Izlēmu šovasar apmeklēt festivālu AB positivus, Un par lielu parsteigumu izrādas, ka festivāla nevar ienest kameras ar majnamajiem objektīviem! neskaidri liekas kapēc tads ierobežojums? ļoti gribējas pabildēt sevi un draugus
tas lai tu un draugi nepielietu kameras ar spirtu un nepārdzertos, versija nr 1 nr 2 - positivus organizātoriem apderdzās pūļi ar kameristiem, kuri lien kur nevajag un nemitīgi klūp, pārraujot vadus nr 3 - publicitātes tiesības ir nopirktas ekskluzīvā kārtā nr 4 - mobijam riebjas amatierfotogrāfi
nu es domaju ka ja bildes ar kameru bez kaukadas piespraudes tad atnems ganjau tapat, viss intresantakajs ka parastos ziepishus var! kas tad isti mobijam patik? jamejgina dabut d80 body un vismaz 2 objektivi un vien gaisma. ladejamie ieksha neliksies jokaini ka kads nak ar vienu objektivu vai zigspuldzi ieksha?
anonims_:nu es domaju ka ja bildes ar kameru bez kaukadas piespraudes tad atnems ganjau tapat, viss intresantakajs ka parastos ziepishus var! kas tad isti mobijam patik? jamejgina dabut d80 body un vismaz 2 objektivi un vien gaisma. ladejamie ieksha neliksies jokaini ka kads nak ar vienu objektivu vai zigspuldzi ieksha?
lai pabildētu sevi + čomus, tad pilnīgi pietiks ar vienu 20-50 mm fiksu
kam pietiks kam nee, es par plato 10-20 un parasto 18-135 domaju, bet laikam panemshu tikai ziepiti, varbut kads zin kas tur par fotografiem bus ar atlauju bildet?
Es uz tik lielu masu pasākumu kameru ņemtu līdz tikai tādā gadījumā, ja kabatā būtu stage/backstage pase. Man mana fototehnika ir dārgāka par pāris momentfoto iekš pūļa vai mobija portretreta ar skaistu blūrainu daudzroku priekšplānu.
alvils:Es uz tik lielu masu pasākumu kameru ņemtu līdz tikai tādā gadījumā, ja kabatā būtu stage/backstage pase. Man mana fototehnika ir dārgāka par pāris momentfoto iekš pūļa vai mobija portretreta ar skaistu blūrainu daudzroku priekšplānu.
....un lai to dabūtu, ir jāakreditējās, bet lai akreditētos......
Līdz ar to lielfestivālā jādara lielā izvēle... vainu darbs, vai izklaide. Ja izklaide, tad līdz jāņem kāds lieks lats alum i vsjo. Ja darbs, tad kamera.
Es arī būšu tai festivālā (bez kameras, protams), mož kādu blogeri arī netīšām sanāk satikt...
anonims_, šķiršanās no vienas izklaides uz kādu laiku, neveiksmīga izklaižu apvienojuma dēļ, nav patīkamāk.
ir festivāli, kur cilvēku ir ne tik daudz (piemēram, Sarkasmā vispār bija cilvēks uz 100 kvadrātmetriem), uz tādiem var apdomāt fototehnikas līdzņemšanu. pozitivus noteikti nav no tiem. un, ja jau gribās līdz galam izbaudīt koncertu (vienu vai citu uzstāšanos), tad gribās arī paspraugties tuvāk skatuvei, nevis tikai no kārtīgas distances ar sažmiegtām acīm censties saskatīt, vai uz skatuves ir vīrietis vai sieviete, vai ne?
nu esmu bijis pagarshgad 6 festivalos ar kameru un ajzpagasgad kados 6 bez kameras, bija apmeram vienadi un neko nesmu vel padirsis, ja draugi apkart un nepardzer jeegu tad nav problemu, bet nu uz AB kameru savejo lidz nenemshu tas tiesa. es sarkasma biju pagasgad, sarkasms ir tads minifestins ko tu tur dariji?
anonims_:es sarkasma biju pagasgad, sarkasms ir tads minifestins ko tu tur dariji?
uzstājos (un dzēru).
p.s. es pagāšgad biju kameru uz fonofestu paņēmis. maz no tā festa atceros, bet, pēc bildēm spriežot, neko daudz neesmu bildējis (par laimi arī neko salauzis vai pakāsis, laikam pārsvarā kamera nostāvējusi mašīnā).
