vakar ieladeju canona filminu. tikai joks tads ka no 36 kadriem reali bija 18-parejo pirms tam nogriezu nost jo izgaismojas. kad izbildeju tos 18 sis attina atpakal, bet ta konkreti pilnigi visu ta ka aizkert un dabut ara nesanaks.
vai fotosalona viniem ir iespeja iznemt filminu no kasetes ja ta ir ievilkta pilniba?
rupji sakot savādākas filmiņas kā ''pilnībā ievilktas'' neviens fotolaborim neatdod - motora kameras filmas ļipu atstāj ārā tikai tās kurām var ieprogrammēt, ka ietīsi nedabildētu filmu un vēlāk gribēsi turpināt no pārtrauktā kadra
ne gluži. dažas zolīdas kameras neiešņauc galu iekšā. un ja nav steigas, cik tā darba attīt ar osiņu un ieklausīties. ir speciālais štruments filmas gala izvilkšanai un to var izdarīt arī ar 2 filmas galiņiem.
haralds:ne gluži. dažas zolīdas kameras neiešņauc galu iekšā. un ja nav steigas, cik tā darba attīt ar osiņu un ieklausīties. ir speciālais štruments filmas gala izvilkšanai un to var izdarīt arī ar 2 filmas galiņiem.
nu, nu... varjaubūt, ka maldos par citiem ražotājiem, bet manai lepnākajai 35mm kamerai P*** MZ-S var setingos ielikt ķeksi, lai atstāj ārā, bet tas ir saistīts ar iespējamo tālākbildēšanu... figviņzin nēsu provējis ko kamera dara kad visi 36-37 izšauti mok ar atstāj ļipu ārā pie šā ķekša
enīvej to dara tik uz pirkstiem skaitāmi savu marku flagmaņi
canon reportierenes ir krutas kameras - ielādējot filmu tās izrauj visu filmu no kasetes un bildē ''uz otru pusi'' tinot izbildētos kadrus kasetē atpakaļ - ja ir kašķis ar neapmierinātajiem var droši plēst kameru vaļā un noplēst/izgaismot kompromatu armijnieka acu priekšā - visi izbildētie kadri paliek drošajā kasetes tumsā.....
g4:nu bet es ceru ka salona man pienems tadu filmu? ar iesnauktu galu ieksa?
mājās, tumsā to filmu ielādē tankā, un aiznes ar visu tanku uz darbnīcu................................................................................[ nez, ko tur padomātu].................
g4, nemet krenjkji - njems njems pretii darbniicaa!!! vinjiem veel ir taads "kjeksis" ar ko izkjekseet fi.mas galu laukaa .... arii filmu eeras laikaa uz darbniicaam nesa visadas klasetes - ij ar galiem , ij bez galiem ..... un nebija probleemu
nu laiki pienakushi... saki labak, kads tev eoss. man eos 300 un 300v patika, ka izbildetie kadri, ka Lunis raksta, droshiba kasetee. a vot eos 30 bija ka parasti, un savadak nevareja ieprogrammet. un par ierautu galu nestreso - darbnica tapat vinju kjeselee aaraa. bija pat taa, ka gadijas labai m/b filmai galu ieraut - aizagju uz darbnicu, pakudzu lai izvelk. tad vel n-tas reizes esmu mainijs filmu kad ta pa pusei izbildeta - aparatam gan nevareja uzlikt lai atstaj galu ara, bet es tikai ieguameju kadru skaitu, pec tam ar specialu shtrumu izkjekseeju galu aaraa, burstaa pie 1/2000 un uzlikta vaacinja aiztinu lidz vajadzigajam kadram un bildeju talak.