Nu varbūt mana saprāta robežas būtu plašāku pētījumu objekts, bet saprātīga cena šajā gadījumā būtu līdz 150 Latvijas naudas vienībām (atkarībā no fotoaparāta tehniskā un arī vizuālā stāvokļa, komplektācijas utt.).
No saprātīgās cenas publiskošanas atturējos, jo esmu ievēroji tendenci- ja cilvēks nosauc kādu cenu, līdz kurai viņš gatavs maksāt, tad prece viņam tiek piedāvāta tieši par maksimālo noteikto cenu (lasi- sāpju slieksni).
Nu tā ir vēl viena "fīča", bet tāda iespēja ir arī D70. Manu izvēli iespaidoja vairāku pozitīvu faktoru kopums.
Kā alternatīvas otrajam aparātam tika izskatītas tikai trīs iespējas- D50, D70, D70s (D40, D60 un D40x atkrita, jo man ir objektīvi galvenokārt bez motoriem, tā ka D40x man arī nāksies kādam atdāvināt). No triju aparātu klāsta D70s izvirzījās pārliecinošā vadībā ar vienu, bet izrādās svarīgu, niansi- absolūta akumulatoru saderība ar D80 un D90 (arī D300, D700, ja man dzīvē uzspīdēs tāda laime). It kā sīkums, bet akumulatori vairs nav jāšķiro (gadījies paķert rezervei nepareizo).
Pauliic:sapratu, ka d300 nav tādi paši aķi kā d80/d200
Pauliic, viņām visām ir enel3e. Bet 300tais neņem pretī ķīniešus. Orģinālā ENEL3E derēs gan D300, gan D200, gan D700, gan D70s, gan D80, gan D90. Neorģinālās uz D200 gāja varbūt pat labāk par orģinālajām (problēmu nebija), bet 300tajā to pašu ieliekot, uz ekrāna parāda Battery Error un nestrādā (lai gan strāvu saņem, citādi nevarētu neko parādīt). Pieļauju, ka ar D700 varētu būt tieši tāpat.
Bet tas, iespējams, ir atkarīgs no pašiem ķīniešiem. Var gadīties arī tādi izstrādājumi, kas der (haralds tā teica, jo viņš esot atradis tādus ķīniešus, kas strādā iekš D300).
ir tādas aizdomas, ka vnk elektronika mēra atjaunošanās laiku pēc slodzes (sprieguma atgriežsanās iepr,. līmenī pēc krituma fāzes), mērot "stiprumu". Kinieši šeit tiešām varētu nederēt. ne velti ar gripu, kur ir 2 bačas iesledzas 10fps, jo ir pietiekami daudz štromes.
Pauliic:sapratu, ka d300 nav tādi paši aķi kā d80/d200
Pauliic, viņām visām ir enel3e. Bet 300tais neņem pretī ķīniešus. Orģinālā ENEL3E derēs gan D300, gan D200, gan D700, gan D70s, gan D80, gan D90. Neorģinālās uz D200 gāja varbūt pat labāk par orģinālajām (problēmu nebija), bet 300tajā to pašu ieliekot, uz ekrāna parāda Battery Error un nestrādā (lai gan strāvu saņem, citādi nevarētu neko parādīt). Pieļauju, ka ar D700 varētu būt tieši tāpat.
Bet tas, iespējams, ir atkarīgs no pašiem ķīniešiem. Var gadīties arī tādi izstrādājumi, kas der (haralds tā teica, jo viņš esot atradis tādus ķīniešus, kas strādā iekš D300).
Arī lietoju ķīnieti, nekāda vaina.(D300) Es pie tā tirgoņa esmu ņemis diviem ziepjiem un divām spogulenēm. Ir bijuši kontrolieri kuri nekorekti strādā ar d300.
Ja bildē studijā vai arī kaut kur jebkur, 100% izgaismojot ar zibspuldzi, tad tiešām vairāk par ierastajiem 1/250 nafig nevajag. zibenis kadru sazīmē, bet apkārtējā vide atlikušajā laikā neuzzīmējas. Bet, ja zibeni tikai nedaudz piešpricē, kaut ko piegaismot, taču galvenais zīmējums rodas no citas gaismas (piemēram, saules, un bildējamais objekts ir pietiekoši kustīgs, lai ar 1/250 būtu par garu, ir ĻOTI noderīgi, ka var sasinhronizēt zibeni ar 1/500.
Pirms es nopirku savu D70S, kādus trīs mēnešus sēdēju internetā un lasīju visu par spoguleņu piedāvājumu. Lai arī pirkšanas brīdī jau kādu laiku bija toreiz jaunais D80, izvēlējos D70S. Jaunu vairs netirgoja, bet par to ka esmu pircis lietotu, neesmu nožēlojis ne brīdi. Paldies Dievam kamera strādā nevainojami līdz pat šim brīdim un man pagaidām nav iemeslu to nomainīt pret citu. Vienu brīdi likās ka nu tik jāpērk jaunais D300, bet arī tādā gadījumā es diez vai būtu ar mieru šķirties no sava "vecīša" . Tāpēc vēlu veiksmi Tavos meklējumos !
Pietiek teikt tikai labu par D70s, savādāk man neviens negribēs tirgot! Ir jau arī mīnusi, gan jau, tikai es tos nezinu, tāpēc- tauta sasparojieties un tirgojiet nost savus Nikon D70s. Pērciet D700, D3x vai kaut D3 vai D300 un tieciet vaļā no antikvariāta un novecojuša modeļa! Lai dzīvo progress un attīstība!!!
kasnukas, pasaki savu e-pasta adresi! es pazīstu vienu čali, kam ir D70s, kaut kad viņš gribēja pārdot, bet nepārdeva. Mož joprojām grib pārdot. Par cik viņš nelieto fotoblogu, varu viņam iedot Tavu e-pasta adresi, mož kaut ko sarunājat.
alvils:kasnukas, pasaki savu e-pasta adresi! es pazīstu vienu čali, kam ir D70s, kaut kad viņš gribēja pārdot, bet nepārdeva. Mož joprojām grib pārdot. Par cik viņš nelieto fotoblogu, varu viņam iedot Tavu e-pasta adresi, mož kaut ko sarunājat.