlaik man ir Core 2 Duo E6300 ar 2 gB RAM. Mātes plate (Gigabyte GA965P DS-4) ļauj ielikt 4 moduļus. Bija doma piepirkt vēl 2 analoģiskus pa 1 gB, lai dabūtu kopējo 4GB, bet kaučkādā forumā lasīju, ka Win XP neatbalstot vairāk par 3 gB RAM. Tātad man nespīd?

Laikam aizmirsu vienu "slepenu" vārdiņu, ka neviens negrib pakonsultēt:

LŪDZU, paskaidrojiet!
Publicēts: 29.06.09 13:20 labots
 citēt
Friidis:
Friidis:Eu, gudrinieki, pie reizes apskaidrojiet vecam datorlamerim par RAM (stacionārajam datoram). Pašlaik man ir Core 2 Duo E6300 ar 2 gB RAM. Mātes plate (Gigabyte GA965P DS-4) ļauj ielikt 4 moduļus. Bija doma piepirkt vēl 2 analoģiskus pa 1 gB, lai dabūtu kopējo 4GB, bet kaučkādā forumā lasīju, ka Win XP neatbalstot vairāk par 3 gB RAM. Tātad man nespīd?

Laikam aizmirsu vienu "slepenu" vārdiņu, ka neviens negrib pakonsultēt:

LŪDZU, paskaidrojiet!

32bitu XP jā - maksimums ir 3 gigas.... (ieliksi vairāk, izmantos tāpat tikai 3)
Ar vairāk gigām xp netiek galā...
Publicēts: 29.06.09 13:22
 citēt
Dators ir tik pat ātrs cik i tava datora lēnākā komponente. Takā visu ar mēru un līdzsvaru. Nav jēgas pārspīlēt uz atsevišķām detaļām ja pārejais i lūznis. Fotošopam nekādu videokarti mēēmo nevajag!!
Publicēts: 29.06.09 13:22
 citēt
ne tikai xp, arii jaunajam w7 un vistai ar uz 32bitiem 3gb raādīs
Publicēts: 29.06.09 13:24
 citēt
32 bitu Windows atpazīst līdz 3 GB RAM. Lai būtu jēga no lielāka RAMa vajag 64 bitu Windu.
Publicēts: 29.06.09 13:25
 citēt
O, lkz raksta ātrāk kā es!:D
Publicēts: 29.06.09 13:28
 citēt
Ņemot vērā ka visi procesori jau kādus 3 gadus kā atbalsta 64bit arhitektūru,tad šaubos vai kaut ko diži atbilstošu vajag.
Publicēts: 29.06.09 13:40
 citēt
Par to 64 bit WinXP man zināma skepse- darba datorā tāds oficiāli ir ielikts (mainīt nedrīks0t) un ar dažiem draiveriem ir problēmas- vai nu nevar atrast, vai neiet.

Attiecībā uz manu jautājumu par max. RAM.
Gadījumā, ja 4 gB nespīd, vai ir jēga ielikt vienu moduli ar 1 GB. Kautkur lasīju, ka tur jābūt pa pāriem (lūdzu nesmieties, jo datordzelžos neesmu dižais specs).
Publicēts: 29.06.09 13:47
 citēt
Jāsāk domāt gudri loģiski. Video karte nodarbojas ar cipariņu attēlošanu uz ekrāna, takā video karti jāskatās no tāda viedokļa kādā rezolūcijā tu strādāsi, vai būs 1 vai 2 monitori utt. Tiem batčiem un smagajiem failiem drīzāk vajadzēs ram un cpu. jo tie reāli nodarbojas ar apstrādi + render.
Publicēts: 29.06.09 13:48
 citēt
Nu ko es kā nejēga šai jomā kuram arī vajadzētu apgreidot savu tehnikas parku teiktu tā - katrs kuram ir vismaz kaut kāda sajēga par datoriem uztaisiet sarakstiņu ar normālā (vai varbūt ideāla variantā) komplektā nepieciešamajiem verķiem. Piemēram,
Procesors: Core 2 Duo E520;
Operatīvā atmiņa: 2 GB DDRII 800 MHz ;
Cietais disks (HDD): 320Gb 7200rpm ;
Video karte: Radeon HD4830 ;
Optiskā iekārta: DVD+/-RW
monitors ...
uttt
domājams ka ne tikai es, bet arī citi kuri kautrīgi lasa šīs rindas kaut ko lietderīgu no tādas info sev saprotamā veidā arī atrastu.
Publicēts: 29.06.09 13:55
 citēt
Friidi,putnu jāliek,nav ne vainas 64bit variantā.Pats jau vairāk kā gadu lietoju un atbildu par vārdiem.A pa pāriem likt nav obligāti.Pieaugums max 20% no tā,ij tad ne vienmēr.
JurisB,dajoš PM,ko taisies ar to datoru darīt,tad varu palīdzēt ;)
Publicēts: 29.06.09 14:00 labots
 citēt
Pašlaik vispār pats sitos vairāk 3Ds MAX un ar foto mazāk tad nu varu teikt ka 2 kodoli tas ir minumums. Sapnis i7 + bik ram. Tas ietaupītu sasodīti daudz laika un varētu renderēt ar caustics mierīgi :D
Publicēts: 29.06.09 14:01
 citēt
Gudris:Frīdi liels rams vajadziigs ja straadaa ar liela apjoma failiem...prieksh bildeem 2 gb ir vairaak kaa pietiekoshi !