es uz zveru un fono esmu nemis kameras un ari bildejis, pagarsgad vairak, bet sogad uz tiem festiem vairs nebraucu, ar katru gadu neinteresak un ar trim gadiem domajams ka pietiek, man lidzigi bija janos, biju panemis kameru jo pats rikoju pasakumu bet nevienu bildi isti nenobildeju
es arī šogad (pirmo reizi, kopš tāds vispār ir) uz fonofestu neaizbraucu. par zvēru vēl nezinu, vai braukšu. un tomēr, vasara ir festiem. festus vajag! festi paši par sevi nepaliek neinteresantāki, gluži otrādi, tie tiek pastāvīgi apgreidoti ar jaunām idejām un slavenākiem mūziķiem. neinteresantāk varbūt tieši Tev ( varbūt a) esi izaudzis no tā, b) radušās citas aizraušanās/izklaides, kas vairāk saista, c) Tevi festiem piesaistīja kāda konkrēta lieta, kura vairs nav aktuāla (to zini tikai Tu pats), d) cits variants, iespējami daudz varianti).
alvils:Līdz ar to lielfestivālā jādara lielā izvēle... vainu darbs, vai izklaide. Ja izklaide, tad līdz jāņem kāds lieks lats alum i vsjo. Ja darbs, tad kamera.
Es arī būšu tai festivālā (bez kameras, protams), mož kādu blogeri arī netīšām sanāk satikt...
gan jau mani satiksi es tikai nesaprotu vienu, kaapec uz 2 dienu kodienu ir jaanjme spogulene un mainaami objektiivi liidzi, lai salauztu un pazaudeetu? prieksh savaam atminjaam arii ar ziepiiti var sabildeet
ir gadījies pabūt vienā otrā pasākumā, pēc kura gribētos ierosināt aizliegt ienest da jebkādu theniku vispār! tas nav normāli - aizej uz konci, kur maza skatuve, a priekšā vesela pokemonu armija ar savām spēļmantiņām paceltām rokās šauj zibeņus visiem acīs. Pagājušo gad Salacgrīvā arī pāris šitādi "meistari" bija - uzgriež zibeni gaisā a pašu kameru pavērš diognāli uz augšu, lai it kā bildētu dziedātāju - reāli sanāk, ka viss 1/1 zibsnis aiziet aiz muguras esošo skatītāju sejās.
nejau visiem festi ir divu dienu kodiens es uz AB braukshu baudit muziku, dzert var ari maajas vai pagalma cepot galu un protams jaukos brizus gribas iemuzinat, ne gluzi muzikus bet atmosferu, draugus, izklaides
Alora: Bet reaali,ja cilveeks veelas kameru ņemt liidzi lia ņem.... Peec tam vismaz pašam ir prieks par to ka ir bijis uz konci,un veeel jaunas bildes ieguvis... Bet suuudiigi no AB POSITIVUS puses ka nelauj ar labaakiem foto riikiem ieet šajaa teritorija....
Ak tu tētit, bet lai takš ņem visi, kas grib Es tik saku savas domas, ka MAN izbaudīt pasākumu ar fotoaparātu (tā saucamo lielo aparātu ) ir grūti. Ja es varu aparātu atstāt mašīnā vai kur citur, kas ir apm. 500m attālumā no pasākuma vietas, tad vēl ok, bet bieži ir tā, ka mašīna nolikta tālāk un tad nu slinkums iet vai jau ne da iešanai un kamera tikai traucē. Un, ja arī kkur to kameru nobāžu, tad visu laiku stress, ka nenozog. TIKAI MANAS DOMAS UN IZJŪTAS
Man patik NEŅEMT fototehniku uz paaugstinātas bīstamibas pasākumiem.
Ja neesi oficiālais fotogrāfs, tad kādēļ vajadzīgi maināmi objektivi? Senajās dienas cilvēki iztika ar vienu objektīvu... ZŪMĒ AR KĀJĀM un izmanot iebūvēto zibspuldzi. Šā vai tā iegūtas bildes paliks TEV un netiks nedz pārdotas, nedz pirktas.
kroncix: Man patik NEŅEMT fototehniku uz paaugstinātas bīstamibas pasākumiem.
Arī šūpuļkrēslā iesnaudušos omi fotografēt ir bīstami. Pēkšņi pamodīsies un nejauši ar mušu pletnes kātu trāpīs ne tur. Bet tēma jau izmalta Dziesmu svētku sakarā, garlaicīga un nepatiesa.
nu i slava bogu. a to pagājšgad zajebaļi blaņģinkas, kas sēž savam jājējam uz pleciem ~50m no skatuves, un ar iebūvēt blici močījas. vai pidari, kas velkas cauri pūlim ar rokā virs galvas izstieptu aparātu ar ārējo blici un mauc neskatoties pohujā. jei bogu gribējās kaut šiem slēdzis nopistos turpat uz vietas.
ir jocīgs tas ierobežojums, jo ar ziepi, piemēram, var filmēt, kas vainas, ja ir kvalitatīvākas bildes pēctam, nesaprotu! vienā pasākumā (kkādā teātra izrādē) man neļāva lietot savu ziepi(sony dsc-h9), policiste pateica, tas lūk profesionālais, cerams, positivus būs profesionālāki cilvēki pie ieejas.