Man arī sava home-video arhīva ciparošana paredzama, tā kā gribas to savu 3 g. "vecīti" bišku uzfrišināt.
Citādi jau tiešām pietiek.
Publicēts: 29.06.09 15:10
 citēt
Gudris:Frīdi liels rams vajadziigs ja straadaa ar liela apjoma failiem...prieksh bildeem 2 gb ir vairaak kaa pietiekoshi !

Nav ar tiem datoriem nemaz tik vienkārši. Slikti skolā mācījies esi ;)
Publicēts: 29.06.09 15:13
 citēt
ak,skolā par to nemāca ;)
Publicēts: 29.06.09 15:40
 citēt
arturso:Jāsāk domāt gudri loģiski. Video karte nodarbojas ar cipariņu attēlošanu uz ekrāna, takā video karti jāskatās no tāda viedokļa kādā rezolūcijā tu strādāsi, vai būs 1 vai 2 monitori utt. Tiem batčiem un smagajiem failiem drīzāk vajadzēs ram un cpu. jo tie reāli nodarbojas ar apstrādi + render.

es ar nesapratu kur bach utt izmanto vga? tur tak pat ja gribas var pci32mb ielikt bez prob protams ar attiecīgu izšķirtspēju.. 3dmaxis man šķiet spēcīgi gramstijās gar vga renderējot ja pareizi atceros..
Publicēts: 29.06.09 15:45
 citēt
Iesaku Dell, maksimāli labāko ko vari atļauties, jo tie ir salīdzinoshi lēti un kvalitatīvi, pats lietoju D830 Latitudi, esmu gana apmierināts. Ir lietoti Aceri, īpašu uzticību nevieš tomēr problēmu nav bijis. Ir laba pieredze ar Asus.

Parametri:
Ram min. 2GB, ja esi gatavs lietot 64bit sistēmu, tad ideāli 4GB (32bit sistēmas atpazīst 3.2 Gb)
Procesoru skaties jaunāku un jaudīgāku atkarībā no iespējām.
HDD... no portatīvā datu glabātuve arī ar 1TB būs garām. Drīzāk atlicini naudiņu ārējai datu glabātuvei.
Video. Ir slikta pieredze ar ATI kartēm un NVidijas NVS quadru draiveriem. Ja nav vēlmes spelēt jaunākās spēlītes, tad pat iebūvētie video ir gana labi.

Ceru ka ieteikumi palīdzēs =]
Publicēts: 29.06.09 17:58
 citēt
tikai ne acer ar turion prochiem - cik ir nesushi raadiit, visi iebremzee, friizo, atminju raada ok, cietni nomainam un iesalst ik pa laikam tapat. un turioni ka tadi - nepatiik.
Publicēts: 29.06.09 18:23
 citēt
Gudris:

Nav ar tiem datoriem nemaz tik vienkārši. Slikti skolā mācījies esi ;)

Nu ta jau ir...vislaabak jau protams ka viss ir jauns un kruts :)

Mans portatīvais, kuru lietoju ikdienā nav ne kruts, ne jauns. Kādi 2,5 gadi tam jau ir. Savukārt iepriekšējais vēl ar vien darbojas bez problēmām, ja neskaita nomainītu bateriju un papildus atmiņu, lai arī ir kādus 5 gadus vecs.

Bet ja skatās uz apmiņu un procesoriem, tad mūsdienu datoriem "vājā vieta" ir atmiņa un tās ātrums. Procesoriem ir mazāka nozīme, jo tie jau nesalīdzināmi ātrāki par atmiņu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):